Kullanıcı mesaj:Burak Onurlu/Arşiv01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Warez maddesinde ufak emek hırsızlığı:)Merhaba Burak çok güzel bir madde hazırlamışsın anlayabildiğim kadarıyla en:wikiyi ana kaynak alarak çeviri olarak yapmışsın, bu tür çevirilerde ana kaynak olarak çeviri yaptığın wikinin o halini ve o maddede kullanılmış kaynakları alt kaynak olarak göstermek en uygun davranış, örnek olarak şu sayfaya bakabilirsin Grönland müziği#Kaynaklar. Bu arada hoş geldin --Ugur Basakmesaj 00:12, 19 Haziran 2006 (UTC)

Şimdi tekrar kontrol ettim, Bu makalenin çoğu Wikipedia'nın aynı başlıklı İngilizce makalesinden (19 Haziran 2006) alınmadır. İngilizce makalenin gösterdiği kaynaklar aşağıdadır. bu şekilde belirtmişsin, onu gösterdiğim örnekte olduğu gibi belirtebilirsen çok daha güzel olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 00:14, 19 Haziran 2006 (UTC)
Gerekli düzenlemeyi yaptım, iyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:19, 19 Haziran 2006 (UTC)
Ben de tam belirttiğin düzeltmeyi yapıyordum ancak benden hızlı davranmışsın :D İlgin için teşekkürler, iyigeceler...--Burak Onurlu 00:22, 19 Haziran 2006 (UTC)
Öncelikle çok güzel bir madde olmuş benim yardımım maddenin yanında ufak bir ek sayılır. Biraz sabırsız davrandım birazda sana attığım mesajlar sonra komik geldi:)Yani kendim yapmayıp sana önermek. Sonuçta yaptık. Tekrar iyi geceler --Ugur Basakmesaj 00:26, 19 Haziran 2006 (UTC)

Burak, bende Vikiden ayrılmadan önce bu konuda ilgini gördüğüm için kabaca elde olan somut bilgiler kapsamında şu maddeleri ekledim uygun olduğunda bakabilirsen sevinirim. Scene (Korsan), Scene Rules ama sanırım daha çok madde açmak gerekecek bu konuda ama şimdilik bunlar yetecek sanırım. Aksilik olmazsa yaz boyunca vikiye yazma zamanım olamayacak ve bulunacağım yerde internet erişim alt yapısı henüz yok. Fırsatım olduğunda da ancak maillerime bakabilirim sanırım. Kimya ile ilgili bir yatırımla uğraşmam gerekecek bu yaz :( Sonrada biraz senin gibi tatil yaparım sanırım. İyi tatiller şimdiden.--LandSCape 20:22, 20 Haziran 2006 (UTC)

  • Burak, ben kavram olarak toparlayabildiklerimi kategori warez olarak girmekteyim. Umarım daha sonra bildiklerin kapsamında bunlara bakar ve katkı sağlarsın. Saygılarımla.--LandSCape 22:25, 21 Haziran 2006 (UTC)
  • mrb! mesaj için teşekkür ederim, 1 saattir ne şekilde mesaj gönderildiğini araştırıyordum. Bu kadar ilkel bir yol olduğunu tahmin etmemiştim. sekmelerin ne işe yaradığını dahi tam olarak bilmiyorum.

zygomycota konusunda olabildiğince sade bilgiler yazdım, sistematiğe fazla girmedim ayrıca resim nasıl upload oluyor nasıl copyright sorunu ortadan kaldırılabiliyor bilmediğim için resim de koyamadım. eğer bilgi eklemeyi düşünüyosan wikiespecies den binominal taksonomi basamaklarını bulup sağa koyabilirsin, veya dış bağlantı linkini koyduğun siteden bir kaç şey terc. edebilirsin fakat çok ayrıntılı bilgiler benim yazdıklarımla paralel olmayabilir. eğer mikrobiyoloji konusunu iyi biliyorsan detaylara girmen de mantıksız olmayacaktır tabi:)

Translation Request[kaynağı değiştir]

Greetings Burak Onurlu,

Thankyou for your kind offer - it is very appreciated. However, I already have the article written in English.


Can you help me translate these sentences into Turkish? (These are the beliefs of my church)


"The Holy Bible, consisting of the Old and New Testaments, is inspired by God, the only scriptural truth, and the standard for Christian living".

"Salvation is given by the grace of God through faith. Believers must rely on the Holy Spirit to pursue holiness, to honour God, and to love humanity".

"The Lord's Second Coming will take place on the Last Day when He descends from heaven to judge the world: the righteous will receive eternal life, while the wicked will be eternally condemned".


Thankyou --Jose77 01:18, 6 Ağustos 2006 (UTC)


Thankyou so much Burak Onurlu for your excellent-quality translation effort!
I am very very grateful.
May you be blessed!
(If you ever need any articles to be translated to the Chinese language, then I would gladly help you)


Can you please help me one last time by translating these sentences into Turkish?(These are the beliefs of my church)


"Jesus Christ, the Word who became flesh, died on the cross for the redemption of sinners, resurrected on the third day and ascended to heaven. He is the only Saviour of mankind, the Creator of the heavens and earth, and the only true God".

"The True Jesus Church, established by our Lord Jesus Christ, through the Holy Spirit during the time of the 'latter rain', is the restored true church of the Apostolic time".


Yours Sincerely --Jose77 03:13, 7 Ağustos 2006 (UTC)


Yes, most of those sentences were based on Bible verses. For example, the term "the Word" can be found in Yuhanna 1:1.


Thankyou very very much Burak Onurlu for your help and time!
May you prosper!
If you ever need any translation help to Chinese, then I will try my best effort to help you.
Your Sincerely--Jose77 21:07, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Ödül için çok teşekkür ederim. :) Tembelejderha 09:41, 9 Ağustos 2006 (UTC)

2 words in Türkçe[kaynağı değiştir]

Hello, Burak Onurlu! Can you help me with the translation of 2 words in Turkish: elbisesi varmý I have no idea what they mean. I do speak German as well, although I am a native speaker of Brazilian Portuguese. Thanks for your help Fern

2 words in Turkish[kaynağı değiştir]

Sorry, I forgot to sign! I am Fern in the Portuguese language Wiki! I am not registered here.


  • Hi my friend, I will gladly help you.

Correct writing of your sentence is "elbisesi var mı?". The verb, "var", has so many meaning in Turkish, so maybe my translation will be irrelevant.

    • Does he/she have any clothes?

or maybe

    • Does he/she wear a dress?
Burak Onurluileti 18:47, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Thanks a lot, Burak Onurlu! You helped a lot! Any questions about the Portuguese language, don't hesitate to ask me. Teşekkür ederim. Fern --217.168.114.242 22:22, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Thanks before nightfall[kaynağı değiştir]

Sevgili Burak,

Bakma öyle ingilizce başlık attığıma. Sadece teşekkürümü edip gidicem.

Benim için gereğinden fazla anlam ifade eden Before Sunset ve Before Sunrise maddeleri için çok teşekkür ederim sana. Enfes olmuş, şukela olmuş, beni de çocuklar gibi şen etmiş. Daha ne?

Eline sağlık, beynine sağlık...

Vito Genovese 21:51, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Gercekten de o iki filim maddesi son derece guzel olmus Burak eline saglik. On sayfanda ceviri telebi aldigini gordum; bilmiyorum tarih ilgini cekermi ama bizde oldukca onemli olan Pers İmparatorluğu eksik; tabii Kiros'un ilk insan haklari bildergesi ad edilen en:Cyrus Cylinder de. Ben de elimden gelen yardimi ve destegi yaparim eger bu basliklara sahip cikarsan. Tesekkurler, Citrat 06:15, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba, bildiğim kadarıyla "II. Cyrus", "Cyrus the Great" diye bilinen hükümdar Türkçe'de "Büyük Keyhüsrev" diye biliniyor. Kiros'da kullanılabiliyor olabilir tabii... --Mskyrider 11:25, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Kullanıcı:Tarih, Tarih öğretmeni, ona sordum, herhalde doğru kullanımı verir. Türkçe'de üçüde kullanılıyorsa, hakkındaki maddeye bu isimlerin hepsini yazıp, bağlantı vermek iyi olur sanırım. İyi çalışmalar. --Mskyrider 11:33, 10 Ağustos 2006 (UTC)
İyi olmuş, değişik isimlerini de bu maddeye yönlendirmek iyi olur. İyi çalışmalar. --Mskyrider 16:52, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Eline saglik Burak, herhalde Kiros ismi ile su an idare edecegiz. Citrat 19:34, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Evet ben de teşekkür etçektim Before Sunrise, Sunset maddeleri cok güzel olmuş. ellerine sağlık

Bu mesaj Ahmetyuksel86 tarafından 00:31, 28 Ağustos 2006 tarihinde yazılmıştır.

Opt-in fonksiyonu[kaynağı değiştir]

Selamlar Burak,

Şöyle yapıyorsun. Mesaj sayfanda (yani bu sayfada) "dummy edit" denilen etkisiz bir değişiklik yapıyorsun. Yani aç sayfayı, etkisiz bir yerde bir satır boşluk bırak. Değişiklik özeti olarak da

I agree to the [[w:User:Interiot/EditCountOptIn|edit counter opt-in terms]]

yaz. Bunu yazdıktan sonra anında aktifleşmesi ve detayları görebilmen lazım.

Go nuts!

Vito Genovese 03:32, 8 Eylül 2006 (UTC)


Afiyet olsun :)

Vito Genovese 03:45, 8 Eylül 2006 (UTC)


Biliyorum ancak bu kategorileri açmadım topluluk portalinde kategorilenmesi gereken kategoriler arasındaydı bende sadece kategoriledim ama yine de uyarın için teşekkür ederim. Darthguevara

Fenerbahçe Maddesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Renegade, öncelikle kolay gelsin. Fenerbahçe maddesini biliyorsun, özellikle Atatürk ve Fenerbahçe bölümünde, resmi bir kaynak olmaksızın ağızdan çıkan sözlere dayanılarak, Atatürk'ün Fenerbaçheli olduğu deklare edilmekte. Bu olay hem vikipedi'nin tarafsızlığını ve doğruluğunu zedelerken, hem de Atatürk'ün şanı Fenerbahçe menfaitine kullanılıyor diye düşünüyorum. Defalarca kaynak belirt şablonu koymama rağmen sayfa bekçileri tarafından bu şablon kaldırılıyor. Özellikle ingilizce vikipedi de olmak üzere kaynak belirt şablonunu kaldırmak büyük suçtur. Bu konu da bir şeyler düşünüyor musunuz merak ettim. Ben şahsen Atatürk'ün bu şekilde menfaat için kullanılmasına üzülüyor ve rahatsızlık duyuyorum. Burak Onurlu 14:12, 8 Eylül 2006 (UTC)

  • Açıkçası konu ile fazla alakam olmadı, o yüzden balıklama dalıp bu budur, şu şudur demem pek doğru olmaz. Ama müsait bir zamanda sayfa geçmişinden inceleyeceğim. Tşk.--renegademsj 14:36, 8 Eylül 2006 (UTC)
Selam Burak, bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum ve kaynak göster şablonunu geri koydum. Atatürk'ün Fenerbahçe taraftarı olduğu iddiasına kanıt olarak Feberbahçe sitesinin kaynak gösterilmesi kesinlikle ansiklopedik anlayışa aykırıdır. İddia tartışmalı bir iddiadır ve sağlam bir üçüncü kaynak tarafından doğrulanmadan şablonun kaldırılması uygun değildir. İyi çalışmalar. Tembelejderha 13:07, 9 Eylül 2006 (UTC)
  • İlgili sayfada Atatürk'ün Fenerbahçeli olup olmamasına bu kadar vurgu yapılması bile tarafsız bakış açısı sorunu yaratabilir... Siz maddenin başına da ilgili kısım için (zira bir cümle değil sonuçta ciddi bir sav ve bir alt başlık) kaynaksız şablonu ekleyiniz. Resim ise telif açısından da sorunlu zaten... Eğer 10-15 gün içerisinde gerekli kaynak gösterme işlemi yapılmazsa o kısmı kaldırmakta tereddüt etmeyiniz. Tartışma kısmında ilgilenen ve savunan arkadaşları gerekli kısma kaynak sunabilirlerse tekrar ekleriz... o zamana kadar kesinlikle doğru bulmuyorum, görüşlerim sizinki gibidir. Eğer ısrarla kaldıran birisi olursa, tartışırız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:29, 9 Eylül 2006 (UTC)
Kusura bakma Burak, biraz gec cevap verdim. Arkadaslar madde ile iglilenmisler. Kolay gelsin. Citrat 20:59, 9 Eylül 2006 (UTC)
  • Bir kaynak konulmuş (kaynağın Fenerbahçe resmî sitesi olduğu gerçeği durumu ne derece meşru kılar emin değilim, sonuçta bilimsel ve doğrulanabilir kaynak diyoruz). Bence en önemlisi şu, o maddede o noktayı gereğinden fazla vurgu yapılıyor. Bu yabancıların systemic bias olarak adlandırdıkları bir durum. Tarafsız bakış açısını zedelediği kanaatindeyim. Eğer gerçekten Atatürk'ün bu takımın taraftarı olduğu doğruysa dahi, resim koymanın hakkında alt başlık açmanın yerin, Fenerbahçeli ünlüler benzeri bir liste-alt başlık altında Atatürk'ün de ismi geçer. Kaynak konusunda şahsen bir miktar şüpheliyim. Fikirleriniz nelerdir? İsterseniz konuyu Fenerbahçe maddesinin tartışma kısmında tartışmaya açın, herkes fikrini belirtsin. En azından benim fikirlerim bunlar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 03:01, 10 Eylül 2006 (UTC)

Sevgili Burak Onurlu. Tesadüfen Atatürk ve Fenerbahç konusundaki mesajlarınızı fark ettim. Ayrıca şöyle bir tarışma da mevcut.[[1]] Bu konuda siz de fikir belirtirseniz sevinirim . iyi çalışmalar--Baylanileti 14:22, 9 Eylül 2006 (UTC)

16 Eylül 2006 izmir toplantısı[kaynağı değiştir]

Merhaba! izmirde bir toplantı yapmaya karar verdik katılmayı düşünüyorsanız veya fikirleriniz için Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasına küçük bir not bırakırmısınızDelamorena 16:05, 9 Eylül 2006 (UTC)

gönül isterdiki sende bizimle olasın, ne yapalım artık istanbul ayağında görüşürüzDelamorena 18:36, 9 Eylül 2006 (UTC)

Beşiktaş'ın amblemindeki ay-yıldız[kaynağı değiştir]

Beşiktaş'ın amblemindeki ayyıldız verilme nedeni hiç bir kulübe benzemez. 16 Mayıs 1952 tarihinde Türk Milli Takımı'nı temsil ettiği için verilmiştir. Ve Beşiktaş hariç sadece Karşıyaka kulubune Kurtuluş Savaşı'ndaki gösterdiği mücadeleden dolayı ayyıldız takma hakkı verilmiştir. Ki İstanbulspor hariç 1960'tan sonra kurulmuş olan kulüpler ayyıldızı kendi logolarına bir neden olmaksızın almışlardır. Bazı amatör kulüp takımlarının logolarında da görülür bu olay. İstanbulspor'un da orjinal logosunda ayyıldız yoktur sonradan eklenmiştir. ----Serkansporfcmesaj 19:06, 9 Eylül 2006 (UTC)

  • Ambleminde Türk Milli Takımı'nı temsil ettiği için AY-YILDIZ olan tek Kulüp. (16 Mayıs 1952 Türkiye-Yunanistan maçı) şekliyle yeterli açıklıkta değil mi konu? Diğer kulüplerin sitelerini inceledim ayyıldız hakkında herhangi bir bilgi yok. ----Serkansporfcmesaj 20:01, 9 Eylül 2006 (UTC)

Yardım talebi ve spam[kaynağı değiştir]

Selam Burak, ufak bir hatırlatma: Yöneticilerden yardım ve görüş almak istersen hepsine birden mesaj atma. Son değişiklikler sayfasında aktif gördüğün birine ya da seçtiğin herhangi birine mesaj atabilirsin, olmazsa cevap süresi ve işin aciliyetine göre bir diğerini dene. Böylece gereksiz iş yükü azalmış olur, ve daha önemlisi -özellikle bir şikayette bulunuyorsan, şikayet gerekçen haklı dahi olsa- seri halde kullanıcılara mesaj atmak hoş karşılanmaz. (Bunun sebebi, benzer sebepleri gerekçe gösteren vandalların rahatsızlık vermek ya da sabote etmek amacıyla kullanıcılara spam mesaj atması durumu ile ayrımının kimi yerde zor olasıdır.) Yanlış anlama, senin mesajın son derece faydalı ve haklı idi, ancak prensip gereği diğer türlü davranmak daha doğru olur. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Tembelejderha 21:20, 9 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar Burak,

Cebit için "Logo-Ticari"'den ziyade, düz "Logo" daha mantıklı geldi bana. Şirket değil sonuçta, uluslararası bir fuar. Bilmem sen ne dersin?

Vito Genovese 00:58, 10 Eylül 2006 (UTC)


Yok abi estağfurullah, hepimiz öğreniyoruz ortaklaşa göre göre.

İngilizce'den linkini verdiğin logodan ziyade afiş gibi duruyor, hatta banner diyesim var utanmasam. Zaten alta da "Taken from the Deutsche Messe promotional press kit to illustrate CeBIT." diye not düşülmüş, yani "Promosyon" için biçilmiş kaftan olmuş o.

Şimdi biz buna "Logo-Ticari" bassak, şirket logolarıyla birlikte listelenicek, o kategoriye atılacak yani. Benzer etiketlediğim bir sürü fuarsal logoyu düşününce "Logo" daha bir öne çıkıyor benim gözümde. Ama yine de senin insiyatifine güveniyorum ve sana bırakıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 01:13, 10 Eylül 2006 (UTC)


Aye aye captain! :)

Vito Genovese 01:18, 10 Eylül 2006 (UTC)


Sarhoş gibiyim abi, daktiloyla Shakespeare yazabilen maymundan daha mucizevi işler çıkarıyorum şu an. Mazur gör :)

Vito Genovese 01:22, 10 Eylül 2006 (UTC)

Wikimania 2007/Istanbul bidi uzerinde calismak gerekiyor.

Wikimania 2007/Bids sayfasindaki "official" bidler ornek olarak kullanilabilir (bilhassa Wikimania 2007/London).

--Cat out 05:25, 11 Eylül 2006 (UTC)

selam cool cat, mesajını aldım hangi kısımları geliştirebiliriz? ya bu arada öyle ters bir zamana geldi ki bu iş tam ev taşıyordum. hani 3-4 gün sonra tekrar serbestim ama o zaman da teklif süresi sona eriyor sanırım. sponsor, gönüllü ekibi vs. gibi sorunları nasıl aşacağız? Burak Onurluileti 15:27, 11 Eylül 2006 (UTC)
Sorma, banada ters bir zamanda oldu. Sponsorlarla ilgili carsamba gunu konusacagim bir iki adress var. Baska universiteler vb destek verirmi bilmem. Ama oncelikli olarak bidi tamamlamak lazim. En kritik bilgi vennue ki bununla 13unde ilgilenecegim, Bahcesehir Universitesini ayarlamayi dusunuyorum.
  • Bahcesehir univeristesine ulasimi kolay olan oteler ver restoranlar lazim.
Daha sonrada bir sure ekleme yapmak mumkun olabiliyor (23une kadar) ama genel hatlariyla 15ine kadar bitmeli.
--Cat out 22:30, 11 Eylül 2006 (UTC)

Fenerbahçe Maddesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur, öncelikle kolay gelsin. Fenerbahçe maddesini biliyorsun, özellikle Atatürk ve Fenerbahçe bölümünde, resmi bir kaynak olmaksızın ağızdan çıkan sözlere dayanılarak, Atatürk'ün Fenerbaçheli olduğu deklare edilmekte. Zira söz konusu kaynakta bile Atatürk'ün adından çıkan "Ben de Fenerbahçeli'yim" sözünün kaynağı belli değildir. Bu olay hem vikipedi'nin tarafsızlığını ve doğruluğunu zedelerken, hem de Atatürk'ün şanı Fenerbahçe menfaitine kullanılıyor diye düşünüyorum. Defalarca kaynak belirt şablonu koymama rağmen sayfa bekçileri tarafından bu şablon kaldırılıyor. Özellikle ingilizce vikipedi de olmak üzere kaynak belirt şablonunu kaldırmak büyük suçtur. Bu konu da bir şeyler düşünüyor musunuz merak ettim. Ben şahsen Atatürk'ün bu şekilde menfaat için kullanılmasına üzülüyor ve rahatsızlık duyuyorum. Burak Onurlu 14:12, 8 Eylül 2006 (UTC)

Benzer bir konu olan Şablon tartışma:User AtaFB sayfasında da belirtmişsin fikrini. Bu konuda ne yapılacağını sormuşsun, kaynak gösterilmesi şeklindeki şablonu eklemişsin konu ile ilgili fikrini eksik gördüğün noktalarıda tartışma sayfasına belirtirsen. Belli bir süre içinde, 1 hafta kadar, bu konuda bir kaynak gösterilemezse kaynaksız kısımı tartışmayı göstererek çıkartabilirsin. Şayet bu şablon üzerinden vandalizm yapılıyorsa, o kişiler engellenebilir veya anonim şekilde bir vandalizm yapılıyorsa yarı-korumaya alınabilir. Fakat bu sırada fanatik olarak adlandırılacaksın:)
Burak bu yazdıklarımı kaydetmeden tartışma sayfasını kontrol ettim ve açık olarak anlatmışsın, yinede bir not olarak belirtebilirsin, şu sürede kaynak gösterilmediğinde kaynaksız metni çıkartacağını. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:58, 11 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Burak,

Vallaha fi tarihinde ben de yapamadığımı hatırlıyorum. Ctrl+F5 lerden sonuç alamazsan, bil ki bir yöneticinin yapması gerekiyordur (Doğru da yaptıysan kopyala-yapıştır'ı tabi, gerçi ne kadar yanlış yapılabilir ki).

Hazır Uğur buralardayken ona bir sor istersen.

Sevgiler

Vito Genovese 17:27, 11 Eylül 2006 (UTC)

Sil Şablonu Kullanımı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Burak,

Sil şablonu ve hatta telif ihlali şablonu konusunda sana küçük bir önerim olacak. Bu şablonları kullanmadan önce mutlaka sayfa geçmişlerini kontrol et. Bazen IP'ler deneme yaparken ya da telifli/taraflı içeriği kopyalarken önceki içeriği siliyor veya anlaşılmaz şekilde karıştırıyor. Maddeye baktığında çok kötü görünüyor, fakat madde geçmişinde genelde kayıtlı kullanıcılar tarafından hazırlanmış düzgün versiyonlar olabiliyor. Silmek veya telif şablonu koymak yerine o versiyonu geri getirip maddeyi kurtarabiliyoruz. Örneğin şu iki madde: [2] - [3] . Görüşmek üzere. İyi çalışmalar.--renegademsj 06:09, 12 Eylül 2006 (UTC)

Ugur tekrar selamlar. Bu monobook.js de nasıl popup olayını açabiliyoruz bir türlü çözemedim, yardım edersen sevinirim. Burak Onurlu17:30, 11 Eylül 2006 (UTC)

Eski hali ile de çalışması gerekiyordu, fakat bir ek yaptım. Ctrl+Shift+R veya Ctrl+F5 ile önbelleği temizlersen düzgün çalıştığını görebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:23, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:22, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Buranın biraz üstünde kullanıcıların İstanbul'da toplanmasından söz ediliyor. İstanbul'da oturan bir kullanıcı olarak belki ilginizi geçer diye düşündüm. İyi çalışmalar. --Bahar 12:04, 14 Eylül 2006 (UTC)

Bornova Anadolu Lisesi[kaynağı değiştir]

Hah yaşa,

Creative Commons lisanslarından biriyle yayınlamalarını iste bence. "by" ve "by-sa" lisanslarını Viki'de kullanabiliyoruz, diğerleri olmuyor.

Kaparsan yazılı izni, mail metniyle resmin sayfasına da eklersin, çiççeek gibi olur.

Sevgiler

Vito Genovese 19:31, 26 Eylül 2006 (UTC)

Atilla İlhan[kaynağı değiştir]

Ahah abi direkt sayfalarının değil de resimlerinin linkini verdiğin için yarım saat resmin orijinali nerede diye arandım durdum ama sonunda şurada buldum. Şimdi normalde ajanslar nasıl çalışır, parayla mı, buğday unuyla mı, ne karşılığında verilerini medyaya verirler çok da detaylı bilgim yok. İÜHA sitesi de sağolsun, bilgi namına bir şey vermiyor. Eh, net bir verimiz de olmadığına göre "Assume that we can not use it" demiş atalarımız, bize de takipçisi olmak düşüyor. Her halükarda telif hakkı saklı durumda zaten. Sokabileceğimiz bir adil kullanım kriteri de yok resimleri.

Lakin biz ne yapabiliriz. Aşırı cin insanlar olarak adil kullanım kapsamındaki Atilla İlhan görüntülerine yöneliriz, aynı sonucu alır mıyız bilmem ama günü kurtarır mıyız? Kurtarırız.

Gözüme çarpanlar şunlar:

İkincisi gayet güzel olur sanki. {{Kapak-DVD-TC}}'yi yapıştırırsın, güzel güzel kullanırsın.

Vito Genovese 03:57, 27 Eylül 2006 (UTC)


Eheh bilmukabele.

Vito Genovese 04:07, 27 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Burak[kaynağı değiştir]

I found that there is no article for Harrison Ford in the Turkish language wikipedia. He is one of the most famous actors of all time so it is really odd that he's missing here. So can you create an article for him? I was thinking about doing it, but my Turkish skills are not good enough --Tenfivesix 06:34, 29 Eylül 2006 (UTC)

Demek İstediğim Konu?[kaynağı değiştir]

UEFA'nın 5 yıldızlı stadlar listesinde Türkiye'den sadece Atatürk Olimpiyat stadı var diye biliyorum ben. Var mı bu konuda bir fikri olan? yazının hemen ardından , Bu ifade için kulübe sorulması yeterli değildir. (ki bu konuyla ilgili açıklamayı da göstermek gereklidir) 5 yıldızlı stadlardan biri olduğunu söylemek için bu konuda belirleyici olan UEFA'nın kaynak gösterilmesi gereklidir. UEFA'da da böyle bir kaynak olmadığı için maddede bu ifadenin geçmesi Vikipedi kurallarına göre doğru değildir. Eğer UEFA listesini açıklarsa ancak o zaman kullanılabilir. Sağda solda yazması önemli birşey çünkü Vikipedi ansiklopedidir. Tüm bilgiler kaynaklıdır. Bilgiyi kaldırma taraftarıyım, cevabınızı beklemekteyim. UEFA listesini değiştirdiği zaman gönül rahatlığı ile ekleyiniz.

2 Ayrı kullanıcıymış gibi tek kullanıcı tarafından cevap yazılmış olmasıdır. Suçmu ağırmı onu bilemem fakat IP adreslerinin mümkünse kontrol edilmesini isteyeceğim. Patron

Vallahi konuyu burada gördüm dahil olayım konuşmanıza dedim. Bunlar sittin sene uğraşsa anlaşamazlar, gerçi kadar yazıyı okumakla da uğraşmadım açıkçası, yalnız büyük ve önemli bir kısmı okudum ama bir yerden sonra kişiseleşmiş olay :) o şablonla olmaz bunla olur, öyle olacaksa silinmeli böyle kalmalı, hangi yerlerde kullanılabileceği, bu sayfalarda olur onlarda olmaz vs. gibi konulara kaymış olay zaten eğer silinsin derlerse vikipedi de resim kalmaz. Çünkü hem benzer çeşitli örnekler var hem de olayın içinde bir de fotoğrafı çeken abimiz yeralmakta ki daha da karışmış olay.
Kısaca özet geçersek, taraflardan bir diyorki;
Nobel'e göre;
Permission in writing is required for:
Permission to use an image or a photo of a Nobel Prize medal is only granted if the image is going to be used as an illustration to an editorial text about Alfred Nobel, the Nobel Prize or a Nobel Laureate.''
Yani izin alınmalı ve daha sonra Alfred amcamız, nobel ödülü ve ödül sahiplerinin sayfasında tanıtım vb. amaçlı gösterilebilir.
Diğer taraf ise fair use tanımının
Fair use is a doctrine in United States copyright law that allows limited use of copyrighted material without requiring permission from the rights holders, such as use for scholarship or review. olduğunu, bir izin gerekmediğini söylüyor.
Ayrıca madalya Lindberg tarafından 1902'de tasarlandığı için telif olmayacağını söyleyen kesimde mevcut. Ancak asıl görüş telif sahibinin kırk takla atsa, 100 metreyi 5 saniyede koşsa ve üstüne tüm haklar bana aittir dese de, fair use kavramının üstüne geçemeyeceği ki buna ben de katılıyorum.
Tabi tartışmada Creative Commons dan, fotoğrafı çektin çekmedine tutun bir sürü şey var.
Ben derim ki bu resim silinmez silinmemeli de ki bunlarda silmeyecek...
Burak Onurlu 01:29, 2 Ekim 2006 (UTC)
Gerçekten tebrikler Burak tartışmayı okumuşsun:) Sanırım en sağlıklısı şimdilik fairuse olarak kullanmaya devam etmemiz olabilir. Resmin silinmesini 1 hafta daha erteledik, fakat ilgilenen olmazsa 1 hafta sonra silinebilir:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:46, 2 Ekim 2006 (UTC)

Şirket mi firma mı ?[kaynağı değiştir]

Sevgili Uğur, köy çeşmesindeki mesajımı kopyala yapıştır yapıyorum,

firmaları ülkelerine göre sınıflandırıyordum ki, ayrıca bir de şirketler kategorisi olduğunu gördüm, firma ile şirket (belki aralarında farklılıklar vardır bilmiyorum) aynı anlama gelmiyor mu? Geliyorsa bir ad seçilmeli ve o ada göre sınıflandırılmalı maddeler diye düşünüyorum, bu şekilde, hem firmalar kategorisi var, hem şirketler kategorisi var hem de içlerinde ... şirketleri ... firmaları diye alt kategoriler var. Bir oylama yapılsın ona göre kategoriler düzenlensin, sorun değil düzenleme işi ben kısa zamanda hallederim.

şimdi hani belli olsa da ne olacağı ben hemen kategorileri düzeltmeye başlasam :)

Burak Onurluileti 07:09, 3 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Burak işletmeciler ne der bilmiyorum ama Tdk'ya başvurduğumda firma için Tüzel kişiliği olsun olmasın bir ekonomik etkinlik birimi. şirket için ise Ortaklık ve hemen altında şirket türlerini göstermiş. Sanırım firma daha kapsamlı oluyor, en azından benim anladığım bu. Köy çeşmesindeki kısma da yazayım bu mesajı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:22, 3 Ekim 2006 (UTC)

FB Stadı Hakkında[kaynağı değiştir]

Kardeşim ne diyorsun ben anlamıyorum söylediklerinden nedir bu Fenerbahçe öfkesi. İngilizce maddeye baktım eklenmiş. İlla listede yer alacak diye bir kaide yok. Kulübe soruldu ve 5 yıldızlı olduğu yönünde cevap alındı yakın zamanda eklenir liste. Sonuçta bu Türkiyenin stadyumu sen başka takımı tutabilirsin ama burası Ansiklopedi burada bilgiler yer alır. Ben bu takımı sevmiyorum bunlar yazmasın diye bir mantık olmaz. Daha fazla beni geri almakla uğratırma lütfen. Madde olarak diğer ülkelerin çok gerisindeyiz bunlarla gereksiz yere uğraşmaktan bir adım bile ileri gidemiyoruz. Sanada tavsiyem yeni maddeler açmaya bak bunları doğruluklarını araştırmaya değil. Zaten yanlış olduğu kesinleştiğinde bunlar buradan kaldırılır merak etme. Ayrıca mesajını doğrudan bana atman daha iyi olur sonuçta orası özel tartışma sayfası değil. Atatürk şablonuma bile hiç aklımdan geçmeyen yorumları yapmışsın yakıştıramadım. Herşeyi ya yanlış anlıyorsun ya art niyet arıyorsun ya da öyle algılamak istiyorsun. Düzeltmeleri yapmasan bende senin hakkında öyle düşünecektim ama neyse. Bir durum olduğunda lütfen önce tartışmasını yapalım daha sonra değişiklik olsun öbür türlü işin içinden çıkamayız. Başarılar. Patron

Dostum kusura bakma bu yazıyı senin son değişiklilerini görmeden yazmışım. Şablonla iligli söylediklerin benin şahsına değilse o zaman sorun yok. Doğruyu yanlışı halletmişsin eline koluna sağlık. Benim bir yanlışım olursa maddelerle ilgili doğrudan tartışma sayfamda belirtebilirsin. Bu aralar çok üstüme gelindi bu ansiklopedide daha doğrusu çok emeğim silindi o yüzden biraz sinirlendim hatta {{{sinirli}}} şablonunu bile ben oluşturdum :) bu yüzden seni kırdıysam affola kolay gelsin. --PATRON 18:00, 5 Ekim 2006 (UTC)

Bir Çeviri Talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba;

Bildiğim kadarıyla en Wikipedia'dan çeviri yapabiliyorsunuz.Siz de buna bağlı olarak Ernst Happel Stadı'nı çevirip tr Wikipedia'ya aktarabilir misiniz?

Saygılarımla

Hmd92