İçeriğe atla

Tartışma:Ağustos 2016 Van saldırısı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Olayın üzerinden çok zaman geçmemişken, ortada herhangi bir hüküm yokken, üstlenen biri yokken, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin dahi sorgusu sıcak olarak sürerken, madde iddia şeklinde sunmalıyız. Biraz sabretmeli ve veriler ortaya çıktığında cümleleri buna göre kurgulamalıyız. Güncel örnek olarak 2016 Türkiye askerî darbe girişimi maddesinde kaynakların hemen hemen tamamı "Fethullah Gülen", "Akın Öztürk" isimlerini darbe teşebbüsünden sorumlu kişi olarak vermesine karşın, daha ortada iddianame bile yokken biz durumun "iddia" şeklinde veriyoruz, çünkü kanıtlara dayalı olmalı ve durum net olmadığı durumlarda kesin hükümlere varamayız. Dediğim gibi sabredelim, zaten kısa zaman içerisinde durum belli olacak. Üstelik şurada geri alınan içerikte "mensupları" şeklinde yazılı, oysa verilere göre kişi sayısı bir. Buna da dikkat edelim. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:19, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Darbe girişimi maddesinin bu madde ile ilişkilendirilmesi tamamen ilgisiz ve spekülatif. Bahsi geçen kişilerin hukuki süreçleri devam ettiği ve kesin bir yargı kararı olmadığı için iddia olarak yer alıyor. Örgütlerin üstlenmemelerini iddia ifadesine gerekçe olarak sunmak tamamen sizin artık alışılagelmiş özgün yorumlamalarınızdan başka birşey değil. 2015 Suruç saldırısı, Atatürk Havalimanı saldırısı ve benzeri maddelerde IŞİD saldırıları üstlendi mi? Biz burada kaynaklara göre hareket ediyoruz, kendi görmek istediklerimize göre değil! --Maurice Flesier message 14:54, 20 Ağustos 2016 (UTC)
Şöyle haberler var. 1-2-3--Kingbjelica (mesaj) 14:58, 20 Ağustos 2016 (UTC)
Sahiplenilmesinin ardından ilgili değişikle madde güncellendi. Ansiklopedik kayıt için güncel olaylarda sabretmekte yarar var. "Sizin artık alışılagelmiş özgün yorumlamalarınız" gibi ifadeleri Vikipedi:İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil yönergesine havale ediyor, bu tür mesajlara yanıt vermiyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:07, 20 Ağustos 2016 (UTC)