Tartışma:Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: E4024 tarafından 4 yıl önce İran'la toprak mübadelesi başlığına

Asıl adı Nahcivan'dır. Bu makale zaten bulunmaktadır. Lütfen o sayfaya aktaralım.

--AbSar 18:20, 27 Ocak 2006 (UTC)

Sınır 13 km mi 11 km mi??? Khutuck msj 14:22, 1 Şubat 2007 (UTC)

duzdur
Kullanıcı:Khutuck, Bu "duzdur" cevabını kim yazdı bilemiyorum. Azericede "düzdür" Türkçedeki "doğru"ya tekabül eder. Şu anda sadece sınırın "kısa" olduğu belirtiliyor. Neye göre? (San Marino'dan bakıldığında pek de kısa görünmüyor doğrusu... :) Her neyse, sınırın kaç km olduğu konusunda kaynak aramak yerine "kısadır" demek doğru değil, öncelikle onu belirteyim. İkincisi ve daha ilginç olanı, bu sınır "fiilen uzamış". Yazılı kaynağım yok, ama "birinci elden alınmış sözlü bilgim" var. Nehir yatağında yapılan düzenlemelerle sınır bir şekilde uzamış. Ben bana anlatanın yalancısıyım... E4024 (mesaj) 14.14, 21 Aralık 2019 (UTC)Yanıtla

Nahçıvan'ın bayrağı[kaynağı değiştir]

Nahçıvan'ın bayrağı, Vikipedide Türkçe dilini seçip bakıldığında farklı, İngilizce dilini seçip bakıldığında farklıdır. Türkçe'de Azerbaycan bayrağı olarak görülmektedir. The flag of Nakhchivan is different in English and Turkish Wikipedia.In Turkish Wikipedia, it is Azerbaijanian flag.

Semih BADEM Ege University International Relations

Nahçıvan özerk cumhuriyeti olmalı adı. İnternette resmi kurum domainleri ve bazı resmi işleri hala azerbaycan üzerinde.--Boyalikus 20:54, 21 Nisan 2008 (UTC)

Evet, interwikileri de Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti. Takabeg ileti 22:02, 21 Nisan 2008 (UTC)

Resim:Flag of Nakhichevan.svg'de bir kimse bayrağın bu olmadığını söylemiş. Doğrudur Nahçıvan'da Azerbaycan bayrağını kullanırlar. Bayrağın değişmesi lazım, iyi çalışmalar.--Boyalikus 01:07, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Bu konuda şu bayrak olsun bu bayrak olsun diye düşüncem yok. Ancak interwikilere bakıldığında tutarsız. Gerekçesini siraz netleştirsek faydalı olacaktır. Usta sana masaj yazdım. Takabeg ileti 06:32, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Niye Nahçıvan'ın para birimi olarak sayfada Manat'ın yanında Yuan olarak gözüküyor? Ama değişiklik yaparken bu gözükmüyor ve bu yüzden silinemiyor.

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

sayfa taşıma talebinde dikkat çektiğim konuya istinaden ismi eski haline getiriyorum. burada çıkacak karara göre isim değişikliği yapılabilir --ki bl 16:20, 26 Eylül 2011 (UTC)

Doğru, haklısın. Şehir maddesini görmemiştim. Ülkelerin kısa isimlerini kullanıyoruz maddelerde bilindiği üzere. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti gibi bir istisna yapmamak gerek diye düşünüyorum. Nahçıvan (ülke) olabilir belki.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:42, 26 Eylül 2011 (UTC)

Heç bir karara gerek yok, Nahçıvan sözcüyünün sadece iki anlamı var; Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Nahçıvan şehiri. Şehir için Nahçıvan (şehir) ismi var. Nahçıvan ismi de Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti için kullanılmalıdır, diğer Vikipedilerde de böyledir, Nahçıvan maddesini Nahçıvan (anlam ayrımı) sayfasıne yönlendirmek lüzumsuz, kısa isim kullanılmalı.--Melikov Memmedemail 07:55, 27 Eylül 2011 (UTC)

Kestirip atmayın hemen. İngilizce ve Fransızca gibi iki büyük Vikipedide Nahçıvan ismi kullanılmış. Azerbaycan maddesinin adı nasıl Azerbaycan Cumhuriyeti değilse bu maddede de benzer adlandırma yapılabilir diye düşünüyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:04, 27 Eylül 2011 (UTC)
Dil sorunu ola bilir, fakat ben de Nahçıvan maddesinin adı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti için kulanılmalı yazmak istemiştim, daha kısa isim olduğu için. Zaten "Nahçıvan" söylerken her kes Nahçıvan Özerk Cumhuriyetini düşünüyor. Bunun için neden bir karara gerek var?--Melikov Memmedemail 08:52, 27 Eylül 2011 (UTC)
Afedersiniz, ne demek istediğinizi anlayamadım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:56, 27 Eylül 2011 (UTC)

İran'la toprak mübadelesi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Ömer Berkay, şu anda bu madde veya sizin yaptığınız değişikliğe ayıracak fazla zamanım yok, ancak İran'la toprak mübadelesi tarihsel bir gerçek. Onu bilin istedim. E4024 (mesaj) 14.00, 21 Aralık 2019 (UTC)Yanıtla

Zamanınızdan öte bir kaynağınız yok. Vermiş olduğunuz linkteki araştırma açılmıyor. Görebildiğim tek şey de 1932 yılındaki Türkiye-İran arasında yaşanan sınır değişikliği ve onun da Dilucu Sınır Kapısı ile bir ilgisi yok :) İran'a Kotur kasabası verilip bugün Doğubeyazıt'ta bulunan Küçükağrı Dağı alınmış. Eğer bulursanız bir şeyler ekleyin. Ömer Berkaymesaj 18:03, 21 Aralık 2019 (UTC)

Küçükağrı konumu

Nazik üslubunuz için teşekkürler. Dilucu'nun yerini çok iyi biliyorum. En azından yüz kez geçtim bu sınırı. (Evet, "yüz"; Azerbaycan'ın ikinci kez bağımsızlığını kazanmasından itibaren.) Benim iddia etmediğim şeyleri bana atfetmezseniz sevinirim. Ben sadece genç kuşağa bir tarihsel bilgi vermek istedim. E4024 (mesaj) 15.15, 21 Aralık 2019 (UTC)Yanıtla
Aydınlattığınız için teşekkürler. Zaten ben hiç bir toprak mübadelesi olmamış demedim. Neden tartışma açtınız onu da anlamış değilim. Yaptığım değişiklik özeti de şu zaten: Kullanılan dil uygun olmadığı gibi ekşi sözlük kaynak gösterilmiş. Yazılanları araştırdığımda ekşi sözlükten alındığını düşündüğüm bir sürü kaynakla ve Yılmaz Özdil'in yazısı ile karşılaştım. Gerçek olduğuna dair bir tane düzgün kanıt yok. Sanırsam Yılmaz Özdil'in yazdığı bu yazıyla bir çok yere dağılmış. Anlayacağınız olan mübadele bu değil ki sildiğim bilgilerde bir mübadeleden değil toprak satın almadan bahsediliyor. Ömer Berkaymesaj 18:28, 21 Aralık 2019 (UTC)