Tartışma:Eşcinsellik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eşerkek ve Eşkadın Önerisi[kaynağı değiştir]

Hem erkek hem de eşcinsel olduğunu eşerkek, hem kadın hem de eşcinsel olduğunu ise eşkadın kelimesiyle belirtebiliriz. Yazının devamı için Tartışma:LGBT veya Tartışma:Cinsel yönelim Teşekkürler.


sinema filmlerinde işlenen eşcinsellik öyesi içeren filmleri listesi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Sinemada_e%C5%9Fcinsellik


kategori tanımlaması [ [Kategori:cinsel kimlik yönelimleri] ] ifadesi daha az rencide edici ve daha bilimsel bir bakış açısını yansıtmaktadır. onun için kategori tanımlaması tekrardan yapılanması gerekti.


Erkeklerin anal bölgelerinin "aşırı duyarlı" olması homoseksüel bir eğilime işaret eder mi?

Anal bölgede bulunan zengin sinir uçları sayesinde bu bölge dokunulmaya oldukça duyarlıdır. İnsandan insana değişen bir şekilde, bazıları cinsel ilişki esnasında bu bölgeye dokunulmasından hoşlanırken, bazıları bunu itici bulabilirler. Bu bölgeye dokunulmasından ve basınç uygulanmasından hoşlanılması o kişide bu bölgenin sinir uçlarının nispeten fazla olmasıyla ilgilidir. Erkeklerin, karşı cinsten biriyle olan ilişkide bunu yaşamaları homoseksüel bir eğilimi göstermez, homoseksüel eğilimlerin en önemli özelliği cinselliği yaşamak için karşı cins yerine, kendi cinsini tercih etmesidir. Bu tercih eyleme geçirilebilir, ya da düşsel olabilir. Böyle bir tercih algılanmadığı sürece karşı cinsten biriyle olan ilişkide anal bölgede yaşanan bu duyarlılık kaygı verici bir durum olmamalıdır.

Çok doğru bilgiler, ancak
Böyle (eşcinsel) bir tercih algılanmadığı sürece ... kaygı verici bir durum olmamalıdır.
ifadesi, eşcinsel duygular olduğunda kaygı duymalıyız gibi bir anlam vermiş. En azından ben böyle algıladım.
--Musical 02:15, 24 Kasım 2006 (UTC)

"Cinsel açıdan kendi hemcinsini çekici bulan kişi." "Duygusal ve cinsel açıdan kendi cinsine yönelen kişi" demek daha doğru olacaktır.

Evet ayrica zorunlu escinsellik diye bir kavram var bahsedilemyen. Ancak daha onemlisi makale yorumlar iceriyor ve escinsel bakis acisi ile yazilmis. Citrat 04:18, 16 Kasım 2005 (UTC)
Zorunlu eşcinsellik diye bir kavram olabilir, ancak bu açıkça homofobik bir kavramdır. Yaşadığımız dünya, ataerkil, karşıcinselci (heteroseksist) bir dünyadır ve karşıcinsellik doğrudan ve dolaylı bir biçimde "tek yönelim" olarak dayatılmaktadır. Sözde 'zorunlu eşcinsellik' konulu eski (1981 tarihli) bir tartışma için bkz. [1]
--Musical 02:27, 24 Kasım 2006 (UTC)

Eşcinselliğin tartışılması bana çok saçma geliyor.Nasıl ki heteroseksüellik normal görülüyorsa,eşcinsellik de öyle görülmelidir kanımca.Kimseyi değiştiremezsinizsiz.Herkesi olduğu gibi kabul etmek zorundasınız ve sizin fikirlerinize uymayan bir bireyi dışlamanız tamamen sizin seviyesizliğinizi gösterir...Umarım ömrüm yeter de bu önyargıların kalktığı bir dünya görürüm.((immortalité)) Sana katılıyorum Şablon:İmmortalité. Heryerde eşcinsellik hakkında "escinsel bakis acisi ile yazilmamis çok fazla makale ve yorum var. Şablon:Hikayeci

Eşcinsel - Eş cinsel???[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bu makalenin başlığında yapılan isim değişikliğini son derece saçma buluyorum. Öncelikle, yıllardır yazı yazıp çeviri yapan biri olarak, yazım ve dilbigisi kuralları konusunda TDK'nın değil Ömer Asım Aksoy'un yazım kılavuzunun kaynak alınması gerektiğini düşünüyorum.

Eşcinsel kelimesi Aksoy'un kılavuzunda bileşik bir sözcük olarak kabul edilmekte ve birleşik yazılmaktadır.

Buna ek olarak, Google'da bir arama yaparsanız, kelimenin "Eş cinsel" şeklinde yazımının ne kadar az olduğunu göreceksiniz. Yıllardır "eşcinsel" olarak kabul görmekte ve kullanılmaktadır bu kelime.

Ayrıca bu kelimeleri ayrı yazabilmemiz için her iki kelimenin de anlamlarını yitirmemiş olmaları gerekiyor ki ben şahsen eş ve cinsel kelimelerinin anlamlarını koruyor gibi görünseler de 100% koruduklarını hiç düşünmüyorum.

Yaptığınız değişiklik bence çok yanlış.

En kısa zamanda tartışmaya katılıp fikir belirtirseniz çok sevinirim.

Kimseden itiraz gelmezse iki gün içerisinde başlıktaki yönlendirmeyi kaldırmayı düşünüyorum. --Wunjo 21:57, 4 Haziran 2006 (UTC)

(Daha ayrıntılı bir tartışma için lütfen şuraya bakınız.)

Merhaba, öncelikle elestirinizi anlayisla karsiladigimi belirtmek isterim. Bu degisikligi yapmadan önce ben de üzerinde bayagi kafa yormustum. Ancak TDK'nin sitesinde gördügüm üzere ayri yazilmasi gerekiyormus ki Türkce'nin ana kurulusu olan Türk Dil Kurumu'nu da dinlemek gerekir diye düsünüyorum. Bitisik yazilmasi konusunda referans olarak Google'i vermeniz pek dogru olmayabilir zira sanal ortamda da medyada da dahi anlamindaki de'den tutun da soru ekleri -mi -mu'ya kadar her sey bitisik yaziliyor. Iste örnekler: yada, bende katiliyorum, bencede, onuda, cokta, herkez
Dolayisiyla, es cinsel kelimesi de yukaridaki örnekler gibi bugüne dek yanlis kullanilmis. Hic olmazsa bu kelimeyi bir ansiklopedide dogru kullanmaliyiz diye düsünüyorum. Saygilar. Cetinkaya 12:20, 5 Haziran 2006 (UTC)
"Eşcinsel"ın Türkçe'ye ne kadar yerleşmiş olduğu Google aratma sonuçlarından belli oluyor. Bu durum -de'lerin yanlış olarak birleşik yazıldığı örneklere benzetilemez. Vikipedi madde başlıklarının bence toplumda en yaygın kullanımlarıyla yazılması doğru olur. Vikipedi'de Türk Dil Kurumu kurallarının kullanılması bir mecburiyet değil bir öneri; Biçem el kitabı'nda da "... Türk Dil Kurumu gibi diğer kaynaklara başvurunuz" diye yazılmış. Bu maddenin başlığını "eşcinsel" yapıp ona "eş cinsel"den gönderme yapmayı öneriyorum. --İnfoCan 21:53, 11 Haziran 2006 (UTC)
Cetinkaya - Evet katılıyorum, Google'ı kaynak göstermek bu konuda belki doğru bir yöntem olmayabilir diğer verdiğiniz örnekler düşünülürse. Fakat TDK konusunda siz hiç ama hiç katılmıyorum. Eğer ilginizi çekerse şuradaki "yazım kuralları" tartışmasına bir göz atmanızı rica edeceğim. Bu verdiğim adreste uzun uzun neden TDK'nın her kuralına gözü kapalı uyulmaması gerektiğini anlattım. Türkçe'nin ana kuruluşunu ben şahsen TDK olarak göremiyorum. TDK'nın yeniliklerin çok gerisinde kalması bir yana (ki eşcinsel kelimesi de buna bir örnektir bence), Türkçe'ye giren yabancı kelimelere halkın sevip alışacağı mantığa yakın karşılıklar bulmakta da, anlaşılır ve akla yatan kurallar oluşturmakta da başarısız. Bunun yerine ben, -yine verdiğim adresteki yazıda belirttiğim üzere- Ömer Asım Aksoy'un yazım kılavuzunu kullanıyorum. Size de o kılavuzu tavsiye ederim. Ayrıca yine verdiğim adreste bu konuda bir proje düşüncesi var Zemberek adlı bir programı kullanarak. Ona da göz atabilirsiniz. Cevabınız ve eleştirimi dikkate aldığınız için teşekkürler.
İnfoCan - yönlendirme önerinize kesinlikle katılıyorum. "Eşcinsel" kelimesinin doğru yazımı Ömer Asım Aksoy'un kılavuzunda bitişik verilmiş. Ayrıca TDK'nin iddia ettiği şekliyle "eğer bir bileşik kelimeyi oluşturan kelimelerin her ikisi de anlamlarını yitiriyorsa bu kelimeler birlikte, eğer yitirmiyorlarsa ayrı yazılır" kuralını düşündüğümüzde bile, ben "eş" ve "cinsel" kelimelerinin anlamlarını yüzde yüz korumadıklarını bu yüzden bitişik yazılmaları gerektiğini savunuyorum. Eğer Cetinkaya da kabul ederse sizin önerinizi uygulamalıyız. (Edit: hatta belki de Cetinkaya kabul etmezse bile, demokrasi adına 2'ye 1, çoğunluk sağladığımız için değiştirmeliyiz :)
--Wunjo 22:54, 11 Haziran 2006 (UTC)
Aslinda dedigim gibi ayri yazilmasi gerekip gerekmedigi konusunda kendi kendime bayagi bir düsünmüstüm basligi buraya yönlendirmeden önce. Büyük olasilikla tartisma bölümünde sorunumu dile getirseydim, daha net sonuclara ulasabilirdim. Sonuc itibariyle, makalenin tekrar "Eşcinsel"e yönlendirilmesini ben de destekliyorum. Cetinkaya 13:47, 12 Haziran 2006 (UTC)

Öncelikle, genel olarak güzel, nesnel bir tanım olmuş, o nedenle madde yazımında emeği geçenleri kutluyorum. Eşcinsellik konusu ülkemizde yeni yeni konuşulmaya başlanan, dolayısıyla her eğitim seviyesinden insanlar arasında yoğun önyargılar barındıran bir konu olsa da, başka ülkelerde daha eski ve yoğun kaynaklar barındıran bir konudur ve büyük ölçüde görüş birliğine varılmıştır, en azından bilimsel olarak. Bu konuda ingilizce kaynaklar sayısız ama neyse ki son yıllarda ülkemizde de doğru kaynaklar var, bunda da hem yerel hem de evrensel eşcinsel politik hareketinin payı yadsınamaz. Bu, ABD'deki siyah hareketine benzetilebilir. "Malcolm X" filminde güzel bir sahne vardı, Oxford sözlükte "siyah"ın ve "beyaz"ın tanımlarına bakıyorlardı ve "siyah"ın karşısında hep olumsuzluklar, "beyaz"ın karşısında da hep olumlu kavramlar vardı. Sözlüğü gösteren adam, Malcolm X'e, sözlüğü yazanın "beyaz adam" olduğunu söylüyordu. Bu, Malcolm X'in uyanışının da başlangıcıydı.

Neyse, lafı dolandırmadan, ufak bir yere takıldım maddede: "Dilimizde, erkek eşcinsel için sadece "eşcinsel" terimini kullanmak gay veya geye oranla çok daha yerinde ve kültürlü bir seçim gibi gözükmektedir." Bu ifadede yer alan "yerinde ve kültürlü" kavramları oldukça göreli kavramlar. Türkiye'nin görece köklü eşcinsel örgütleri (90'larda kurulmuş olan Kaos GL (http://www.kaosgl.com) ve Lambdaistanbul (http://www.lambdaistanbul.org)) "eşcinsel erkek", ve "eşcinsel kadın", ya da gey ve lezbiyen terimlerini benimsiyorlar. Aksi halde eşcinsel denince zaten ilk akla gelen erkekler oluyor, bu da ataerkil, kadın cinselliğini, dolayısıyla kadın eşcinselliğini yok sayan bir tavir. Bu nedenle "eşcinsel kadın ve erkekler" bana göre daha doğru. Saygılarımla... --Musical 01:56, 24 Kasım 2006 (UTC)

  • Tanım yaratmaya çalışmaktan ziyade güvenilir kaynaklardan ilgili bilgileri eklersek daha sağlıklı olur, saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 00:22, 3 Kasım 2008 (UTC)

Kaynak ekledim teşekkürler .)--Vikipediselbiri 16:52, 5 Kasım 2008 (UTC)

Eşcinsel Yürüyüşü (2003 - ABD) yürüyüşü çok küçük bir resim daha iyi kalitede mümkünse Panoromik geniş bir resim konulması daha iyi olucaktır.


kategori tanımlaması [ [Kategori:cinsel kimlik yönelimleri] ] ifadesi daha az rencide edici ve daha bilimsel bir bakış açısını yansıtmaktadır. onun için kategori tanımlaması tekrardan yapılanması gerekti.


There's something amazingly offensive about the cartoon. 68.49.181.232 03:17, 27 Şubat 2006 (UTC)

Erkek eşcinseli anlatmak için gey kelimesinin kullanılmasını kesinlikle anlamıyorum. Neden Türkçe konuşmaktan utanıyoruz? Neden İngilizce'deki "gay" kelimesini okunuş biçimiyle türkçeleştiriyoruz? Bir çeviri yaparken kelimenin anlam ve içeriğine mi bakılır okunuş tarzına mı? "Lesbian"ı lezbiyen yapmışız şimdi sıra "gay"i gey yapmaya geldi. Gerçekten çok üzücü. Dilimizde olmayan her kelimeyi okunuşuyla Türkçe'ye kazandırmamız lazım demek ki. Nedir bu gey deme merakı? Türk Dil Kurumu bu konu hakkında bir çalışma yapmalı, böyle çeviri yapılmaz. Table mı olsun yoksa Teybıl mı? Bence Masa olsun.Bu imzasız yazı Sadeceben (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Buradaki tartışma gay:tartışma sayfasına taşınmıştır. --Abuk SABUK 00:40, 17 Ekim 2007 (UTC)

Birleştirme[kaynağı değiştir]

Bazı diğer vikipedilerde bu madde, eşcinsellik maddesinden ayrı. Ancak eşcinsel maddesindeki bilgiler yeterli hale gelene kadar bu iki madde birleştirilmelidir diye düşünüyorum. Ayrıca karmaşıklıkları önlemiş, eşcinsellik maddesine yoğunlaşılmasını sağlamış oluruz. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 14:08, 12 Aralık 2008 (UTC)

  • Bence maddeler birleştirilmemeli, "maddelerin içerikleri yeterli değil" diye birleştirme pek uygun kaçmıyor çünkü eğer bu madde oraya yönlendirilirse bu maddeyi geliştirmek isteyen kullanıcıların önü kesilmiş olur. --Hedda Gabler 14:19, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Sanatta Eşcinsellik :[kaynağı değiştir]

Sinemada Eşcinsellik öğeleri : http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Sinemada_e%C5%9Fcinsellik

Eşcinsellik Sanısı[kaynağı değiştir]

Eşcisellik Sanısı yazısı için şuranın altını çizmek istiyorum bu yazıyı okuduğunuz da siyasi açıdan belli bir görüşün düşünceleri gibi bir sanıya kapılmayın. Bununla bir alakası yoktur. Ben zaten öyle bir siyasi görüş içerisinde yada öyle bir görüşün yanlısı değilim.

Bu yönüyle o zamanın Türk ailesinin diğer etnik yapılarınkinden üstün olduğu yada aşağı olduğunu belirtmek değil paragrafı açıklamakta yardımcı olabilecek bildiğim bir anektodu paylaşmak amacımdır. Saygılarımla...

  • yazdığınız bölümler kaynaksız olduğu için çıkartıldı. maddelere görüşleriniz doğrultusunda yorum ve içerik eklemeyin lütfen. bu bir ansiklopedi maddesi ve konunun gerektirdiği bilimsellikte olması gerekiyor. --ki bl 13:25, 13 Temmuz 2009 (UTC)

Konu İle İlgili Yararlı Okumalar[kaynağı değiştir]

Eşcinsellik üzerine çeşitli dönemlerde, çeşitli yazarlarca kaleme alınmış eserlerden bazıları şunlardır:

1) The Boy, Germeaine Greer, Thames & Hudson yayınları 2) Stonewall İsyanı, Martin Duberman, Agora Yayıncılık 3) Cinselliğin Tarihi, Michel Foucault, Ayrıntı Yayınları 4) Bakunin'den Lacan'a, Saul newman, Ayrıntı Yayınları 5) Paramparça, Duygu Asena, Doğan Kitap 6) Sailors & Sea, Pierre & Gilles, Taschen 7) Denizci, Jean Genet, Ayrıntı Yayınları 8) Utanç Bitti, Anja Meulenbelt, Ayrıntı Yayınları 9) Annem, George Bateaille, Ayrıntı Yayınları

Merhaba,

Türk Dil Kurumu'nun Genel Türkçe Sözlüğü'nde "travesti" sözcüğü için bir sorgulama gerçekleştirirseniz, tanımda* eşcinsel kelimesinin bitişik yazıldığını görürsünüz. Buna dayanarak Türk Dil Kurumu'nun bu konuda net bir yazım tercihi olmadığını söyleyebiliriz. Öyleyse eşcinsel kelimesinin "toplumun alıştığı biçimde" bitişik yazılması çok yerinde olacaktır.

Kaynaklar: http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=travesti 88.228.200.186 09:43, 22 Ocak 2011 (UTC)

Kaynaksiz ve kotu yazilmis[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Lubunya nedense kaynaksiz ve yanlis seyler koymaya devam ediyor. Ornekler:

1) "Cinsel rolü her ne olursa olsun kendi isteği ile hemcinsi olan birisiyle cinsel ilişkiye giren kişi eşcinsel kabul edilir." Boyle birsey yok. Biseksuel de olabilir. Hatta bazilari heteroseksuel de olabilir. Or: "Concordance and Discrepancy in Sexual Identity, Attraction, and Behavior Among Adolescents" Igartua et al. Biseksuel =/= escinsel
2) "Eşcinsel" anlamına gelen argo tabirleri hakaret ya da aşağılama amaçlı kullanmak nefret sucu degildir. Ya siddet ya da siddete tesvik edici seyler nefret sucudur (bias-motivated violence or intimidation). [2]
3) Bati dunyasi degil, bu tarz arastirmalar sadece Batı dünyası'nda yapilmiyor.
4) Terminoloji altinda demografik bilgiler yazilmis. Terminoloji ne demek sozluge bakin
5) aktuelpsikoloji.com gibi guvenilir olmayan, sacma kaynaklardan bilgiler var
"Eşcinsellik konusuna yapılan akademik yorumlar ise genellikle, insanın kendi kişisel tercihi olduğu yönündedir. Bir çok akademisyenin, eşcinselliğin kişinin kendi tercihi olduğunu söylemelerine rağmen, eşcinsellerin ya da tavırlarından ötürü eşcinsel çağrışımı yapan insanların Tv ekranlarında görünmelerinin, kötü örnek teşkil edeceğini düşünürler. Eşcinselliği kişinin kendi cinsel tercihi olarak kabul eden akademisyenler, kendi çocukları bir gün karşılarına eşcinsel olarak çıktığında da aynı tepkiyi verebilecek midir?" [3]
Hangi ulkedeki akdemisyenler bunlar? Akedemisyenler "kisisel terchih" demiyor. Guvenlilir olmamasinin yaninda homofobik bir kaynak.Cavann (mesaj) 20:39, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Ayriyeten, birçok bilgi için de geniş "kaynak" gösterilmiş. Misal, eşcinselliğin "gayet sağlıklı bir durum" olduğu bilgisine WHO sitesi kaynaklık ediyormuş. Sitenin neresi acaba? Hangi bilgi? Ya da yine eşcinsellik övgüsü niteliğinde bir "bilgiye" yaklaşık 200 sayfalık bir PDF belge kaynak gösterilmiş. Sayfa numarası verilir normalde, 200 sayfanın neresinde bu "bilgi"? Kötü ve kaynaksız bir madde olduğu görüşüne katılıyorum. Fethin Neferi (mesaj) 15:06, 17 Ağustos 2013 (UTC)

Eşcinsellikle ilgili yaptığım değişiklik.[kaynağı değiştir]

Eşcinsellikle ilgili yaptığım değişiklik kullanıcı Lubünya tarafından geri alınmış. Lubunya, kullanıcı Fethin Neferi'nin de dediği gibi hem bir sürü yanlış bilgi ekliyor hemde az kaynakça kullanıyor. Kullandığı kaynakçalarında birkaçı da homofobik sitelerden. Ayrıca birkaç başlık ve içeriği uyuşmuyor. Çok dağınık yazmış.

"1994 tarihinden itibaren WHO üyesi tüm ülkeler yeni sınıflandırmayı kullanmaya başladı. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen, kişinin kendi seçmediği bir durum olduğu tıp bilim tarafından tespit edilmiş ve bu durum kabul görmüş ve eşcinseller çoğu gelişmiş ülkelerde eşcinseller arası resmi evlilik dahil olmak üzere heteroseksüellerin sahip olduğu pek çok hakka kavuşmuştur"

Mesela bu bilgi yanlış. Who eşcinselliğin doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen bir durum olduğunu söylemiyor.

Teoriler bölümünde "ergenlikte eşcinsellik" var. "Ergenlikte eşcinsellik" bölümünde de Alfred Kinsey'in çalışmaları var. Bunların ne bağlantısı var? Aynı şekilde "cinsel yönelim tanımlamaları" başlığında "hayvanlarda eşcinsellik" in ne işi var? Eşcinsel yönelimler başlığında "gay" "lezbiyen" "biseksüel" var. Bunlara eşcinsel yönelim denmez. Cinsel yönelim heteroseksüellik, eşcinsellik, biseksüellik ve aseksüelliktir.

Ben yazımı ingilizce vikipediden çevirerek yazdım. "Eşcinselliğin nedenleri konusunu da yazdım. Eşcinsellik üstüne yapılmış çok önemli araştırmalar var. "Eşcinsellik ve psikoloji" ve "cinsel yönelimi değiştirme eforları" nda eşcinselliğin psikolojide nasıl sınıflandırıldığı eşcinselliği tedavi etmenin yanlış olduyla ilgili doğru bilgiler ve kaynakçaları da var. Sonra "lgbtt tarihi" ni de ekliycem. Lütfen bu yazıyı değiştirip benim yazımı koyalım. Çünkü gerçekten bu yazı çok yanlış ve eksik bilgiler içeriyor.

Eşcinsellik sayfasında "Coming out" olarak bırakılmış kavram yıllar önce Türkçe'ye "Açılmak" olarak çevrildi. İngilizce'deki hali "Coming out of the closet" (Dolaptan çıkmak), Türkçe'de ise bu birisiyle derdini paylaşmak, kendin hakkında bir doğruyu söylemek anlamına gelen "Açılmak"tır. Yaptığım değişikliğin neden geri alındığını anlamadım.Anirukaka (mesaj) 02:06, 29 Ocak 2016 (UTC)

@Anirukaka madde adı Coming out olduğu için değiştirilmiş. madde adının değişmesi için tartışma başlatabilirsiniz. oradaki konuşmalar 2008 tarihli. o günden bu yana terminoloji türkçe olarak yerleşmiş görünüyor. [4], [5], [6].. --kibele 09:06, 29 Ocak 2016 (UTC)

Aseksüellik[kaynağı değiştir]

Az önce geri aldığım bu katkıya dair bir yorum bırakmak istedim. Giriş kısmındaki cümlelerden birinde "Homoseksüellik, heteroseksüellik ,biseksüellik ve aseksüellikle birlikte heteroseksüel-eşcinsel spektrumundaki dört ana cinsel yönelimden biridir." diye bir değişiklik yapıldı. Ancak bir heteroseksüel-eşcinsel spektrumundan söz ediyorsak (yani spektrumun bir tarafında erkekleri, öteki tarafında ise kadınları çekici bulmak) aseksüelliğin (yani hiç kimseyi cinsel açıdan çekici bulmamak) böyle bir spektrumda yer alması mümkün değildir. Üstelik bu değişiklik yapılmadan önce o cümle için henüz verilen referansta eğer aseksüellikten söz edilmediyse aynı cümleye böyle bir eklenti yapmak yanlıştır. Eğer aseksüelliğin heteroseksüel-eşcinsel spektrumunda bir yeri aslında var olduğunu ileri süren uzman fikri var ise bunun için bir kaynak verilmesi lazım, ancak böyle bir fikrinin var olacağını sanmıyorum. Bambi'nin annesi (mesaj) 06:40, 8 Aralık 2016 (UTC)