La Femme du Boulanger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
La Femme du Boulanger
YönetmenMarcel Pagnol
YapımcıCharles Pons
SenaristJean Giono'nun romanı Jean le Bleu
OyuncularRaimu
Ginette Leclerc
Fernand Charpin
MüzikVincent Scotto
TürüKomedi-Drama
RenkSiyah-beyaz
Çıkış tarih(ler)i7 Eylül 1938 (1938-09-07)
Süre133 dakika
Ülke Fransa
DilFransızca

La Femme du Boulanger, Marcel Pagnol yönetmenliğinde çekilen 1938 yapımı fransız bir komedi-drama filmdir. Senaryosu yazar Jean Giono'nun romanı Jean le Bleu ye dayanan film, sonraları Amerika Birleşik Devletleri'nde The Baker's Wife adı altında müzikal olarak sergilenmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa'nın güneyinde Provence bölgesinde bir köy heyecanla kavrulmaktadır. Nihayet bu köy, yeni bir frırıncıya kavuşmuştur. Oldukça sevecen birisi olan fırıncı Aimable, fırında çalışıp ekmekleri hazırlarken, güzel ve kendisinden daha genç olan karısı Aurélie de kasada durarak ekmekleri satmaktadır. Fırının açılışının daha ilk günlerinde köyün ileri gelenlerinden birisi olan Marquis Castan de Venelles, 30 ekmek sipariş verir ve bu ekmekleri onun yanında çalışan çobanının alacağını bildirir. Çoban ile Aurélie arasında karşılaştıkları ilk andan itibaren bir etkileşim oluşur. Fırıncı olayların farkında bile değilken, kaçma planları yapan ikili, nihayet bir at çalarak kaçmayı başarırlar.

İlk olarak fırıncı Aimable ile dalga geçen ve ona gülen köylüler, fırıncının ekmek hazırlamadığının farkına varınca olayı ciddiye almaya başlarlar. Dahası köyün katolik rahibi, köyden ayrılan iki günahkarın, ayrılmasının köy için daha hayırlı olduğu yönünde vaazlar vermektedir. Ancak, rahip de ekmeksiz kalınca, problemi çözmek için bir şeyler yapılması gerektiğinin farkına varır. Aimable, her şeyi güzel karısı için yaptığını ve onsuz ekmek yapmanın anlamsız olduğunu, karısı dönene kadar bir daha asla ekmek yapmayacağını söyler. Bunun üzerine bütün köy ahalisi bir olup kaçan ikiliyi aramaya başlarlar.

Uzun aramalar sonucunda ikili bulunur. Çoban, korku ve utancından kaçarken, Aurélie kocası Aimable'a geri dönmeye hazırdır. Esasen hayatı kararmış olan Aimable, karısının dönüşü için akşam yemeği masasını kurmuş ve kalp şeklinde bir ekmek hazırlamıştır. Karısının kaçışından sanki haberi yokmuş gibi davranan Aimable uzun zamandır ortalarda görünmeyen kedisini görünce "acıkınca yine geri döndün demek!" diyerek kedisi ile konuşmaya başlar. Aurélie, kocasının hitap ettiği kişinin aslında kendisi olduğunun farkındadır.

Filmin çekildiği yerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

İnternet[değiştir | kaynağı değiştir]