Sona (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Sona"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
22. bölüm
YönetmenKevin Hooks
SenaristPaul T. Scheuring
Yayın tarihi2 Nisan, 2007
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (2. sezon)

Sona, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun yirmi ikinci bölümüdür ve 2. Sezon Finali'dir. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 2 Nisan 2007'dir. Dizi Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanmaktadır. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 26 Temmuz 2007'dir. "Sona"dan Sweet Caroline ve Panama bölümlerinde bahsedilmişti. Ana karakterlerden Rockmond Dunbar (C-Note) bu bölümde yer almamıştır.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Scofield yattadır. Panamalı bir genç (Chaco) ona esrar satmak ister ama Michael geri çevirir. Mahone'dan telefon gelir ve Mahone Westmoreland'ın parası ve yat karşılığında Lincoln'ü bırakacağını temin eder. Michael teklifi kabul eder ve yola koyulur. Yoldayken Sara'ya elveda mesajı bırakır.

Michael ile konuştuktan sonra Mahone Kim'i arayıp ve kardeşleri yakın zamanda teslim edeceğini söyler ve Kim'in mümkün olan en kısa sürede Panama'ya gelmesini ister.

Chicago'da ise Kellerman Sara'nın duruşmasında ifade vermektedir. Eski ABD başkan yardımcısı Caroline Reynold'un emri üzerine Lincoln'e tuzak kurduğunu itiraf eder. Böylece Sara suçlamalardan aklanır ancak Kellerman yargılanacaktır. Mahkemenin dışarısında bir gazeteci Lincoln'e yöneltilen suçlamaların da geri çekildiğini söyler. Sara Panama'ya gidip Michael ve Lincoln'e bu haberi vermeye karar verir.

Kim "Pad Man" ile bir limuzinde buluşur. "Pad Man", "Sona" hakkında soru sorar ve Kim'e son olarak "yalnızca biri lazım" yazar.

Ambarda Mahone eski karısı Pam'i arar ve ilişkilerine yeniden başlamak için bir şans ister. Bu arada Lincoln kelepçelerinden birini tutan boruyu sökmeye başlar.

Panama City'de bir hastanede Sucre Maricruz'u düşünmektedir. Tıbbî olarak riskli olmasına rağmen hastaneyi terkeder ve ABD büyükelçiliğine telefon açıp Bellick'i sorar. Bellick nezarette bir avukat istediğini haykırır. T-Bag de birazdan aynı nezarete gelir ve ikili kafa kafaya gelir. Bellick nezaretten çıkarılıp kelepçelenir.

Dışarıda Sucre Bellick'in götürüldüğünü görür. Bağırarak Maricruz'un nerede olduğunu sorar. Bellick ise ancak yardım edebilirse ona Maricruz'un yerini söyleyeceğini söyler. Bellick götürülürken Sucre yere yığılır.

Chaco Michael'i yerel bir uyuşturucu satıcısıyla tanıştırır ve uyuşturucu satıcısının sahildeki yatındadırlar. Michael ondan bir şey isteyecektir.

Michael yatı ambarın yakınına getirir, ambara girmeden önce parayı saklar. Michael girdiği sırada Mahone polisi arar ve iyi giyinişli Asyalı bir adamın iki Amerikalı tarafından öldürüldüğünü söyler. Mahone ve Michael para hakkında tartışırken Kim gelir. Mahone Kim'i vurmak için döner ama tam o sırada Michael'ın para karşılığında kiraladığı anlaştığı adamlar basar depoyu. Yaylım ateşi sırasında Lincoln boruyu söker ve kaçar.Kiralık gangsterları'ın bir tanesini vurup diğerininde boynunu kırdıktan sonra Mahone da ambardan koşarak çıkar ve michaelin teknesiyle kaçar.

Chicago'da Kellerman hapishaneye nakledilmektedir. Yolda giderken nakil aracının motorunda bir arıza çıkar ve bir köprünün altında dururlar. İki maskeli adam gelip Kellerman'ın oturduğu yere birkaç kez ateş ederler.

Gatun Gölü Panama Kanalı geçişinde Mahone polis tarafından durdurulur. Yatın yasadışı işlerde kullanıldığını söylerler. Polisler yatı arar ve büyük miktarda kokain bulurlar. Mahone tutuklanır.

Lincoln ve Michael engebeli bir ormanda Chaco'yu bulmak için yürümektedirler. Chaco onları küçük bir tekneye götürür. Sara yattan çıkar ve mahkeme sürecini Lincoln ve Michael'a anlatır. Sonra içeri içki almak için girer ve bu sırada Kim gelir, polis ekibi ise yoldadır. Lincoln ona parayı önerir ama Kim paranın olduğu çantayı tekmeleyip suya atar. Kardeşlerden yalnız birine ihtiyacı olduğunu söyler. Tam ateş edecekken Sara onu vurur.

Polis gelir ve Lincoln, Michael ve Sara kaçmaya başlarlar. Lincoln diğer ikisinden ayrılır ve kendini eski bir tersanede bulur. Michael ve Sara ise ormana doğru kaçmaktadır.

Michael ve Sara terkedilmiş bir baraka bulurlar ama polisler hemen oranın etrafını sarar. Michael Sara'yı sakinleştirmeye çalışır. Randevuları olduğunu hatırlatır ve polislere olayı anlatıp gideceklerini söyler. Sarılıp öpüşürler ve "seni seviyorum" derler.

Barakayı birlikte terkederler ama Michael Sara'yı rehin almış gibi rol yapmaktadır. Sonra Sara'yı bırakır ve silahı yere koyar. Polise kendisinin cinayeti işlediğini söyler. Sara bağırarak onun hiçbir şey yapmadığını söyler ama Michael tutuklanır.

Lincoln polis merkezinde Sara'yı aramaktadır. Sara serbest bırakılmıştır ve Lincoln onu arkasını dönmüşken görür ama sonra gözden kaybolur. Birisi Sara'yı takip etmektedir.

Nezarette T-Bag'in "Şirket"den beklediği adam gelmiştir. T-Bag ona Scofield'ı yakalattığını, ve anlaşmaya göre şimdi serbest kalması gerektiğini söyler. Şirketten adam ise, T-Bag'in yakalanmasından dolayı onun için bir şey yapamayacağını söyler.

Gece vakti Michael ve Mahone nakil aracından zincirlenmiş bir şekilde indirilirler.

Long Island, New York'taki Basil Adası Araştırma Tesisi'nde "Pad Man" beyazlar içinde steril bir alandadır. Scofield'ın yakalanışından haberdar edilir ve onun yeniden kaçacağı konusunda uyarılır. O ise bu da tam bizim istediğimiz diye cevap verir.

Michael Panama hapishanesi "Sona Federal Hapishanesi"ndedir. Koridorda yürürken diğer mahkûmlar onu inceler. Koridorun sonunda ağırca dövülmüş çıplakça uzanan Bellick vardır. Bellick'i döven adam onu soyup Bellick'in giysilerini giymiştir. Michael başka bir kapıya yönelir. Yoğun bir ışık vardır ve yağmur yağmaktadır. Sezon burada biter.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]