Tartışma:Ensar Vakfı tecavüz skandalı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddenin başlığının bir şehrin tamamına mâl edilmesini doğru ve tarafsız bulmuyorum. Bunun yerine "Ensar Vakfı tecavüz olayı" veya "Ensar Vakfı tecavüz skandalı" şeklinde bir başlık tercihi yapılması gerektiği kanaatindeyim. Maurice Flesier msj 11:36, 8 Nisan 2016 (UTC)

"Ensar Vakfı çocuk istismarı skandalı" diye değiştirdim. -seyit. 13:01, 8 Nisan 2016 (UTC)
Kolay gelsin. Doğrusu benim de şehirle ilgili nedenden ötürü maddeyi açarken bir çekincem vardı ve tartışma sayfasında bunu kullanıcılara sormayı planlıyordum. Bu itiraz vesileyle vakıf ya da şehir üzerinden gitmek arasında bir adlandırma tercihi hakkında fikirler sunulması faydalı olabilir. Vitruvian (mesaj) 13:41, 8 Nisan 2016 (UTC)
Yorum Yorum Herhangi bir sayfa adı için taşıma işlemi yapılırken, popüler bir sayfa için beklenmeyen büyük bir etki yaratmasının mümkün olup olmadığına gerçekten de çok önem veririm. Evet, şuan da sayfa popüler değil ama olay popüler. Görebildiğim kadarıyla yaşananlar, Karamandan çok, Ensar Vakfıyla ilgili bir hal almış. Vakfı zan altında bırakmayın... ifadesi bile, yaşanan sürecin Karaman'dan değil, Ensar Vakfı çerçevesinde ilerlediğini ve olayında vakıfla birlikte yorumlandığı görülebilecektir. Öyle ki, artık bu konuyla ilgili haberlerin en altında yer alan keyword'ler de bile Karaman ya da Karaman cinsel istismar kelimeleri değil, sadece Ensar Vakfı kelimesi geçiyor. Yani şuan ki başlığın doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle, Karaman mı, Ensar Vakfı mı derseniz, çoğu kişinin olayla ilgili olarak aklında Karaman kelimesinin kalmadığı kanaatindeyim. Hafızalara vakıfla birlikte kazındığına hiç şüphe yok. Dediğim gibi, şuan ki başlığın doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum.--Merhabaviki (mesaj) 14:25, 8 Nisan 2016 (UTC)

çocuk istismarı daha genel bir kavram, oysa burada söz konusu olan şey cinsel istismar.. bu nedenle o şekilde düzenledim. ancak adlı adınca 'tecavüz' denmesi ve 'Ensar Vakfı tecavüz skandalı' olarak adlandırılması daha doğru görünüyor. --kibele 18:43, 9 Nisan 2016 (UTC)

Ensar vakfı tecavüz skandalı google arama'da 202 bin sonuç veriyor, şu anki ad 174 bin sonuç veriyor. Taşınması mantıklı. -seyit. 14:01, 10 Nisan 2016 (UTC)
Katılıyorum, taşınması uygun olur. Vitruvian (mesaj) 16:34, 10 Nisan 2016 (UTC)

Zanlının soyadı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Zanlının soyadının kısaltılmasına dair bir politikamız mı var? Neden sadece soyadının baş harfi var? -seyit. 19:31, 12 Nisan 2016 (UTC)

  • Zanlının adının geçtiği kısımda gösterilen kaynakta da öyle kullanıldığı için olabilir @SeyitA. Eğer soyadının belirtildiği kaynak varsa gösterilerek yazılabilir sanıyorum. Dr. Coalmesaj 19:34, 12 Nisan 2016 (UTC)
Şu videoda (1:50'de falan) soyadı geçiyor. Kaynak bulup ekleyebilirsek ekleyelim. Ben soyadının geçtiği başka kaynak bulamadım. -seyit. 19:42, 12 Nisan 2016 (UTC)
Son eklediğim kaynak olan Milliyet'ten soyadı doğrulaması yapıp ona göre ekleyeyim dedim ama şahsın isminin geçtiği sitedeki tek haber [1], yorumsuz hakikaten. Başka bir kaynakla eklerim ismi. Vitruvian (mesaj) 19:45, 12 Nisan 2016 (UTC)
Google'a Milliyette geçen soyadı yazınca bir sürü kaynak çıkıyor. Yani Milliyet'in verdiği soyad doğru. -seyit. 19:52, 12 Nisan 2016 (UTC)

ben de onu arıyordum eklemek için. teşekkürler. --kibele 20:11, 12 Nisan 2016 (UTC)

İsmail Saymaz[kaynağı değiştir]

Bazılarınız İsmail Saymaz'ın olay hakkındaki açıklamasını izlemişsinizdir. Saymaz, Türkiye Anayasası'na göre ilkokul-ortaokul öğrencilerine özel vakıfların yurt açamayacağından bahsediyor ve devamında vakfın illegal faaliyet yaptığını söyleyerek eleştirilerini sıralıyor (ilk 1 dakikayı izlemeniz yeterli olacaktır). İlgili yasayı bilen var mı ve ben bundan maddede bahsetmemiz gerekebilir diye düşünüyorum. -seyit. 19:42, 12 Nisan 2016 (UTC)

bu meselenin bir arka plan başlığı altında değerlendirilmesinde yarar var. bir de şu kaynak var aynı başlıkta değerlendirilebilecek.. --kibele 20:14, 12 Nisan 2016 (UTC)

Arka plan da değerlendirilebilir: Karaman Ensar Şubesi’ne devlet yardımı--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 06:40, 18 Nisan 2016 (UTC)