Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Tuz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Geçersiz. Kullanıcı kuklacılık nedeniyle süresiz olarak engellendiği için oylama kapanmıştır.--Mskyrider ileti 05:47, 19 Mart 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 0
 Destek: 0
 Karşı: 0
 Tarafsız: 0

Tuz[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:56, 30 Mart 2008 (UTC)

Tuz (MesajKatkılarİstatistikler) – Uzun bir süredir Türkçe Vikipedi'de görev yapıyorum. Burada görevimi insanlara yardımcı olmak amacı ile yapıyorum ve bunu yaparken de mutlu oluyorum. Zaten bu işten mutlu olmasak vikipedi de tek bir yazar olur mu ki hiç bir karı olmadan insanlara ansiklopedi yaratsın. Vikipedide silinecek sayfalar, silinecek resimler gibi sayfaların içlerindekilerin uzun süre o kategorilerde beklediğini gördüm. Belki Martianmisterin adaylık açıklamasına benzeyecek ama zamanım genelde işaretlemelerle geçiyor. Ben de hizmetli adayı olayım da viki kurtulsun artık şu işkenceden dedim:) Açıkçası seçilemezsem fazla üzülemeyeceğim zaten yöneticiliğin de pek işe yarar bir şey olmadığının farkındayım. Bana şimdi derseniz illa hizmetli olmak şart değil, hizmetli olmadan da katkı yapabilirsiniz vs. ben bunları biliyorum. Zaten benim için öncelik madde yazmak olacak zira hizmetlilerin elindeki madde silme yetkisi en çok işime yarayacak iş. Ha arada bir iki vandal uyarıp şikayet sayfasındakileri de değerlenirmem iyi olur. Bir daha tekrar edeyim açıkçası yönetici olmayı çok can atar vaziyette istemiyorum zira yöneticilerin yetkisi bireye pek bir yarar kazandırmıyor ama dediğim gibi silme yetkisi pek işime yarar. İyi oylamalar, saygılar. Tuz 15:56, 16 Mart 2008 (UTC)

Oylayanların beni daha iyi tanımaları için kendim hakkında biraz yorum yapmak istedim. Burada madde sayısına değil içeriğe önem veriyorum. Kaynaklı maddeler yazmaya özen gösteriyorum. Küçücük maddelere bir çok kaynak eklememle ün saldım herhalde:) 1 kaliteli maddem bunun haricinde bvir de yeni başladğım ve ileride KMA yapacağım bir maddem var. --Tuz 16:20, 16 Mart 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

*Destek Destek Ben kendisinin ilgili yeterliliğe sahip olduğuna inanıyorm. Sonuç olarak herkes gibi kendi vaktinden ayırdığı vakitleri Vikipedi de harcıyor. Eğer Hizmetli olarak daha verimli olabileceğini söylüyorsa önünü açmak gerekir. (kukla konusunda bir şey ispatlanmış olmadığı için bu konuyu göz ardı ediyorum ancak ispatlanırsa tabiki görüşüm değişir.)-- Arjety ileti 16:56, 16 Mart 2008 (UTC) İspatlandığı için görüşüm değişti.-- Arjety ileti 23:53, 18 Mart 2008 (UTC)

Teşekkür ediyorum ıspatlanırsa zaten süresiz engel almam gerekir. Ben bu konuda oldukça rahatım davamı da açtım. Zaten bunca zaman benden şüphe duyan birinin bu görüşünü burada himetli oylamasında dile getirmesi bence büyük saygısızlık. Önüme taş koymaktır. Mach kardeşin açıkladığı benzerliklerimiz nelermiş çok merak ediyorum doğrusu. Kendisi hizmetli olduğu için mi beni istemiyor ayrı bir tartışma konusu. Oyunuz için teşekkür ederi, saygılar.--Tuz 05:24, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek Vikipedi için çok faydalı işler yapmakta olan bir kullanıcı. Politikalara aykırı hiçbir davranışını görmedim. Kimseyle bir kişisel çekişmesi de olmadı gördüğüm kadarıyla. Çeviriler yapıyor, madde yazıyor, etiketliyor, düzenliyor. Vikipedi'ye çokça vakit ayıran ve bu nedenle öss'de başını duvarlara vuracak olan bir genç arkadaşımız. Varsayalım ki geçmişte başka bir kullanıcı hesabı kullandı. Bunun benim açımdan ne kullanıcılar ne de Vikipedi'ye yönelik hiçbir zararı yok. Şu an Tuz neyse benim gözümde odur. Kimsenin geçmişi beni ilgilendirmez ki bu memlekette geçmişte yargılanan insanlar bugün mecliste bizi yönetiyor. Bu kullanıcı ise memleket yönetmeyecek, zaten uzun süredir uykuda olan hizmetli kadrosunun yapması gerektiği halde yapmadağı/yapamadığı/ yoğun işlerinden dolayı yetişemediği silme, engeleme gibi hizmetçi görevleri yapacak. Yüzlerce maddeyi etiketleyip birileri gelsin de silsin diye beklemekten sıkılmış bir vikipedist olarak ben her daim Vikipedi'yi takip etmekte olan Tuz gibi bir kullanıcının silme yetkisinin elinde olmasına karşı değilim. --maderibeyzaileti 10:30, 17 Mart 2008 (UTC)
Öncelikle oyunuz içim teşekkür ederim. Varsayalım ki bu daha önce başka bir kullanıcı adıyla katkı yaptı türünden sözleriniz benim gerçekten adı geçen kullanıcının kuklası olduğum yorumlarına yol açabilir. Sizden ricam oy gerekçenizi başka kullanıcıların yanlış anlamayacağı biçimde düzenlemeniz. Saygılar--Tuz 10:51, 17 Mart 2008 (UTC)
Dedik ya Varsayalım diye... --maderibeyzaileti 10:53, 17 Mart 2008 (UTC)
Bunu burada bir kez daha belirttiğiniz için artık yanlış anlaşılmalara yol açmaz. Sizin gibi deneyimli bir kullanıcıdan olumlu oy alabildiğim için çok mutlu oldum. Tekrar teşekkürler.--Tuz 11:05, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek taraflı olduğunu sanmıyorum. çok yararlı katkıları var. Başka konulardaki tartışmaların bu seçimle ilgisi yok bence. --Orijinnal 11:23, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek "kayıtlarını" inceledim, sürekli online ve çok sayıda katkısı var, bize de sürekli aktif olanlar lazım zaten. İyi ve güvenilir bir kullanıcı. Herhangi bir sorun görmüyorum.--darkhorn ileti 12:53, 18 Mart 2008 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

Karşı Karşı'Kesinlikle karşı' buradaki iddiayı doğrulayan onlarca davranışsal iz kanıtına sahip olduğu için. Bu sıralar yoğunum ancak istenirse kukla davası açmayada hazırım.--Machiavelli' msj 16:25, 16 Mart 2008 (UTC)

Şimdi yine eski günlere dönüyoruz izlenimi doğdu bende. Bırakın hafiyelik yapmayı yav. Adam doğru ve düzgün katkı sağlıyor mu sen ona bak. Aba altından sopa göstererek kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun Maçiveli kardeşim? Ankaralı Namık Bu imzasız yazı 78.189.18.14 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13:39, 18 Mart 2008
Kukla davası açmadan nasıl böyle bir iddiaya kalkışıyorsunuz. Bu düpe düz insanın ayağına taş koymaktır. Açıkçası bu yaptığınız bu hali ilke hoş değil. Sizden beklediğim kukla davası açmanız ve ondan sonra bu yorumunuzu düzeltmeniz. Saygılar --Tuz 16:26, 16 Mart 2008 (UTC)
Açıkçası bu davranışı sizin gibi bir hizmetliden beklemezdim. Oysa bugün kısa bir sohbetimiz olmuştu. Benden şüpheleniyorsanız neden bunu yüzüme söylemediniz ya da denetçi isteğinde belirtmediniz de burada belirtiyorsunuz?--Tuz 16:31, 16 Mart 2008 (UTC)
Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Tuz burada kendime dava açtım.--Tuz 16:40, 16 Mart 2008 (UTC)
Not: Davanın VP:Dİ sayfasına eklenilmesi unutulmuş, ekleyiverdim. -- Dsmuratileti 19:32, 16 Mart 2008 (UTC)

Karşı Karşı Adı geçen kullanıcının gerekli vafıslara uymadığını düşünüyorum.--Vay 17:16, 16 Mart 2008 (UTC)

Bu hususlar nelerdir bunu açıklarsanız sevinirim. Sonuçta bu oylamada ben de eksik yanlarımı görürsem buna uygun davranabilirim. Saygılar--Tuz 05:18, 17 Mart 2008 (UTC)

Karşı Karşı Özellikle tarafsızlık açısından kendisinin henüz yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bulgaristan'ın illeri maddesindeki tartışmamız hala devam ettiği için şunu göstermem belki hoş olmayabilir. Ancak şu sayfa'da kendisinin yazdıklarına bakılırsa henüz tarafsızlıktan ve yapıcılıktan uzak olduğu anlaşılıyor. Kendisinin vikiye yaptığı katkılarını biliyoruz, belki ileride hizmetli olabilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:43, 17 Mart 2008 (UTC)

+ şu sayfa'da göründüğü gibi Kürtler maddesinde Selahaddin Eyyubi'nin etnik kökeni konusunda dünyaca ciddi sayılmayan bazı iddiaları gerekçe olarak göstererek resmini çıkarmıştır. Bu davranışı kendisinin henüz bilim dünyasından da uzak olduğu göstermektedir. Takabeg 16:07, 17 Mart 2008 (UTC)
Açıkça söylemeliyim ki sizin tartışmayı kendinize çeken bir yapınız var. O değişikliklerim benim taraflı olduğumu göstermez. Sizinle her alanda aynı görüşe sahip olacak değilim. Siz kendinize karşı olan herkese taraflı mı diyorsunuz yani. Ben her dediğime mantıklı bir açıklama getirdim. Selaattin Eyyubi konusunda da hala tartışmalar mevcut. dünyanın %60ı o kişi için kürt dese de geri kalan %40ı kürt olmadığı görüşünü savunuyor. Bunlar başka bir tartışma konusu. Açıkçası bunları sebep göstererek bana olumsuz oy vermenize bir anlam veremedim ve sizin asıl olumsuz verme gerekçenizi karşı görüşte olmamız ve benim sizi bu sebeple engelleyebileceğim korkusu olabilir. Ancak tekrar söyleyeyim benim kişisel saldırılar, trol zararlılığı gibi işler yapmayan bir kullanıcıyı engellemem söz konusu değil. Kaldı ki sizinle tartışırken uslübundan dolayı bir kullanıcıyı da uyardım.--Tuz 10:29, 18 Mart 2008 (UTC)
sizce tarafsız olmak sizinle aynı görüşte olmak mıdır?--Tuz 10:31, 18 Mart 2008 (UTC)
Selamlar. Tarafsız olmak benimle aynı görüşü paylaşmak anlamına gelmez elbette. Burda hoşgörümü göstermek istediğim için henüz kelimesini kullanmıştım. Hatta benim yapımdan ilgili değildir. İnsanların yaplarını eleştirmek ve haklı örnekleri ve gerekçeleri göstermeyi engellemeye çalışmak doğru değildir. Bulgaristan'ın illeri maddesinin tartışmadaki kullanıcının görüşlerinden kastetmemiştim. Burdaki meselelerinden biri ve en önemlisi adayımızın kullandığı uslüptür, bence. O tartışma sayfasındaki adayımızın yazdıklarını okuyanlar tarafsızlık ve yapıcılık konularından henüzeksik olduğunu anlayabileceğiklerini düşünüyorum. Kürtler maddesine gelince adayımızın yaptığı hata da yine benim görüşümle alakalı değildir. Orda kullanıcının bilimden (interwikilerden de) uzak olduğu gösterilmiştir. Eğer bilim dünyasından uzak değil ise, gerçekleri bile bile popülistçe davranmış oluyor. Açıkça söylüyorum ki benim görüşümle karşı olan arkadaşlarımıza da hep saygılı davranmaya çalışıyorum. Aynı görüşte olup ta haklı gerekçeleri göstermeyenlere değil karşı görüşte olup inandırcı kaynakları ve haklı gerekçeleri gösteren arkadaşlara son derece saygı duyuyorum. Şimdi anlaşılıyor ki adaylık gösterilen kullanıcı henüz eleştirlerine pek açık değildir. Bakın yine henüz diyorum:)) Umarım adayımız ileride bu sorunlarını aşacaktır ve hizmetli olarak ta katkıda bulunabilecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:08, 18 Mart 2008 (UTC)
Size karşı olan üslubundan dolayı http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Darkhorn/Sand%C4%B1k/1&diff=3032384&oldid=3011144 burada gördüğünüz gibi bir kullanıcıyı uyardım. Siz hala benim üslubumu eleştiriyorsunuz. Ben üslubumda insanları aşağılayıcı, kırıcı bir şeyler söylediğimi düşünmüyorum. Eğer üslubumun kötü olduğu bir yazışma vasa lütfen link gösteriniz. Saygılar--Tuz 12:13, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Her şeyden önce kurallara yeteri seviyede vakıf olduğunu düşünmüyorum. Bunu katıldığı birçok tartışmada görebiliyoruz; beş temel taş açısından da ne kadar güvenebilirim kendisine emin değilim - tarafsızlık özellikle hâlâ aklımı kurcalıyor, katıldığı az tartışmalardan yeterince tarafsız olduğu sonucunu çıkaramadım. Tartışmalara katılımı çok az; doğrulanabilirliğe ne derece sahip çıkar, ne derece soğuk kanlı davranabilir nasıl bileceğiz? Nitekim, bu tartışmada kendisine karşı yapılan bir yorumu doğrudan siliyor. Oysa bu tip tartışmalarda her türlü iddia önem kazanır ve silinmeleri, geri alınmaları çok büyük bir hatadır... Sonuçta bu kullanıcının deneyimini ve ilgili görevlere dair becerilerini bize şu ana kadar yeterince gösteremediğini düşünüyorum. Bu sebeple de eksi oy kullanıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:34, 18 Mart 2008 (UTC)

Karşı Karşı-- Maalesef bende karşı oy kullanıyorum. Evet maalesef diyorum çünkü Tuz gerçekten Vikipedi'de aktif katkılarda bulunan ender kullanıcılardan biri. Kendisi yaklaşık 7.500 katkı sunmuş. Ancak ben kendisinin hala hizmetli olabilecek vasıflara sahip olmadığını düşünüyorum.

Örneğin kendi kullanıcı sayfasının şu bölümünde iki hizmetli ile olan tartışmasında sanki benim dediğim olacak gibi bir izlenim bıraktı bende. Bunun dışında şu bölümde hizmetli Mach'ın dediği gibi tartışmalı bir konuda, tartışma sayfasında diğer kullanıcılara bu konuda bilgi vermeden büyük değişiklik yapmış kendisi. Katkıları incelenirse birçok yeni kullanıcıya aynı isim (Buraq Kara) ile hitap etmiş. Buna dalgınlık diyebiliriz ancak bu da bir değişiklik olduğu için gerekli olan kontrolü yapmamış.

Karşı oy kullanmamdaki en önemli unsurlardan biride Tartışma:Bulgaristan'ın illeri sayfasında yazdığı şu mesajda:

Medya çoğu zaman kolaya kaçar. Bazı medya haberlerinde adı tamamen yerleşmiş olan Tiflis'e bile Tbilisi denebiliyor. Bulgaristan'ın %10 kadarı Türk olan bir yer olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgaristan'da bu kadar türk yaşadığı için Bulgaristanın yönetim birimlerinin bizler için önemi çok daha büyük. Yüzyıllarca Türkçe bir ad ile anılmış olan bir yönetim birimine son 20-15 yıldır uygulanan adları yabancılaştırma çabaları sonucu değiştirmek düzgün olmaz. Bugün yaygın kullanım olmasa bile (ki yaygın kullanım) bu adların değiştirilmesi Bulgaristan'daki %10 Türk azınlığa hakaret niteliktedir.--Tuz 13:34, 10 Mart 2008 (UTC)

Bulgaristan'daki Türklerin oranının %10 kadar olduğunu ve bizim burada yani Vikipedi'de Bulgarca isimler kullanmamız halinde % 10'luk Türk azınlığa hakaret etmiş veya edecek olduğumuzu yazmış. Burada birilerine hoş görünme niyetindeysek bu ansiklopedi işini unutmalıyız. Bilinmeli ki Vikipedi hiçbir devletin, milletin ve azınlığın çıkarı için hizmet vermemektedir. Ne olursa olsun -milli duygular bile buna dahildir- taraflı yazılar veya birine hoş görünme yazılarına burada yer veremeyiz. Yine aynı tartışma sayfasında Takabeg adlı kullanıcıyla sanki bir inatlaşma izlenimi bıraktı bende. En azından hizmetli adayı arefesinde karşıt görüşte olduğu kullanıcılarla inatlaşacağına, yatıştırıcı mesajlar yazması iyi olurdu.

Bir diğer unsur ise bu sayfada Takabeg'e sizin asıl olumsuz oy verme gerekçenizi karşı görüşte olmamız ve benim sizi bu sebeple engelleyebileceğim korkusu olabilir demesi. Böyle bir demeç hizmetli adayına yakışmamış. Birde kendisi Vikipedi politikaları ve yönergeleri hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu tanıtım yazısında bildirmemiş maalesef. Bence hizmetli olma bir tek madde silmekle yapılacak bir iş değil.

En önemli unsura gelince Mach'ın kukla iddiası çok önemlidir. Tuz zaten bunun üzerine kendisi hemen denetçi isteğine başvurmuş. Bu yaptığını olumlu bir hareket olarak görmekteyim ancak ben aday olsaydım ve hakkımda böyle bir iddia olsaydı, dava sonuçlanıncaya kadar adaylıktan çekilirdim. Ben Tuz'a yinede her halukarda başarılar diliyorum. Teşekkürler iyi çalışmalar. Mızrakmsj 23:24, 18 Mart 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Kesinlikle ben de karşıyım. Oylama yetkim varmı bilmiyorum. Ama yoksa bu yazdıklarımı yorum gibi kabul edebilirsiniz. --Vüsal Ağayev 12:02, 18 Mart 2008 (UTC)

150 değişiklik yapmamış.--Tuz 12:07, 18 Mart 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı ben şahsen kendisine hizmetli olmasini istemem--Shia 16:30, 18 Mart 2008 (UTC)Kullanıcının oy hakkı yok.Bkz VP:OY.--Eldarionileti 16:34, 18 Mart 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Hizmetli adayı biraz ağır olmalı.düşünüp öyle hareket etmeli.Sen her şeye anında cevap vermişsin birader.Az bekle bakalım.Düşün bi ne demişler niye demişler garezlerimi var sana. böyle heyecan ve panik olursan zaten hizmetli olmazsınki. Çabuk hareket eden çabuk hata yapar.Başvuru metnin zaten içler acısı.Bence yeterli değil bu iş için. hayriyıldırım 19:04, 18 Mart 2008 (UTC) Kullanıcının oy hakkı yok. Bkz. VP:OY (en az 2 aydır (60 gün) üye)-- Dsmuratileti 19:10, 18 Mart 2008 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 16:17, 16 Mart 2008 (UTC)

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Genellikle silme yetkisi işime yarar. Bunun dışında vandallarla mücadele ve VP:Şikayet sayfasındaki şikayetlerin gereğini yapmaya çalışacağım. --Tuz 16:27, 16 Mart 2008 (UTC)
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Ayvalık; çünkü kaynaklı yazdığım ilk madde oldu. Sonra devamını getirmeye çalıştım. Yani vikiyi tam kavramamı sağlayan madde oldu diyelim.--Tuz 16:27, 16 Mart 2008 (UTC)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:Mesela düzenleme işleri ilgimi çekiyor. Ben her madde yazımından sonra 3-4 gün madde yazmak istemiyorum. Bu sürede düzen ile ilgileniyorum. Sil etiketleri koyma, vandallarla mücadele, resimleri işaretleme vs. yapıyorum. İşte bu sırada hizmetli görevlerini kullanacağıum.--Tuz 16:27, 16 Mart 2008 (UTC)
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Genellikle konulara sakin yaklaşıyor ve tartışmalara katılmıyorum. Katıldığım tartışmalarda üslubuna dikkat ettiğim için genelde bir sorunla karşılaşmıyorum.--Tuz 16:30, 16 Mart 2008 (UTC)
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Açıkçası viki kurallarında en çok çekindiğim sorun bu. Denetçi vs. sonucu engellenmesi gerekmişse kesinlikle engel veririm.--Tuz 16:30, 16 Mart 2008 (UTC)
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcılar genellikle vikipedi kural ve politikalarından bi haber. Vikipedinin nasıl bir ortam olduğunu kavramaları zaman gerektirir. Yöneticiler ve diğer kullanıcılar uzun süre bvoyunca burada yer aldıkları için onların görüşleri çok önemli. Ama bu anonim kullanıcıları hiçe saydığım anlamına gelmez.--Tuz 16:30, 16 Mart 2008 (UTC)
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: İçinde bağlantı olmayan viki standartlarının aşağısında maddelere tahammül edemiyorum:) Onlarla ilgilenirken diğer işlerimi aksatıyorum. Aslında bu sorunun tam karşılığı olmadı.--Tuz 16:35, 16 Mart 2008 (UTC)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Korumalar tam anlamıyla düzgün verilmiyor sanki. Kilirli sayfaların tartışma sayfaları arada kontrol edilirse çok daha iyi olur. Ben koruma altına konan sayfaların tartışma sayfalarına arada bir bakmaktan yanayım.--Tuz 16:35, 16 Mart 2008 (UTC)
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu politikalar sadece vikipedi için değil internet ve diğer ansiklopediler için de vageçilmez birer kuraldır. Özgün bir araştırmaya dayanan bir vikinin doğruluğundan nasıl kesin olabiliriz. Bu davranışı gösterene kibarca bu durumunu söylerim. Fayda etmişyorsa uyarı veririm. O da fayda etmezse gerekeni yaparım--Tuz 16:35, 16 Mart 2008 (UTC)
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Bunu düşünmem gerek.--Tuz 16:35, 16 Mart 2008 (UTC)
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Aslında her şey normal. Ayrı yapmak istediğim bir şey yok gibi.--Tuz 10:56, 17 Mart 2008 (UTC)
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll vikipediye emeği olmadığı halde vikipediyi oyalayarak bizlerin vaktini alan ve böylece vikipedimizin büyümesine engel olan kişidir. İlk başta ikna etmeye çalışırım, sonra uyarı etiketi gönderirim, daha devam ederse gereken sürede engeli veririm.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Hizmetli başvurusu açıklamamda bu konuya değindim. --Tuz 16:37, 16 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı yorumları

  • Eğer (gerçekten) kendi dediği gibi "ego tatminiyse" (ki sanmıyorum, espri olduğu kanısındayım) oyum geçersiz olacak. Bu adaylığı öğrendiğim şu süreçten itibaren araştırıp gözlemlemek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla şimdilik olumlu bir arkadaş. :) Levent Abi ileti 16:12, 16 Mart 2008 (UTC)
Egomu tatmin etmek sözümün yanına :) koydum anlarsınız sanmıştım. O zaman o sözümü çıkartayım ki daha fazla yanlış anlaşılmasın. Teşekkürler.--Tuz 16:13, 16 Mart 2008 (UTC)
İşarete dikkat etmemişim, acelem vardı. Başarı dileklerimle. Levent Abi ileti 16:27, 16 Mart 2008 (UTC)


Vusal1981-in Yorumu

Yazdıklarım Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Tuz taşındı. Kesinlikle ben de karşıyım. Oy yetkim olmaya bilir. Ama düşüncelerimi yazma özgürlüğüm var.

--Vüsal Ağayev 13:03, 18 Mart 2008 (UTC)

Cross-wiki CheckUser information

I confirm that tr:User:Tuz and az:User:Uannis are the same persons. Similarity between those two users is more than obvious. --millosh 23:22, 18 Mart 2008 (UTC)

tr:User:Tuz ve az:User:Uannis 'in aynı kişiler olduğu steward Millosh tarafından onaylanmıştır.Azerice Vikipedi'deki Uannis ile Vikipedi'deki Uannis aynı kişiler olduğu için ve Uannis'in Vikipedi'den süresiz olarak engellenmiş durumda olması sebebiyle Tuz kuklacılık sebebiyle süresiz olarak engellenmiştir.--Eldarionileti 23:33, 18 Mart 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.