Temel Gürsu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Temel Gürsu
Doğum Temel Pulat Gürsu
31 Ocak 1945 (1945-01-31) (77 yaşında)
Trabzon, Türkiye
Meslek Yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu
Etkin yıllar 1963-günümüz
Evlilik Canan Perver
Çocuk(lar) Burak Gürsu
Emrah Gürsu
Akraba(lar) Tanju Gürsu (ağabeyi)

Temel Pulat Gürsu (d. 31 Ocak 1945, Trabzon), Türk yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır.[1][2]

Türk oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı Tanju Gürsu'nun kardeşidir.[3]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografi
Yıl Yapım Tür Oyuncu Karakter Senarist Yapımcı Yönetmen Notlar
2002 Yaz Gülü Film Evet
2002 Berivan Film Evet
2000 Doktorlar Film Evet
2000 Hızır Servis Film Evet
2000 Tutkular Film Evet
2000 Zehirli Çiçek Film Evet
2000 Bizim Takım Film Evet
1998 Sırılsıklam Film Evet
1997 Canısı Film Evet
1997 Yasemin Film Evet
1995 Süper Yıldız Film Evet
1990 Pamuk Hemşire Film Evet
1990 Ahu Gözlüm Film Evet Evet
1989 Hep Ezildim Film Evet
1988 Küçüksün Yavrum Film Evet
1988 Ağlıyorum Film Evet
1987 Sarışınım Film Evet
1987 Yuvasızlar Film Evet
1987 Annem Film Evet
1987 Temas Film Evet Evet
1987 Alışırım Film Evet
1987 Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş Film Evet
1987 Sızı Film Evet Evet
1986 Öksüzler Film Evet
1986 Merhamet Film Evet
1986 Ayrılmayalım Film Evet
1986 Acı Lokma Film Evet
1986 Sultanoğlu Film Evet
1986 Mavi Yolculuk Film Evet
1986 Seviyorum Film Evet
1985 Ateşdağlı Film Evet
1985 Tapılacak Kadın Film Evet
1985 Sekreter Film Evet
1984 Yaşadıkça Film Evet Evet
1984 Çalsın Sazlar Film Evet
1984 Kadınca Film Evet
1984 Kader Çıkmazı Film Evet
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim Film Evet
1984 Sevginin Bedeli Film Evet
1983 Zulüm Film Evet Evet
1983 Yıkılan Gurur Film Evet
1983 İlişki Film Evet Evet
1983 Gırgıriye'de Cümbüş Film Evet
1983 Feryat Film Evet
1982 Ceza Film Evet
1982 Nikah Masası Film Evet
1982 Nasıl İsyan Etmem Film Evet
1982 Berduşlar Film Evet Evet
1982 Talih Kuşu Film Evet Evet
1981 Olmaz Olsun Film Evet
1981 Yaşamak Bu Değil Film Evet
1981 Kimbilir / Kibariye Film Evet Evet
1981 Şabancık Film Evet
1981 Seni Yakacaklar Film Evet
1980 Perişanım Film Evet
1980 Boynu Bükük Film Evet
1980 Yarabbim Film Evet
1980 Ayrılık Kolay Değil Film Evet
1980 Vurun Beni Öldürün Film Evet
1979 Yanmışım Film Evet
1979 İsyankar Film Evet
1978 Çaresiz Film Evet
1978 Batan Güneş Film Evet Kulaksız Arif Evet
1978 Yadeller Film Evet
1977 Benim Gibi Sevenler Film Evet Evet
1977 Derbeder Film Evet Türk Sinema Tarihi Gişe Rekoru
1977 Çeşme Film Evet
1977 Kızını Dövmeyen Dizini Döver Film Evet
1976 Bulunmaz Uşak Film Evet Evet
1976 Kuklalar Film Evet
1976 Kucaktan Kucağa Film Evet
1976 Arzu Film Evet Evet
1975 Randevu Film Evet Evet
1975 Çirkef Film Evet
1975 Çapkın Kızlar Film Evet
1975 Canavar Cafer Film Evet
1975 Kazım’a Ne Lazım Film Evet
1975 Kokla Beni Melahat Film Evet
1975 Kokla Ama Koparma Film Evet Evet
1975 Baldız Film Evet
1975 İzin Film Evet
1975 Elma Şekeri Film Evet
1974 Kısmet Film Evet
1974 Tek Başına Film Evet
1974 Hostes Film Evet Evet
1974 Şaşkın Film Evet
1974 Hop Dedik Kazım Film Evet
1974 Gerçek Film Evet
1973 Çocuğumu İstiyorum Film Evet Evet
1973 Kolsuz Kahramanın Kolu Film Evet
1973 Teslim Ol Baba Film Evet Evet
1972 Cevriye’nin Kızları Film Evet
1972 Balıkçı Kız Film Evet Evet
1972 Yalan Dünya Film Evet Evet
1971 Rüzgar Murat Film Evet Evet
1971 Kaynanam Tatilde Film Evet
1971 Hayat Sevince Güzel Film Evet
1970 Dikkat Kan Aranıyor Film Evet

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ Evren 2017, s. 12.
  2. ^ "Temel Gürsu kimdir - Biyografi.net.tr". 3 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2022. 
  3. ^ Evren 2017, s. 13.
Genel
  • Burçak Evren (2017). Temel Gürsu. Adana: Adana Büyükşehir Belediyesi. s. 180. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]