Kullanıcı mesaj:Wisdom

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

[[Kategori:]]== Tarafsızlık ==

Selam Timurberk, Türk karşıtı kullanıcı Khoikhoi ingilizce wikipedia'da adminlik için şansını deniyor.Daha fazla türk gelirse bunu engelleyebiliriz. Oyunu burdan kullanabilirsin Teşekkürler. (85.97.143.5 17:47, 26 Mart 2006 (UTC))

Tarafsızlık hakkında nasıl düşündüğünü kullanıcı sayfandan okudum ve çok beğendim. Vikipedi'nin bu tür düşünen insanlara çok ihtiyacı var. Burada olduğun için ben şahsım adına mutluyum. --Dbl2010 18:05, 20 Ocak 2006 (UTC)

Arkadaşım balina katil mi masum mu onunla uğraşmıyorum :), sen istediğin gibi düzenle ama sorun o değil ya sabahtan bri şablonu oturtmaya çalışıyorum, kusura bakma içerikle ilgilenemedim. Sana birşey soracağım, taksonomi kutusu sende böyle mi görünüyor, yoksa :'dan sonra boş olanlar (mesela domain) görünmüyor mu?

Taksonomi kutusunda bir sorun yok, (Pembe olması dışında fazla feninen olmuş) boş olan kutular gözükmüyor. Ancak Balina'nın taksanomisi konusunda hata var :-)

Orcinus orca = Katil Balina
Balaenoptera musculus = Mavi Balina :-)

Bir de Binominal Name yerine "Binominal Nomenklatür" veya "İki adla isimlendirme" koyarsanız çok hora geçer.

Bence İkili adlandırma olmalı ama dur bakalım bi de Kullanıcı:Ormanbotanigi ne yapmış ona bakayım. --Alperen 18:50, 21 Ocak 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

İlgilerinizi tebrik ediyorum ve bilginizin faydası olabileceğini düşündüğüm ufak bir meseleyi de size sormak isterim; mitoloji ile fazlasıyla ilgilenen ben Vikipedi'deki mitolojileri kültürlere ve bölgelere göre kategorilendiriyorum. Bugüne kadar hakkında makale yazılmamış olsa da yahudi mitolojisine dair bazı makaleler eklemek isterim, bence artık bu mitolojinin de kategorileştirilmesi lazım. Fakat adında ve muhtevasında bazı sorunlar var. Öncelikle sonuçta bir dini yapının bazı öğelerini mitoloji olarak tanımlayarak belirtmek sorunlu olabilir (oysa musevi mitolojisinin yanı sıra İslam mitolojisi ve Hristiyan mitolojisi de ileride açılmalıdır, zira mitoloji tanımı çok geniştir). İngilizce Vikipedi'de bu tür kategorilere bir tür not konulmuş, din ve mitoloji tanımlarının genişliğini ifade eden. Ben de bu tür bir tanım yapmayı düşünüyorum, yine bir "Musevi mitolojisi" hâlâ yanlış anlanabilir gibi geliyor. İnternetteki ünlü Encyclopedia Mythica'da Judaic mythology, İngilizce Vikipedi'de Jewish mythology olarak geçmiş. Sizce bunu Türkçe'ye nasıl çevirebiliriz? Nasıl bir isim uygun olabilir? Umarım derdimi anlatabilmişimdir, teşekkürler, saygılar... - Kubra 16:16, 22 Ocak 2006 (UTC)

Çok basit, "İbrani Mitolojisi" deyin olsun bitsin. Malum demokraside çareler tükenmez :-)

Gerçi bu : Hebrew Mithology anlamına gelir ama Jewish Mithology'den daha şık bir tamlamadır. Çünkü hala yaşayan bir dinin adını mitoloji olarak kullanmak bence doğru değil.

Bu arada küçük bir hatırlatma İbrani Mitolojisi ile ilgili benim yazdığım küçük bir makale Vikipedi'de var Lilith okursanız sevinirim. Saygılar, --Wisdom 16:21, 22 Ocak 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Aslında aklıma geldi. Fakat İbrani mitolojisi daha geniş bir tanımlama sanırım. Şöyle sorayım, ibrani mitolojisi gibi bir kategorinin içine örneğin net olarak Kur'an'da geçmese de İslam dünyasında inanılan mitolojik öğeleri, Hristiyanlık ile ilgili bazı olayları vs. koyabilir miyim? Sonuçta İslam, Hristiyanlık ve Musevilik İbrani dinler. Bu kategoriyi açarsam, ayrıca her biri için ayrı bir kategori açmamalıyım, değil mi? - Kubra 16:54, 22 Ocak 2006 (UTC)

Ortadoğu Mitolojisi[kaynağı değiştir]

Eğer içine İslam'ı ve Hristiyanlığı da koymak istiyorsanız o zaman "Ortadoğu Mitolojisi" koyun bu size daha geniş bir çalışma alanı sağlar. --Wisdom 17:02, 22 Ocak 2006 (UTC)

  • Sağolun ama Orta Doğu mitolojileri zaten var; fakat içine Mezopotamya girdiği için sorunlu oluyor (: Sanırım İbrani mitolojileri koyacağım. Zira bir "İslam mitolojisi" veya "Yahudi mitolojisi"ne baya bir tepki gelebilir sanırım, ne kadar açıklama yaparsam yapayım. - Kubra 17:05, 22 Ocak 2006 (UTC)

Esas tepki İbrani Mitolojisinin içine İslam Mitolojisini koyarsanız gelecektir. İslami baya bir patırtı kopartır. Ancak İbrani yerine "İbrahimi" kelimesini kullanırsanız ki bu kelime "Dinlerarası Diyalog'da" bol bol kullanılır buna her üç semavi dinin de ses çıkartacağını zanmam yada "Semavi Dinlerde Mitoloji" ama İbrani kelimesini kullanırsanız o zaman İslam'ı bunun altına koyamazsınız çünkü İbraniler İbrahim'in İshak ismindeki oğlundan türerken, Araplar İsmail adındaki oğlundan türerler. Hebrew kelimesi bu yüzden Arapları dolayısıyla da İslam'ı kapsamayacaktır.

  • Haklısınız, İbrahimi'yi düşünmememin nedeni, özellikle İslam dininde İbrahim peygamber figürünün önemi dolayısıyla "İbrahimi mitoloji(ler)" gibi bir tanımın tepki toplayabileyeceği idi. Fakat düşününce, sanırım bu konunun, dinlerle ilgili olduğu için, tepki almayacak bir versiyonu imkansız gibi. Bu nedenle sanırım en az tepki toplayacak olanı seçmek en doğrusu olur. İbrahimi mitolojiler güzel. Teşekkürler, selamlar... - Kubra 17:27, 22 Ocak 2006 (UTC)

İbrahimi Tepki Çekmez[kaynağı değiştir]

İbrahimi tepki çekmez çünkü İbrahim yada İbranice adıyla Avraham her iki kültürün de babasıdır Yahudiler onun İbranilerin atası olduğunu savunurlar ve ona İbranice Avraham Avinu (İbrahim Babamız) derler. Aynı şekilde de Araplar onun Arap olduğunu savunurlar. Sonuçta İbrahimi terimine kimse itiraz etmeyecektir.

Merhaba,

Sabetaizim konusunda ki yazıda rahatsız eden ne idi mahsuru yoksa öğrene bilirmiyim acaba? Bir hatam varsa bilmek isterim lütfen.


Diren 01:06, 23 Ocak 2006 (UTC)

)) Ya afedesin ben makaleyi sildiğini zannetmiştim, yanlış yere bakmışım.Çok özür dilerim...

Diren 01:08, 23 Ocak 2006 (UTC)

Makalede tepki çekecek bir taraf yok.

Sabetayizm bu ülkenin bir gerçeği ve Türkiye'de yaklaşık 100.000 civarında Sabetayist kökenli insan yaşadığı tahmin edilmektedir. Ancak sabetayist kökenli olmakla sabetayist olmak çoğu zaman aynı şey demek değildir.

Bu kişilerin çoğu ya gerçekten asimile olmuş ve sabetayist karakterlerini kaybetmişler yada deizmi tercih etmişlerdir. Ben bu gün sabeytaycı inanca bağlı olanların sayısının 10-15 bin arasında olduğunu tahmin etmekteyim. Halide Edip Adıvar'ın Sabateyist kökenden geldiği söylenmektedir ama kimse Halide Edip için Sabetayist diyemez.

Ancak: Bunu ifade etmek başka şeydir "Filanca Kişi Sabetaycıdır" demek başka şeydir. Bugün Sabetaycı geçmişini inkar etmeyen bir çok kişi vardır ve bunlar kendilerini saklamazlar. İpekciler, Bezmenler vs. Bunların isimlerinin yazılmasında ben de sakınca görmüyorum ama kalkıp da "Filanca Kişi Sabetaycıdır" demek ciddi bir iddiadır.

Ve insanlar açıkça altına isim-soyadlarını yazıp imzalayamayacakları savları sanal ortamda da iddia etmemelidirler.

Saygılar, Wisdom 01:32, 23 Ocak 2006 (UTC)

Kesinlikle katılıyorum Wisdom[kaynağı değiştir]

benimde blirttiğim gibi yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.

Diren 01:35, 23 Ocak 2006 (UTC)

Selam Wisdom. Sil sablonunu kullaninca makale yoneticiler tarafindan vikiden tamamen siliniyor. O yuzden icerigi silmene gerek yok. Kolay gelsin. --Pinar 07:59, 25 Ocak 2006 (UTC)

Bunu biliyorum[kaynağı değiştir]

Evet biliyorum ama bunu kasten yaptım çünkü resmen akrabasına mektup yazmış.

Silinmeseydi mektup amacına (Sahibesine) ulaşacaktı.

Sevgiler,

Akkad mı Akad mı? Bir de rica...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Akadlar mı Akkadlar mı? Türkçe kaynaklarda hem Akad hem Akkad zaman zaman kullanılmış. Acaba hangisi daha doğrudur bir bilginiz var mı? Bir de gördüğüm kadarıyla dinler konusunda çok bilgilisiniz, Din kategorisindeki makalelere fırsat buldukça göz atıp taraflı gördüğünüz yerleri düzeltirseniz çok iyi olur. Zira birimizin gözünden kaçan veya birimize tarafsız gözüken taraflı bir yer olabilir, bu makaleler hem tarafgirleri hem de karşıtları tarafından çok yıpratıldığı için onları uygun bir tarafsızlık seviyesine ulaştırmak önemli. Yardımcı olursanız güzel olur. Selamlar... - Kubra 11:30, 25 Ocak 2006 (UTC)

Selamlar,

Semitik dillerde bir harfi çift okutmaya yarıyan işaretler vardır (İbranice'de: Dageş, Arapça'da Şedde) Akad'da "K" harfinde bu vardır ancak Arapça'daki gibi Ak-kad şeklinde bariz çift "k" değildir. Türkçe'de bu sebeple tek "k" ile İngilizcede ise "Akkad-Akkadian" örneğinde olduğu gibi çift "k" ile yazılıyor.

Akad çivi yazılarında ise bu kelime Akad yazı sisteminde tek sesliler gösterilmediğinden ona yakın iki hecenin hece işaretleri yazılarak kelime oluşturulur bu örnekte AK ve KAD hece işaretleriyle gösterilir ama bu iki "K" harfinin okunduğu anlamına gelmez. Biz Akadcadaki doğru okunuşu hiç bir zaman bilemeyeceğiz çünkü o dönemlen elimizde kalmış bir ses kaydı yok. Onun için sadece ona yakın semitik dillerden yola çıkarak yorumda bulunuyoruz.

Ben bu kelimenin Türkçe'de tek "k" ile yazılmasından yanayım. Bir çok avrupa dilinde de bu kelime tek "k" ile yazılır. Değişmeyecek tek şey şu tek "k" ile de yazsak çift "k" ilede bu kelimenin okunuşunda tek "k" var. Akkad diyede yazsak Akad okuyacağız. O kalde niçin çift "k" kullanalım.

Saygılar, Wisdom 12:35, 25 Ocak 2006 (UTC)

Harry Potter[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Harry Potter makalaleleri ile ilgili fazlaca gelişme kaydettik, Harry Potter makalesinin tartışma bölümünde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı belirtiyoruz. Katılmanız halinde işlerimiz daha da rahat olabilir (Bunu Harry Potter ile ilgilendiğinizi düşündüğümden yazdım)  Oytun Yalçın mesaj
    • Tamam takip ediyorum

bir teklif daha[kaynağı değiştir]

osmanlıca hakkında haklısınız benim başka bir teklifim var. Dün azeri wikipediaya biraz göz attım. Gördüyüm kadarıyla oranın ekseriyeti Türkiye'den buda tabiki büyük sorun oluyor çünkü bende dahil olmak üzere çoğu Türk azerice nasıl yazılacağını bilmiyor. Konuşmada sorun yok hatta okumada da ama yazmak bir mesele. Bu nedenle orada bile coğu yazı Türk alfabesi ile yazılmış. tartışma sayfalarının çoğu hakeza aynı. Azeri kardeşlerimizin de görüşünü aldıktan sonra ortak bir site oluştursak nasıl olur? Altyapısını oluşturmak elbette sorun olacakır ama eğer böyle bir oluşuma gidilirse bunun Türk dünyasının büyük sorunlarında olan anlaşamama yani yazdığını bile okuyamama başka bir değişle alfabe birliğinin olmaması sorununda büyük bir önem ihtiva edeceğini zannediyorum. Sizide böyle rahatsız ediyorum ama ben bunun büyük ızdırabını çekiyorum. Eğer böyle bir oluşum olursa gine ben dahil çoğu vikipedist buna destek olacaktır. Böylece hem tr vikipedi büyük bir güç kazanacak hemde bu sorunun çözümünde çorbada bizimde tuzumuz olmuş olacak. Görüşlerinizi bekliyorum --AbSar 17:20, 27 Ocak 2006 (UTC)

Bu Mantıklı[kaynağı değiştir]

Böyle bir şey mantıklı olur. Osmanlıca gibi artık ölmüş bir dili diriltmek, bu dille konuşup yazmak yerine Türki Cumhuriyetlerle ortak bir anlaşma ortamı sağlayacak ortak dil ve ortak alfabe geliştirilip oradaki kardeşlerimizle anlaşabilecek ve ortak Türk kültürünü yaşatabilecek Türkipedya Osmanlıpedyadan bin kat daha hayırlı olacaktır.

Destekliyoeum, Wisdom 18:17, 27 Ocak 2006 (UTC)

Latinlerin yaptığı gibi, http://ie.wikipedia.org/ ve http://ia.wikipedia.org ortak Türk dili wikipedisi oluşturabiliriz. Bu Vikipedi'nin tek şartı genişletilmiş ortak Türk alfabesini kullanmak olabilir. (Not:Böyle kabul edilmiş bir alfabe var) Bence çok zevkli bir uğraş olabilir. --Timurberk 20:57, 27 Ocak 2006 (UTC)

Bence de çok mantıklı derhal başlanmalı.eculum

sunni sünni[kaynağı değiştir]

sunni veya sünni ikiside kullanılmaktadır. Dolayısıyla referans olarak oraya geldim. baktım sunni olarakda kullanılıyor. Aslında harf hatası yok. her iki kullanımda var. farklı açılımlara meydan vermek için bilerek madde açtım. Hassasiyetine teşekkür ederim.eculum

  • Merhabalar,

Bahailik konusunun farkındayım Wisdom. Zaten Bahai akaidi, başta Mirza Ali'nin ortaya attığı hulul iddiası ve Allah'ın kendisinde hulul ettiğini açıklaması, ile tamamen İslam dairesinden çıkmıştır. Fakat İslam tarihçileri, kaynağı İslam olduğu için bu mezhebi de İslam itikadi mezhepleri arasında zikredeler, açıklama yaparkense grubun itikadının İslam dininin temel itikadi kaideleri ile nasıl çeliştiğini ve zamanla İslam dairesinden itikadi husular nedeniyle nasıl ayrıştığını anlatırlar. Nitekim, Bahailik sonradan İslam'dan farklı bir din olduğunu ortaya koymuştur. İslam dini tarihi ve İslam itikadi mezheplerini konu alan eserler genelde Bahailiğe yeni mezhepler başlığında yer verdiğinden oraya koydum, fakat kişisel olarak orda bulunması bana da mantıklı gelmiyor. Ne yapmalı? Belki de Ayrıca Bakınız başlığı altına almak daha doğru olur? - Kubra 13:12, 28 Ocak 2006 (UTC)

  • Haklısınız. Bu nedenle Bahilik'i Yeni Mezhepler'den çıkarıp Ayrıca Bakınız'a koydum. İyi çalışmalar... - Kubra 13:36, 28 Ocak 2006 (UTC)
  • O bayrak ve makale ile ilgili hiçbir fikrim yok. Daha önce hiç bakmadım ben... uygun veya doğru görmediğiniz değişiklikleri geri alabilir veya çıkarabilirsiniz. - Kubra 13:58, 28 Ocak 2006 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla, Zeydilik ve Caferilik ana fıkıh mezhepleri olduğu için koydum. Diğerleri Şia içindeki siyasi mezhep/gruplar. İsmailiyye fıkhi bir grup olarak ayrışmadı bildiğim kadarıyla. Ben genelde şablonlardaki mezhepleri Ebu Zehra'nın Mezhepler Tarihi'ni temel alarak düzenledim, bugüne kadar gelmiş konudaki en toplu ve kabul edilmiş eser bu. İsmailiyyenin bir fıkıh mezhebi olarak ayrıştığından emin misin? Sonuçta diğer her mezhebin siyasi, itikadi veya fıkhi boyutları olsa da tamamen bir "fıkhi mezhep" olarak tanımlandığını duymadım. - Kubra 15:00, 28 Ocak 2006 (UTC)
  • Hayır hayır, Şia mezhepleri ile ilgili bir konu yok ortada. Eğer Şia mezheplerini sıralıyor olsaydım veya o şablon Şia mezhepleri şablonu olsaydı haklı olurdun. Fakat kastettiğim, o şablon fıkıh mezhepleri yani islam hukuku mezhepleri üzerine. Şia bir siyasi mezheptir. İçinde farklı mezheplere ayrılır, itikadi ve siyasi konularda. Hepsinin hukuki anlamda da farklı fikirleri olsa da genel olarak iki farklı fıkıh mezhebini benimserler - zeydiyye ve caferiyye. Bunları Şia'nın içindeki mezhepler olarak değil, fıkhi mezhepler olarak fıkıh mezhepleri şablonuna koydum. Pek tabii ki bir Şia mezhepleri şablonu da olacak, şianın tüm mezheplerini içerecek, ama bu şia mezhepleri için olan bir şablon değil, fıkıh mezhepleri şablonu ve şianın içinde fıkıh mezhebi olarak da sayılan sadece zeydiyye ve caferiyye var. - Kubra 15:25, 28 Ocak 2006 (UTC)

selamlar, ben sizden esperanto ile ilgili bilgi almak istemiştim. bu dili öğrenmek gerçekten bir işe yarıyor mu? yarıyorsa ne ölçüde, ne koşullarda yarıyor? bir siteden kurs programını indirdim ve biraz inceledim. ingilizce biliyorum, başlangıç seviyesinde ispanyolca ve latince de biliyorum, bu yüzden öğrenmek pek zorlamıyor. hatta okuduğumu şu an bile kısmen anlayabiliyorum. ama tabii ki adam gibi öğrenmek için çaba lazım ve ben buna değeceği hakkında şüpheler taşıyorum. bilen birisi olarak siz ne düşünüyorsunuz? benim için tavsiye edebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.. Tembelejderha 14:41, 29 Ocak 2006 (UTC)

  • teşekkür ederim. vazgeçtim esperantodan. :)) ispanyolca ve latinceye devam edicem, ama yunanca hiç bilmiyorum ve şimdilik gözüm kesmiyor. belki ileride. kolay gelsin. Tembelejderha 15:36, 29 Ocak 2006 (UTC)
  • şiirdeki imla düzeltmesi için teşekkür ederim, bir imla hatası da ben görmüştüm sizin sayfanızda, onu düzelttim. :)) dünkü menderes tartışması beni rahatsız etti. gerçekten siyaset pis birşey, insanı agresifleştiriyor. amacım size kabalık etmek değil, ifadelerim amacını aştıysa özür dilerim. sadece bu konudaki bakış açım sizinkinden farklı.

eşzamanlı mesajlaşmışız :)) Tembelejderha 12:35, 30 Ocak 2006 (UTC)

Şablon:Musevilik[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Makalelere koyarız hem üç Semavi dinin şablonları olsun fikrinden yola çıkarak Şablon:Musevilik'i, en:Template:Judaism'i temel olarak başlattım. Fakat terimlerin Türkçelerine pek bir yabancıyım, bu konuda yardımcı olursanız güzel olur. - Kubra 13:02, 30 Ocak 2006 (UTC)

peygamberimiz ifadesi[kaynağı değiştir]

peygamberimiz ifadesinin taraflı olduğu ve ansiklopedik olmadığı su götürmez. ben henüz dini içerikli bir yazı girmediğim için herhangi bir ifade veya sıfat kullanmadım. Ama sadece başlıkta değil, metinde bile Hz. ifadesi kullanılması taraflı olabilir. (dini inançlara saygısızlık olarak algılanmamalı.) konu ile ilgili fazla düşünmedim ve bilgi sahibi değilim ama benim kanaatim "Muhammed peygamber", "Musa peygamber" gibi bir ifade tarzı makul. (inanışa göre) peygamber olduklarının vurgulanması ile birlikte bu ifade kişinin kavrama verdiği saygı ölçüsünde saygıdeğer olacaktır ve öyle algılanacaktır. Tembelejderha 13:02, 30 Ocak 2006 (UTC)

İslâm Ansiklopedi'si madde başlığını nasıl kullanıyor acaba? --Timurberk 13:53, 30 Ocak 2006 (UTC)
Ben sadece bir soru sormuştum: "İslâm Ansiklopedisi madde başlığını nasıl kullanıyor acaba?" Herhangi bir öneri, destek veya karşıtlık belirten ifade kullanmadım. Evimde bu ansiklopedi yok, muhacir olduğumuzdan alacak paramız olmadı. Bilgi öğrenmek için soru soramayacak mıyız? --Timurberk 14:36, 30 Ocak 2006 (UTC)

Şablon:Hristiyanlık[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şablon:Hristiyanlık'a bir göz atarsanız iyi olur. Biraz düzeltme ve düzenlemeye ihtiyacı var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Kubra 20:55, 31 Ocak 2006 (UTC)

sevgi ve saygı[kaynağı değiştir]

Benden çok daha olgun ve ve kadim oldığunuz için sizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

  • Kimin iltifatına mazhar olduğumu bilebilsem ben de müşerref olacağım.

Sevgilerimle Wisdom 22:48, 31 Ocak 2006 (UTC)

eline sağlık :) Metal Militia 23:10, 31 Ocak 2006 (UTC)
    • Rica ederim o Türkçe'nin güzelliği ve zenginliği.

Aslında Türkçe binlerce eki ile kelime türetmeye ve üretmeye o kadar elverişli bir dil ki ama kıymetini bilen yok. Bayılıyoruz hemen başka dilden almaya. Alırken de Fransızca söylenişine göre alıyoruz Endikatör misali :-) Eskiler Müş'ir derlerdi.

Wisdom 23:30, 31 Ocak 2006 (UTC)

İncil Kategorisi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ben o maddelerin en wiki'de bulundukları kategorilere göz attım, ve İncil kategorisinde bulunanları burda da İncil kategorisine koydum. O kadar yoksa yeni bir kategorilendirme falan düşündüğüm yok (: Siz nasıl isterseniz öyle kategorleştirebilirsiniz, konuya vakıf olmayan bendeniz karışmak istemem, cidden (: Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 18:22, 4 Şubat 2006 (UTC)

  • İngilizce'de Holy Bible'ı (Kitab-ı Mukaddes) hatalı olarak Gospel (İncil) diye çevirebiliyorlar. Yada bazen Holy Bible, New Testament, Old Testament kelimelerinin her üçü için de Gospel kelimesini kullanabiliyorlar ama bu doğru bir kullanım değil.

Kullanılması çok yanlış olmaz ama kavram karmaşasına neden olur.

Örneğin "Fatiha Suresi" Kur'anın bir parçasıdır ama kendi başına Kur'an değildir. Fatiha'da geçen bir konu işin "Kur'an'da yazıyor" diyebiliriz ama daha doğrusu "Fatiha Suresi'nde yazıyor" demektir.

Ama Eski Antlaşma kitaplarından bahsederken "İncil'de diyor ki" ifadesini kullanmak her durumda yanlıştır.

Wisdom 18:55, 4 Şubat 2006 (UTC)

Kim bu başlıkları değiştiren tekerlek? (wheel) baya bir kulakları çınlamıştır. Kullanıcı:Wisdom

Adamın kim olduğunu bilmiyorumda, tüm wikilerde özellikve en:wiki ve metada var bu adam. Tek yaptığıda bu. Kullanıcı isimlerinede yapıyor böyle, XXX on wheels:) şeklinde. Yaptığı şeyin kendisine en küçük faydasıda yok. Neyse buraya geldiğine göre göze batmaya başladık demektir tr:wiki olarak.--Ugur Basakmesaj 01:24, 5 Şubat 2006 (UTC)

Bişey dikkatimi çekti, geçen gün alfabetik kullanıcı listesinde kendimi arıyordum ama bir türlü Nick'imi bulamadım.

Sonra "dank" etti burası Türkçe Vikipedi ve doğal olarak "W" harfi ile başlayan Nickname'im Alfabetik listede gözükmüyor.

Hoşuma gitmedi de değil bu invisible olmak gibi bişey :-) Bu durumda Q, W ve X ile başlayan Nickler kendilerini alfabetik listede bulamayacaklar.

Wisdom 01:33, 5 Şubat 2006 (UTC)

[bu listede 10572.] sırada görünüyorsunuz. Sizin söylemiş olduğunuz liste hangisi, bu saatte algım zayıflıyorda:) Özel:Listusers ise orda var. Yanlış anlamışsam diğer listeyede bir göz atmak isterim--Ugur Basakmesaj 01:40, 5 Şubat 2006 (UTC)
Vallahi yoktu :-) Düzelmiş şimdi var :-) Gerçekten geç oldu :-)Wisdom
Liste kullanışsız çalışıyor biraz. Yani W yazdığımızda hiç bir şey bulmuyor birebir aynısını yazmak gerekiyor:) Ben Wisdom'a kadar sıra ile gidip buldum:)İyi geceler--Ugur Basakmesaj 01:50, 5 Şubat 2006 (UTC)
Ama mesela Ana Sayfa'ya gittim orada harfler var ve ben türkçede de kullanılan Watt kelimesinin anlamına bakmak istiyorum yada X-Işını şimdi ne W'ya tıklayabilirim ne X'e.
Orda haklısın ana sayfaya X W Q harflerini koyabiliriz. Sonuç olarak işimize yarayacaktır.--Ugur Basakmesaj 01:52, 5 Şubat 2006 (UTC)
Ana sayfaya şimdilik ekledim Q W X harflerini bir itiraz gelmezse kalırlar. Tekrar iyi geceler--Ugur Basakmesaj 01:57, 5 Şubat 2006 (UTC)
Bu harfler dilimizde resmen olmasa da fiilen var, hele Internet'in kullanılmasıyla sadece Watt, için kullandığımız W Web, WWW gibi kelimeler için de kullanılır oldu. Ben şahsen Türkçe'nin kullanılması taraftarıyım Taxi yerine Taksi, Lux yerine Lüks yazılması gerektiğine inanırım ama Watt yerine Vat, Web yerine Vep, X-Ray yerine de İks-Işını yazmak hoş olmuyor :-) Bu harfler Türkçe Q klavyede bulunuyorsa (Türkçe Q ne demekse) Vikipedi'de de olabilir :-) Hem Wikipedia'nın sembolü olan dünyanın üzerinde her harfe bir yer vardır.

Wisdom 02:00, 5 Şubat 2006 (UTC)

Kendimize ait resimlerin gösterilmesi çok daha makbule geçer elinizdeki resimleri bizimle paylaşırsanız sevinirim --ormanbotanigi 09:45, 5 Şubat 2006 (UTC)

Dünya üzerinde varolan Alfabeleri (ideogramlar hariç) okuyabilenlerdiye birşablon açmışşın. Gerçekten tüm alfabeleri okuyabiliyor musun? Merakın mı var? --Zeynep 00:52, 6 Şubat 2006 (UTC)


Merhabalar.. Benim küçük bir sorum var.. Yezidilik makalesini wiki açılışında görmekten olsa gerek biraz kıskandığımdan mıdır bilinmez, Şeydan makalesinde "epey kafa patlatarak yazdığım" yezidilik alt başlığından bire bir kopyalama yaptığınızı gördüm. Yazarı ben olduğumdam biraz ilgiyi kendime çekmek adına, Şeytan sayfasına falan bir değinseydiniz fena mı olurdu? desem kendimi komik duruma düşürürmüyüm acaba?.. ~FastEthernet


Yunanlıların, herkesin İngilizce konuşmak zorunda olduğu ortamlarda "Asia Minor"ı tercih ettiklerini ve bunu da esrarengiz (!) bir şekilde pek sevdiklerine defalarca şahit olmuşluğum var da o yüzden yazdım o satırları. Tabii bu dediğim 10-15 sene önceydi. Fakat kendi aralarında "Mikra Asia"yı tercih ettiklerini bilmiyordum. Eh, 10-15 sene içinde "minor" dan "micra" ya düştüysek, gelecek 10 yılda da "nano" ya iner miyiz dersiniz ;) Şaka tabii. Yoksa tamamen politik amaçlı ve o ortamdaki biz Türkleri hafif yollu tacize yönelik olduğunu biliyordum bu deyimde israrlarının. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Saygılar. Metal Militia 22:39, 8 Şubat 2006 (UTC)

Şimdi işi gücü bırakıp,...[kaynağı değiştir]

...gecenin bu köründe gidip, Yunanca öğrenmeye başlayacağım !.. :-)

Olabildiğince Türkçe kullanmayı tercih eden biri olarak "yangı"yı bir başka kişiden daha duymak pek keyif verici. Aslında, Vikipedi'de "iltihap" ya da "enflamasyon" geçen yerlere "yangı"yı da hiç olmazsa bir "terim bilgisi" bölümüne dahil olacak şekilde götürmek istiyorum ama düzensiz çalıştığım için henüz fırsat bulamadım.

Neyse, "glikoz" katkısı için teşekkürler. Çalıştığım laboratuvardaki "glükoz"lar yarından itibaren "glikoz" oluyor. :-)

--Doruk Salancı 22:43, 8 Şubat 2006 (UTC)

    • Enflamasyon: Yangı, Antienflamatuvar da Yangı giderici diye çevrilebilir "iltihap" kelimesi Arapça "Leheb"'den gelir ki o da Alevlenme, Tutuşma anlamındadır köken aynı.

Wisdom 23:02, 8 Şubat 2006 (UTC)

Anti~[kaynağı değiştir]

Bu ön eki hep "karşıtı" ya da "~a/e karşı" diye çeviresim geliyor. "Yangı giderici" çok güzel bir çeviri. "Antikanser kemoterapi"yi "kansere karşı kimyasal sağaltım" diye çevirmek istiyorum, örneğin.

Yabancı dilden gelen bir sözcüğün asıl kökenine inmenin (örneğin, İngilizce'den gelmiştir ama oraya da Yunanca'dan geçmiştir; Yunanca'sına bakmalıdır) çok önemli olduğunu geçenlerde Güney Okyanusu üzerinde uğraşırken bir kez daha farkettim: "cyclon storm"u "siklon fırtınası" diye bilirdim ama TDK'ya bakasım geldi ve orada "kiklon" görünce, pek şaşırdım. Meğer, "cyclon" da Yunanca'daki "kyklos > kykloun > kyklon" yollarından geçerek türemiş. Bir daha da "siklon" der miyim ?! :-)

--Doruk Salancı 23:33, 8 Şubat 2006 (UTC)

    • Bu Latince ile Yunanca arasındaki farktan gelir Latince'de "C" harfleri eğer kalın sesliden veya sessizden önce gelirse "K" ince sessizden veya "Y" den önce gelirse "S" okunur. Bu yüzden Cefal "Sefal" diye okunur.
    • Yunancada ise bunların hepsi "K" ile okunur yani "Kefali" Kefali kelimesi Latince'ye geçerken Sefal diye geçmiştir.
    • Bilimsel dilde biz doğal olarak bunu mesela "Hidrosefal" diye okuruz "İdrokefali" şeklinde değil.
    • Kyklon ile Cyclon da böyle biri Lantince'se "Siklon", Yunanca'da "Kiklon" okunur.
    • Bu yüzden ben bir dilin ilk biçimi hangi dil se onu tercih ediyorum nasıl ki Santimetre okuyoruz santimeter demiyorsak Gigabayt asla Cigabayt okunmamalı bu kelimenin aslı olan "Gigas" dev anlamına gelen Yunanca bir kelimedir buradaki birinci "G" harfini İngilizler gibi "C" leştirmenin hiç bir anlamı yok. Onlar Mısır tanrılarından İsis'i "Aysis", Osiris'i "Osayris" diye okuyor, biz de mi böyle okuyacağız?
    • Size "Sevan Nişanyan"'ın "Etimoloji Sözlüğü"'nü öneriyorum, Türkçe'deki birçok yabancı kelimenin kökenini anlatan bir sözlüktür. Henüz yetersizdir ama Türkçe kaynak olarak fazla da alternatifi yoktur.
      • PS. "Kimyasal Sağıltım" için eskiler "Şimik tedavi" derlerdi bu ne ucube bir kelimedir Fransızca bir kelimenin, Türkçe yazılımının Arapça bir kelimeyle tamlanmış halinin Osmanlıcası :-)

Wisdom 23:52, 8 Şubat 2006 (UTC)

Asia Minor (İngilizce) Mikra Asia (Aynı tamlamanın Yunancası)

İngilizce'de kelimelerin gramatik olarak erkekliği dişiliği sözkonusu olmadığından sadece tek sıfat olur. Ancak Yunanca'da "Küçük" sıfatı için Erkek, Dişi, Nötr, Çoğul Erkek, Çoğul Dişi, Çoğul Nötr olmak üzere 6 sıfat bulunur.

Eğer sıfatı önüne ekleyeceğiniz isim dişi ise o sıfatın dişi dormu kullanılır, erkek ise erkek formu.

Yunanlılar eğer İngilizce konuşuyorlarsa (O muhteşem telaffuzlarıyla :-) ) O kelimenin Yunancası'nın İngilizce'de yada Fransızca'da söylendiği biçimini kullanırlar. Örneğin İngilizce konuşurken İstanbul için "Konstantinopoli" değil "Constantinopl" şeklinde Fransızca'daki biçimini kullanırlar. Böylelikle "Bakın bunu bir tek biz demiyoruz bütün Avrupa böyle kullanıyor" havası yaratırlar. "Mikra Asia" derse hangi Amerikalı anlayacak bunu? Daha hala haritada Asya'yı bulamayacak Amerikalılar var :-)

Bu arada "Nano" Yunanca'da "Cüce" demektir. "Epta Nanoi" = Yedi Cüceler.

Wisdom 22:54, 8 Şubat 2006 (UTC)

benign x malignant[kaynağı değiştir]

Bu gece için son bir soru...

"Benign" ve "malignant" için Türkçe'de "iyi huylu" ve "kötü huylu" var ve üşenmeyip onları kullanmak lazım; bunda hiç şüüphe yok. Buna mukabil, "binayn" ya da "malignensi" gibi, koskoca hocaların bile kullanmakta sakınca görmeyebildikleri ilginç (!) kullanımları bir kenara bıraksak ama illa ki de "malign" ve "benign"i türkçeleştirmek istesek, acaba nasıl okunur ve yazılır ?

Kökenlerine bakınca, "benignus" ve "malignus" gibi, "n"yi "g"den sonraki bir hecenin başına koyan ve bundan dolayı da söylenmesi daha kolay sözcükler var. Buna mukabil, İngilizce'deki hecelenmesinin nasıl olduğunu kesin bilmemekle birlikte, "benign" ve "malign"de "n" harfi kendinden önceki "g" ile biten heceye katılıyor ve söyleniş çok zora giriyor. Bu zorluktan dolayı, türkçeleştirerek konuşurken sürekli "malin" ve "benin" kullanırım, "g"yi düşürerek. Hatta, o kadar alışmışımdır ki, "kötü/iyi huylu" aklıma gelmezse, yazarken de "malin" ve "benin" diye yazarım.

Ne dersin (Herkesle "sen/ben" diye konuşuyorum; umarım senin için de sakıncası olmaz. Bence sen de "sen" de... :-)) ?

İyi geceler...

--Doruk Salancı 00:25, 9 Şubat 2006 (UTC)

iyicik - kötücül[kaynağı değiştir]

Gerçekten de böyle sözcükler kullanmışlığımız da vardı ama nadirdi. Herhalde, bu "kulak tırmalama" denilen, aslında pek mantıksız sebepten olsa gerek. Oysa, kesinlikle nasıl alıştıysan öyle gidiyor. "İyicil" ve "kötücül" TDK'da da çok güzel bir şekilde yer alıyor, "sonucu iyi/kötü olan, tehlikesiz/tehlikeli hastalık". Zaten, bu sözcüklerin illa da "neoplazi"lerle ilgili kullanılması da gerekmiyor:

  • Malin hipertansiyon > Kötücül yüksek tansiyon
  • Malin obesite > Kötücül şişmanlık

Çok teşekkür ederim ama şunu da söyleyeyim ki, ben daha senin başını çok ağrıtırım...

--Doruk Salancı 07:27, 9 Şubat 2006 (UTC)

Bir de beniyn ve de maliyn var. Bu da Fransızca telaffuzları. --Universal Life 20:33, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Musevilik Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Bir miktar daralttım. Fakat boyu çok uzamasın diye bu ende karar kıldım. Ama eğer istenirse eni daha da daraltılabilir. - Noumenon 16:10, 9 Şubat 2006 (UTC)

"Prometeus > K2" ve "Holokost"...[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar...

"K2" için bir "anlam ayrım" sayfası hazırlamaya çalışıyorum. Wikipedia'da gördüğüme göre, "K2"nin bir anlamı da Prometeus'un takma ismi olmasıymış. Wikipedia'daki en:Prometheus maddesinde buna ilişkin birşey bulamadım. Senin bir fikrin var mıdır: bu bir popüler kültür kısaltması mıdır; yoksa, eskiden beri mi gelir ?

"Son değişiklikler" sayfasına 1-2 gün önce uğradığımda, orada bir "Soykırım - Holokost" maddesine gözüm takılmıştı. Tartışma sayfasına gerekçesini de yazarak, bu sayfanın adını "Yahudi Soykırımı" diye değiştirdim; bu konudaki fikrini merak ediyorum. "Musevilik" şablonunda "Soykırım - Holokost" diye geçiyor; onu "Yahudi Soykırım"ı ile değiştirmek nasıl olur ?

--Doruk Salancı 20:20, 9 Şubat 2006 (UTC)


"Yahudi Soykırımı" başlığını oluştururken, "Tarihte Yahudiler'e karşı uygulanmış tek soykırım bu değilse ne olacak ?" diye sormadım değil. Buna mukabil, sadece Wikipedia içindeki gezintimle sınırlı kalan araştırmamda, 2. DS'ndaki Yahudi Soykırımı dışında, "soykırım"dan net bahseden bir maddeye/yazıya rastla(ya)madım. en:The Holocaust maddesinin "Etymology and usage of the term" bölümünde, başta Yahudiler olmak üzere, giderek artan sayıda insanın "The Holocaust" yerine "Shoah" terimini tercih etmeye başladığını; Yahudilik ile ilgili detaylı Wikipedia şablonunda "The Holocaust" değil, "Shoah"ın yer aldığını; en:Holocaust (disambiguation) sayfasında, "holocaust"un pek çok başka soykırım için de kullanıldığını ("The Holocaust" olarak değilse bile, örneğin, "Ruanda Holokostu" gibi) ve bunlarla ilgili aynı başlıklı maddeler yazıldığını; en nihayetinde de TDK'da henüz türkçeleşmiş bir "Holokost" olmadığını görünce, "The Holocaust"u kastederek "Yahudi Soykırımı" sayfasını oluşturmak mantıksız gelmemişti.

Aslında, belki biraz zorlama ama "2. Dünya Savaşı Yahudi Soykırımı" hiç de kötü bir terim değil, bence.

--Doruk Salancı 22:34, 9 Şubat 2006 (UTC)


Anlıyorum. Aslında, benim dönüp o "Yahudi Soykırımı" başlığını olası en basit ama en açıklayıcı olduğunu zannettiğim "2. Dünya Savaşı Yahudi Soykırımı" diye değiştirmem ve içine de detaylı bir terim bilgisi koymam gerek, bu kadar konuştuktan sonra. Buna mukabil, terim bilgilerini senin girmen daha iyi olabilir çünkü konuya çok hakim durumdasın.

Hemen başka birşey sorayım: "Tora (Torah)"nın bizdeki "töre"yle, "Parsha"nın "parça"yla açık kök ortaklıkları var gibi duruyorken, benzer bir durum "sefer" için ve "hafta"yla "HaShavuah" arasında da var mı ?

--Doruk Salancı 23:38, 9 Şubat 2006 (UTC)

"Tora"nın, bizdeki "töre" ile bağlantısı, bana okumuş olduğum bir bilgiyi hatırlattı. Budizm'i seçen Uygur Türkleri, Budist metinleri Sanskritçeden Uygurcaya çevirirken, tüm "Dharma" sözcüklerini, her defasında "törü" diye çevirmişler. "Törü" yani "töre"nin eski Türkçe'si. Acaba anlam açısınından bu kadar ilişkili "Dharma", "töre" ve de "Tora" sözcükleri etimolojik açıdan da ilişkili midir? (Dharma'nın Sanskritçe'den Prakrita'ya geçerken Tarm olması çok muhtemel) --Universal Life 20:45, 30 Temmuz 2008 (UTC)

silme yetkisi[kaynağı değiştir]

Selam, farkındayım olanların ama maalesef o yetkim yok. Sadece yöneticiler madde silebiliyor. Metal Militia 16:05, 12 Şubat 2006 (UTC)

Selam, kullanıcı sayfanın 2. satırında: "Tarihe ve olan yakın ilgim hasabiyle..." demişsin. O "ve" sanırım fazladan duruyor orada. Haber vermek istedim. İyi çalışmalar. Metal Militia 16:28, 12 Şubat 2006 (UTC)

Okyanus isimleri...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Öncelikle, son göndermiş olduğun mesaj için gecikmiş bir teşekkürü ileteyim ve özellikle de son cümlenin altına imzamı atayım. Kabaca "Dili korumak için uğraşmamak, bindiğin dalı kesmek gibi birşeydir" olarak özetleyebileceğim bir görüşümü yazdığımda, "Sen kime hain diyosun ?!" diye özetlenebilecek yanıtlarla karşılaştığım bir ortamda, komik duruma düşme kaygısı da gütmeden fikir alışverişinde bulunabileceğim insanlar olmasını çok önemsiyorum.

Uzatmadan, günün danışma sorusuna geçeyim: ne olacak, bu okyanusların isimleri ?

İngilizce'deki "Atlantic Ocean", bizde "Atlas Okyanusu":

  • "Atlantik" demek, "Atlas'la ilgili" demek (köklerini sen daha iyi bilirsin ama Sobotta'nın anatomi atlasında, kafanın direkt üzerine oturduğu en üstteki omurun (1. boyun omuru) bilimsel olmayan adı "Atlas" diye geçer ve hemen yanında da "[Atlantis]" diye bir ifade yer alır; ikisinin aynı şey (?) olduğunu gördüğümde, müthiş şaşırmıştım, 15 sene önce; aradan yıllar geçip de birkaç ay önce bir arkadaşa bu ikisinin aynısı olduğunu söylediğimde, "nereden çıkardın ?" demişti; o zaman internette bayağı araştırmıştım ve köklerinin aynı ya da çok benzer olduğunu görmüştüm).
  • Biz Atlas Okyanusu'nu "Atlantik"li söylemek istesek, "Atlas'la ilgili okyanus" anlamından giderek, "Atlantik Okyanus" demez miyiz ?
  • Benzer şekilde, "~ik/~k" son ekinin geldiği yerlerde, sonrasında gelen kelimenin sonundaki "~u/~ı" gibi eklerin düşmesi ve bizim "Arktik Okyanus" (Arktos`la ilgili ya da Arktos`a ait Okyanus) ve "Pasifik Okyanus" (Pacificus [barışçıl, barış dolu] Okyanus) dememiz gerekmez mi ? "Arktik Okyanusu" ve "Pasifik Okyanusu" deniyor ve ben de öyle derim ama okyanuslarla ilgili yazmaya başlayıp da araştırınca, artık saçma geliyor (tabii, "kabul edilmişlik" kavramını burada hesaba katmıyorum).
  • Hint Okyanusu ile ilgili bir sıkıntı yok; Güney Okyanusu ile de. Ancak, eğer "Southern Ocean" değil de "Antarctic Ocean" uluslararası oylama ile resmi kabul görmüş isim olsaydı, bizim "Antarktik Okyanus" ya da "Antarktika Okyanusu" dememiz gerekmeyecek miydi ?

--Doruk Salancı 18:07, 12 Şubat 2006 (UTC)

Türk müdür başyardımcıları hakkıda[kaynağı değiştir]

  • Merhaba sil şablonu eklediğin makalelerle ben ilgileniyorum çakışma olmasın, ansiklopedik düzene sokuyorum. -- Oytun Yalçın mesaj 18:56, 12 Şubat 2006 (UTC)
  • Ansiklopedik değeri olmadıkları kesin. Silinmesi fikrin bence uygun. Ama bir sayfada toplayalım da bence doğru değil. Listeler ansiklopedik madde değiller. hemde düşün bir kere. 1 sene sonra o listenin doğruluğuna nasıl güvenilebilir? Ya da ben adımı xyz okulunun müdürü diye eklesem kim bilecek? Listeler o yüzden çok hatalı olabilir. --Dbl2010 19:56, 12 Şubat 2006 (UTC)
  • En mantıklısı hangi okulun müdürüyse o maddenin altında belirtsin. Ama bu kişi kendi kendini Ansiklopediye kaydediyor. Bu ancak 3. Dünya ülkelerinde olur insan kendi kendini ansiklopediye kaydeder mi?
  • Hayır şimdi de bu konuda kategori açtı o kategorilerin altına bu isimleri eklemeye başladı, sonra iş çığrından çıkacak. Kendi İfadesine göre "Ne olacak ki sadece 14 okul var" diyor. Kendileri Türkiye'deki diğer okulları okuldan saymayabilir ama onların da kendi müdür yardımcılarını yazma hakkı doğacak.
  • Ayrıca sadece okullarla da bitmez o zaman her kurum kendi müdür ve Müdüryardımcısını yazma hakkına sahip olur bu hakkı bir kesime tanıyıp bir kesime tanımamak da tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmaz. İş büyümeden bir önlem almak kanaatindeyim.


Saygılar, Wisdom 20:02, 12 Şubat 2006 (UTC)

Böyle yapan çok oldu şimdiye kadar. Nasıl olsa silinecekler. Ansiklopedinin ne olduğunu bilmeyenler bazen böyle maddeler girebiliyor. Öğrenirler zamanla. Büyük problem değil. :) --Dbl2010 20:07, 12 Şubat 2006 (UTC)

Sevgili wikipedistler, girişimimiz herhalde yanlış anlaşıldı. Amaç kişiler hakkında bilgi aktarmaktı, reklam yapmak değil. Silme yetkisi olan bir wikipedist bu başlığı lütfen silsin. Makalelerin içeriklerini siliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

Sevgilerimle...

mega 20:12, 12 Şubat 2006 (UTC)

Resim ile ilgili[kaynağı değiştir]

O resmi ben www.flickr.com'dan buldum ve telifsiz bir haldeydi. Yalniz resim kurtulus savasi ile mi alakali yoksa 1. dunya savasi ile mi anlayamdim ben de her iksine ekledim. Eger sizin bilginiz varsa istediginiz degisikligi yapabilrisiniz. Ruzgarmesaj 18:34, 13 Şubat 2006 (UTC)

  • Vallahi tabloya göre Yunan ordusuyla bir meydan savaşı yapılıyor ki Yunan ordusuyla bu türden bir savaş sadece Kurtuluş savaşı'nda gerçekleşmiştir.

Wisdom 18:48, 13 Şubat 2006 (UTC)

Müdür Baş Yardımcısı[kaynağı değiştir]

Lütfen bu isimleri silip tek bir madde altında toplayabilirmisiniz? Yada bu isimler ilgili okulların altına açılsın.

Söz konusu kişiler sırf reklam amaçlı kendi isimlerini vikipediye koyuyor bir de utanmadan kategori açıyorlar. Burası kurumların bedava reklamlarını yapacakları bir yer midir?

Bu ülkede o kadar okul var her biri kendi okulunun müdürünü ve baş yardımcısını buraya yazmaya kalkarsa Vikipedi ansiklopedi olmaktan çıkar.

Ansiklopediye geçmek için ansiklopediye geçecek bir iş yapmak, bir başarı göstermek gerekir, bir okulun Müdür Baş Yardımcısı olmak ansiklopediye girmek için yeter sebep değilir.

Kaldı ki sözü geçen okullardaki müstahtemler de en az o okulların Müdür Baş Yardımcıları kadar kutsal bir görev üstlenmektedirler.

Eğer amaç isimlerin İnternet'te görülmesini sağlamaksa bunun yolu bu değildir, bunun yolu uluslararası başarılara imza atmaktır.

Bu isimlerin silinip, tek bir başlık altında toplanması yada ilgili okulların tanıtıldığı maddelere "Okul Müdürü Baş Yardımcısı" olarak eklenmesi gerekir.

Kimse alınmasın ama bir ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz mahalli telefon rehberi değil.

Saygılar, Wisdom 19:39, 12 Şubat 2006 (UTC)

Merhaba Wisdom, bu sorun her zaman olacak bir sorun ama şu ana kadar oylamalı silme işlemine geçmemiz bunların silinmesinde sorunlara yol açıyordu. Oylamalı silme işlemini bu gece veya en geç yarına düzenlemeye çalışacam. Bu sistem sayesinde kullanıcılardan birisi maddenin ansiklopedik olmadığını düşündüğünde silinmesi için işlemi başlatacak ve diğer kullanıcılarda silinmeli, hemen silinmeli, kalmalı veya şununla birleştirilmeli gibi fikirlerini belirtecek sonuca göre bir karar verecez. Tabiki bu oylama yalnız 1 kez yapılabilir diye bir şey yok. İlerleyen bir zamanda başka birisi de tekrar silme oylamasına sokabilir. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 22:06, 13 Şubat 2006 (UTC)

Saygılar bizden[kaynağı değiştir]

  • Eleştiri yerine yazalım, yazalım ve yazalım eksikse sizlerde araştırıp makaleyi olgunlaştırın ama eleştirmeyelim.
  • Bugün sadece bir kaç saat önce başladığım ve işim dolayısıyla devam etmediğim ki ben doktorum hastanemde idari vazifelerim var tahakkuk, satın alma ve eczanede ki görevlerim nedeniyle tabiiki ara verdim.
  • Ayrıca konu ile ilgili daha sağlıklı bilgi yazmak için araştırma yapmam gerekli takdir edersiniz ki bu çok doğal.
  • Sizlerden benim yazmış olduğum ve çok iyi tekamül ettiğini düşündüğüm makalelerde olumlu eleştiri almadım ama bu konuda böyle hızlı yazılar yazmanız beni çok şaşırttı.Muhammet Alp Yılmazgil 13:52, 15 Şubat 2006 (UTC)
SAYFANIN GEÇMİŞİ
12:57, 15 Şubat 2006 Wisdom
12:51, 15 Şubat 2006 Muhammet.alp
12:45, 15 Şubat 2006 Muhammet.alp
  • TARTIŞMA SAYFASINA YAZINIZI SAAT 12:56 da yazmışsınız. Hızdan bahsetmemin sebebi bu 11 dk önce yazı yazdım ve siz 11 dk sonra eleştirdiniz ve devamında yazımada eleştirde bulundunuz. İller ve ilçeler konusundada aynı hassasiyeti göstermenizi ve bir çok ilçe içinde tartışma sayfasında aynı tavrı sizden bekliyorum.
    Birkaç örnek: Şifa Camii, Kazasker Camii, Akyurt, Ankara, Altındağ, Ankara,Evren, Ankara
    Ben başka birşey söylemek istemiyorum.İyi günler.


Muhammet Alp Yılmazgil 10:42, 16 Şubat 2006 (UTC)

Kişisel Yazılar[kaynağı değiştir]

Eser Zeybel asındaki 1983 doğumlu vikipedist kendi adına Eser Zeybel diye madde açıp resmini de koyup bir güzel kendini tanıtıyor.

Bu gibi kişilerin Vikipedi'yi Arkadaş Bulma Sitesi olarak kullanmasına izin vermek doğru değil bence.

Saygılar Wisdom 13:20, 16 Şubat 2006 (UTC)

Bende farketmiştim, kullanıcı sayfasına taşıyıp diğerlerini sildim. Bazı kullanıcılar farkında olmadan yapıyor diye düşünmeye çalışıyorum:) Önyargılı olmayalım:) Neyse her gün bir kaç kişi çıkıyor böyle artık.Vikipedi:Silinmeye aday maddeler deki sıralamayı uygulayarak ansiklopedik olmadığını düşündüğünüz sayfaları aday gösterebilirsiniz. Kolay gelsin.--Ugur Basakmesaj 13:25, 16 Şubat 2006 (UTC)
    • Evet oy vererek silme olayı gerçekten iyi fikir ama bazı özel durumlarda doğrudan silinmeye de gidilmeli.
  • kişisel hakaret
  • kanunlara aykırılık
  • reklam

vs. durumlarda yönetici fazla beklemeden silebilmeli.

Bilimsel olmayan yerleri siliyorum. "Mesela Türk halkı mozaiktir" ifadesi için bilimsel bir referans gösterirseniz tartışırım, aksi halde tartışmaya bile gerek yok. Çünkü ermeni halkı şöyledir, kürt halkı böyledir dediğinizde bilimsel bir dayanağınızın olması gerekir. Birisi çıkıp "Patagonya halkı eşcinseldir" derse bunu hiç düşünmeden ve tartışmadan silersiniz. Benim de yaptığım bu. --Alperen 13:57, 19 Şubat 2006 (UTC) Saygılar, Wisdom 13:28, 16 Şubat 2006 (UTC)

Mozayiktir yaptığınız değiştirmeler geri alınacak[kaynağı değiştir]

Mozayiktir yaptığınız değiştirmeler geri alınacak

Bir tane bilimsel referans gösterir misiniz mozaik olduğuna dair? Kime göre mozaik, neye göre mozaik? Mozaik nedir neyi tanımlar? Aksi taktirde mozaik ifadesini kabul etmiyorum. Mozaik kelimesinin hiçbir sözlük tanımında Türk Milleti'ne uyan bir ifade yoktur. --Alperen 14:03, 19 Şubat 2006 (UTC)

Bu gün Türkiye'de yaşayan Türk milleti Türkü Lazı, Çerkezi, Abazası, Kürdü, Acemi, Arabı, Süryanisi, Ermenisi, Yahudisi, Rumu, Boşnağı, Arnavutu birbirlerinden kız alıp vermişlerdir. Padişahların bile 1-2 tanesi hariç hiç birinin saf Türk olduğu söylenemez.
Esas siz bana saf ve karışmamış bir ırk söyleminizin referansını gösterin Yüzlerce kültür ve halkın kaynaştığı bir ülkede böyle birşeyin mümkün olmadığını sizde biliyorsunuz.
Türkiye'de Türk olduğunu söyleyen herkes Türk kabul edilir ama sizde kabul edersinizki bu Türklerin hepsi ırken Türk değildir. Bu bizim zenginliğimizdir eksikliğimiz değil.

Wisdom 14:09, 19 Şubat 2006 (UTC)


Üç geri dönüşü nerde ihlal ettiğimi söyler misin? Yaygaracı--Alperen 14:15, 19 Şubat 2006 (UTC)

"Türk Milleti etnik ve genetik açıdan dünyanın en büyük mozaiklerinden birisini oluşturur", senin silinmemesini savunduğun ifade bu. Kültür bakanlığındaki ifade ise kültürel mozaik ikisi arasında dağlar kadar fark var. Etnik veya genetikle ilgili bir tane bilimsel referans göster bana. Subjektif ifadeler ansiklopedide yer almaz. Ayrıca üç geri dönüş kuralını ihlal etmedim 3 tane değişiklik yaptım ardından sen iki kere geri aldın ben iki kere geri aldım. Üzerime pokemon salar gibi admin mi salıyorsun? :D. --Alperen 14:23, 19 Şubat 2006 (UTC)

Bilimsel referansın gazeteler mi? O bahsettiğin 34 tane dilin niye hiçbirisini ben duymuyorum bilmiyorum neden uydu kanallarında o 34 dille yayın yapan kanal yok veya varsa bile bir tane o kanalı seyreden aile görmedim? Onun böyle şunun böyle olduğu söylenirken diyorsun. Aha ben de söylüyorum: Azeriler ermeni asıllı Kürtler de lazdır. Aksini iddia et. Padişahların anneleriyle ben ilgilenmedim, ilgilenenlere sorarsın söylerler sana. Ben de sana soruyorum. Senin bilimsel mozaiklik referansın nerede? --Alperen 14:43, 19 Şubat 2006 (UTC)

Cevap bekliyorum... Üç geri dönüş kuralını nerde ihlal ettim? --Alperen 15:06, 19 Şubat 2006 (UTC)


Say bakalım say

1. Ülkemizde Moldova büyükelçiliğinde Moldova dili konuşulur 2. Ülkemizde Patagonya büyükelçiliğinde Patagonya dili konuşulur. 3. Ülkemizde Polonya büyükelçiliğinde Leh dili konuşulur. 4. Ülkemizde Finlandiya büyükelçiliğinde Fince konuşulur. ...

say say çekinme, 200 yıllık ABD "nation" olmuş biz mozaiğiz. Mozaik gibi aşağılayıcı bir ifade ancak artniyetli insanların ağzından çıkar. O artniyetli ağızlara da zaten genelkurmay zaman zaman cevabını veriyor. Bu gibi ortamlarda da bunun cevabını vermek ben ve benim gibilere düşer. Sen benim sözde cehaletimi yaşıma bağlıyorsun ama ben senin terbiyesizliğini bağlıyacak bir nokta göremiyorum. ayrıca 20 tane etnik grup saymışsın, sanki o gruplar sadece Türkiye'de yaşıyor ve bunlar Türkiye'de yaşayınca Türkiye mozaik oluyor onlarca etnik grubun yaşadığı Fransa millet oluyor di mi? Tam sayamamaışsın bak o 34 taneyi geri kalan 14 tanesini de istiyorum. --Alperen 15:52, 19 Şubat 2006 (UTC)


Burda alay konusu olan birisi varsa şu anda o da sensin. Özür dileyecek birşeyim de yok. Zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışma, kuralı ihlal etmediğim halde ortalığı yaygaraya verdin. Bana cahil diyorsun önce buranın kurallarını öğren. Ben sana bir tane bilimsel referans göster diyorum sen bana "gazeteler" diyorsun sen o gazeteleri al da kışın sobanda yak tamam mı? --Alperen 16:15, 19 Şubat 2006 (UTC)

"Sen 70 milyon insanın evini mi gözetliyorsun da kim izliyor kim izlemiyor biliyorsun." :D :D, sen çok iyi biliyorsun demek ki kaç kişinin hangi dili konuştuğunu da bana 34 tane dil konuşuluyor diye ahkam kesiyorsun. Lafa gelince 34 tane saymaya gelince 20 tane. Hala daha gazetelerde şunlar bunlar yazıldıdan başka sözde bilimsel bir kanıtın yok. Niye boş laf ve demogoji yapıp duruyorsun ki? Burası bilimin egemen olması gereken bir yer. Göster bir tane DNA çalışması türklerin mozaik olduğuna dair o zaman tartışalım. --Alperen 16:39, 19 Şubat 2006 (UTC)

glyks > tadıl...[kaynağı değiştir]

...Neden olmasın ?!

Ama işte, söylediğin bir şeyde çok haklısın ki, bir "alışkanlık" ve bir de "ilk kabul" konularının dile yabancı sözcüklerin yerleşmesinde amansız etkinliği var. Bir de "yabancı hayranlığı"...

...Bu son söylediğimin tartışmaya çok açık olduğunu kabul etmekle birlikte, yoğun ve kendi içinde anlaşılabilir bir şekilde özendirici bir kültür bombardımanının olağanüstü bir hız ve çoklukla birlikte İngilizce yapıldığı şu çağda, konuşmanın içine İngilizce sözcükler yerleştirmek çok şeyi vurgulama çabası ile olabilir:

  • İngilizce biliyorum...
  • İşimin eriyim...
  • Nasıl ki marka kullanınca reklamlardakiler gibi hissedeceksem (Ronaldo tişörtü giyen, biçare, futbol meraklısı delikanlının hissettiği gibi), ecnebi terimleri konuşmama yedirirsem de baskınlığına özendiklerim gibi hissederim...
  • vs. vs. ...

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nin ya da oradan mezun olmuş olan bendenizin mezuniyet sınıfının Yahoo!Groups'daki gruplarında bazen yazılagelen ifadeleri bir görsen, güler misin ya da ağlar mısın, bilemezsin:

  • Be arkadaş: aynı okuldan mezun olmuşuz işte; ikimizde iyi sayılabilecek düzeyde İngilizce öğrenmişiz; gelmişiz 30'lu yaşlara ve kimimiz "uzman" sıfatlı, kimimizse "uzman" sıfatlı olmasa da icradaki sürekliliğin doğası gereği bir uzmanlığı kişiye getirecek meslekler edinmişiz.......o dile ne biçim de hakim olduğunu bana satmana ne gerek var ki ?...
  • "Bu konudaki know-how üzerinde specialist sayılabilecek arkadaşlarla oturup, brainstorming yapmalıyız..." da ne demek ?! :-D

Neyse. Bu arada, Latince<>Türkçe ve Yunanca<>Türkçe olup, güvenilir ve bilgi yükü bol olan sözlükleri nereden bulabilirim ki ? İnternet'de aradığım kadarıyla, orada böyle bir kaynak pek yok. Senin bahsettiğin bir etimoloji sözlüğü vardı ama her nasılsa o kayıtları bulamadım (en azından benim tartışma sayfamda)...

Kolay gelsin...

--Doruk Salancı 17:31, 19 Şubat 2006 (UTC)

Sevgili Wisdom bu maddeyi oylamaya sundum.Herkes görüşünü orda bildirirse daha iyi olur.--Erdemsenol 21:22, 19 Şubat 2006 (UTC)

alt familya...[kaynağı değiştir]

Dediğin doğrudur ama şablondaki sınıflamayı yalnızca ana basamaklara sınırlı bir şekilde kullanmayı tercih ediyorum çünkü tüm ara basamaklarla yazmaya kalkınca, şablon çok uzuyor. Hatta, bugüne dek girişini yaptığım diğer hayvanların şablonlarında da ara basamak kıvamında olan verileri çıkarmayı düşünüyorum. Diğer Wikipedia'larda da genel temayül ana basamakları şablona dahil edip, ara basamakları metin içindeki iyice detaylı bir sınıflamada vermek.

Bir de bugün keşfetmiş olduğum ITIS'de çok detaylı bir şekilde isimlendirme otoriteleri var. O otoriteleri sadece ana basamaklara girince, şablonun uzamasına bir de onlar katkıda bulunuyor. Benim girdiklerimde de ben yada başkalarının maddeyi yazarken, bu detaylı sınıflamayı yazı içine gimemiz daha iyi olur...gibi geliyor...

...Tabii, tartışılır.

--Doruk Salancı 20:13, 23 Şubat 2006 (UTC)

Bahsettiğiniz siteyi biliyorum ancak ülkemizdeki herpetologların sınıflandırmaları ile oradaki sınıflandırma bazen çelişebiliyor.
Sözgelimi ülkemizde Lacerta trilineata media olarak bilinen alttür bir çok ülkede Lacerta media şeklinde tür düzeyine yükseltilmiş bulunmaktadır. Bu konularda herpetologlar arasında bile görüş birliği yoktur bu yüzden ben Türkiye'deki taksonominin kullanılmasından yanayım.
Bir'de Natator depressanın tür ismini Natator depressus olarak değiştirdim bu ismi ona ilk takan kişinin Latince bilgisinin zayıflığından dolayı uzunca bir süre depressa olarak kullanılan bu türün ismi nihayet 1988'de dikkatli bir herpetolog tarafından depressus'a çevrildi.

Wisdom 20:29, 23 Şubat 2006 (UTC)

depressa/depressus...[kaynağı değiştir]

Senin baktığın kaynak, zannederim, Wikispecies... ...Ben ITIS'dan bakmıştım: Natator depressa.

--Doruk Salancı 20:17, 23 Şubat 2006 (UTC)

Hayır bunu Herpetolog sıfatımla söylüyorum, başka bir kaynağa dayanarak değil 1988 yılında alınan bir kararlar depressa türü Latincenin bilinen tüm gramer kurallarını ihlal ettiği için depressus olarak değiştirildi. Ancak o zamandan beri bir takım muhafazakar çevreler iski isimlendirmeyi kullansa da hem lingiüstik hem de herpetoloji bilimine göre doğrusu depressus

Hele de linguistik açıdan doğrusu depressus ise diyecek ne olabilir ki ?! Vallahi, bir daha ITIS'ı bile kullanmam ! :-)

Teşekkürler...

...Yalnız, bizdeki sınıflamaları izleyebileceğim, güvenilir bir internet kaynağı var mıdır ? Ya da yazılı kaynak da olur. Ali Demirsoy'un kitaplarını alabilmek istiyorum ama Malatya'da yok; Ankara'ya son gidişimde de bakabildiğim birkaç kitapçıda bulamamıştım.

--Doruk Salancı 20:37, 23 Şubat 2006 (UTC)

Bu arada, ben seni dilbilimci biliyordum; herpetoloji uzmanlığından hiç haberim yoktu: lütfen, kusura bakma. Ve fakat, şimdi daha da ısrarla soruyorum: güvenilir internet kaynakları ve/veya yazılı kaynaklar nelerdir, en güncel ve doğru sınıflama bilgilerine ulaşabilmek için ? Benim cidden çok ihtiyacım var. Wikispecies çok güvenilir gibi duruyor, değil mi ? Ancak, bizde kabul edilenler ve hatta, eğer varsa, canlılara bulunmuş Türkçe isimlendirmeleri içeren kaynak(lar) çok lazım. Türkçe isimlendirmeler konusunda araştırma yapıp da güvenilir bir sonuca ulaşamadığım zaman, kendim Türkçe'ye çeviriveriyorum ama bazen bu tutmuyor: Caretta caretta için "iribaşlı kaplumbağa", "yaygın deniz kaplumbağası" ve benzeri isimler var; hangisini tercih etmek gerektiğini bilemediğim için, Latince ismi ile bıraktım. Bir de her zaman "deniz kaplumbağası" diye bitmiyor, deniz kaplumbağalarının isimleri. Oysa, belli bir standardı tutturmak için, salt "... kaplumbağa" diye değil de "... deniz kaplumbağası" diye bitmesi daha iyi olmaz mı ?

--Doruk Salancı 20:49, 23 Şubat 2006 (UTC)

Silme olayı[kaynağı değiştir]

Merhaba Wisdom, bir kaç maddeyi oylamalı silmeye eklediğini gördüm. İşlemi yaparken 1-2 ufak detayı atlamışsın Vikipedi:Silinmeye aday maddeler sayfasında işlem sırası ile ilgili bilgi bulabilirsin. bu arada Melih Onursal isimli sayfa aslında Vikipedi:Hızlı silme nedeni ile hemen silinmeliymiş ama yöneticilerin tümünün gözünden kaçmış olmalı:)Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 02:22, 26 Şubat 2006 (UTC)

Sözde Peygamber[kaynağı değiştir]

  • İyi de Hristiyanlara göre de Hz. Muhammed sözde peygamber oluyor peki bu sizin sorununuz olmuyor mu? Herkesin kendinden sonra gelen peygamberleri sözde peygamber olarak değerlendirmesi ne kadar doğru? -- Wisdom
Merhaba,açıkçası benim sorunum değil, Vikipedi`nin de sorunu olmadığını düşünüyorum. Herkesin kendiden sonra gelen peygamberi sözde olarak nitelendirmesi yanlış olabilir, fakat bu da niteleyen dinin sorunu yani İncil`de Muhammed peygamber değildir (yani İsa`dan sonra gelecek bütün peygamberler sözdedir, yalandır; bunu belirten nasıl bir ifade kullanıldıysa İncil`de artık) dediyse bu da Vikipedi`yi ilgilendirmiyor, burada Vikipedi`nin rolü durumun ne olduğunu belirtmektir.. Ayrıca katkılarınız çok güzel, her ne kadar bu konuda ters de düşsek söylemeden geçmek istemiyorum :) 16 17:06, 26 Şubat 2006 (UTC)
Bence Deizm`e ve Ateizm`e göre bütün peygamberler sözde peygamberdir diye bir bölüm açmanın sakıncası yok, konuyu bilmeyen bir insan bu maddede ateizmin hiçbir peygamberi tanımadığını böylece öğrenmiş olur. Ama tabii ki maddenin ilk satırında "Herhangi bir dine göre" ifadesi geçtiğinden bahsettiğimiz şekilde açılan kısımların saçma olacağını da göz ardı etmemeliyiz :)
İsime gelecek olursak sanırım sizin dediğinizi anladım. Sözde peygamber ifadesi biraz sert ve birçok kişiye provokatif gelebilir. "Farklı dinlere göre tanınmayan peygamberler" biçimde yumuşatmak daha doğru olabilir. Fakat konuya hakim olmadığım için şunu sormak istiyorum, "sözde peygamber" ifadesi Kuran`da ya da İncil`de tam olarak geçiyor mu, yoksa bu ifade "Farklı dinlere göre tanınmayan peygamberler" tanımlamasının kısalaştırılmış hali mi? Yani tam olarak "sözde peygamber" ifadesi geçiyorsa değiştirelim diyemeyeceğim ama eğer bu sonradan çevrilmişse (umarım anlatabildim) değiştirme önerinize katılıyorum. Sevgiler 16 19:35, 26 Şubat 2006 (UTC)
    • Evet bu ifadeler gerek İncil'de gerek Tevrat'ta ve gerekse Kur'an'da kullanılmaktadır. Bunun için Yunanca'da kullanılan ifade Ψευδοπροφητης = Pseudoprofitis olup buradaki Pseudo, Yalancı, sahte gibi anlamlar içerir. Tevrat'ta ise נביא שׁקר = Navi Şeker kelimesi kullanılır ki buradaki Şeker kelimesi hiç şeker bişey olmayıp Yalan anlamına gelir. Arapça'da Müseylemetul-Kezzab için kullanılan كذاب = Kezzab sıfatı doğrudan Yalancı anlamına gelir.
    • Yine de din kitapları sonuçta taraftır ama ansiklopediler taraf olmamalıdır.

Wisdom 20:45, 26 Şubat 2006 (UTC)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu durumda evrensel sayılabilecek "sözde peygamber" ifadesinin kalmasından yanayım, bunun tarafsızlığı zedelediğini düşünmüyorum çünkü Vikipedi kimseye sözde peygamber demiyor, din kitaplarında yazan ifadeleri (sizin belirttiğiniz gibi) aktarıyor. Fakat maddenin isminin değiştirilmesi kararı çıkarsa bir şey demem, ısrarcı değilim. Tekrar teşekkürler. 16 11:56, 27 Şubat 2006 (UTC)

Merhabalar ben melon sapka maddesini ilk halinden degistirdim ve sonra sizin yaptiginiz degisikliklerle madde daha guzel oldu melon sapka ingilizcede 'bowler hat' bizim fötr sapka yanilmiyorsam 'fedorar hat' diye geciyor. Bunlari ayirabiliriz diye dusundum sonra. Bir de bu ikisi de yanilmiyorsam turk geleneklerine uymadigindan dolayi turkiyede cok kabul gormediler onu da ileride degistirebiliriz. Katkilar icin tesekkurler. Iyi aksamlar. --EmreDuran 23:59, 26 Şubat 2006 (UTC)

Daha önceden belli ölçüde üzerinde konuşmuştuk ama yine sormak istiyorum:

  • Antarktik Okyanus mu, Antarktik Okyanusu mu;
  • Arktik Okyanus mu, Arktik Okyanusu mu;
  • Pasifik Okyanus mu, Pasifik Okyanusu mu...

...dilbilgisi açısından doğrudur ?

Eğer biz de Atlas Okyanusu'nu Atlantik'li söylemeye kalksak, bariz bir şekilde Atlantik Okyanus diyecekmişiz gibi geliyor ve yukarıdakiler için de benzer durumun geçerli olduğunu düşünüyorum. Lakin, bu düşündüğüm doğru ya da yanlış da olsa, dilbilgisi terimleri ile açıklamakta pek aciz kalıyorum.

--Doruk Salancı 20:14, 27 Şubat 2006 (UTC)

Tamamdır; çok teşekkürler. Sormamın nedeni, okyanuslarla ilgili yazıları yazar ya da şablonu oluştururken, resmi ya da yaygın isimlerinin gramer açısından doğru olanını ön plana çıkarmak, madde başlığı olarak atamak ve kullanımda bulunan diğer isimleri de yazının içindeki bir bölümde tartışmak isteğidir. Yaygın kullanıma oturmuş isimleri belki de hiç tartışmamak gerek ama araştırıp da bir kavram, unsur, vs. ile ilgili olarak birden fazla ve sık kullanılan isim varsa, o zaman doğrusunu ortaya koyup, gerisini kullanım alışkanlıklarına bırakmak daha doğruymuş gibi geliyor.

Şu halde:

  • Büyük Okyanus tercih edilmesi gerekendir; Pasifik'li kullanımda ise doğrusunun Pasifik Okyanus olduğu ama Pasifik Okyanusu'nun alışkanlık itibarı ile yerleştiği belirtilmelidir.
  • Güney Okyanusu'nun adı konurken Antarctic Ocean içi oy veren ülkeler olmuş ama azınlıkta kalmışlar. Yine de böyle kullanıma rastlamak mümkün ve bizdeki doğru kullanımının Antarktik Okyanus (Okyanusu değil) olacağı belirtilmeli.
  • "Arktik Okyanus gramer olarak doğru, Artktik Okyanusu değil..." diye belirtmeli.

Tekrar teşekkür...

--Doruk Salancı 06:50, 28 Şubat 2006 (UTC)

Benim ırkçı, kafatasçı biri olduğumu kanıtlamanı bekliyorum. Eğer yazdıklarıma cevap verebiliyorsan ver. Veremiyorsan susmanın bazen en büyük erdem olduğunu hatırlatırım. Ruzgarmesaj 22:42, 28 Şubat 2006 (UTC)

Tartışma üslubu ve kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de kullanıcının bir amacı vardır. Tarafsız, bilimsel, genel bir ansiklopedi oluşturmak. Her kim olursa olsun, sahip olduğu düşünceden dolayı yada Vikipedi'deki eyleminden dolayı, ona "kişisel saldırı yapmak" Vikipedi ortamında yasaktır. Kişi en saçma sapan şeyleri savunsa da, en inanılmaz, rahatsız edici konulara destek verse de, hatta size kişisel saldırıda bulunsa da, bu size ona karşı saldırı yapma hakkını yaratmaz. Ortaya çıkarılan yanlışlara karşı bilimsel, medeni tartışmalarla cevap vermek, kural ihlali olduğunda kişiyi uyarmak, gerekirse toplumun ve yöneticilerin konuya ilgisini çekmek doğru olandır. Kendi başımıza işi saldırı ile çözmek, kişisel tatminden ve karşı tarafı kızdırmaktan başka bir fayda sağlamaz. Aynısı karşıdan da gelecektir ve uzayacaktır. Dünkü olayda da bu aynen görülmüştür. Tartışma sayfalarının tek ama tek amacı vardır. Bağlı olduğu sayfanın içeriğini geliştirmek veya düzeltmek. Hangi fikirler daha doğrudur, hangi fikirler yanlıştır, hangi fikre sahip olanlar iğrençtir, bizim konumuz değildir.

Bu genel girişten sonra kişisel duruma bakalım.

Dünkü eylemleriniz bu kuralı ihlal etti. Yukarıda bahsettiğim gibi hiç bir sebep kişisel saldırıyı haklı kılamaz. Normal şartlar altında Vikipedi:Engelleme politikası#Engelleme Kuralları Madde 2 gereği 1 günlüğüne engellenmeniz mümkün ama şu anda devam eden bir eylem görmediğimden dolayı engel koymanın yapıcı olacağını düşünmüyorum. Bu olayın anlayışla çözüleceğine inanıyorum ve bundan sonra tekrarlanmayacağına. Enerjimizi ve şevkimizi maddelerin içlerine yönlendirerek Vikipedi'nin daha çok yararına olacak şeyler yapalım. Çünkü bu atışmaların cidden sonu yok.

Sonuçta BİR amacımız var. O da bu Vikipedi ansiklopedisini oluşturmak. Vikipedi:Vikipedi ne değildir sayfasına da bir göz atarsanız memnun olurum. Saygılar.

--Dbl2010 18:15, 1 Mart 2006 (UTC)

kendini üzme[kaynağı değiştir]

Sevgili Wisdom kendini üzme ben ilgili arkadaşlara bildirdim,onlar cehennemin dibinde de olsa bulur.(gerisini bilemem)--Erdemsenol 01:47, 2 Mart 2006 (UTC)

Hayır böyle kişiler yasal yöntemlerle ve kanun önünde hesap vermeli, Türkiye bu kadar sahipsiz bir ülke değil, kapağı Avrupa'ya atan Türkiye ve Türklük alehine yazılar yazıyor.
Avrupa Birliği şımartıyor bunları, bunların hangi etnisiteye mensup olduklarını O yok saydığı Türk Milleti çok iyi biliyor. Kürtlerin köklerini Medlere, Sümerlere bağlayan sözde bilimsel makaleleri yazanlar böyle saçmalıklara sesini bile çıkartmıyorlar.
İnsanlar görüşlerini özgürce dile getirmelidirler ama bunun yaptığı hakaret ve provokasyon. Yazdıklarının hiç bir bilimselliği yok. Tamamen insanları kışkırtmak amaçlı yazılmış saçmalıklar dizisi. 11 kişi oy kullanmış 11 kişi de bu makale silinsin demiş bence bu makalenin silinmesi için 5 gün beklemeye gerek yok. Bu propaganda 5 gün yapılacaksa oylamanın ne anlamı kalıyor?

Wisdom 01:55, 2 Mart 2006 (UTC)

ne diyon sen[kaynağı değiştir]

ya sana ne dokunuyor adami hasta etme. Varsa genetik ispadin turklerin anadoluda cogunluk oldugunu gosteren koyda gorelim. Yoksa kes sesini ve otur yerinde. Anti-tez goster bu yazilarim bilimsel degilse? Gosterde gorelim. Bu yazilar bilimsel olmasina ragmen silinmesi cok komik olur cunku herseyin ispati ve kaynagi var. Sizin neyiniz var? Bu yazi silinmemeli. Keyfi olarak islerine gelmedigi icin silinemez. Bu yazi bilimseldir. 172.213.223.61


Eline sağlık[kaynağı değiştir]

Adam kendine çok güveniyor sonu hayırlı olur inşallah.Meydanı boş sanıyor bunlar,dediğin gibi şımartıyor Uygar Avrupa.Ayrıca bu tür saçmalıkları oylamamıza gerek olmadığını düşünüyorum.Demokresi sonsuz hak ve özgürlük demek değildir.Burası özgür bir ansiklopedi evet baştan beri bende bunun için üstüme düşeni yapıyorum fakat özgür bir ansiklopedi yazmak için 'Özgür bir ülkede yaşamamız ve aynı anda bunun mücadelesinide yapmak gerekiyor.Bunların yapmaya çalıştığı şeyin adı istihbarat terminolojisinde sindirme taktiği ve politik dezenformasyondur.--Erdemsenol 02:27, 2 Mart 2006 (UTC)

ya sen ne sacmaliyon? Ozgurse neden silindi? Bilimsel yazinin kaynaklarida mevcuttur. Hepsi gercek bunu o kafana sok. Turkiyede turk yok bunu size ogretecem yavas yavas. Simdi inkar asamasindasiniz. Efer dezenformasyon diyorsan antitez sun. Bu kadar basit. O kadar bos konusagina anti-tez yaz. Aa senle iddiasina varim yazamazsin. Siz kendinizi turk sanmaya devam edin. Yakinda bomba belki haberlerde bile patlar.Ama yurek yoktur habercilerde bunu gostermeye.172.213.223.61


Ben Türklüğümle gurur duyorum, senin de saçmaladığın gibi köküm Türk değil de Yunan, Ermeni, Yahudi, Süryani olsa ne değişir? Sonuçta ben kendim için Türküm diyorsam Türkümdür. Oysa senin ne olduğun bile belli değil o kadar konuşuyorsun ama "Ben buyum" diyemiyorsun? Niçin? Aslından mı utanıyorsun? Utanma çocuğum.
Sen ki aslını söylemekten çekinen, etnik kökeninden utanan birisin oysa ben göğsümü gere gere Türk olduğumu iddia ediyorum. Ya sen nesin?

Wisdom 02:39, 2 Mart 2006 (UTC)

Wisdom zaten ben bu tırrişka bunu yazdığında (sabah) gerekeni yaptım fakat silmedim herkes görsün diye.Akşam sildim ama silinmeye aday makalelere alındı. Herkesin fikri muhteremdir ama muteber değildir bu gibi durumlarda .Çünkü adam anayasal suç işliyor.Bi Türk bunu yapsa gaddar ve zalim oluyor sanki ülke bizim değil,Allah razı olsun atalarından kurulurken Atatürk'e yardım! etmişler ,banamı sordunuz yardım ederken,banane kardeşim,adam olaydınızda yüzlerce yıllık tarihe ve kültüre sahipmişsiniz madem sizde Dünya Tarihinde yer alsaydınız.Şimdi böyle uydurma bir dil,tarih,kültür oluşmaya çalışmazlardı.

Wisdom, sonuna kadar bu konunun takipçisiyim,ve yazdığım gibi;eline sağlık.--Erdemsenol 02:41, 2 Mart 2006 (UTC)


demek gercek soyunuzu inkar etmekte israrlisiniz. Bu kadar soysuza ilkdefa rastliyorum valla. soyun net degil aslinda ama inkar etmeni kiniyorum. Uydurma turk sizsiniz, tarihiniz, diliniz, kulturunuz hep calinti, toplama ve uydurmadir. Bende hepsinin bilimsel ispati vardir. Ama sizin bana gosterebileceginiz tek bir ispat yok turklerin anadoluda cogunluk oldugunu gosteren. devam edin er gec gercekleri kabulleneceksiniz.172.213.223.61


Ben Türküm sen nesin? Açıklayabilir misin? Açıklayamazsın. Peki bu iş için sana kaç para ödüyorlar? Bunu da açıklayamazsın. Kökenini açıklamaktan niçin bu kadar korkuyorsun? Utanıyor musun?

Wisdom 03:06, 2 Mart 2006 (UTC)

pardon Wisdom yanlış yere yazmışım[kaynağı değiştir]

yanlış yere yazdığımı geç farkettim ilgili sayfaya yazdım tekrar kusura bakma,tam sana mesaj yazıyordum yanlışlıkla ilgili.--Erdemsenol 03:19, 2 Mart 2006 (UTC)

Adam ciddi anlamda sorunlu,bende onu düşünüyordum iki bayrak arasında nasıl bi bağlantı kurdu,ultra ötesi bi hayal gücü var bunun,inşallah susar,yoksa buna cevap vermekten katkı yapamıyacaz.--Erdemsenol 03:51, 2 Mart 2006 (UTC)


sana adres verim bak türk bayrağının yunan sembolu oldugunu ogrenmek ıcın. bak http://forums.soccerfansnetwork.com/showthread.php?s=4f6ab26e45f15cad369ecd60f829c7d8&t=40214

oku ogren uzul

Sakin Ol Lütfen![kaynağı değiştir]

Wisdom seni sakin olmaya ve mantıklı düşünmeye davet ediyorum. Son günlerde çok agresif davranmaya başladın. Kimseye Türklük dersi vermeye gerek yok çünkü dedelerimiz daha önce Çanakkale'de ve Sakarya'da gereken dersi vermişlerdir. Burasının özgür ansiklopedi olduğunu unutma. Tahriklere kapılmaya gerek yok. Siz olayı bu kadar büyütmeseydiniz bu trol zararlısı çoktan bu siteyi terk ederdi. Siz karşılık verdikçe daha çok karışıklık çıkaracaktır. Buna emin olun. Size tavsiyem sakin olmanız. Saygılar.--Ahmetan 06:35, 2 Mart 2006 (UTC)

  • Senin gerçekten tansiyonun yükselmiş. Ama yazık oluyor sana. Uykusuz kalma. Sana 2 gün sonra cevap yazacağım. O zamana kadar sinirlerin düzelmiş olur. Söylediklerimi tekrarlıyorum; seni sakin olmaya ve mantıklı düşünmeye davet ediyorum.--Ahmetan 11:13, 2 Mart 2006 (UTC)
    • Saçma sapan konuşma ve işini yap senin gereksiz tavsiyelerine ihtiyacım yok.Wisdom 16:14, 2 Mart 2006 (UTC)
      • Bu tavrın hiç hoş değil ve sana bir şey kazandırmaz. Yanlış yerdesin sadece. Sana uygun başka forumlar var.:) Sonra ayrıntılı cevap yazarım bunlara. Ama yine de yazmak ve bu sinirli durumdan kurtulmak istersen lütfen mail gönder. Kullanıcı sayfana yazma olur mu?--Ahmetan 16:52, 2 Mart 2006 (UTC)
        • Şu an aldığım bir kararla bundan böyle Vikipedi'ye yazmama kararı alıyorum. Artık siz de sakin sakin yazarsınız, yüzünüze tükürenlere de Ohhhoh! Ne güzel Nisan yağmuru dersiniz. Hiç bir onurlu Türk, milleti hakkında yapılan bu kahpece saldırıya sessiz kalamaz. Hakareti düşünce özgürlüğü sayıp milletine küfredenlere seyirci kalanlar da en az bu yazıyı yazanlar kadar suçludur.
        • Türkiye ve Türk düşmanlığının hoş görüldüğü ve himaye edildiği bir ortama benim hiç bir katkım olamaz.
        • Vikipedi'ya burada veda ederken. Tüm Türk ve Türkiye düşmanlarını, bunlara göz yumup çanak tutanları tel'in ediyorum.

Wisdom 17:08, 2 Mart 2006 (UTC)

Hindistan kökenli[kaynağı değiştir]

Sana bunu neye dayanark söyledigini sormiyacam, bazi insanlarin iki Dag arasindaki Kütüphaneden cok bilgi aldigini biliyorum. Hindistan tarihini, Parslari, Aryalari, Hindu dininde ki siniflari, Ingilizlerin bu siniflara tavrini, Kuzey Hindistani bir arastir. Özet olarak, Aryalar Kuzey Hindistani teth etmistir, ve Hindistana yönetici sinifi olarak yayilmislardir, Hindistan Romanlar göc etmislerdir, Hindistan öz halklarinin Aryalaral ne genetic nede Dil bakimindan yakinliklari yoktur, Kuzey Hindistandaki arilesmi halkla akrabalik olabilir, ve bunlar kendilerini diger Hindlerden ayirirlar. Bu yüksek sinifin kökeni ari oldugundan, 18. Yüzyilda gelismkte olan Avrupa Aryan irkciliginin etkisiyle, Ingilizler bu sinifi ayirmislardir ve Yönetimde daha etkin kilmislardir. Hindistandan Anadoluya göcebe Halklarin göcü olmamis, Romanlarin göcü Avrupadan baslamis Ic Anadoluda bitmistir. Bilimsel ol diyecem ama, bosver. Kaynaksiz lütfen kendi iddialirnizi okumayin. Bir kayank gösterin bizde okuyalim, bir zamanlar Türklerdi ve Kar sesinden Kürt denildiklerini savunurlardi, baktilar yalan tutmuyor, busefer göcebe oldular ve Hindistana dayandilar. Bin yil önce koim göcebeydi unuttular birden, Orta Asyada bir Türk Monumenti varmi, yok yani Türklerin kökeni belli degilmi. Sumerler ve Hitiler türkce konusmazlardi, Bunu herkes bilirki Türklerin Mezopatamyadaki varliklarinin basi vede egemenliklerinin sonuda bellidir. Anadolu iclerine nezaman geldikleride belliki, bunlar Oguzlardi, Türk kelimeside spn Yüzyilda yayginlastigi gibi, Göktürklerden baska bir Halk kendine Türk dememistir. Kürtler Medlerin soyudur demiyor cünkü kanitlanamamis, ama benzerlikler var, diger Kuzeybati-Irani halklarinda benzerlikleri var. Medler bir Asiretler Federasyonunun eseriydi ve ver Asiretin kendi ayri ismi vardi, buda bazi Iranibilimcilere göre, Kürt lehcelerini ve KuzeyBatiirani halklarin Kültürünün ve coklulugunun sebebidir. Bunlar illada dogrudur demiyorum ama Cingenidirler ve Melez bir Halktir diyipte bu tezleri etkisiz kilmak sacmaliktir. Burda tartismadan bunlari konusamiyacaksak, bende ve diger bazi kullanicilar da tonlarini degistirme zorunlulugunda kalabilirler.Sero 12:04, 2 Mart 2006 (UTC)

nereye wisdom[kaynağı değiştir]

Wisdom, pireye kızıp yorgan döşek yakma diyeceğim ama akıl verme diyeceksin. İstersen bir daha düşün, gitme kararından vazgeçersen kendi adıma sevinirim. Görüşürüz 16 17:22, 2 Mart 2006 (UTC)

bazılarının ekmeğine yağ sürersin giderek[kaynağı değiştir]

Wisdom, bide şöyle düşün;amaç vikipediyi Türkiyenin bir numaralı bilgi kaynağı yapıp bu arada senin gibileri kaçırıp,Türkçe bir ansiklopedide Türklükle ilgili dezenformasyon yapmak.Birileri tarafsız bi ansiklopedi yaratmaya çalışırken birileride siyasi platform gibi kullanmaya çalışıyor.Çözüm 4000 yıllık Türk tarihinde kaçmak olmamıştır.--Erdemsenol 17:34, 2 Mart 2006 (UTC)

slm wisdom ben Türk tarihiyle özellikle orta asya tarihimizle yakından ilgilenen biriyim,mühendislik öğrencisi olsamda. ortak bir grubunuz varsa bende gelebilirim viki de bölücülük yapmak isteyenler(onlar hakkında en ufak bir bilgim yok) e karşıda ortak bir tutumumuz olabilir. ama bence öncelikle en.wiki deki haksızlıklara karşı savaş açmalıyız

--Hakan Ozen 21:25, 2 Mart 2006 (UTC)

Sizin gibi önemli katkılarda bulunan birinin bu ortamdan ayrılmasını istemem. Biraz olaylar vesinirleriniz yatışsın, sonra lütfen kararınızı yeniden değerlendirin. Selamlar Eşref 06:39, 5 Mart 2006 (UTC)

Ben de katkilarinizin devamini gormekten memnun olacagimi ifade etmek istedim. Basarilar... Resid Gulerdem 05:22, 6 Mart 2006 (UTC)

Ağır bir takım tartışmaların içine girdiğini görmüş ve üzülmüştüm. Yazmama kararına ise daha çok üzüldüm. İki şeyi umuyorum:

  1. yazmaya geri başlayacağını
  2. yazmama kararına rağmen, mesajlaşma ile bilgi danışmamı yanıtsız bırakmayacağını

Bir de kullanıcı sayfanda önemli bazı kavramların yer aldığı maddeler vardı, "belirsizlik", "görelilik" gibi şeylerden bahseden. Onları eski yerine geri getirsek, olmaz mı ?

Velhasıl, gelelim bugünün sorusuna:

  • Türkçedeki "organel", İngilizce'deki "organelle"den mi ya da Latince'deki "organellum"dan mı türemiştir ?
  • "Organelle", Latince'deki "organella"dan türemiş ama İngilizce olan tekil, diğeri çoğul.
  • Tıp fakültesindeki kullanımda "organel" baskındı ama hocalarımızdan "organcık" kullanan olduğu gibi, bizler de arada "organcık" derdik, hücrenin organellerinden bahsederken. Dolayısıyla, "organcık" daha bir tercih edilesi değil midir ?

Görüşmek üzere (umarım...)

--Doruk Salancı 19:39, 6 Mart 2006 (UTC)

Hello Wisdom!,

Can you please help me check the grammar of this article so that it can make sense? It is based on the English article. Your help would be appreciated. -- Dave, 11 March 2006

Bildiğin Alfabeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Wisdom. Az önce profiline baktım da, dünya üzerindeki bütün alfabeleri okuyup yazabildiğin yazıyor. Bunlara Korece, Çince ve Japonca da dahil mi? Eğer dahilse bana bunlarla ilgili faydalanabileceğim bir kaynak gösterebilir misin? İnternet kitap veya herhangi birşey olabilir. Ben Koreceyi söktüm gibi. Ama kaynağa ihtiyacım var. Cevabını bekliyorum. --İcelaktan 18:10, 14 Mart 2006 (UTC)


Bu kadar bilgiyi nasıl öğrendiniz[kaynağı değiştir]

Bu kadar dili öğrenmenizi saygı ve hayretle karşılıyorum.Bir ricam var:Eğer Uzakdoğu dillerini biliyorsanız bana bunlarla ilgili faydalanabileceğim bir kaynak gösterebilir misiniz?Ben dil öğrenmeye meraklı bir gencim.Kaynak verecekseniz Çince,Japonca ve Moğolca ile ilgili olabilir.Saygılarla--Simon Bolivar 12:09, 18 Nisan 2006 (UTC)


Resim:Ibrani.JPG görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ibrani.JPG görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ibrani2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ibrani2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Talmud.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Talmud.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Israel-coa-medium.png görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Israel-coa-medium.png görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Isamb.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Isamb.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Rashi.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Rashi.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kaser.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kaser.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Syriac.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Syriac.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Parikler.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Parikler.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Matza.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Matza.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ibraniel.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ibraniel.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ibraniantik.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ibraniantik.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Melek tavus.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Melek tavus.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mizmor.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mizmor.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Baspiskopos.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Baspiskopos.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Torahscroll.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Torahscroll.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tefilin.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tefilin.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Kipa.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Kipa.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tefilin2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tefilin2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Karaysinagog.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Karaysinagog.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mar Dinkha.png görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mar Dinkha.png görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mar Emanuel.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mar Emanuel.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mezuzatekst.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mezuzatekst.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mezuza.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mezuza.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Giyo.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Giyo.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Giyo2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Giyo2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Mussolinidead.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Mussolinidead.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Dinsym.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Dinsym.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ladino2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ladino2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tavus2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tavus2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Shofar.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Shofar.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Ehal.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Ehal.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tallit.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tallit.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Tsitsit.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Tsitsit.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Karay tsitsit.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Karay tsitsit.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Hanukiya.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Hanukiya.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Melonsp.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Melonsp.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 23:25, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 00:38, 11 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Wisdom, sana ve sevdiklerine, iyi bayramlar ve nice sağlıklı, mutlu yıllar. Tekrar bu sayfalara dönmen dileğiyle... --Metal Militia 21:49, 29 Aralık 2006 (UTC)

Şalom achi,

Ma schlomcha? Ma kore?

Yahudi de olsan dön bence. Vikipedi'nin güzelliği de bu. Herkes sınırları kadar özgür.

Thismery al atzmech

kızılsungur®©iletikatkılar 15:10, 21 Şubat 2007 (UTC)

Selam Wisdom[kaynağı değiştir]

Merhaba Wisdom,

Ben Vikipedi'nin yeni üyelerinden biriyim. Sayfanızı ve mesaj sayfanızı, tesadüfen ilk üye olduğum günlerde gördüm ve çok beğendim. =)

Açıkçası ben de dillere ve filolojiye, çok küçük yaşımdan beri meraklıyım. Vakit buldukça, sürekli yeni bir dil veya alfabe öğrenmek ya da bir dil hakkında araştırma yapmak halen hobimdir. Ancak meslek olarak bilimi seçtim, yine de sürekli dilleri ve müziği de mesleğime katmadan edemiyorum :)

Hangi sebepten olursa olsun, sizin gibi bilgiye meraklı ve de bilgi dolu bir insanın, bilgilerini paylaşamıyor olması beni çok üzmektedir. Geçmişi, geçmişte bırakıp, Vikipedi'de yeniden yazmaya başlarsanız bu beni çok mutlu etmenin yanında, eminim size de paylaşmanın mutluluğunu yeniden tattıracaktır ve de bir çok kişiye yararınız dokunmuş olacaktır.

Beni size yazmaya iten, açıkçası, size yakınlık hissetmiş olmam ve de bilgiye ve de bunu paylaşmaya duyduğum özlemdir.

Sizi, tekrar Vikipedi'de yazmaya ikna edebilir miyim bilmiyorum, ancak şu veya bu yolla sizinle bilgi paylaşımı yapmayı kesinlikle çok istiyorum. Benimle irtibata geçerseniz bundan çok büyük mutluluk duyacağım. En azından bana herhangi bir şey yazarsanız bile bu beni çok mutlu edecektir.

Şimdiden teşekkür ederim,

Tüm içtenliğimle,

Dostça ve kardeşçe,

--Universal Life 17:26, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Tokea silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Tokea) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tokea sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Selahattin ilhan (mesaj) 02:16, 17 Haziran 2017 (UTC)