Tartışma:Kerimcan Durmaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

kayda değerlik mi geçici ün mü?[kaynağı değiştir]

kişinin geçici ün sahibi olduğunu ve kayda değerlik için yeterli durumun oluşmadığını düşünüyorum. fikirleri alabilir miyiz? --kibele 14:11, 29 Ekim 2016 (UTC)

Madde, VP:KİŞİ'deki 1. ve 4. kriteri sağlıyor ve kaynaklarla bu husus destekleniyor. Ayrıca üç ay önce şu maddenin SAS tartışmasında kalması yönünde oy vermiştiniz. Ben iki madde arasında bir fark göremiyorum. Hatta bu madde kaynaklandırma bakımından daha iyi durumda.--B.S.R.F. 💬 14:17, 29 Ekim 2016 (UTC)
her maddeyi kendi içinde konuştuğumuzu, bu tür gerekçelerin kişisel yorum olduğunu ve benimle aynı fikirde olan kullanıcıların maddenin kalması yönünde görüş bildirdiğini hatırlatayım öncelikle. bırakın burada da kullanıcılar karar versin. ayrıca iki kişi arasında fark görmemek de öznel bir yorum. kişinin durumu ün gösteriyor, kayda değerlik değil kanımca ve de o kriterlerin üstünde 'bu kriterlerin bir veya birkaçının sağlanması da kişinin yer almasını garantilemez' diye yazıyor. --kibele 14:22, 29 Ekim 2016 (UTC)
  • Aylara yayılan haberlerle kayda değerliği ispat edilmiş gözüküyor.--RapsarEfendim? 15:01, 29 Ekim 2016 (UTC)
geçici ün ile kayda değerliği bu noktada nasıl ayırıyoruz rapsar? ben bu haberlerin buna ilişkin olduğunu söylüyorum. hassas bir konu olduğu için biraz konuşmak gerekli üzerinde. --kibele 15:07, 29 Ekim 2016 (UTC)
Günübirlik haberler olduğunu düşünüyorum ben. 1-2 gün gündemde kalan cinayetler yahut trafik kazaları mesela. Ya da yaptığı bir şeyle 1-2 gün, belki de 1 haftalığına gündem olan kişiler. Kendisi böyle değil benim gördüğüm kadarıyla, aylarca süren bir durum söz konusu. 1 ay sürmesi ve bu dönemde farklı kaynaklar çıkması dahi yeterliydi diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 15:20, 29 Ekim 2016 (UTC)
günübirlik ya da ayıbirlik.. internet fenomenliği söz konusu olunca bir değil iki, üç kez bakmak gerekiyor kanımca. geçen gün bir yarışma programında bir kız kendinden internet fenomeni diye bahsetti ki, ailesini ve fb arkadaşlarını yeterli bulmuş anlaşılan. bu kişinin bundan fazlası olduğunu görüyorum ancak hâlâ 'geçici ün' kapsamında değerlendiriyorum. --kibele 15:38, 29 Ekim 2016 (UTC)
şu an için geçici ün şeklinde olduğunu düşünmekteyim, tıpkı 10 saniyelik snapchat videoları gibi, ve bence kayda değer değil. net olarak şu şu kriteri sağlamıyor diyemiyorum ama şu şu kriteri net olarak sağlıyor da diyemiyorum. Hakan Hepcan falan vardı bir ara hatırlarsınız baya tutmuştu ama artık yok. Durmaz'ın da böyle olması büyük ihtimal. bir diğer örnek de Aleyna Tilki -bir diğer cinsiyetçilik kurbanı- olabilir mesela eğer maddesi şu an açılırsa. Ha tabi Kerimcan'ın sayfası SAS olsa muhtemelen silinir ancak Vikipedi kriterlerinden silinmez, homofobiye kurban gider. İleride bir atılım yaparsa bir filmde oynamak/şarkı çıkarmak vs. kayda değer olur diye düşünmekteyim. "Durmaz, bazı köşe yazarları tarafından yalnızca cinsel yönelimi nedeniyle ünlü olduğu" şeklindeki heteronormatif eleştirilerin yanına bunu da eklemek gerekir :) -seyit. 00:00, 31 Ekim 2016 (UTC)
Guy Goma örneği var elimizde. Yanlışlıkla programa çıkarılmış falan ama Vikipedi'de. Bu kadar ilerler mi mesela Kerimcan maddesi, zamana ihtiyaç var. Şu an için Kerimcan Durmaz'a yönelik fobik yorumlar şeklindeki bir sayfa, Kerimcan Durmaz sayfasından daha kayda değer ve daha geliştirilebilir gibi :) -seyit. 00:09, 31 Ekim 2016 (UTC)

mesela bunun da maddesini açabiliyoruz o zaman aylara yayılan haberler dolayısıyla? --kibele 08:17, 3 Kasım 2016 (UTC)

Tabi ki de, konu sınırlaması yok Vikipedi'de.--RapsarEfendim? 08:21, 3 Kasım 2016 (UTC)
sağol valla konu sınırlaması olmadığını söylediğin için, ben de kara kara düşünüyordum.. :) ben bu kişiler kayda değer midir onu soruyorum. geçici ün meselesini biraz daha açıklığa kavuşturmak için. --kibele 08:55, 3 Kasım 2016 (UTC)

buradaki başlığı açtıktan bir süre sonra tv şovundaki jüride yer alması nedeniyle geçici ünün ötesine geçtiğini düşündüğüm için kayda değerlik etiketini çıkarttım. --kibele 12:38, 1 Ocak 2017 (UTC)