Tartışma:Nuriye Gülmen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Son güncellemeler[kaynağı değiştir]

"Direnişi" başlığı altında yer alan maddelerin ve içeriğin kaldırılması doğru değil Tuğkan. Vikisöz'ü ilgilendiren bir durum değil gördüğüm kadarıyla. Fakat başlık seçimi doğru değil. D.Ö'de ifade ettiğim üzere bu tür bir başlık ansiklopedik değil çünkü burada bahsedilen kişinin talep listesi. --Maurice Flesier message 20:07, 29 Haziran 2017 (UTC)

"Talepleri" daha uygun bir başlık olmuş eline sağlık @Maurice Flesier --Pragdonmesaj 20:12, 29 Haziran 2017 (UTC)
sakin olunuz Pragdon. İçerik daha dakikalar önce eklenmiş. Cümleyi düzeltmeme müsade etmiyorsunuz ki değişiklik savaşından. Telifli içerik gerekçesi tümden sansüre gerekçe olamaz. Ekleyen kullanıcıya bunu özgünleştirmesini veya tartışma sayfasında başka bir kullanıcıdan bunu isteyebilirdiniz. Telif konusunda bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyordum, telifli yüzlerce maddemiz için hâlâ umut ışığı var çok şükür. --Maurice Flesier message 13:46, 13 Ağustos 2017 (UTC)
  • Telife müsamma yok kusura bakmayın. Politikalar gayet açık. Kullanıcı da hiç geliştirecekmiş gibi durmuyor. Gerekli düzenlemeyi yaptım. Eksik olduğunu düşündüğünüz yer varsa eklersiniz. Hassaslığımı da öğrenmiş oldunuz. Bir sonraki durumlarda dikkat etmeye çalışırsınız "sansür var" demek yerine. Ya da telifli içeriği ısrarla geri almak yerine gerekli düzenlemeyi gerçekleştirirsiniz. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 13:51, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Pragdon'un ilgili iddiaları alt başlık altında toplaması doğru bir işlem @Tuğkan. Taslak kriterlerini aşan maddelerde giriş kısmı bu kadar uzun olmuyor. Ayrıca başlıklara bölünmesi maddenin gelişmesi için daha iyi. --Maurice Flesier message 14:23, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Ben doğru bulmuyorum, iddialar yerine hakkındaki davalar yapılsa daha yapıcı olur. İddia değil bu çünkü. Ayrıca hiçbir şekilde copy paste değil, telif hakkı yapacak hiçbir şey yapmadım. Direkt elimle yazdığım bir cümledir. Telifli içerik sildiğimi eski değişikliklerimden görebilirsiniz. --Tuğkan (mesaj) 14:28, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Vikipedi yargı belirtmez. Durumlardan iddia diye bahseder. "Hakkında devam eden 12 tane dava bulunduğu, bu davaların hepsinin bir terör örgütüyle iltisaklı olduğu; davalardan bir tanesinde mahkemenin mahkumiyet kararı verdiği ve dosyanın yargıtay aşamasında olduğu" resmi açıklaması ile bu ve buradaki yazılanlar copy paste olmuyor sanırım. --Pragdonmesaj 14:36, 13 Ağustos 2017 (UTC)
@Pragdon, copy paste olması için tüm noktalama işaretleri dahil cümlenin tıpa tıp aynı olması lazım. Ben ellerimle yazdım diyorum ve bunun arkasındayım, böyle yaptım çünkü ve cümleleri karşılaştırınca sadece temanın aynı, yazının aynı olmadığını göreceksiniz. Çok farklı bir bakış açısıyla bakıyorsunuz bence konuya. Çünkü telif hakkı ihlali yok, copy-paste hiç yok. Şahsen ben noktalı virgül göremiyorum cümlelerimde.--Tuğkan (mesaj) 14:41, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Bunu bilinçli yaptığınızı falan söylemiyorum zaten. Telif konusundaki çalışmalarınızı biliyorum. O konuda şüphem yok hakkınızda. Elinizle yazmış olabilirsiniz ancak kitapçığın içerisindeki cümlelerin aynısını yazmışsınız. Gözünüzden kaçmış belli ki. Büyütecek bir sorun yok ortada, düzelttik geçti. Bu tarz minik şeyler üzerinde vakit harcamaya, enerji tüketmeye değmez. İki dakikamızı alıyor en fazla düzeltmek. Ben düzelttim, Maurice Flesier da eksik kalan yerleri tamamladı. Bu kadar. Dallanıp budaklandırmaya gerek yok diye düşünüyorum @Tuğkan --Pragdonmesaj 14:47, 13 Ağustos 2017 (UTC)

Maddede neden "DHKP-C terör örgütü" ifadesi geçiyor? Vikipedi'de VP:TBA gereği DHKP-C dahil hiçbir kuruluş terör yapılanması değil. Süleyman Soylu'nun iddiası üzerine bu ifadenin aynen geçtiği görülüyor, maddedeki cümlede Soylu, Gülmen'in DHKP-C üyesi olduğunu iddia etti" ile "Soylu, Gülmen'in "DHKP-C terör örgütü" üyesi olduğunu iddia etti arasında ne fark var? Tek fark var, maddede Soylu'nun veya Türkiye hükümetinin DHKP-C'yi terör örgütü olarak nitelemesi. Peki bunun madde ile ne ilişkisi var?

Gülmen DHKP-C üyeliği ile itham ediliyor, önsifatlı "terör örgütü DHKP-C" ile değil. Madde adı DHKP-C terör örgütü değil. Madde bu şekilde sistemik yanlılık şüphesi doğuruyor. Organizasyonlara terör sıfatı yapıştırılması kabul edilemez. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:17, 13 Ağustos 2017 (UTC)

Bakan Soylu'nun açıklamasında yer alan ifade o direkt, o yüzden kalmasında sakınca görmüyorum ben. Soylunun açıklamasından bahsediliyor zaten cümlede.--Pragdonmesaj 14:27, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Soylu'nün açıklaması denilen ifade "DHKP-C terör örgütü". Bunun maddeye ne gibi bir katkısı ya da nasıl bir tırnak içinde açıklama durumu var? Tamamen alıntılanan ifadelerde dediginiz doğru fakat burada bir bakış açısı betimleniyor. Bunun da bir getirisi yok, götürüsü var. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:30, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Gülmen pratikte terörist veya terör destekçisi olmakla itham ediliyor. Soylu'nun veya Türkiye hükûmetinin DHKP-C'yi terör örgütü olarak gördüğü ifade edilmese bu açıklamada var olan "terörist" suçlaması anlaşılamaz. Çıkarılmasının ciddi götürüsü olur. Maddeyi okuyan herkesin DHKP-C'nin ne olduğunu bildiğini, buna göre değerlendirme yapabilecek seviyede Türkiye siyaseti hakkında bilgisi olduğunu varsaymıyoruzdur umarım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:02, 13 Ağustos 2017 (UTC)