Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Adolf Hitler'in 50. doğum günü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Tartışma sayfasındaki bürokrat değerlendirmesinin de katkısıyla toplulukta maddenin kaliteli madde seçilmesi yönünde fikir birliği oluştuğu tespit edilmiştir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.34, 7 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Adolf Hitler'in 50. doğum günü[kaynağı değiştir]

-MHIRM. 22:14, 15 Şubat 2017 (UTC)

  • Destek Destek Elinize sağlık. Okudum, bir takım düzeltmeler yaptım, akıcılaştırmaya çalıştım. Kriterleri karşıladığı kanaatindeyim; KM olmasını engellemeyecek birkaç ufak nokta:
    • Miami Daily News kaynağına ulaşamadım. Bir bakmalı ulaşabilir miyiz diye; olmadı çevrimdışı kaynak diye kullanırız.
    • O dönemde yayımlanmış kaynakları "The Miami Daily News 2015" değil de "The Miami Daily News 1939" diye belirtmek daha doğru olmaz mı? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:31, 11 Mart 2017 (UTC)
Değişiklikler için teşekkürler kaynakları arşivledim, Miami Daily News'e ulaşabilirsiniz. Sanırım kitap kaynaklarında yayımlanma yılını, çevrim içi kaynaklarda erişim yılını yazıyoruz. Yanlış da biliyor olabilirim. Chicago Manuel Style'ı kontrol etmem lazım, onun için şu an ikinci noktayı değiştirmedim. -MHIRM. 12:27, 11 Mart 2017 (UTC)
Tamamdır, kontrol edecek olursanız sesleniverin lütfen, ilginiz için teşekkürler. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:09, 12 Mart 2017 (UTC)
  • Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Böyle bir maddede Almanca kaynaklar görmek isterdim, bölgesel Amerikan gazetelerinden ziyade.--RapsarEfendim? 05:01, 12 Nisan 2017 (UTC)
doğru, bu önemli bir eksiklik. -MHIRM. 05:24, 12 Nisan 2017 (UTC)
  • O hâlde? :) Görebilir miyiz biraz?--RapsarEfendim? 16:33, 28 Nisan 2017 (UTC)
Rapsar çok doğru bir noktaya dokundu aslında. Konuyla ilgili tarihçi Armin Fuhrer'in araştırmalarını özetleyen bir Die Welt makalesi buldum. Bizim maddede anlatılanlardan farklı şeyler söylüyor, hatırı sayılır birkaç eksiklik de var maddede. İncelenebilir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:52, 28 Nisan 2017 (UTC)
Bir miktar entegre etmeye çalıştım, daha da edilebilir. Tabii bu kaliteli madde olması için kriter bazlı bir zorunluluk değil (hatta KM kullanıcıların anadilde kaynağa ulaşmadan da yazabilecekleri bir maddedir gözümde, sistemden yararı böylece maksimize ederiz); ama dediğim gibi Rapsar'ın bu konudaki isteği iyi oldu. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00:06, 29 Nisan 2017 (UTC)
Bir de Armin Fuhrer'in konuyla ilgili 172 sayfalık kitabını ek okuma olarak ekledim. Bulunduğum şehirdeki kütüphanede var mı diye baktım; nafile. British Library'de varmış, oradan edinmek kolay bir süreç değil, zamanım yok. Baktım biraz bunun dışında Almanca basılı kaynaklara, pek kayda değer bir şey göremedim Google Books üstünden (50. Führergeburtstag araması işinize yarayabilir); ama tabii dil bilgimin yetersizliğinden olabilir bu. Benden bu kadar, benim görüşüm Die Welt kaynağı üzerine ekleyebileceğimiz fazla Almanca kaynak bulamayacağımız yönünde kitabı edinmedikçe @Rapsar; Die Welt kaynağını entegre etme konusunda daha fazla çalışma yürütmek isteyen varsa şimdiden teşekkür ederim. O kitabın edinilmesi de makul bir talep olmadığından bu noktada bu pürüzü aştığımızı düşünüyorum kendim adıma. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00:36, 29 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Böyle bir kitap var ve kaynak kullanılmıyor... Büyük eksikleri olduğunu buradan yola çıkarak söyleyebiliriz. Söyle düşünelim, Ecevit ile alakalı bir madde yazılıyor ve kitap kaynağı hemen hemen hiç yok, yine Türkçe kaynak hemen hemen hiç kullanılmamış. O madde tam diyebilir miyiz? Benzer mantık burada da var. Bu tabi bizim ya da buradadaki maddeye emek veren kullanıcıların değil bu kadar kolay karar veren İngilizce Vikipedi kullanıcılarının kabahati.--RapsarEfendim? 18:24, 22 Ağustos 2017 (UTC)
"Böyle bir kitap var ve kaynak kullanılmıyor... Büyük eksikleri olduğunu buradan yola çıkarak söyleyebiliriz." bkz. non sequitur. Sadece Türkçe kaynaklarla muhteşem bir Bizans ikonoklazmı maddesi, sadece Lehçe kaynaklarla muhteşem bir Makarios maddesi yazılabiliyor. Üstelik bu bir KMA, SMA değil. Konuyla ilgili @Cobija, @Maurice Flesier, @Chansey, @Pragdon, @Kibele, @Ahmet Turhan, @İazak, @Kingbjelica gibi son dönemlerde değerlendirme konusunda aktif olmuş kullanıcıların da görüşlerini duymak faydalı olacak. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00:02, 10 Aralık 2017 (UTC)
  • Destek Destek Maddenin km olabileceğini düşünüyorum. Yazımı da iyi. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 16:20, 16 Eylül 2017 (UTC)
  • Destek Destek Emeği geçen arkadaşların ellerine sağlık, maddeyi ve buradaki yorumları okudum. Bir kitabın kaynak olarak kullanılmaması KM olmaya engel değil bence. Bu sebeple KM olmasını destekliyorum. --Pragdonmesaj 00:32, 10 Aralık 2017 (UTC)

okurken biraz yazım ve ifade değişiklikleri yaptım ama emin olmadıklarım var, sorun varsa değiştirilebilir. bir kaynak taraması yapamam şimdilik ama detaylı ve derli toplu bir madde olmuş kanımca. (bu arada, cidden ibretlik bir durumun maddesiymiş, yalakalık boyutunu görünce, insan evladına tekrarlarının yaşanmaması için akıl fikir dilemek geldi içimden.) kibele 14:04, 10 Aralık 2017 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.