Kullanıcı mesaj:Mmalbayrakoglu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Mmalbayrakoglu. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorun varsa, danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmakta yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, yukarıdaki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da imza atmayı lütfen unutmayın!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metni eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere sakın imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

M. Yalçın Yalhı ileti 21:26, 8 Ağustos 2010 (UTC)

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
  • Thank you for experimenting with Wikipedia. Your test worked, but it has been either reverted or removed. Please use the sandbox for any other tests you may want to do. Take a look at the welcome page to learn more about contributing to our encyclopedia. Emperyan»»ileti 11:39, 17 Ağustos 2010 (UTC)



Bu arada bu bağlantının sizin işinize yarıyacağını düşünüyorum Emperyan»»ileti 11:39, 17 Ağustos 2010 (UTC)

İşletme enformatiği sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Sizinle yaptığımız yazışmada işletme enformatiği sayfasının vikileştirilmesi için gerekenleri belirtmiştiniz. İç bağlantılar, interwiki ve kategoriler konusunda bulabildiğim mümkün, gerekli ve estetik çalışmaları yaptım. Ör. estetik açıdan Almanca Wirtschaftsinformatik sayfasına metin içerisinden link verirken de:Wirt... şeklinde link verilirse metnin akıcılığını etkilememsi için dış link kullanmaya devam ettim. Ama kıdemli bir vikipedistin gözüyle görülmeden Vikipedi Düzenle şablonunu da kaldırmak istemedim. Bir göz atarsanız sevinirim.

Murat Albayrakoglu 17:31, 3 Ekim 2010 (UTC)

Maddeye baktım, düzeltmeler için elinize sağlık. İlginiz ve anlayışınız için de çok teşekkürler. Okuma kolaylığı olması adına madde madde yazıyorum müsadenizle.
  • Wikipedia'yı kaynak olarak gösterdiğinizi farkettim, vikiyi güvenilir bir kaynak olarak kabul etmiyor ve bu nedenle vikide kaynak olarak kullanmıyoruz. Ancak başka bir dildeki bir viki maddesinden çevirdiğiniz bir maddeyse kaynak wiki şablonuyla bunu belirtmeniz tercih edilir elbette. Velhasıl dediğim gibi, ilk kaynak olarak terih edemiyoruz. Zira biliyorsunuz vikipedi herkesin değişiklik yapabildiği bir oluşum, dolayısıyla kaynaksız bilgiler -yanlış olarak- eklenebilir. Bu durumda biz o cümleyi başka dillerde veya maddelerde kaynak göstererek kullanırsak siz de takdir edersiniz ki hatalı davranmış oluruz. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Güvenilir kaynaklar adlı sayfaya bakabilirsiniz.
  • "Web Bağlantıları" yerine "Dış bağlantılar" şeklinde yazımı tercih ediyoruz. Aynı şekilde başlıklarda -madde adlarında da olduğu gibi- özel ad olmadığı müddetçe sadace ilk kelimenin ilk harfini büyük yazıyoruz.
  • Madde içinde ve resim altyazısında, çizim 1, 2 şeklinde adlandırmalar kullanmıyoruz. Vikipedi:Biçem el kitabı#Resimler bölümüne bakabilirsiniz ayrıntılı bilgi için. Ayrıca Çizim 3'te görülen tarzındaki cümlelerin yeniden elden geçirilmesi gerekiyor o nedenle ne yazık ki.
  • Bu arada bu maddeyle alakadar değil ama her halükarda belirtmiş olmak adına :), kaynak göstersek dahi aynı cümleleri birebir kullanamıyoruz (bknz: Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Telif hakları/SSS). Kendi cümlelerimizle, yani orijinal cümleler kurmamız gerekiyor kaynaklara bağlı kalarak.
  • Ayrıca maddede Türkiye'den biraz ağırlıklı olarak bahsedilmiş. VP:TBA nedeniyle, evrenselliği sağlamak adına, genel bilgilerden bahsediyoruz ve gerekirse tüm ülkelerden eşit şekilde -birine fazla ağırlık vermeden- bahsediyoruz.
  • Diğer vikidillerindeki bağlantılar konusunda çok haklısınız. Bu nedenle bunları [[:de:XX|XX]] şeklinde yazarsanız sonuç XX şeklinde gözükecektir. Kusuruma bakmayın lütfen ilk seferde bahsetmeyi ihmal etmişim. O bağlantıları düzelttim şimdi. Bu bağlantıdan ilgili maddede yaptığım değişiklikleri görebilirsiniz.

Sonuç olarak "Çizim"li cümleleri değiştirebilirseniz ve ardından bana haber verebilirseniz son bir gözden geçirme yapıp düzenle şablonunu kaldıracağım. Anlayışınız için tekrar çok teşekkürler. Vikipedide katkılarınızın artarak her daim sürmesi dileklerimle, sevgiler--Merube 89msj 11:09, 10 Ekim 2010 (UTC)

Reality 22:43, 8 Ağustos 2011 (UTC)

Resim yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba Mmalbayrakoglu, yüklediğiniz Dosya:BTKaynakliKurumsalDegisim.png çalışması eğer siz aitse şuradan Yardım:Resim_yükleme#Kendi çekimim seçeceğiniz bir lisans ile logonuzu hangi lisans altında yayınlamak istediğinizi belirtmelisiniz. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa mesaj yazabilirsiniz. Sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 16:54, 11 Ağustos 2011 (UTC)

Tamamdır dosyada herhangi bir sıkıntı yok=) Katkılarınız için teşekkürler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 17:46, 11 Ağustos 2011 (UTC)

İşletme Enformatiği Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bir yetkili İşletme Enformatiği sayfasına göz atıp düzenleme etiketinin kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verirse çok mutlu olacağım. Murat Albayrakoglu 18:01, 11 Ağustos 2011 (UTC)

Öyle yetkililer yok, eğer madde düzenlendiyse isteyen herkes etiketi kaldırabilir. Maddenin şuan bir sıkıntısı var. İngilizce ve Almanca Vikipedilere verilen iç bağlantılar (mavi kelimeler) kaldırılmalı. Sonra etiketi de kaldırabilirsiniz. Sevgiler=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 18:14, 11 Ağustos 2011 (UTC)

İşletme Enformatiği Sayfası[kaynağı değiştir]

Mavi bağlantılar sadece Türkçe karşılığı olmayan sayfalar ve yabancı dillerdeki sözcük ve terimler için kullanıldı. Buna rağmen kaldırmam gerekiyorsa pek çok kırmızı bağlantı kalacak. Murat Albayrakoglu 19:01, 11 Ağustos 2011 (UTC)

Standartlar o şekilde, daha sonra başkaları o kırmızı bağlantıların da maddesini açacaktır. Eğer isim çevirisi konusunda kararsız olunan yerler varsa parantez içinde İngilizce'si belirtilebilir aslında.=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:16, 11 Ağustos 2011 (UTC)

İşletme Enformatiği Sayfasında Son Yenilikler ve Güncellemeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube 89,

Bu aralar çok yoğun olduğunuzu biliyorum. Yoğunluk hepimizin derdi galiba.

İşletme enformatiği için son kez 9 ay önce yazışmıştık. O zamandan beri sayfaya "Kapsam" adlı bir bölüm ekledim. Böylelikle metnin yerellikten uzaklaştığını ve daha evrensel hale geldiğini düşünüyorum. Çizimlerle ilgili düzeltmeleri yaptım. Referanslar ekledim. Gerçi Kapsam içerisinde "Kurumsal Sistemler" ve "İşletme Enformatiği Alanında Bilimsel ve Uygulamalı Araştırmalar" başlıkları altında iki kısım daha planlıyorum ama metin şu hali ile de olgunlaştı sanırım. Bir de eklenecek görseller var. Yavaş yavaş onları oluşturuyorum. Hazır olunca onları da uygun yerlere ekleyeceğim.

Bu nedenle sayfaya göz atıp düzenleme etiketinin kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verirseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar, verimli ve başarılı yoğunluklar dilerim...Bu imzasız yazı Mmalbayrakoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 5 Ağustos 2011

Selamlar Mmalbayrakoglu. Nasılsınız? Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın lütfen. Uzun süredir aktif değildim vikide. Madde büyük oranda düzenlenmiş gibi, elinize sağlık. Yalnız dikkatimi çekti İngilizce vikiye direkt bağlantı vermiyoruz madde içinde, mesela Henri Fayol maddesi ing. vikiye yönlenmemeli. O maddenin olmadığının görülmesi de önemli. Kırmızı bağlantıların vikipedi için ayrıca büyük önemi var. Bu sayede vikipedistler eksik maddeleri rahatça görüp, onları açmaya girişebiliyorlar. Ayrıca uzun paragraflar boyunca hiç içbağ kullanılmadığı yerler olmuş. Onlara da birkaç içbağ eklenmesi yararlı olabilir. Bu arada maddenin daha giriş kısmında Türkiye'deki durumdan bahsetmek pek uygun değil. Türkiye veya herhangi bir ülkeye aşırı ağırlık verilmemesi gerekiyor, ne de olsa bu Türkçe bilen tüm kişiler için Türkiye'de olsun olmasın. Evrensel olması gerekiyor o nedenle. Türkiye ile ilgili bilgiler giriş bölümünde değil ama maddenin içinde dengeli bir şekilde yer alırsa daha iyi olacaktır kanaatindeyim. Madde için tekrar elinize sağlık. Son olarak "Ör. haftalık, aylık, yıllık üretim ve satış miktarları, personel ödemeleri v.b." gibi ifadeleri "buna, haftalık, aylık, yıllık üretim ve satış miktarları, personel ödemeleri gibi örnekler verilebilir" gibi daha ansiklopedik cümlelere çevirmek de yararlı olabilir. Diğer türlü ders kitabı havası oluyor da o nedenle :). Güzel temmenileriniz için de teşekkür ederim, bilmukabele inş. Sevgilerimle--Merube 89msj 20:59, 21 Eylül 2011 (UTC)

Safsata Sayfasındaki Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Raspar,

Safsata sayfasından verdiğim dış bağlantıları silmişsiniz. Nedenini öğrenebilir miyim? İki tanesini özellikle merak ediyorum: Bir tanesi o konudaki tek Türkçe siteye, diğeri ise bir üniversitenin felsefe ansiklopedisine aitti.

Selamlar,

Murat Albayrakoglu 08:23, 14 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Türkçe olan site güvenilir bir site olarak gözükmüyor. Okuyucuyu yanlış yönlendirebileceğini düşünüyorum. Diğer içerik de yabancı dilde eklenmiş idi -sitenin açıklamaları yabancı dildeydi yani-, o yüzden reddettim. Türkçe bir ansiklopedide olduğumuz için eklenen dış bağlantının açıklamasının Türkçe olması okuyucu açısından daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:23, 14 Ekim 2011 (UTC)
Kısa sürede gerekli değişikliği yaptığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 10:58, 30 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Utku Tanrivere,

Kaynaklar eklendi.

İyi çalışmalar.

-Murat Albayrakoglu 10:59, 30 Ekim 2011 (UTC)

Ben de size yazmıştım. :) Tekrar teşekkürler duyarlılığınız için. Utku TanrıvereMesaj 11:00, 30 Ekim 2011 (UTC)

Bilgisayar tabanlı bilişim sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76,

Bilgisayar tabanlı bilişim sistemi sayfasını yönetim bilişim sistemi sayfasına yönlendirmişsiniz. Halbuki "bilgisayar tabanlı bilişim sistemleri" yönetim bilişim sistemlerini de kapsayan daha genel bir konudur. Bilgisayar tabanlı bilişim sistemleri arasında, yönetim bilişim sistemlerinin yanısıra, karar destek sistemleri ve iletişim ve işbirliği sistemleri de bulunmaktadır. Vermiş olduğum kaynaklara bir göz atma ve yaptığınız değişikliği geri alma hususlarını sizin sağduyunuza bırakıyorum :)

İyi çalışmalar,

Murat Albayrakoglu 21:24, 12 Kasım 2011 (UTC)

İngilizce vikipedide aynı sayfada gösterilince alt başlıkları olarak düşünmüştüm. O halde geri getiriyorum. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 21:30, 16 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. Veri maddesinde İngilizce karşılığı olarak "datum" yazmışsınız; ancak İngilizcesini "data" olarak bildiğim için konuyla ilgili size danışmak istedim. "-um" ile biten kelimeler genellikle Latince kökenli oluyor. Yani "datum"u İngilizce değil de Latince olarak belirtsek daha mı doğru olur?.. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 02:40, 5 Aralık 2011 (UTC)


Merhaba. "Datum" sözcüğü İnglizce'ye başka bazı sözcükler gibi Latince'den girmiştir. Çoğulu hem Latince'de hem de İngilizce'de "data"dır. "Data" sözcüğünün kendisi tekil olarak kullanıldığında tek bir "datum"a değil bir "datum"lar kütlesine--bir anlamda belli bir konuda "information"a--işaret etmektedir. Günlük dilde ve bazı yayınevleri tarafından "data" çoğu kez tekil olarak ta kullanılmakla birlikte, en geçerli kullanım biçimi "datum"-"data" ayrımını yapmaktır. Anadili İngilizce olmayanlar ise "data"yı tekil olarak "veri" anlamında kullandıklarında, zaman zaman çoğul için "datas" biçiminde bir türetme uydurmaktadır. Ayrıntılar için bakınız:

Biraz ansiklopedi maddesi gibi oldu :) ama iki sözcükten ortaya çıkan ve yaygın olan bu karmaşayı daha kısa ifade edemezdim :)) Ayrıca belki yapılacak "düzeltmelerden" korumak için daha taslak aşamasında da olsa "veri" maddesini korumaya almak gerekebilir :)))

Selamlar, iyi çalışmalar... Murat Albayrakoglu 09:29, 5 Aralık 2011 (UTC)


Hareket işlem sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku Tanrıvere,

Sayfada bazı değişiklikler yaptım. Tekrar taslak şablonuna geri dönülebilir mi? Murat Albayrakoglu 11:49, 7 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhabalar. Öncelikle katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim. Taslak maddenin daha üzerine bir şey olmuş gibi geliyor bana; ama maddenin tartışma sayfasına bir not bırakırsanız başkaları da görüş belirteceklerdir. Dediğim gibi, taslaktan daha fazlasıymış gibi geliyor bana şu an. :) Utku Tanrıveremesaj 16:42, 7 Ocak 2012 (UTC)

Hoş geldiniz Mmalbayrakoglu![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:59, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Mmalbayrakoglu, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:59, 28 Aralık 2014 (UTC)