Bosna-Hersek Radyo Televizyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Radiotelevision of Bosnia-Herzegovina sayfasından yönlendirildi)
Bosna-Hersek Radyo Televizyonu
BHRT kanalının 1990'lardan beri logosu
Tam adı Radyo-Televizya Bosne I Hersegovine
Kuruluş 1932 (radyo)
1992 (şirket)
1992 (televizyon)
Sahibi Bosna-Hersek Federasyonu Yayın Organları A.Ş
Slogan Naslovnitsa
Ülke Bosna-Hersek Bosna-Hersek
Dili Boşnakça,Hırvatça
Yayın alanı Bilinmiyor.Bosna Hersek'te Yayınlanıyor.
Yerini alan PBSBIH
Kardeş kanal(lar) RTV ve RTRS
Websitesi http://www.bhrt.ba

Bosna-Hersek Radyo Televizyonu (BHRT, Dünyada, Radiotelevizija Bosne I Hercegovine olarak da bilinir) önceden PBSBiH olarak (Bosna-Hersek Tv Yönetim Servisi) bilinen bir tv yayın organizasyonudur ve Bosna-Hersek'ten Avrupa Yayın Birliği'nin tek üyesidir.

Bu RTVBiH olarak (Radyo-Televizya Bosne I Hersegovine) 1992 - 1998,yılları arasında geçerli hizmeti yeniden olduğu kadar biliniyordu. 1 Ocak 1993 tarihinde RTVBiH Avrupa Yayın Birliği aktif bir üyesi olarak kabul edildi. Üyelik 2000'de yeni tv yayın kanalı olan PBSBiH'ye nakledildi.

RTVBiH (ve dolayısıyla BHRT) RTV Saraybosna 1992 yılında, dışarı büyüyen bir eski Yugoslavya'nın sekiz temel yayın merkezleriymiş, başkalarının RTV Liubliana, RTV Zagreb, RTV Belgrat, RTV Novi Sad, RTV Titograd, RTV Priştine ve RTV Üsküp olabilirdi.

BHRT şu anda üç tv yayın kuruluşlarından oluşur:

-BHRT (Radiotelevizija Bosne I Hercegovine) olan ve ulusal radyo servisi (BH Radio 1), ulusal televizyon kanalı (BHT1) çalışmasına kurulan ulusal bir kamu yayın kuruluşudur. -RTVFBiH (Radiotelevizija Federacije Bosne I Hercegovine) ile kendi kanalları ve frekansları Bosna-Hersek Federasyonunda taraf ve yayın olarak Boşnakça ve Hırvatça yayın frekansları üzerinde çalışır. -RTRS (Radiotelevizija Republike Srpske'nin) ile kendi kanalı ve Sırp Cumhuriyetini taraf eder, Sırpça yayın frekansları üzerinde çalışır.

Bhrt'Nin Diğer Kanalları[değiştir | kaynağı değiştir]

-RTVFBIH

-RTRS

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]