Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İslam ülkeleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 15:18, 21 Mayıs 2016 (UTC)

İslam ülkeleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İslam dünyası sayfasına aktarılabilir. Kudyaz 16:11, 23 Nisan 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin Bu tarz bir öneriyle gelecektim ben de. İki madde aynı konuyu ele alıyor. Daha nesnel bir ad olması açısından İslam dünyası tercih edilebilir.--RapsarEfendim? 16:12, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hem KD hem nesnel hem de yaygin ad. Kaynaklarla gelistirilmeli tabii. (Icinde birsey olsa oteki madde buraya eklensin de derdim ama o metin tamamen -nezaketle ifade edersem- "ozgun arastirma"; icinde aktarilacak birsey yok.) --E4024 (mesaj) 16:36, 23 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap Aktarılması düşünülen madde haklısınız ki içeriksiz. Lakin aktarma gerekçesi adın daha nesnel olması. Maddeye KD değil denmedi, nesnel-öznel tartışmasına da gidilmedi. İki madde aynı şeyi anlatıyor, birinin silinmesi gerekiyor ve adlandırmanın İslam dünyası olarak yapılması daha doğru. --Kudyaz 16:40, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Liste özelliğinde bir madde. Madde içeriğinde yer alan mevcut toplu listedeki her bir ülke adına oluşturulan maddelere bağlarla ulaşılıyor. Madde adı bilinen ve yaygın bir şekilde kullanılan bir addır. Anlam ayrımı türünden de (ülkeler bazında) bir işlevi olduğu anlaşılıyor. İslam dünyası maddesi çok farklı alt başlıkların yer verilebileceği, geliştirilmeye de müsait bir madde olduğu için İslam ülkeleri maddesi olduğu gibi kalsın..--Eğitmenmsj 21:10, 23 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap İç bağlantılar sayesinde Afganistan'a tıklayınca Afganistan sayfasına gidebilmek kalması için gerekli bir gerekçe yani? --Kudyaz 22:11, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin. Bence İslam ülkeleri olarak birleştirilsin, İslam dünyası gereksiz. yani şu şekilde İslam ülkeleri veya İslam dünyası şeklinde olması başlıklı iyi olur.— Bu imzasız görüş Xwedêda Ozyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
@@Xwedêda Ozyilmaz , ikinci cümlenizi anlayamadım da. Açıklarsanız ? ..--Eğitmenmsj 21:35, 23 Nisan 2016 (UTC)
Yani İslam dünyası sayfası ile İslam ülkeleri sayfasıyla birleştirilsin. Kısaca "İslam ülkeleri" başlığı adı altında birleştirilsin. Ama sayfaya girerken başlık olarak sayfada İslam ülkeleri veya İslam dünyası şeklinde başlaması lazım. (Anlatabildim mi acaba?) — Bu imzasız görüş Xwedêda Ozyilmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap @Xwedêda Ozyilmaz İslam ülkeleri adı verilebilecek bir sayfada bulunabilecek ülkeler ancak ve ancak Afganistan, Pakistan gibi İslam cumhuriyetleri ya da laik olmayan ve anayasalarında İslam'a referans veren ülkeler olabilir. Geri kalan içerik Müslüman çoğunluğa sahip ülkeler Müslüman nüfuslarına göre ülkeler listesi ve İslam dünyası gibi sayfalarda geçmesi gereken içeriktir. --Kudyaz 22:17, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Yararlı bir madde. Kalmalı/geliştirilmeli. Jumpeax (mesaj) 22:18, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @Jumpeax Bir dahaki sefer İslam'la ilgili bir SAS'ta okumadan kafadan kalsıncılık yapmamanızı rica ve ümit ediyorum. Zira tartışmanın hiçbir yerinde lüzumsuz bir sayfa denmiyor. --Kudyaz 22:20, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin ayrı ayrı içerik taşıyabilecek maddeler değil. diğer vikilerden de görüleceği gibi yönlendirilmesi yeterli. zaten aktarılacak bir içerik de yok.--kibele 08:38, 24 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin ve yönlendirilsin Ansiklopedik bir başlık değil. Ayrıca İslam Dünyası ile aynı içeriğe sahip. Maurice Flesier (mesaj) 09:06, 24 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin İslam dünyası maddesi uygun bunun için. Vitruvian (mesaj) 10:14, 24 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin --Dekolteli Kefenmsj 15:17, 25 Nisan 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin İslam'ın hangi ülkede resmi din, hangi ülkede yaygın olan din olduğu belirtilmediği için insanları yanlış yönlediriyor. Aktarılmalı. --Kingbjelica (mesaj) 10:00, 17 Mayıs 2016 (UTC)

~----

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.