İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/1974 Kıbrıs Harekâtı'nı protesto etkinlikleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:33, 12 Aralık 2016 (UTC)

1974 Kıbrıs Harekâtı'nı protesto etkinlikleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD'lik ve ansiklopedik özellik. Bu tür hadiseler her zaman her yerde protesto edilebiliyor. Mutad haber niteliğindeki gazete bilgileri KD'lik için yeterli değil. Zaten metin Kıbrıs'ta protesto (şu anki halinde "kınama") deyip sonra Yunanistan, ABD, ve İngiltere'den örnek veriyor. Yani kaynak toparlayıp KD göstereyim kaygısıyla konu yayılmış iyice. Burada ayrıca dikkatimi çeken bir-iki husus var ki uzatmamak için aşağıya ayrıca yazacağım. E4024 (mesaj) 08:04, 28 Kasım 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Konuyla ilgilenen Vikidaşların, kaynak haberlerin başlık ve içeriklerine de dikkat etmesini öneririm; mesela "Kıbrıs sorununa çözüm arayışları" ile ilgili bir haber, içinde bu etkinliklere de değiniliyor diye bu maddeye KD'lik sağlayamaz. Haa, "şu veya bu soykırımı anma günü" diye bir kurumsal anma vardır, hakkında doğrudan o güne ilişkin (protesto hadisesine değil günün kendisine matuf) yayınlar yapılmıştır, o başka, o KD olabilir. Bu öyle değil. "Şimdi Fidel Castro'nun ölümü ile gündeme geldi diye belirtiyorum", mesela ABD'deki eski Kübalı savaşçılar ("Cuban veterans") Domuzlar Körfezi Çıkartması'nı anmak için etkinlikler düzenler. Küba'da da bu istila girişimini protesto etmek için yıldönümlerinde birşeyler düzenlenebilir; bütün bunlar ancak o çıkartmaya ilişkin maddede birer cümle yer bulur. Ayrıca maddesini yapmak kimsenin aklına gelmez. --E4024 (mesaj) 08:13, 28 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Ayrıca maddesini yapmak kimsenin aklına gelmez" deyince aklıma geldi; eğer interviki bağlantısı verilmesi unutulmuş değilse, nedense Rumlar (Yunanca VP) bile buna madde yapmamış. Şimdi SAS'a sunduğum başka konular için "77 dilde maddesi var" diyen arkadaşlardan umarım bu kez "Ama başka hiç bir dilde maddesi yok, biz de silersek bilgi kaybı olacak" diye tepki almam. :) --E4024 (mesaj) 08:17, 28 Kasım 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bilgi kaybı olmasın diyeceğim ama sizin düşündüğünüz gerekçeyle değil :) VP:TBA açısından dikkatli olmak kaydıyla Kıbrıs Barış Harekatı maddesine aktarılabilir diye düşünüyorum. chansey Mesaj 08:26, 28 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Her yıl" düzenlenmesi sebebiyle kaynak olabilir bolca diye düşünüyorum. Muhtemelen üzerinde uğraşılırsa ayrı madde olacak içerik çıkar.--RapsarEfendim? 08:32, 28 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --E4024 (mesaj) 12:54, 30 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bana ansiklopedik içerikte bir madde olarak gelmedi. İnternette araştırdığımızda 1974 Kıbrıs Harekâtı'nı Rumların çeşitli tarihlerde çeşitli şekillerde protesto ettiği görülmekte. Hatta her örgüt, dernek,siyasi parti, kurum çeşitli şekilde ve birbirinden bağımsız (bildiri,yürüyüş,ayin, açıklama vb) etkinlik yapıyor. Ancak bunların maddenin ansiklopedik olması için yeterli olmadığını düşünüyorum. Diğer dillerde madde oluşturulsaydı da onlar neye göre ansiklopedik bulmuşlar öğrenmiş olurduk. Bu arada beş kaynağın beşine de mi ulaşılmaz.--Muratero 19:09, 30 Kasım 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kıbrıs Barış Harekâtı maddesine aktarılsın.– Amillians (mesaj) 16.25, 3 Aralık 2016
  • Silinsin Silinsin Yabancı kaynaklarda böyle bir etkinliğe dair haber yok. --Kafkasmurat- 12:53, 10 Aralık 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kaynaklı önemli bir bilgi. Tek başına olacak ölçüde değil eltbet ama Kıbrıs Barış Harekâtı içerisinde yer almalı. --Pragdonmesaj 14:14, 10 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aktarılacak ansiklopedik bir bilgi göremedim. E4024'ün yukarıdaki açıklaması yeterli ve aydınlatıcı. --Maurice Flesier message 17:46, 10 Aralık 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.