Kullanıcı mesaj:Yugoer/Mesaj Arşiv eski İstenen Yıl 2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Yugoer![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Mach 02:55, 22 Ocak 2007 (UTC)


Vikipedi'de deneme yaptığınız için teşekkürler. Denemeniz çalıştı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Ansiklopedimize nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

Mach 02:55, 22 Ocak 2007 (UTC)


Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan düzenlemeler vandallık olarak tanımlanır ve eğer bu şekilde davranmaya devam ederseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine çalışmaların gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

  • vikipedi ilkelerine aykırı, keyfi isim değişiklikleri yapmayın. tartışma sayfalarını kullanın. --kibelemesaj 19:59, 4 Kasım 2007 (UTC)
  • "bölücülük" ve "terör" kavramları bakılan yere göre değişir. biz burada nesnel ve tarafsız açıdan bilgi depolamaya çalışıyoruz, siyaset yapmıyoruz. bu isim değişikliğini bir kez daha tekrarlamayın lütfen. --kibelemesaj 20:16, 4 Kasım 2007 (UTC)

Maddelerin adını anlamsızca değiştirmeyin[kaynağı değiştir]

Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Metal Militia ileti 18:50, 8 Kasım 2007 (UTC)

ad değiştirme[kaynağı değiştir]

konu başlığı tarafsız olsun diyorsunuz terör: Siyasi, dini ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmi; yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımı. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.

bu tanım vikipedi de yazıyor. buna göre pkk ne oluyor? onun için kürdistan işçi partisi adlı maddenin başlığı pkk olmalıdır. Bu imzasız yazı Yugoer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ad değiştirmeye gerek yok, zira pkk şeklinde aratınca (yazınca) da zaten bu maddeye yönleniyor. Dolayısıyla sorun yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar. (Lütfen mesajlarınızı dört adet ~ yazarak imzalayınız). --Metal Militia ileti 19:12, 8 Kasım 2007 (UTC)

başlığın değişmesi lazım diyorum bende başlı tarafsız olması lazım. Bu imzasız yazı Yugoer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İyi de, örgütün adı bu, bizim değiştirmemiz herhalde biraz zor olur. (İmzanızı atmayı lütfen unutmayınız). --Metal Militia ileti 19:33, 8 Kasım 2007 (UTC)

ben başlığın adı pkk olsun diyorum. Bu imzasız yazı Yugoer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben de pkk "zaten var" diyorum ve bu tartışmaya son noktayı koyuyorum. Daha fazla bilgi için diğer tecrübeli kullanıcılara danışabilirsiniz. Teşekkürler. (Mesajlarınızı imzalayınız!). --Metal Militia ileti 19:39, 8 Kasım 2007 (UTC)


Bu size son uyarıdır. Eğer Vikipedi'de sayfaları vandalize etmeye, uygunsuz ve kötüleyici değişiklik özetleri dahil uygunsuz değişiklikler veya kişisel saldırılar yapmaya, veya bir başka şekilde sorun yaratmaya devam ederseniz değişiklik yapmanız engellenecektir.

Cat 19:05, 10 Kasım 2007 (UTC)


Daha önce almış olduğunuz uyarıları daha ciddiye almanız, taraflı davranmamanız ve Vikipedi'ye telifli içerik eklenmemesi gerektiğini (artık) bildiğinizi düşündüğüm için, her kullanıcıya en fazla 3 kere ve daha sonrasında engelleme verilmesinin, kurallara uyduğunuz takdirde size de verilmemesini istediğim için "uyarı" verdim. Sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeyin. İyi katkılar ! Cat 19:38, 10 Kasım 2007 (UTC)

Telifli içeriği dolayısla silmiş olduğum "Yaraya Tuz Bastım 'Ermeni Soykırımı." maddesi için yolladım. İyi katkılar !Cat 19:57, 10 Kasım 2007 (UTC)

Taraflılık[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Vikipedi'ye yapmak istediğiniz katkıların iyi niyetli olduğu belli; ancak açtığınız maddeler Vikipedi:Tarafsız bakış açısı politikasına uymamakta. Bu yüzden açtığınız maddeleri tekrar tarafsız olacak şekilde düzenlemenizi isteyeceğim. Eğer içeriklerini bu kadarla bırakmak istyorsanız da kitap-taslak şablonunu sayfalara yapıştırmanız ve bu maddelere kategori koymanız da gerekmekte. Aksi takdirde silinmeleri söz konusu. Umarım ilgili düzenlemeleri tekrar yaparsınız. İyi katkılar! Cat 21:00, 10 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba...Ergun Poyraz kitaplarının sonuna (kitap) eki koymanıza gerek yok. Bu sayfaları siliyorum çünkü aynıları Musa'nın Gül'ü, Musa'nın Çocukları ve Musa'nın Mücahiti sayfalarında yer almakta. Saygılarımla...--Martianmister 11:44, 11 Kasım 2007 (UTC)

Anlayışınız için teşekkürler.--Martianmister 11:53, 11 Kasım 2007 (UTC)

Actiginiz madde de hic bir bilgi yok yazar hakkinda, yazdigi kitaplarin listesi disinda. Bu hali ile silinmeye aday. Maddeyi gelistirmeyi dusunur musunuz? Citrat 16:23, 11 Kasım 2007 (UTC)

Lutfen kisinin kitaplari icin actiginiz basliklari elden gecirin. Icerikleri hem az, hem de tarfli. Kitap maddelerinin icine yazarin diger kitaplarinin listesini eklemek gereksiz. Lutfen Vikipedi kurallarini gozden gecirin (Bkzn. VP:5TT). Saygilar, Citrat 16:27, 11 Kasım 2007 (UTC)
Uzerine calisma var sablonunu ekleyin. Ancak bu maddeler uzun sure boyle kalamaz. Citrat 16:29, 11 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba, sanirim konu karisiyor.
1. Kitaplarin ansiklopedik olmadigini tartismiyorum; muhtemelen burada yerleri var.
2. Iceriklerini tartismiyoruz, provokatif ve tarfli olabilirler. Bunun gibi bir cok ornegimiz var. Ancak burada bu icerigi anlatirken tarafsiz cumeleler ve yaklasim kullanmak gerek.
3. Bu hali ile bu maddeler hem cok kisalar, hem de tarafilar. Bu sekilde birakirsaniz silinirler.

Kisa madde acmaktansa, bir madde uzerine vakit harcamanizi ve ornek hale getirmenizi oneiririm. Citrat 16:35, 11 Kasım 2007 (UTC)

Vikipedi politikalari geregi, cok kisa maddeler ve ozellikle tarafli olanlar gelistirilmek uzere birakilmiyor. Bu maddeleri bu sekilde barindiramayiz. Icerikleri hakkinda yanlis bilgi yazin demiyorum, ancak anlatirken daha tarafsiz bir yaklasim izleyebilirsiniz. Kullanidiginiz kelimeler "tarafli" sifatlar; mumkun oldugunca bu tur tasvirlerden kacininiz. Lutfen ornek maddelerin icerigine bakiniz. Citrat 16:46, 11 Kasım 2007 (UTC)

Hayir, olmamis. Herseyden once tek cumlede anlatmaya calisiyorsunuz, ve direk tanima gidiyorsunuz. Madde tarafsiz olsa dahi VP:HS Madde 1'den silinebilir. Kaldi ki degisiklikleriniz tarafsizligi yakalamamis. Ornek:
- Bir zamanlar çok fakir olan Süleyman Demirel ve ailesinin nasıl trilyonlara sahip olduğunu belgelerle iddia ediyor. cumlesi yerine
- "Kitap, Süleyman Demirel'in maddi malvarliginin spekultif olarak zamanla nasil gelistigini incelemektedir" cok daha yerinde olacaktir.

Bu tur ornekleri cogaltmak mumkun. Umarim aydinlatici olmustur. Citrat 18:07, 11 Kasım 2007 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Eldarionileti 15:42, 13 Kasım 2007 (UTC)