Mare of Easttown

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Film afişi

Mare of Easttown, Brad Ingelsby tarafından HBO için çekilen bir Amerikan suç draması dizisidir. Craig Zobel'in yönettiği ve Ingelsby tarafından yazılan dizinin prömiyeri 18 Nisan 2021'de yapıldı ve yedi bölümden oluşan dizi 30 Mayıs 2021'de sona erdi. Philadelphia yakınlarındaki küçük bir kasabada bir cinayeti araştıran bir dedektifi anlatan dizide Kate Winslet baş karakter olarak yer alır. Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters, Sosie Bacon, David Denman, Neal Huff, James McArdle, Guy Pearce, Cailee Spaeny, John Douglas Thompson ve Joe Tippett yardımcı rollerdedir.

Mare of Easttown, hikâyesini, karakterlerini, oyunculuğunu ve kadın temsilini öven eleştirmenler tarafından beğenildi. Dizi, 73. Primetime Emmy Ödülleri'nde 16 adaylık aldı ve Winslet için En İyi Kadın Oyuncu, Peters için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Nicholson için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dahil olmak üzere dört ödül kazandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Philadelphia'nın bir banliyösünde polis dedektifi Marianne "Mare" Sheehan, bir yandan genç bir annenin cinayetini araştırırken bir yandan da kendi hayatının dağılmasını engellemeye çalışmaktadır. Mare, 25 yıl önce bir lise basketbol şampiyonası maçının yıldızı olduğu için yerel bir kahramandır. Aynı zamanda bir yıldır kayıp bir başka genç kızın davasını çözememiş, bu da toplumdaki pek çok kişinin onun dedektiflik becerilerinden şüphe etmesine yol açmıştır. Kişisel sorunları arasında boşanması, intihar sonucu kaybettiği oğlu ve Mare'nin torunu için eski eroin bağımlısı geliniyle girdiği velayet savaşı yer almaktadır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hale, Mike (15 Nisan 2021). "Review: Kate Winslet Returns to HBO, Now as a Small-Town Cop". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 28 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]