Sivasspor yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Sivasspor'da oynamış ve oynayan yabancı futbolcular listesi, 1967 yılında profesyonel liglere katılan Sivasspor'da oynamış tüm yabancı futbolcuları içeren liste. Liste, Türk vatandaşı olmayan futbolcuların yanı sıra daha sonra Türk vatandaşlığına geçen ve Türk vatandaşı olup başka millî takımlarda oynayan futbolcuları da kapsamaktadır.

Sivasspor'da bugüne kadar toplam 37 farklı ülkeden 72 farklı yabancı futbolcu forma giymiştir. Takımda oynayan ilk yabancı oyuncu 1968-69 sezonunda takımda yer alan Yugoslav Miodrag Stamatović olurken, en uzun süre Sivasspor forması giyen yabancı futbolcu ise 2005-2010 yılları arasında toplam 5 sezon takımda kalan Avustralyalı Michael Petkoviç'dir.

2012-13 sezonu başında transfer edilen Aatif Chahechouhe kulüp tarihinin ilk ve tek yabancı gol kralıdır. Chahechouhe, bu unvanı 2013-14 sezonu sonunda attığı 17 gol ile Süper Lig gol kralı olarak edinmiştir. Ayrıca aynı sezonunda takımda yer alan Cicinho, Süper Lig'de 15 asist ile asist kralı olan ilk Sivassporlu yabancı futbolcu oldu.

Şimdiye dek en fazla transfer edilen oyuncular Brezilyalılar olmuşlardır. 10 farklı Brezilyalı takımda yer almış olup onları 5'er kişiyle Nijeryalılar ve Çekler, 3'er kişiyle Faslılar, Kamerunlular ve Malililer takip etmektedir.

Michael Petkoviç, Sivasspor forması ile en fazla maça çıkan yabancı kaleci.
Manuel da Costa, Sivasspor'a transfer olmuş en pahalı bonservise sahip yabancı futbolcu. (2.2 Milyon €)
Aatif Chahechouhe, Sivasspor'da gol kralı olan ilk yabancı futbolcu (2013-14 Süper Lig Gol Kralı) ve en fazla forma giyen futbolcudur.
Cicinho, Sivasspor'da asist kralı olmuş ilk yabancı futbolcu (2013-14 Süper Lig Asist Kralı)

Futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

# Adı Ülke Pozisyon Yıllar Maç Gol
1 Miodrag Stamatović  Yugoslavya FV 1968-1970 31 9
2 Sylvain Alex Ovono  Kamerun FV 1996-1997 ? ?
3 Damir Nadzakoviç  Bosna-Hersek OS 1999-2002 3 0
4 Smaïl Diss  Cezayir OS 2005 0 0
5 Raymond Kalla  Kamerun DF 2005-2006 26 0
6 Michael Petkoviç  Avustralya KL 2005-2010 128 1
7 Fransergio Bastos  Brezilya OS 2005-2007 53 5
8 Pini Balili  İsrail FV 2005-2009 107 25
9 Anderson Ricardo dos Santos  Brezilya FV 2005-2006 39 12
10 Dennis Richard Pena Lamego  Brezilya OS 2005 1 0
11 Edson Araújo da Silva  Brezilya OS 2006 5 0
12 Fabrício Carvalho Pereira  Brezilya OS 2006 8 0
13 Nordin Wooter  Hollanda OS 2006-2007 12 3
14 Ivan Cvetkov  Bulgaristan FV 2007-2008 42 11
15 Simon Colosimo  Avustralya OS 2007 15 1
16 Kanfory Sylla  Gine OS 2007-2009 55 0
17 Bernard Okorowanta  Nijerya FV 2007 1 0
18 Mamadou Alimou Diallo  Gine DF 2007-2009
2010-2011
49 2
19 Ilgar Gurbanov  Azerbaycan OS 2007-2008 12 1
20 Uğur Yıldırım  Hollanda OS 2008 4 1
21 Sergio Pacheco de Oliviera  Brezilya OS 2008-2009 18 0
22 Karim Saidi  Tunus DF 2008 13 0
23 Fábio Bilica  Brezilya DF 2008-2009 39 2
24 Hervé Tum  Kamerun FV 2008-2009 38 10
25 Yannick Kamanan  Fransa FV 2009-2011 59 14
26 Hamed Namouchi  Tunus OS 2009 0 0
27 Akeem Agbetu  Nijerya FV 2009-2010 16 0
28 Pieter Mbemba  Kongo DC DF 2009 3 0
29 Nabil Taider  Tunus OS 2010 10 0
30 Bruno Zita  Gabon OS 2009-2011 20 4
31 Amr Buazze  Cezayir OS 2009 1 0
32 Elrio van Heerden  Güney Afrika OS 2010 8 0
33 Lucien Aubey  Kongo Cumhuriyeti DF 2010 10 0
34 Souleymane Keita  Mali OS 2010-2012 26 0
35 Sead Ramovic  Bosna-Hersek KL 2010-2011 10 0
36 Deniss Ivanovs  Letonya DF 2010-2011 17 0
37 Lubos Kamenar  Slovakya KL 2011 1 0
39 Alioum Saidou  Kamerun OS 2010 4 0
40 Jakub Navratil  Çekya DF 2010-2014 114 7
41 Ricardo Pedriel  Bolivya FV 2010-2013 105 22
42 Michael Eneramo  Nijerya FV 2010-2013
2015
109 38
38 Sandro da Silva Mendonça  Brezilya FV 2011-2012 10 1
43 Kâmil Grosicki  Polonya OS 2011-2014 104 16
44 Tomas Rada  Çekya DF 2011-2012 23 0
45 Jacques Faty  Senegal DF 2011-2013 20 0
46 Milan Borjan  Kanada KL 2011-2014 56 0
48 Milan Cerny  Çekya DF 2011-2013 45 3
49 Morten Rasmussen  Danimarka FV 2011 11 3
50 Jan Rajnoch  Çekya DF 2011-2013 54 6
51 Cihan Özkara  Azerbaycan OS 2011-2015 54 6
52 Stefan Senecky  Slovakya KL 2012-2013 3 0
52 Roman Bednar  Çekya FV 2012 0 0
54 Aatif Chahechouhe  Fas FV 2012-2016 152 54
53 Arkadiusz Piech  Polonya FV 2013 8 1
55 Hernan Rengifo  Peru FV 2013 1 0
56 Rafik Djebbour  Cezayir FV 2013 14 4
57 Pedro Oldoni  Brezilya FV 2014 10 0
58 Cicinho  Brezilya DF 2013-2016 102 3
59 Mehdi Taouil  Fas OS 2013-2016 92 3
60 Manuel da Costa  Fas DF 2013-2015 59 9
61 John Utaka  Nijerya FV 2013-2015 57 14
62 Macauley Chrisantus  Nijerya FV 2014 11 1
63 Ernestas Šetkus  Litvanya KL 2015-2016 32 0
64 Dani Abalo  İspanya FV 2015 13 1
65 John Boye  Gana DF 2015-2018 58 7
66 Jerónimo Barrales  Arjantin FV 2015-2016 8 0
67 Djakaridja Koné  Burkina Faso OS 2015-2016 18 1
68 Etzaz Hussain  Norveç OS 2016 8 0
69 Cristian Tănase  Romanya OS 2016 14 0
70 Joan Oumari  Lübnan DF 2016 34 2
71 David Texeira  Uruguay FV 2016 15 2
72 Leandrinho  Brezilya FV 2016-2018 36 9
73 Theofanis Gekas  Yunanistan FV 2017-2018 10 2
74 Dejan Kelhar  Slovenya DF 2017-2018 2 0
75 Gohi Bi Zoro Cyriac  Fildişi Sahili FV 2017-2019 25 2
76 Carl Medjani  Cezayir DF 2017-2019 37 0
77 Delvin N'Dinga  Kongo Cumhuriyeti OS 2017-2019 49 3
78 Thievy Bifouma  Kongo Cumhuriyeti FV 2017-2018 28 6
79 Serhiy Rybalka  Ukrayna OS 2017- 52 5
80 Paul Papp  Romanya DF 2017- 19 0
81 Mattias Bjärsmyr  İsveç DF 2017-2019 60 0
82 Sergio Rochet Álvarez  Uruguay KL 2017-2018 15 0
83 Robinho  Brezilya FV 2017-2019 30 12
84 Henri Saivet  Senegal OS 2017-2018 12 0
85 Douglas Pereira dos Santos  Brezilya DF 2018-2019 32 3
86 David Braz de Oliveira Filho  Brezilya DF 2018-2019 31 3
87 Gabriel Torje  Romanya OS 2018-2019 19 0
88 Fousseni Diabaté  Mali FV 2018-2019 17 2
89 Hugo Vieira  Portekiz FV 2019- 0 0
90 Mamadou Samassa  Mali KL 2019- 13 0
91 Marcelo Goiano  Brezilya DF 2019- 13 0
92 Aaron Appindangoye  Gabon DF 2019- 13 0
93 Isaac Cofie  Gana OS 2019- 9 0
94 Mustapha Yatabaré  Mali FV 2019- 13 5
95 Armin Đerlek  Sırbistan OS 2019- 5 0
96 Fernando Andrade dos Santos  Brezilya FV 2019- 13 4
97 Abdou Razack Traoré  Burkina Faso OS 2019- 7 0

İstatistikler en son 7 Aralık 2019 tarihinde güncellenmiştir.

Not1: Eğik yazılan futbolcular Sivasspor'da Türk statüsünde oynamıştır.

Ülkelere Göre Oyuncu Sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu Sayısı
 Brezilya 16
 Nijerya 5
 Çekya 5
 Cezayir 4
 Mali 4
 Fas 3
 Kamerun 3
 Kongo Cumhuriyeti 3
 Romanya 3
 Tunus 3
 Avustralya 2
 Azerbaycan 2
 Bosna-Hersek 2
 Burkina Faso 2
 Danimarka 2
 Gabon 2
 Gana 2
 Hollanda 2
 Polonya 2
 Senegal 2
 Slovakya 2
 Uruguay 2
 Arjantin 1
 Bolivya 1
 Bulgaristan 1
 Fildişi Sahili 1
 Fransa 1
 Güney Afrika 1
 İspanya 1
 İsrail 1
 Kanada 1
 Kongo DC 1
 Letonya 1
 Litvanya 1
 Lübnan 1
 Norveç 1
 Peru 1
 Portekiz 1
 Slovenya 1
 Sırbistan 1
 Ukrayna 1
 Yugoslavya 1
 Yunanistan 1