Madonna konser turneleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search
Madonna 2012 yılındaki The MDNA Tour'da "Vogue"u seslendiriyor.

ABD'li şarkıcı Madonna, dokuzu dünya turnesi olan toplam on turneye çıktı.

Konser turneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Süre Konser
sayısı
1985 The Virgin Tour 10 Nisan 1985 – 11 Haziran 1985 (Kuzey Amerika)
40
1987 Who's That Girl World Tour 14 Haziran 1987 – 22 Haziran 1987 (Asya)
27 Haziran 1987 – 9 Ağustos 1987 (Kuzey Amerika)
15 Ağustos 1987 – 6 Eylül 1987 (Avrupa)
38
1990 Blond Ambition World Tour 13 Nisan 1990 – 27 Nisan 1990 (Asya)
4 Mayıs 1990 – 25 Haziran 1990 (Kuzey Amerika)
30 Haziran 1990 – 5 Ağustos 1990 (Avrupa)
57
1993 The Girlie Show World Tour 25 Eylül 1993 – 1 Ekim 1993 (Avrupa)
5 Ekim 1993 (Asya)
7 Ekim 1993 (Avrupa)
11 Ekim 1993 – 26 Ekim 1993 (Kuzey Amerika)
30 Ekim 1993 – 6 Kasım 1993 (Güney Amerika)
10 Kasım 1993 – 13 Kasım 1993 (Kuzey Amerika)
19 Kasım 1993 – 4 Aralık 1993 (Avustralya)
7 Aralık 1993 – 19 Aralık 1993 (Asya)
39
2001 Drowned World Tour 9 Haziran 2001 – 12 Temmuz 2001 (Avrupa)
21 Temmuz 2001 – 15 Eylül 2001 (Kuzey Amerika)
47
2004 Re-Invention World Tour 24 Mayıs 2004 – 2 Ağustos 2004 (Kuzey Amerika)
14 Ağustos 2004 – 14 Eylül 2004 (Avrupa)
56
2006 Confessions Tour 21 Mayıs 2006 – 23 Temmuz 2006 (Kuzey Amerika)
30 Temmuz 2006 – 12 Eylül 2006 (Avrupa)
16 Eylül 2006 – 21 Eylül 2006 (Asya)
60
2008-09 Sticky & Sweet Tour 23 Ağustos 2008 – 27 Eylül 2008 (Avrupa)
4 Ekim 2008 – 30 Kasım 2008 (Kuzey Amerika)
4 Aralık 2008 – 21 Aralık 2008 (Güney Amerika)
4 Temmuz 2009 – 29 Ağustos 2009 (Avrupa)
1 Eylül 2009 – 2 Eylül 2009 (Asya)
85
2012 The MDNA Tour 31 Mayıs 2012 – 4 Haziran 2012 (Asya)
7 Haziran 2012 – 21 Ağustos 2012 (Avrupa)
28 Ağustos 2012 – 25 Kasım 2012 (Kuzey Amerika)
28 Kasım 2012 – 22 Aralık 2012 (Güney Amerika)
88
2015-16 Rebel Heart Tour 9 Eylül 2015 – 27 Ekim 2015 (Kuzey Amerika)
4 Kasım 2015 – 20 Aralık 2015 (Avrupa)
6 Ocak 2016 – 28 Ocak 2016 (Kuzey Amerika)
4 Şubat 2016 – 25 Şubat 2016 (Asya)
5 Mart 2016 – 27 Mart 2016 (Okyanusya)
82

Tanıtım turneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Süre Konser
sayısı
2000 Don't Tell Me Promo Tour 5 Kasım 2000 (Kuzey Amerika)
29 Kasım 2000 (Avrupa)
2
2003 American Life Promo Tour 22 Nisan 2003 – 23 Nisan 2003 (Kuzey Amerika)
30 Nisan 2003 – 15 Mayıs 2003 (Avrupa)
9
2005 Hung Up Promo Tour 22 Ekim 2005 (Kuzey Amerika)
3 Kasım 2005 – 19 Kasım 2005 (Avrupa)
7 Aralık 2005 – 13 Aralık 2005 (Asya)
10
2008 Hard Candy Promo Tour 30 Nisan 2008 (Kuzey Amerika)
6 Mayıs 2008 – 10 Mayıs 2008 (Avrupa)
3

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]