Vikipedi:Kukla şüphelileri/MakulDüşünce

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:MakulDüşünce[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

İkmal aynı politika ihlalleri sonucunda 18 Şubat günü 6 aylık engellenme cezası alıyor daha sonra en son mesajını 2013 yılında atmış (2014 yılında tek katkı var) MakulDüşünce 21 Şubat günü geri dönüyor. MakulDüşünce burada görüleceği üzere 2013 yılında son mesajını 4 Ağustos 2013 yılında atıyor. Daha sonra İkmal hesabı 22 Ağustos 2013 günü yaratılıyor ve Vikipedi'de reklam içeren katkılar yapmaya başlıyor. Madde silindiği için ne hakkında reklam yapıldığını bilmiyorum ama silinen revizyonu inceleme imkanı bulunanlar varsa Sosyal Medya Okuryazarlığı'na bakabilir.

9 Ocak 2014 yılında tek bir mesaj atılmış. İkmal'in başlattığı maddelerden birisi olan Kampüs TV ile bağlantılı olan ve SAS sayfasına eklenmiş Teknopedi ile ilgili maddenin silinmemesi yönünde verilmiş bir oy.

Redhack maddesi ise iki kullanıcınında benzer sebepler ve üslup ile karşı çıkarak geri almalar yaptığı maddelerden birisi.

İki kullanıcı da bilişim teknolojileri ile ilgileniyor. Makuldüşüncenin başlattığı madde Realtek isimli ağ bağlantı parçaları üreten bir firma.

İkmal'in eklediği dosya ağ iletişim grafiğini gösteriyor.

Bir diğer konu ise MakulDüşünce 2013 yılından 2015 yılına kadar aktif değil. 2013 yılında ise sadece bir kaç madde düzenlemiş ve başka konularla ilgilenmemiş. Nasıl oluyorsa 2015 yılında döndükten sonra kullanıcı birden, daha önce hiç ilgilenmediği konularda hızlı bir şekilde bilgi sahibi oluyor. Nil Ünal maddesine girip bilgi kutusu gerektiğini belirten şablon ekliyor. Kullanıcı sayfasına girip ilk başta hoşgeldin şablonu ekliyor ve daha sonra İkmal'in Ocak ayının sonunda öğrenip, kullanmaya başladığı kişiselleştirilmiş yardım şablonunu koyuyor.1,2,3. Köy çeşmesi ile ilgilenmeye başlıyor. Hizmetlilik başvurusuna katılıyor. Dosya ekliyor, lisans ve adil kullanım şablonlarını düzgün kullanıyor. Hızlı sil şablonu ekliyor. Diğer kullanıcılarla iletişime geçiyor.(2015 öncesinde hiç yapmamış). SAS Ayı Sözlük'e girip oy kullanıyor. Devriyelik başvurusu yapıyor. Ԙobserve 21:31, 22 Şubat 2015 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Şüphelenmiş; ancak kimin kuklası olduğunu çözememiştim...--RapsarEfendim? 21:16, 22 Şubat 2015 (UTC)
bu kullanıcının mesaj sayfası da konuya açıklık getirebilir. --kibele 21:38, 22 Şubat 2015 (UTC)
Gerçekten şüphe uyandırıcı. Kukla olması kuvvetle muhtemel diye düşünüyorum. --Sapphoist 00:15, 23 Şubat 2015 (UTC)
  • Meraba arkadaşlar benden bahsediliyor sanırım. Yalnız ben hiçbir şey anlamadım, kim kimi taklit ediyor? Hem kukla demek küfür gibi bir şey değil mi? Ben neden başkasından talimat alarak iş yapıyım ki? :) Kullanıcı:Reob arkadaşın dediğine katılıyorum. Kullanıcılarla iletişime geçtim, dosya yükledim, madde olamayacak sayfalara sil şablonu ekledim; bunları faydalı şeyler olarak biliyorum. Bu arada ben sizler gibi pek anlamıyorum da bu işleri. Ara sıra gelir yazım hatası düzeltir, virgül nokta falan koyarım, sil şablonu eklerim. Genelde bu işleri anonim olarak yapmak kolayıma geldiği için hesabıma giriş yapmadım fazla. Fakat anonim değişiklerde İp adresinin görünmesi beni rahatsız etti ve hesabımdan katkı yapmayı düşündüm. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Ben öyle buranın fazla bağımlısı değilim. Boş zamanlarda ara sıra çalışırım.Yani 2017'ye kadar belki hiçbir katkı yapmadığımı görebilirsiniz. Eğer aktiflik şartı falan varsa hesabım kapatılabilir. Çünkü zamanım yok çok fazla giremiyorum. Yani sonuç olarak ben bu iletiden pek fazla bir şey anlamadım :) Tam olarak benden ne istiyorsunuz onu da pek bilmiyorum. :) --Mâkul (mesaj) 20:56, 23 Şubat 2015 (UTC)
Hangi maddeler üzerinde anonim olarak değişiklik yaptınız? Denetçileri buraya davet ediyorum kontrol için.Ԙobserve 21:01, 23 Şubat 2015 (UTC)
Tam olarak hatırlamıyorum ki, sınav zamanı önüme hangisi gelirse. Biri bana açıklayacak mı, kukla ne demek; dava iddia ne demek? Bunlar bana neden soruluyor. --Mâkul (mesaj) 21:09, 23 Şubat 2015 (UTC)
İki nokta üst üste koyarak cevaplamayı, yıldız kullanarak paragraf başı oluşturmayı, kullanıcı mesajlarını aynalamayı ve yukarıda belirttiğim Vikipedi özelliklerini bu kadar kısa süre içerisinde nasıl öğrendiniz? Bunları bu kadar kısa sürede geliştiren birisi, kuklanın ne olduğunu da hemen öğrenebilmesi gerekiyor. Ԙobserve 21:15, 23 Şubat 2015 (UTC)
Kardeş doğrusu iki noktayı kopya çekerek öğrendim :) Ayna ne demek? Hem ben yeniyim demedim bak. Girip çıktığım zamanlarda az biraz bir şey öğreniyorum. 2010 mu 9 mu bilmiyorum ders icabı iş düştükçe anonim katkı yaptım. Sonra hesap açtım. Devriye olmak istediğim için mi bunları bilmem gerekiyor? Kukla bildiğimiz kelime anlamında kukla mı? Birinin yaptığı şeyleri taklit mi oluyor. Linki var mı? Ben hepsini bir anda öğrenemem; başvurumu geri mi almalıyım? --Mâkul (mesaj) 21:25, 23 Şubat 2015 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Onaylanmış Davranışsal benzerlik ve kullanılan IP adreslerinin aynı olması sebebiyle. Hizmetliler ilgilenebilir. --Sadrettin mesaj 16:23, 25 Şubat 2015 (UTC)


  • Yorum Yorum Teşekkürler Sadettin, İkmal'den böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. --Turgut46 16:27, 25 Şubat 2015 (UTC)

kullanıcılar uygunsuz kukla kullanımı nedeniyle engellendi. --kibele 09:25, 28 Şubat 2015 (UTC)