Tartışma:Antalya milletvekilleri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Antalya (Liste-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Antalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Antalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. "1920'den bugüne TBMM'deki Antalya milletvekilleri" şeklindeki madde adı yerine sanki "TBMM'de Antalya temsilcileri" gibi bir madde daha uygun olacaktır. "1920'den günümüze" kısmı zaten gereksiz, TBMM diyorsak zaten yıllar belli. Ayrıca sadece milletvekilleri yok senatörler de var. Bunları da kapsayacak bir madde adı lazım. Ben "TBMM'de Antalya temsilcileri" gibi bir ad düşündüm ama, başka nasıl ifade edilebilir? --Merube 89msj 16:50, 29 Ocak 2012 (UTC)

Sadece milletvekilleri yok derken tam anlayamadım. Maddede mi sadece milletvekilleri yok yoksa gerçekte mi?--RapsarEfendim? 16:54, 29 Ocak 2012 (UTC)
Senatörler de var ya. Hem maddede hem de gerçekte :). Onlara ayrı madde açılmasını mı düşünüyorsunuz? Benim görüşüm, Antalya senatörleri maddesinin Antalya milletvekileri maddesiyle ayrı olmaması yönünde. Ayrıca madde içeriğinde sadece liste olmamalı görüşündeyim. "TBMM'de Antalya temsilcileri listesi" değil de daha geniş bir madde bu. Bu yıllar arasında ne gibi değişiklikler oldu, temsilci sayısı kaçtı kaç oldu, temsil yüzdeleri arasındaki yıllara bağlı değişiklikler gibi. Mesela liste ve ana madde ayrılmış İng. vikide de. Örnek vereceğim maddelerin durumu da pek iyi değil ama: en:United States congressional delegations from New York ve en:List of United States Senators from New York. Ancak bizim şimdilik ayrı liste yapmamıza gerek olmadığını düşünüyorum naçizane. Onun yerine içeriğe -belirttiğim- eklemeler yapılması kafi görüşündeyim. Saygılar--Merube 89msj 17:04, 29 Ocak 2012 (UTC)
Yani gerçekte senatörler var da bu maddede yok mu dedin, yoksa gerçekte ve maddede senatörler var ve bu maddede yer alıyor mu dedin tam anlamamıştım da neyse :) Çok bilgim yok görüldüğü gibi. Senatör ne oluyor tam olarak? Mecliste mi yer alıyor?--RapsarEfendim? 17:06, 29 Ocak 2012 (UTC)
Antalya milletvekilleri olabilir. Diğer madde adları da böyle. {{TBMM milletvekilleri}}.--Sadrettinmesaj 17:13, 29 Ocak 2012 (UTC)
Listesi de eklenmeli sanırım? :)--RapsarEfendim? 17:19, 29 Ocak 2012 (UTC)
Demek istediğim madde adında sadece "milletvekili" teriminin kullanılmasının yeterli kapsayıcılıkta olmadığı. Senatör ve milletvekilleri maddede belirtilmiş. Ancak ikisi farklı şeyler. Madde adında sadece milletvekili olunca, senatörleri kapsamıyor madde içinde fazlalık oluyor. Çıkarılması yerine madde adının genişletilmesi daha uygun görüşündeyim önceden belirttiğim gibi. Naçizane farklılıkları anlatırsam, Türkiye'de 1961 anayasasıyla çift meclisli sistem yürürlüğe girdi ve 1980 darbesine kadar devam etti. 1982 anayasasıyla da kaldırıldı. Çift meclisli tüm ülkelerde -mesela Fransa, ABD vs.- senato bir üst meclistir bildiğiniz üzere. İki farklı meclis var. Milletvekili alt meclis temsilcileri olup 1961-80 yıllarındaki Türkiye için Millet Meclisi'ni temsil eder, senatör ise üst meclis temsilcileri olup Cumhuriyet Senatosu'nu. Biraz farklılar. Bu arada vikide Cumhuriyet Senatosu maddesi varmış, Şablon:Türkiye seçimleri'nde de senato seçimlerini görebiliyormuşuz bu vesileyle fark ettim bunları. Şablonda dagörebileceğiniz üzere seçim yılları dahi farklı olan meclisler bunlar. Ayrıca seçim düzenleri de farklı bunların. Senatör olma gereksinimleri biraz daha farklı. O nedenle sadece milletvekilleri olamaz. --Merube 89msj 17:20, 29 Ocak 2012 (UTC)
{{TBMM milletvekilleri}} şablonundaki benzer maddelerin adlarında da sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası. Madde içeriklerinde Osmanlı dönemi de var, cumhuriyet senatörleri de. Daha geniş bir adlandırma olmalı, yoksa madde adının kapsamının dışında içeriğe sahip olmuş oluyorlar. Ayrıca bu maddelerin liste değil, madde içeriğine de sahip olmalarının uygun olacağını düşünüyorum. Yukarıda verdiğim örnekteki gibi.--Merube 89msj 17:22, 29 Ocak 2012 (UTC)
"Antalya milletvekilleri ve sanatörleri listesi" olabilir. Her iki kavramı da karşılayan bir kelime aklıma gelmiyor. Mesela "Temsilcileri" yetersiz kalıyor.--Sadrettinmesaj 17:24, 29 Ocak 2012 (UTC)
Osmanlı dönemi nasıl ifade edilebilir? Milletvekili ve senatörler deyince sanki osmanlı dönemi açık kalıyor. Ayrıca liste değil, madde olması gerektiğini de düşünüyorum. Yukarıda verdiğim ing viki madde örneklerine bakabildiniz mi? Oradaki gibi iki ayrı maddeye ihtiyacımız yok görüşündeyim ama ne dersiniz? Eğer iki ayrı madde olacaksa, listede kişi listesi, ana maddede yıllar içindeki değişiklikleri yer alır. Ancak bence dediğim gibi tek madde olmalı, o da listesi değil ana madde adında olmalı. İleride gerekirse listesi maddesini açabiliriz.--Merube 89msj 17:45, 29 Ocak 2012 (UTC)
  • Osmanlı dönemininin sorun olduğunu düşünmüyorum. TBMM milletvekilleri tabiki daha çok ama bu sadece TBMM değil, ilin tarihindeki tüm milletvekilleri. Hem İstanbul meclisi hem de TBMM meclisi için ayrı madde açmak gereksiz, Osmanlı döneminde de milletvekili tabiri kullanıldığı, madde adında TBMM yer almadığı ve İstanbul meclisinde de senatörler olduğu için "milletvekilleri ve senatörleri" uygun olanı bence.
  • Şu anda bu sayfalar liste gibi ama içerik madde olarak gelişmesi daha uygun, milletvekilleri ile ilgili yazacak içerik mutlaka vardır. Liste ve maddeler bence de aynı olmalı.
  • Madde adında şimdilik "listesi" olması veya olmaması pek önemli değil ama olmamasını tercih ederim.--Sadrettinmesaj 18:12, 29 Ocak 2012 (UTC)
O zaman madde adları "Antalya senatör ve milletvekilleri" veya "Antalya milletvekili ve senatörleri" gibi olsun? İkisini bir veren bir kelime olsa çok iyi olurdu, belki o yönde bir öneri gelir. O zamana kadar önerdiğiniz ad uygun bence. --Merube 89msj 19:10, 29 Ocak 2012 (UTC)
Temsilciler neden beğenilmemiş? Uygun gibi duruyor sanki. --Sayginerv-posta 11:30, 30 Ocak 2012 (UTC)
"Temsilciler" bence de uygun bir başlık olabilir diğer tercihim "Antalya Milletvekilleri ve senatörleri" olabilir. Bilirkişi E-92 18:50, 2 Şubat 2012 (UTC)

Milletvekilleri belirli seçim bölgelerinden seçilir ama tüm Türkiye'yi temsil ederler. Federatif yapıya sahip ülkeler için "temsilci" uygun olabilir ama Türkiye için bence uygun değil.--Sadrettinmesaj 10:25, 5 Şubat 2012 (UTC)