Tartışma:Almanya İçin Alternatif Partisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddenin ismi[kaynağı değiştir]

Almanya için Alternatif olmaz, Almanya'ya İnisiyatifi gibi bir şey olur. Zira "Almanya için Alternatif" almanya'nın yerine başka bir şey demek. Türkçe alternatif ile Almanca Alternative aynı analama gelmiyor. Aksine bu parti adındaki gibi kullanıldığında Türkçesi inisiyatif demek. — Bu imzasız görüş 78.167.136.136 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

a, b kaynakları referansıyla taşıma yapıldı. abc 11.15, 27 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Partinin gayet açık İslamofobik konuşmalar yaptığından, İslamofobik olduğu da eklenmesi taraftarıyım. Ne dersiniz? -Dominator1453 (mesaj) 09:04, 6 Eylül 2016 (UTC)

esenlikler @Dominator1453.. aradan 5 yıl geçmiş, ancak yine aynı vaka zahir oldu. ingilizce maddenin ilgili kısmında "" It has subsequently moved further to the right[14] and expanded its policies under successive leadership to include opposition to immigration,[15][16] Islam,[17] and the European Union.[18] After 2015, AfD has often been characterized as an anti-Islam,[19][20][21] anti-immigration,[22] German nationalist,[23][24][25] national-conservative,[26][27][28] and hard Eurosceptic party."" diye yazıyor. çevirisinde ise "bu parti islam karşıtıdır" diye yazıyor..
islamofobi ve islam(din)karşıtlığı bambaşka şeylerdir. islam karşıtlığı doğrudan islam'ın kendisine yönelikken, islamofobi hepsine yani müslümanların varlığına karşıdır. AfD'nin "bütün müslümanları kovalım" diye bir sözü var mıdır? ingilizce maddede "islamophobia"(islamofobi)sözcüğünü bulamazken "anti islam"(din karşıtlığı) sözcüğünü bir sürü yerde görüyoruz. o yüzden partinin düşünceleri kısmında yer alan "anti islam" sözcükleri islamofobi yerine din karşıtlığı maddesine yoksa sözcükler doğrudan "islamofobi" diye değiştirilmelidir. ayrıca @Ata Barış'a esenlikler diliyorum, çünkü tartışmayı kendisinin sayesinde başlattım şu an.Modern primat (mesaj) 17.19, 16 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
EKLEME: aslında maddede islamofobi sözcüğü de geçiyormuş. ama yalnızca bir yerde. ve şunları buldum: ""At the party congress held on 30 April to 1 May 2016, AfD adopted a policy platform based upon opposition to Islam, calling for the ban of Islamic symbols including burkhas, minarets, and the call to prayer, using the slogan "Islam is not a part of Germany".[90][91][92][93]"" burada doğrudan bütün müslümanları yokedelim denmemiş..
ama... beni çürütecek bir yer var: ""At that time, AfD was performing poorly in opinion polls, polling at around 3 percent, and was suffering infighting; however, an influx of refugees and migrants boosted their support later in 2015, with the party turning from matters related to the Eurozone to focus on opposing migration, in particular Muslims and Muslim immigration.[119][120][114]"" yine de HÂLÂ mültecilere karşılar, doğrudan müslümanlara yönelik bir şey yokmuş?
sonuç olarak, din karşıtlığı maddesine yönlendirmenin maddeye zararı olmicak ve daha oturaklı. Modern primat (mesaj) 17.28, 16 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]