Kullanıcı mesaj:Tmhm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Tmhm. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

yabancım 20:46, 27 Ağustos 2010 (UTC)

Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı ya da silindi. Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen tarafsız bakış açısı politikasını inceleyiniz. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --yabancım 20:46, 27 Ağustos 2010 (UTC)


Tarafsız bakış açısı[kaynağı değiştir]

"Sözde Ermeni Soykırımı" başlığı, yalnızca bir tarafın bakışını yansıttığından taraflıdır. Maddenin başlığı uzun tartışmalara konu oldu. Naçizane önerim önce resmi politikalarımızdan ve Vikipedinin beş temel taşından olan tarafsızlığı ele alan VP:TBA sayfasını okuyup, sonra da Tartışma:Ermeni Kırımı sayfasının arşivlerindeki tartışmalara göz atmanız. Teşekkürler. --yabancım 20:56, 27 Ağustos 2010 (UTC)

Ermenilerin "kırıldığı" ifadesi nasıl bir tarafsızlık içermektedir? Tartışma sayfasında bahsettiğim gibi başlıkta önemli olan o dili konuşanların o hadiseyi nasıl bildiğidir, bu açıdan Gökçeada'ya ingilizce Wikipedia'da Imbros denmekte ve acaba Yunan tarafını mı tutuyoruz diye düşünülmemekte, ingilizlerin adayı bu isimle bildikleri varsayılmaktadır. Diğer bir örnek olarak insanların aya basması olayı Rusya'da bir kandırmaca olarak biliniyorsa Rusça Wikipedia'da Moon Landing Hoax ifadesine karşılık gelen Rusça ifade kullanılırken aynı olayın Malezya'da gerçek olduğu düşünülüyorsa o dildeki sürümde Moon Landing ifadesi kullanılır. Türkçe konuşan komunitelerde bu olay "sözde Ermeni soykırımı" olarak biliniyorsa bu olayı farklı bir ifade ile başlıklandırmak zaten temelden Wikipedia tasnif sistemine aykırıdır. Kırım sözcüğünün "orta yol" "tarafsız görüş" olarak nitelenmesi konusuna ise sanırım hiç girmeye gerek yok, tamamen taraflı bir ifadenin kısaltılmışı. --Tmhm 21:16, 27 Ağustos 2010 (UTC)
Öncelikle şunu düzeltmek isterim: Vikipedi milli ansiklopedimiz değildir; o dili konuşanların milli hassasiyetlerine göre yazılamaz. Zira çıkış noktası, yıllar sonra da okunabilecek, tarafsız ve yalnızca bir millete değil, o dili bilen herkese hitap edebilecek bir ansiklopedi oluşturabilmektir. Başka dil vikilerindeki tarafsızlık ilkesi ihlalleri ise, Türkçe vikipediye örnek oluşturamaz. Öte yandan, savunduğunuz argümanlar isim değişikliği tartışmasında öne sürüldü ve tartışıldı. Kendi aramızda tartışmaktansa, düşüncelerinizi yine maddenin tartışma sayfasına yazmanız katılım açısından daha iyi olur. Teşekkürler. --yabancım 12:43, 28 Ağustos 2010 (UTC)
Milli ansiklopedimiz değildir ama Ermenilerin milli ansiklopedisi de değildir, öyle değil mi? Tartışma sayfalarını okudum insanlar gerçekleri anlattıkça siz yabancı WP'lerin herşeyi daha iyi bildiği inancıyla ermeni propagandalarını kopyalıyorsunuz. Kırım ifadesi nasıl bir ortayoldur bir açıklar mısınız? Ayrıca size orda gösterdim, Gökçeada'ya Imbros denir WP'de, resmi adı şudur budur bakılmaz İngilizce konuşanlar Imbros diyorsa Imbros deriz deniyor, önemli olan o dili kullananların o yere, olaya, kişiye hitap şeklidir. Türkçe WP'de de bu olay Türklerin o olaya nasıl adlandırdığıyla tanımlanır, bu da Sözde Ermeni Soykırımı veya 1915 olayları dır. Kırım ifadesi gibi Ermeni taraflı bir ifadeyi tarafsız ifadesi gibi öne sürüp Türkçe konuşan komunitenin olayı adlandırış biçimine yanlılık demek son derece yanlış bir davranıştır. Lütfen başlığı değiştiriniz. --Tmhm 12:51, 28 Ağustos 2010 (UTC)
Kimse propaganda kopyalamıyor, herkesin amacı ansiklopediyi geliştirmek. Lütfen üslubunuza dikkat ediniz. (bkz. VP:İNOV, VP:N) Böyle tartışmalı bir maddenin adı 1-2 kişinin görüşüyle değiştirilemez. O yüzden ısrarla maddenin tartışma sayfasını işaret ediyorum. Tartışmayı uzatmayacağım. Bunun yapılacağı yer belli. --yabancım 13:01, 28 Ağustos 2010 (UTC)
Yahu Ermeni Kırımı yazmışsın oraya sonra diyorsun ki propaganda kopyalamıyorum tarafsızlık. Kendin inanıyor musun bu söylediğine? (...) O başlığı değiştiriyorsun hemen. --Tmhm 13:05, 28 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedinin yukarıda bağlantısını verdiğim politikalarını ihlal etmektesiniz. Devamında engellenebilirsiniz. Lütfen kurallara uymaya özen gösteriniz. --yabancım 13:12, 28 Ağustos 2010 (UTC)

(...) Hadi engelle bakalım hadi öyle engellenebilirsinizle olmaz devam ediyorum bak hadi engelle. --Tmhm 13:16, 28 Ağustos 2010 (UTC)

Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. ki bl 15:33, 28 Ağustos 2010 (UTC)


  • Engel hesaba değil kişiye verildiğinden, engel süreniz içinde anonim olarak ya da başka hesaptan değişiklikte bulunmanız kuklacılık olarak değerlendirilir. Bu da süresiz engellenmenize yol açabilir. Lütfen engeli delme girişiminde bulunmayınız. --yabancım 18:56, 30 Ağustos 2010 (UTC)