OrderAhead

Vikipedi, özgür ansiklopedi

OrderAhead, milyonlarca kullanıcının binlerce yerel restorandan teslim almak için yemek sipariş etmesini sağlayan bir mobil sipariş ve ödeme şirketiydi.[1]

OrderAhead, 2016'nın sonlarında Square Inc. tarafından satın alındı.[2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

OrderAhead, Y Combinator'u tamamladıktan sonra 2012 yılında Jeffrey Byun[3] ve Henry Lee[4] tarafından kuruldu. Kurucular OrderAhead'i başlattı, böylece müşteriler sipariş vermek için beklemek, ödeme yapmak için beklemek veya yiyeceklerini hazırlamak için beklemek zorunda kalmadan teslim almak için yiyecek sipariş edebildi.

OrderAhead Palo Alto, Kaliforniya'da başladı, ancak 2012 yazında bir çekirdek tur gerçekleştirdikten sonra Körfez Bölgesi'ne doğru genişledi.[5] OrderAhead, bir yıl sonra 2013'te Seri A fonunu yükselttikten sonra ulusal olarak San Francisco, Los Angeles, Houston, Denver, Chicago ve New York City gibi metropol bölgelerine genişledi.

OrderAhead'in vizyonu, dünyanın alışveriş yapma şeklini yeniden keşfetmekti.[6]

Mekanik[değiştir | kaynağı değiştir]

OrderAhead'in hem iOS hem de Android uygulaması mevcuttu.

OrderAhead'i kullanmak için kullanıcılar kredi kartlarını uygulamaya bağlamaları, istedikleri restoranı/ürünleri seçmeleri ve siparişlerini vermeleri gerekiyordu. Kullanıcılara daha sonra siparişlerinin ne zaman teslim alınmaya hazır olacağına dair gerçek zamanlı bir tahmin veriliyordu.

OrderAhead tüm kullanıcılar için ücretsizdi.

Finansman[değiştir | kaynağı değiştir]

OrderAhead, Marc Benioff (Salesforce CEO'su), Eric Schmidt (Google Başkanı), Jerry Yang (Yahoo!), Adam D'Angelo (Facebook'un ilk CTO'su), Geoff Ralston (Y Combinator Başkanı), August Capital, Matrix Partners, Menlo Ventures, SV Angel, CrunchFund, Initialized Capital ve Y Combinator'ın finansmanıyla 10.5 milyon $ elde etti.[7][8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "OrderAhead". Crunchbase. 27 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Square Buys OrderAhead to Grab Pickup Business at Restaurants". Bloomberg. 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2021. 
  3. ^ "Jeffrey Byun". LinkedIn. 
  4. ^ "Henry Lee". LinkedIn. 
  5. ^ "OrderAhead, The Mobile Ordering Platform Backed By $2.5M From Adam D'Angelo & More, Launches In LA; Orders Rise 2.4x". TechCrunch. 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2021. 
  6. ^ "Forget delivery, OrderAhead hopes to be your one-stop takeout app for everything". The Verge. 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2021. 
  7. ^ "OrderAhead Nabs $2.3M From Adam D'Angelo, Matrix, Eric Schmidt For Ordering On The Go". techcrunch.com. 16 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  8. ^ "OrderAhead (YC W11) nabs $2.3M seed for the fastest easiest way to order takeout". blog.ycombinator.com. 1 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]