Kullanıcı mesaj:İsmail Refik Görgülü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: MediaWiki message delivery tarafından 1 yıl önce Proje daveti başlığına
Vikipedi, Özgür Ansiklopedi


Tarih: 3 Mayıs 2024, Cuma
Durumu: Çalışıyor

Arşiv

Arşivler

Ekim 2011
Güncel Mesajlar


Öncelikle Vikipedi'ye tekrar hoş geldiniz :) Kullanıcı sayfanız çok hoş olmuş, umarım aynı ilgiyi maddelerde de görebiliriz. Herhangi bir sorun yaşarsanız veya bir sorunuz olursa kullanıcı mesaj sayfamdan veya e-posta ile bana ulaşabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 19:28, 10 Ekim 2011 (UTC)

Nazif bey; ilginiz ve alakanız için teşekkürler. Uzun zamandır takip etmeme rağmen aranızda henüz çok yeniyim. Eksiklik gördüğüm veya eklemek istediğim birçok madde var aslında ama dediğim gibi henüz çok yeni olduğumdan yanlış bir şey yapmamak adına şu anda öğrenme aşamasındayım. Bunu da kendi sayfam üzerinde deneyerek yapmaya karar verdim :)İsmail Refik Görgülü 20:06, 10 Ekim 2011 (UTC)
Gerçekten başarılı çalışmalar olmuş yeni bir kullanıcıya göre. Ama hatırlatmam gereken bir şey var: o da kullanıcı mesajlarına cevap yazarken cevabınızı, o kullanıcının mesaj sayfasına da yazmanız tavsiye edilir. Bunun alternatif yolları var: her iki sayfaya da ekleyebilirsiniz veya sadece diğer kullanıcı sayfasına ekleyebilirsiniz veya da diğer kullanıcının mesaj sayfasına bir not düşerek kendi mesaj sayfanıza yazdığınız cevabınızdan haberdar edebilirsiniz. Çünkü sizin mesaj sayfanızdaki mesajlar diğer kullanıcıların gözünden kaçacaktır ama onların mesaj sayfasında bir değişiklik yaptığınızda onlar bir e-posta ile haberdar edilirler. Böylece daha hızlı ve düzenli bir iletişim sağlanmış olur. Ben ise farklı bir yol izliyorum. Kendi mesaj sayfama not düşüp diğer kullanıcıların mesaj sayfalarına cevabımı yazıyorum. Ama mesela Superyetkin her iki sayfaya da cevabını ekleyerek daha düzenli bir mesaj sayfasını yeğliyor. Tercih size ait ama burada önemli olan karşı tarafın mesajdan haberdar olması. Biraz uzun gibi gelebilir ama işi kuralı bu böyle olacak demek yerine tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim :) İyi geceler, kolay gelsin. Nazif İLBEK 20:31, 10 Ekim 2011 (UTC)
Cevap, kullanıcı mesaj sayfanıza eklenmiştir. İsmail Refik Görgülü 21:34, 10 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Köy çeşmesindeki yazınızı gördüm, yardımcı olmak amacıyla birkaç örnek vereyim dedim. Köy maddeleri genelde standart bir düzen çerçevesinde açılıyor zaten. Geçtiğimiz yıllarda bu düzen yenilendi; ama eskiden açılan köy maddelerine sayının çok büyük olması uygulanamadı, bu maddelerin düzenlenmesi de Vikipedi'nin en büyük sorunlarından biri zaten. Eski düzen örnek olarak Taşgeçit, Araklı maddesini gösterebilirim. Şahsen tercih ettiğim yeni düzenin bir örneği ise Yukarıbalcılar, Pervari maddesinde mevcut. Gelişmiş ve kalitesi topluluk tarafından onaylanmış köy maddeleri için Taşpınar, Kıbrıs ve Karamağara, Elbistan maddelerine göz atabilirsiniz. Yerelnet, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (özellikle sol en üstteki bağlantı) ve Fallingrain tüm köy maddelerinde yararlanabileceğiniz kaynaklar. Herhangi bir sorunuz veya sorununuz olursa sormaktan çekinmeyin. İyi çalışmalar. --seksen 12:32, 12 Ekim 2011 (UTC)

--Merhaba seksen. Bende kendi [Aydıncık, Cide|köyüm] için birşeyler yapmak amacıyla kolları sıvadım. Köyümün şablonuda eski şablondanmış onu gördüm. Bugün bütün gün üzerinde değişiklikler yaptım aslında. Şimdi şablonu değiştirmem gerekecek :) Kaynaklarda güzel oldu benim açımdan. Ancak sorun şurdaki kendi köyümün bazı özelliklerini sadece ben biliyorum. Bunları herhangi bir kaynaktan bulmak imkansız düzeyde. Çünkü köyümle ilgili kaynak çok kısıtlı Onlarda zaten belli başlı şeyler. İlçesi, muhtarı, nüfusu vs. gibi. Bunlar dışında kendi bildiklerimi maddeye nasıl ekleyeceğim. Yani kaynak yok belge yok. Örneğin köyün şivesi, gelenek ve görenekleri, yedikleri içtikleri, kültürleri vs. bunlarla ilgi hiçbir yerde hiçbir kaynak yok. Bende istiyorum ki diğer köy maddelerinde gördüğüm gibi olsun. Ben bu şekilde kaynağı tam bilinmeyen ama köyün yaşayanı olarak ekleyeceğim konuların onaylanma ve yayınlanma durumu nasıl olacak. Gördüğüm kadarıyla da muhakkak resmi kaynak bekleniyor maddeler için. Olmasıda gereken bu tabiki. Ama dediğim gibi kaynağı olmayan ancak doğru olan bilgiler ne olacak? --İsmail Refik GÖRGÜLÜileti 13:12, 12 Ekim 2011 (UTC)
Düzeni değiştirmenize gerek yok, bu hali sorun yaratmıyor :) Vikipedi'de özgün araştırmalara yer verilmez ve bilginin doğrulanabilirliği esastır. Ancak köy maddelerinde dediğiniz gibi kaynak azlığından dolayı bu yola sıkça başvuruluyor. Aydıncık köyünde ilköğretim okulu olmadığı için tabii bu daha da zorlaşıyor. Ne olursa olsun doğrulanamaz bilgi eklemek başvurulacak en son yol olmalıdır. Taşpınar maddesinden edindiğim deneyimlerle kaynak bulma hakkında birkaç tavsiye vereyim:
Fallingrain sitesi coğrafya, Tapu-Kadastro sitesi köy ilan edilme tarihi gibi bilgiler veriyor. Bunlardan başlanabilir.
Yerel devlet dairelerinin sitelerini inceleyin. Taşpınar maddesi üzerinde aylarca çalışmış, her kaynaktan bir bilgi kırıntısı toplamıştım. Beş-on dakikalık bir araştırmada Aydıncık bulduğum kaynaklar şunlar: [1], [2]. Uzun bir araştırmada kaynak sayısının artacağından eminim.
Yerel basın organlarının internet sitelerini inceleyin. Her gazete arşivi internette mevcut olmadığından, elinizde yerel gazetelerden varsa bunları inceleyin. Bunlar oldukça faydalı kaynaklardır ve içlerinde detaylı bilgiler bulunabilir.
Kütüphanelerde Cide ilçesi ile ilgili kitapları incelemek faydalı sonuçlar verecektir.
Zor ama faydalı bir yol Devlet Arşivleri'nde araştırma yapmaktır. Bu yola başvuran kullanıcılar vardır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi şurada mevcuttur.
İyi çalışmalar.
--seksen 13:38, 12 Ekim 2011 (UTC)
-- Gerçekten yararlı bilgiler oldu. Özellikle Devlet Arşivleri tam benim aradığımdı. Hemen üye olarak inceleme yapmaya başladım bile :) Bende zaten kaynaksız birşey eklememe konusunda titizim bunu ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. Sadece bu tür kaynak bulma yöntemlerini öğrenmem gerekiyor. Bunun içinde arada sırada sizi rahatsız edebilirim :) Tekrar teşekkürler... --İsmail Refik GÖRGÜLÜileti 15:21, 12 Ekim 2011 (UTC)
Yardım edebildiğime sevindim, gelecekte de yardım etmekten mutluluk duyarım. Tekrardan iyi çalışmalar dilerim. --seksen 17:13, 12 Ekim 2011 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 6 Temmuz 2012

Vikiproje Ankara davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Ankara davetiyesi
İyi günler...
Ankara ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Ankara Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--LisafBia6531 MediaWiki message delivery (mesaj) 21.51, 29 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla

Proje daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Ankara davetiyesi
İyi günler...
Ankara ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Ankara Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

MediaWiki message delivery (mesaj) 03.21, 17 Temmuz 2022 (UTC)--LisafBia6531Yanıtla