Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Uludağ Üniversitesi/CEV6221 (2020)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi Eğitim Programı
Uludağ Üniversitesi CEV6221 DERSİ
Tarih19 Ekim 2020
SaatUTC+3 9:30
YerOnline
EğitimciBasak
Katılımcı sayısı14


Uludağ Üniversitesi Çevre Mühdenisliği doktora ve yüksek lisans programı öğrencilerinin ders yükümlülükleri kapsamında Vikipedi projesine katkı vermeleri beklenmektedir..

Ders bilgileri[kaynağı değiştir]

Ödevin konusu[kaynağı değiştir]

Öğrenciler, Tehlikeli ve Zararlı Atıklar (doktora) dersi için ödev olarak hazırlamakla yükümlü oldukları raporda belirli bir endüstriyi ele alacaklar; endüstriyel faaliyetin ve bu endüstriden kaynaklanan atıkların tanıtılması ve atıkların yönetimi konusunu ele alacaklar. Bu raporu hazırlama sürecinde elde ettikleri bilgileri ilgili Vikipedi maddelerini zenginleştirmede kullanacaklar. Çevre Teknolojisinin Temelleri (yüksek lisans) dersi kapsamında da çevre teknolojisi ile ilgili ders kapsamında incelenen konuları Türkçe Vikipedi'de okuyacak ve tespit ettikleri eksik bilgileri ekleyerek mevcut maddeleri geliştirme veya yeni madde oluşturma yolu ile katkı verecekler.

Amaçlar[kaynağı değiştir]

Açık bilgi kaynaklarına katkı verme deneyimi elde edinmek, uzmanlık alanında genel okur kitlesine yönelik bilgi aktarmak üzere yazma becerilerini geliştirmek.

Ders adı[kaynağı değiştir]

Tehlikeli ve Zararlı Atıklar

Disiplin[kaynağı değiştir]

Çevre Mühendisliği

Sınıf büyüklüğü[kaynağı değiştir]

14

Kişisel veya grup ödevi[kaynağı değiştir]

Kişisel

Süre[kaynağı değiştir]

10 hafta

İbare[kaynağı değiştir]

Uludağ+CEV5222

Oluşturulan/Geliştirilen maddeler[kaynağı değiştir]