İzmir'deki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Bayraklı, İzmir

İzmir'deki en yüksek binalar listesi, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'deki en yüksek yapıların listesidir.

İzmir'deki en yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ad Görsel İlçe Yükseklik (m) Katlar Yıl Koordinatlar Notlar
01.01 Mistral Ofis Kulesi Mistral Office Tower.jpg Konak 220 48 2017 38°26′52.9″K 27°10′45.8″D / 38.448028°K 27.179389°D / 38.448028; 27.179389 [1][2]
02.02= Folkart Towers A Folkart towers.jpg Bayraklı 200 46 2014 38°27′15.6″K 27°10′35.7″D / 38.454333°K 27.176583°D / 38.454333; 27.176583 [3][4]
03.02= Folkart Towers B Folkart towers.jpg Bayraklı 200 46 2014 38°27′12.3″K 27°10′37.7″D / 38.453417°K 27.177139°D / 38.453417; 27.177139 [5][6]
04.04 Point Bornova Point Bornova construction 03.jpg Bornova 197 50 2017 38°25′50.0″K 27°12′37.0″D / 38.43056°K 27.21028°D / 38.43056; 27.21028 [7][8]
05.05 Ege Perla A Konak 181 46 2016 38°26′49.3″K 27°10′31.5″D / 38.447028°K 27.175417°D / 38.447028; 27.175417 [9][10]
06.06 Mistral Konut Kulesi Konak 154 38 2017 38°26′52.5″K 27°10′40.6″D / 38.447917°K 27.177944°D / 38.447917; 27.177944 [11][12]
07.07 Hilton İzmir Hilton Izmir and the Turkish Flag.JPG Konak 142 35 1991 38°25′32.1″K 27°08′13.7″D / 38.425583°K 27.137139°D / 38.425583; 27.137139 [13][14]
8 İkon Tower Bornova 140 39 2020
9 Novus Bayraklı 135 33 2018
10 Ege Perla B Konak 130 38 2017
10.011 Livin'İzmir Karşıyaka 127 35 2019
11.012 Ventus Bayraklı 126 31 2018
13= Atılgan Royal Karşıyaka 125 29 2019
13= Portmarin Karşıyaka 125 29 2019
12.015 Heris Tower Heris Tower 1.jpg Konak 124 26 2001
13.016 Wyndham Grand İzmir Özdilek Crowne Plaza İzmir.jpg Balçova 113 27 2002
14.017 Megapol Tower Bayraklı 112 27 2012
15.018 The Port Residence Konak 110 26 2009
16.017= Atek Adress Konak 106 27 2016
17.017= My Plaza Bayraklı 106 26 2011
18.019= Bayraklı Tower Bayraklı 100 27 2013
19.019= Ege Park Balçova Balçova 100 25 2010
19= Folkart Incity A Bayraklı 100 29 2020
19= Folkart Incity B Bayraklı 100 29 2020
19= Çarşı Kule Konak ~100 25 2019

Yapımı devam eden en yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ad Görsel İlçe Yükseklik (m) Katlar Yıl
(tahminî)
Koordinatlar Notlar
01.01 Mahall Bomonti İzmir Konak 240 46 2022
02.02 Biva Tower Bayraklı 155 32 2021
3 Viven Tower Bornova 150 38 2022
4 Zorlu Tower Konak 145 ? 2023
5 Folkart Vega Konak 136 38 2022
6 İzka Port Bayraklı 125 34 2021
7 İstinye Park Balçova 111.5 ? 2020

Yapımı planlanan en yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ad Görsel İlçe Yükseklik (m) Katlar Yıl
(tahminî)
Koordinatlar Notlar
01.01 Vakıf Gyo İzmir Bayraklı 300 60 ?
02.02 Özkardeşler Tower Bayraklı 250 ? ?

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mistral Office Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  2. ^ "Mistral Office Tower". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  3. ^ "Folkart Towers 1". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  4. ^ "Folkart Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  5. ^ "Folkart Towers 2". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  6. ^ "Folkart Tower B". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  7. ^ "Point Bornova". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  8. ^ "Point Bornova". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  9. ^ "Ege Perla Tower A". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  10. ^ "Ege Perla Tower A". SkyscraperPage.com. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  11. ^ "Mistral Residential Tower". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  12. ^ "Mistral Residential Tower". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  13. ^ "Izmir Hilton Hotel". Emporis.com. 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 
  14. ^ "Izmir Hilton Hotel". SkyscraperPage.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]