Kullanıcı mesaj:Tembelejderha/Arşiv/1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoşgeldin Tembelejderha/Arşiv/1! Takıldığın yerler olursa lütfen yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler sana yardımcı olacaktır. Kolay gelsin ;-) --Dbl2010 16:45, 14 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha, {{stub}} yerine {{taslak}} şablonunu kullanabilirsin, veya ayrıntılı şablonlar için diğer taslakları kullanabilirsin. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:00, 19 Ocak 2006 (UTC)

sağol, bundan sonra taslak kullanırım. ing. öğrenmiştim ilk başta, ondan oluyo :) Kullanıcı:Tembelejderha
Tahmin etmiştim, en:wiki'den alıştığının. Bu arada tartışma sayfalarında ve kullanıcı mesaj sayfalarında yazdıklarından sonra ~~~~ kullanarak imzanı atabilirsin.--Ugur Basakmesaj 14:11, 19 Ocak 2006 (UTC)

Sagol, taslak yazisini unutmusum.Hisar 14:06, 19 Ocak 2006 (UTC)

Yahu arkadas, birsey yazinca 4'tane (~) koymayi unutma olurmu, sapsal sapsal baktim kaldim bu kim diye. slm Hisar 14:51, 20 Ocak 2006 (UTC)

Draco Malfoy[kaynağı değiştir]

Draco Malfoy yazısına kelimenin anlamını ekledim , siz karakterin doğum tarihini değiştirme gerekçesiye yazdığım diğer ilgili bilgileri silmişsizniz. bir hata mı var yoksa bunun gerekçesi nedir? Tembelejderha 14:21, 21 Ocak 2006 (UTC)

Yazılımın azizliğine uğradım. Aynı anlarda değişikliğe basmışız. Ben sizinkinin üzerine kaydetmişim. Mesajınızı almadan farkedip düzeltmiştim. Yine de hatırlattığınız için teşekkür ederim. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:25, 21 Ocak 2006 (UTC)

selam, az önce Supreme NTM isimli bir makale ekledim, ve denemek için arama kutusuna "ntm, NTM, supreme ntm" yazdım ama sayfa bulunamıyor. yani sadece Supreme NTM yazarsam sayfa bulunabiliyor. bu şekilde birinin bu sayfaya ulaşması çok güç, bu konuda ne yapılabilir? kolay gelsin. Tembelejderha 12:29, 23 Ocak 2006 (UTC)

Tembelejderha, söylediğin gibi Wikipedia'nın en eksik tarafı sanırım aramalar. Yazılın sistemi, arama yaptığın kelimelerinin tümünün başlıkta veya içerikte bağlantı olarak olup olmamasına göre arıyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ama alternatif olarak diğer yazılış şekillerinden Supreme Ntm gibi olanlardan yönlendirme yapabilirsin --Ugur Basakmesaj 12:35, 23 Ocak 2006 (UTC)
tamam hallettim teşekkürler Tembelejderha 12:47, 23 Ocak 2006 (UTC)
Önemli değil. Burda olduğum sürece yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 12:55, 23 Ocak 2006 (UTC)
  • merhaba, tablo yapımı konusunda hazır bir şablon var ve <table> ile uğraşmadan kolayca yapabiliyorsun, Ron Weasley makalesine bakarsan <div> ler arasına alınmış bölümü kullanabilirsin.
merhaba, ben de şablonda bir değişiklik yaptım ancak daha değişiklikleri kaydetmedim. benim mesaj sayfama bakarsan bir örneğini bulabilrsin. orda gereken açıklamaları da yaptım. Bir bakıp fikrini belirtirsen çok sevinirim.--Quinlan Vos 13:17, 25 Ocak 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Hangi dış bağlantı? İki dış bağlantı var, biri http://www.pantheon.org diğeri de http://en.wikipedia.org/wiki/Sin_(mythology) , bu ikisinin dışında dış bağlantı yok, bu iki dış bağlantı da çalışıyor. - Kubra 15:11, 25 Ocak 2006 (UTC)

  • O bir iç bağlantı, İngilizce Vikipedi'deki Sin makalesinin kaynakçasında yer aldığı için, GFDL'ye göre bizim de belirtmemiz gerekiyor, ondan belirttim, iç bağlantı da koydum ki 1911 Brittanica maddesi bizde açılırsa rahatlıkla ulaşılabilsin. Bir iç bağlantı ama makalesi bulunmadığından kırmızı renkte o kadar. - Kubra 15:16, 25 Ocak 2006 (UTC)

Harry Potter[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, ben bir ölçü de olsun ilerleme kaydettim Harry Potter konusunda. Mesaj sayfamda (Kullanıcı mesaj:Quinlan Vos) açıkladım zaten. Hala ilgileniyorsan bir göz atarsan sevinirim. --Quinlan Vos 16:33, 25 Ocak 2006 (UTC)
  • Mesajını aldım. Her ne kadar Yüzüklerin Efendisi + Silmarillion + the Hobbit'i okusam da çok büyük bir fanı değilim açıkçası. Aslında Harry Potter'ın da çok büyük bir fanı değilim ama yine de başladık, devam ediyor :) O yüzden Lotr konusunda sana çok yardımcı olamayacağımı bildirmekten üzüntü duyuyorum. Harry Potter belli bir noktaya geldikten sonra the Hitchkiker's Guide to the Galaxy (Otostopçunun Galaksi Rehberi) konusuna el atmak istiyorum. Zaten ne Harry Potter ne de LOTR kadar geniş bir konu olmadığı için çok vakit alacağını düşünmüyorum.--Quinlan Vos 09:00, 28 Ocak 2006 (UTC)

o atatürkün yürüyüşü gibi yazıları yazan ip numarasından birçok değişiklik yapıldı. deniz gezmiş ve fidel castro da dahil olmak üzere kullanıcı her yeri atatürkleştirmek gibi bir misyona sahip. Kubra ile ve diğer kimi kullanıcılarla tartışmalar sonucu değiştiridiğimiz deniz gezmiş sayfasını da kübranın müdahalesine rağmen yeniden defalarca değiştirdi. bilginize. Tembelejderha 21:46, 25 Ocak 2006 (UTC)

Deniz Gezmiş sayfasını eski haline getirirseniz 3R kuralından dolayı hem sayfayı koruma altına alabilirim. Hemde o kullanıcıyı ısrarcı olması durumunda o kuraldan engelleyebilirim. Uyarı mesajı yazdım kişiyi. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 21:58, 25 Ocak 2006 (UTC)
deniz gezmiş sayfası geri alındı, zfr adlı kullanıcı tarafından. teşekkürler.Tembelejderha 22:01, 25 Ocak 2006 (UTC)
Yinede sayfayı şimdilik korumaya aldım, gece açarız artık. Son değişiklikleri takip etmene sevindim. Bu gibi kullanıcılara uyarı mesajını sende yazabilirsin. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 22:03, 25 Ocak 2006 (UTC)
selam, korumayı kaldırabilirsin artık. ek son benim kararımla değişen bir sayfanın değişememesi rahatsız edici. :) iyi geceler. bir de neden bu sitede saati 2 saat erken görüyorum? şimdi 1:42 diyor. Tembelejderha 01:40, 26 Ocak 2006 (UTC)
Selam, korumayı kaldırdım. İmzaları (UTC) olarak atıyor. Ama son değişikliklerdeki saati yerel saate göre görmek istiyorsan, en üst tarafta bulunan tercihler kısmından halledebilirsin. Sanada iyi geceler--Ugur Basakmesaj 01:43, 26 Ocak 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Her isteyen rahatlıkla kategori oluşturabilir. Yardım:Kategori kullanımı'nda anlatılıyor nasıl oluşturacağın. Aynen makale gibi açacaksın fakat başında Kategori: olacak kısacası (: içine de hangi üst kategorilerin alt kategorisi olmasını istiyorsan belirteceksin. Eğer sayfadan anlayamazsan - biraz dolaylı anlatılmış - veya bir problem olursa sorabilirsin. İyi çalışmalar... - Kubra 12:11, 26 Ocak 2006 (UTC)


Keynes ve liberalizmi görünce şaşırdım birden :), adam yaşasa kalpten giderdi herhalde :D--Alperen 12:39, 26 Ocak 2006 (UTC)

kategori:müzik aletleri|A şeklinde yazman yeterli --ormanbotanigi 15:01, 27 Ocak 2006 (UTC)

Sayfaları eski haline getirme[kaynağı değiştir]

Tembelejderha kullanıcı adın gibi çıkmadın:). Sayfaları düzgün haline getiren yeni kullanıcıların gelmesi güzel bir şey. Bazen öyle vandallar oluyor ki üzerinden 24 saat geçmesine rağmen düzelten çıkmıyor. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 23:29, 27 Ocak 2006 (UTC)

Şablon kullanımı[kaynağı değiştir]

Selam Tembelejderha. Orta Dünya Karakteri diye bir şablon oluşturup kullandığını gördüm, onu yenileyip kullanımını kolaylaştırdım. Şablonları copy-paste şeklinde değil de, {{ şablon adı }} şeklinde kullanırsan hem senin için hem de güncelleştirecekler için daha kolay olur. (Şablon sayfasında gösterdim nasıl kullanılabileceğini) Kolay gelsin. --denisutkumesaj 12:08, 29 Ocak 2006 (UTC)

Rica ederim :) Bu arada şablonun kategorisi de her makaleye otomatik ekleniyor, o yüzden makaleye tekrar yazmanıza gerek yok. denisutkumesaj 12:59, 29 Ocak 2006 (UTC)

Eğer çevrenizde Esperanto konuşacak bir grup, yada yararlanmayı düşündüğünüz Esperanto bir kaynak yoksa o zaman bence fazlaca üzerinde durulacak bir dil değil.

Ayrıca son yıllarda bu dilin geliştirilmiş versyonu olan IDO kullanılıyor ki bu Esperanto'nun eksiklerini karşılıyor. Benim Esperanto'yu öğrenmem 1970 li yılların sonranına denk gelir o zamanlar gençliğin verdiği bir hevesle aykırı bişeyler yapmak istemiştim ve dillere son derece meraklıydım.

Size tavsiyem eğer dillere de merakınız varsa öncelikle Eski Yunanca ve Latince üzerinde durun bu iki temel dili bilen insanın avrupa dillerinden birini öğrenmesi, öğrenmese bile yazılanları anlaması %40 oranında kolaylaşır. Bunları öğrenme imkanınız yoksa İspanyolca'nızı geliştirin.

Esperanto eğer konuşmayacaksanız hiç bir işe yaramaz zaten günümüzde İngilizce'yi Esperanto niyetine kullanıyoruz hatta bunun herkesçe anlaşılması için "Basıc English" adında kolaylaştırılmış versyonu bile var.

1980'lerin sonunda Türkiye'de dünyada Ibıhlar tarafından konuşulan ve "Ibıhça" adı verilen dili konuşan 2 kişi kalmıştı erkek olanı 80 yaşındaydı, kızkardeşi ise sağır olduğundan onunla Ibıhça konuşması mümkün değildi. İşte bir dili bilip de konuşamamak buna benzer.

Sevgiler, Wisdom 14:56, 29 Ocak 2006 (UTC)

  • Zaten Yunanca, o kadar zor bir dildir ki onu öğrenecek zamanda çok rahat 4 Avrupa dilini akıcı bir şekilde konuşacak düzeye gelebilirsiniz. Bir senelik sıkı bir çalışma ile Yunanca'da ancak iki kelimeli isim tamlamaları yapabilecek düzeye gelmek mümkündür. :-) Yunanlılar arasında bile üniversite bitirip bu dili kusursuz yazan insan bulmak oldukça zor. Bir de daha orta okuldan başlıyarak zavallı yavrucakların beynini Eski Yunanca'nın artık kullanılmayan kelimeleri, çekim ve yapım ekleriyle öyle bir bulandırıyorlar ki zavallılar onan böyle psikopat oluyorlar. :-)

Yorumlandıdığını[kaynağı değiştir]

Düzeltme için teşekkürler, gözümden kaçmış. İnsan kendi yazdığı yazıdaki yazım hatalarını doğru okuyor.

Saygılar Wisdom 12:32, 30 Ocak 2006 (UTC)

Gerçekten de siyaset insanı agresifleştiriyor. Ancak ailemizin bir çok ferdi üniversite yıllarında Menderes'in son dönem politikalarından çok çekti.

Ailemizin de Aydınlı olması ve Menderes'in iyi tanıması hasabiyle kendisi ve düşünceleri hakkında bildiğim bazı şeyleri buraya aktarmanın ölmüş bir insanın arkasından konuşmak inandığımdan bunu yapmıyorum ancak.

Menderes Hükümeti'nin politikaları 1955 öncesi ile 1955 sonrası olmak üzere iki kısımda incelenebilir. 1955 öncesi politikaları ne kadar liberal ve demokratikse 1955 sonrası özellikle son yıllarında uyguladığı politikalar bir o kadar antidemokratiktir.

Orta yolun bulunması için metin üzerinde ufak bir değişiklik yapacağım.

Bu arada Vikipedia'da alınan bir karar ile Peygamberimiz, Peygamber Efendimiz gibi ifadeler kullanmıyoruz. Hatta Hz. İfadesini bile başlıklarda kullanmıyoruz. (Gerçi benim bir peygambere ismiyle hitabetmeye pek dilim varmadığı için metin içinde kullanıyorum) bazıları bunu saygısızlık olarak algılasa ansiklopedik düzen içinde Peygamberimiz, Dinimiz, Ülkemiz gibi ifadeler tarafsız olarak algılanmayacağından kullanılmıyor.

  • peygamberimiz ifadesinin taraflı olduğu ve ansiklopedik olmadığı su götürmez. ben henüz dini içerikli bir yazı girmediğim için herhangi bir ifade veya sıfat kullanmadım. Ama sadece başlıkta değil, metinde bile Hz. ifadesi kullanılması taraflı olabilir. (dini inançlara saygısızlık olarak algılanmamalı.) konu ile ilgili fazla düşünmedim ve bilgi sahibi değilim ama benim kanaatim "Muhammed peygamber", "Musa peygamber" gibi bir ifade tarzı makul. (inanışa göre) peygamber olduklarının vurgulanması ile birlikte bu ifade kişinin kavrama verdiği saygı ölçüsünde saygıdeğer olacaktır ve öyle algılanacaktır. Tembelejderha 13:04, 30 Ocak 2006 (UTC)

Tembelejderha Selam, biraz daha bekleme kararı aldık Ugur ile. Acele etme, gözlem altında olaylar. Kolay gelsin ;) Metal Militia 11:37, 16 Şubat 2006 (UTC)

Tembelejderha adam www.geocities.com/strateji_taktik/makaleler bu siteden kopyalıyor ama ilginç maddeler ben gerekli düzeltme ve katkıları yaparım.O yüzden kategori açtım orda toplayıp hepsiyle ilgileneceğim.--Erdemsenol 00:06, 19 Şubat 2006 (UTC)

Tembelejderha Keşkek pilav grubuna mı girsin etli yemek mi?--Erdemsenol 00:35, 21 Şubat 2006 (UTC)

manevi destek[kaynağı değiştir]

Tembelejderha selam, yöneticilik başvuruma verdiğin manevi destek için teşekkür etmek istedim. Hepimiz güzel bir ansiklopedi yaratmak için, "Vikipedi için", birşeyler yapma gayretindeyiz. Tabii bu gayretleri sarfederken de diğer kullanıcıların, gurur verici desteğini görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Tekrar teşekkür ediyorum. Ben de senin Vikipedi'ye yaptığın değerli katkıları zevkle izliyorum. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Metal Militia 08:50, 23 Şubat 2006 (UTC)

Tamamdır ;) iyi çalışmalar, kolay gelsin. Metal Militia 12:52, 23 Şubat 2006 (UTC)

Evet zaman zaman bombalar çıkabiliyor. Ama bu cümle Thrash Metal`i (hatırlarsın) geçemez derim :) 16 19:39, 26 Şubat 2006 (UTC)

Hehe evet sanırım ekşi sözlükten kopyalanmıştı, ya da oraya yazan kişi buraya da yazmıştı bilemiyorum ama gerçekten komikti :) . IRC kanalına gelirsen orada da sık bulunuyorum sohbet ederiz, hoşçakal :) 16 19:52, 26 Şubat 2006 (UTC)

Evet, aslında daha garibine rastlamıştım. Yanlış hatırlamıyosam biri Zincirlikuyu,İstanbul maddesini açarak BABA Seni çok seviyorum gibi bir şeyler yazmıştı, başta babasının rahmetli olduğunu ona olan sevgisini de buradan göstermek istediğini düşündüm (yani diğer tarafa da mesaj yollanıyor zannettim :) . Sonra aklıma geldi, Müslüm Gürses`te yasaklı albüm konusu altında Zincirlikuyu,İstanbul diye bir satır geçiyor yani adam Müslüm Babaya sevgisini belirtmiş :) Öyle de bir anımdı. 16 19:23, 2 Mart 2006 (UTC)

Şablonun ismini değiştirdiğin için teşekkürler--nosferatü 13:57, 4 Mart 2006 (UTC)

kapitalizm hakkındaki mesajınızı okudum ve çok şaşırdığımı söylemek istiyorum. demekki kapitalizm size göre salt ekonomik bir sistemden başka bir şey değil yani ne bir ideoloji ne de bir sosyal sitem!! ne eğitim aldınız bilmiyorum ama size tavsiyem bu yanlıştan en kısa sürede dönünüz!

şmidi bana lütfedip bir kaç sosyal sistem bir kaç tanede ideoloji ve bir kaç tanede ekonomik sistem adı yazarsanız bende sizin bu söyediklerinizin arasındaki farkı görebileyim. cevabınızı kısa sürede bekliyorum,bi debu arada kapitalizm makalesini doğrusuyla değiştirdim

topla ekibi burada oylayalım hemen :) . Bilmiyorum istersen Noumenon`a sor bir de. 16 14:26, 7 Mart 2006 (UTC)

Konuyu noumenon Köy Çeşmesi`ne taşıdı, haberin olsun. 16 18:09, 7 Mart 2006 (UTC)

Liste/3 şablonları...[kaynağı değiştir]

...silinmesi gereken, içi boş ya da uygunsuz şablonlar değil, VikiSözlük'teki "eş anlamlar" listesini satfaya yaymaya yarayan "üst / orta /alt şablonları"nın benzerleridir. Şimdilik kullanılmış olduğu yeri ve nasıl kullanıldığını ya o şablonlara ait "sayfaya bağlantılar"da ya da kullanıcı sayfamdan görebilirsin.

Şablonları silinmeye gödermezden önce, "sayfaya bağlantılar"ını inceleyerek kullanıldığı yerlere bir bakmalı; işe yarayıp yaramadığı daha iyi anlaşılır...

--Doruk Salancı 06:56, 9 Mart 2006 (UTC)

Tekrar Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Tembel olan benim galiba aslında. Düzelteltmelerinizi fark ettim. Tekrar teşekkürler. Şimdi aynı problemleri yaşayan diğer maddelerimide ben halletmeye calışacağım. Bu arada dün Titicaca gölünde sayfaya resmi daha güzel yerleştirmişsiniz. Bende değiştir sayfasina gidip sizin formülleri ezberliyor diğer maddelerde uyguluyorum. Bu arada tanışyığımıza memnun oldum . selamlar --Baylan 19:12, 22 Mart 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Tembelejderha yardımınız için teşekkür ederim. Ben de bu sayede yazdığım diğer maddeye kategori ekledim. Vikipediyi yeni keşfediyorum. Diğer dillerdeki wiki mükemmel.Ancak Türkçe sayfalar çok cılız aradıklarımı yabancı dillerde çok kolay bulurken bizde çok temel şeyler bile yok yada çok az bilgi içeriyor. Umarım zamanla bizdede olur. Bir şey daha sorarsam çok yük olmam umarım. Bu Titicaca Gölü maddesinde "gölü" kelimesi üst başlıkta küçük harfle başlıyor bu düzeltilebilir mi? Birde Torres del Paine maddesini arama için taratırken küçük harflerle tarama yapınca bulamıyor.İlla madde adını orjinalindeki gibi giriş istiyor. Net ortamında herkes küçük harflerle arama yapar. bu düzeltile bilir mi?3.cü sorum çok mu soru soruyorum.-)))) selamlar--Baylan 16:53, 22 Mart 2006 (UTC)

Selamlar. daha önce yazdığım bir maddeye kategori eklemiştiniz. 2 madde daha yazdım onlarada eklerseniz sevinirim yada bana öğretirseniz.Ben daha bu sitede yeniyimde. selamlar--Baylan 17:18, 21 Mart 2006 (UTC)

e-mail olayı[kaynağı değiştir]

Tembelejderha olayı halletmişsin:) e-mail yolladım sana. Orada bulunan uyarıyı son değişiklikler ve izleme listesinin üzerine ben ekledim. Wiki yazılımının en azından şu an için öyle bir alt yapısı olmadığı için uyarıyı bu şekilde yapabildik:) Neyse en azından sorunu halletmişsin. E-mail yollayabiliyoruz sana. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 22:28, 9 Mart 2006 (UTC)

sorun birazda benden güzel açık yazmadım, köy çeşmesinde de açıklamadım:) gerçi ilk yazdığımda ben de nolduğunu anlamamıştım en:wikide gördüm.Önemli diye hemen çevirip ekledim:) Neyse iyi geceler--Ugur Basakmesaj 22:36, 9 Mart 2006 (UTC)
  • Ben dün gece sizin benim yazdığım tarafsız olmadığı için sildiğiniz makalenin yazarıyım.Dün size bir örnek göstererek makalemin silinmesinin hakızlık olduğunu belirtmiştim fakat düzenlemeler yapmış olmamam rağen gene silinmiş makale. Şimdi benim anlamadığım ordaki makale ile benim yazdığım makale arasında ne fark var eğer stalingrad ile ilgili makaleyi okursanız ne dediğimi anlayacaksınız fakat ben okumadığınızı biliyorum. Ozaman benim makaleminde silinmesinin de anlamı yok....
Latince deyişleri görünce geldi aklıma benim de. Temel Latince deyişleri girersek güzel olur. - Noumenon 19:49, 10 Mart 2006 (UTC)
  • tamam, Karakol'la ilgili anlam ayrım sayfasını İo gibi yaptım, saygılar.

Tembelejderha , html tarzı kodlar hakkında çok zayıfım bir kod ile nasıl yapılabilir bilmiyorum. Aklıma gelen tek fikir üstte bulunan ülke bilge şablonu ile {| şeklinde kullanarak bir tablo içine sokmak geliyor. fakat buda kötü bir çözüm gibi. Belki ülke bilgisinin hemen altına değilde, yine sayfanın en altına farklı bir dizayna koyabiliriz o şablonları.--Ugur Basakmesaj 15:46, 12 Mart 2006 (UTC)

en:Turkey sayfasın altında bulunan çözüm daha güzel değilmi. İstendiği anda açılıyor istendiği anda kapatılıyor. --Ugur Basakmesaj 16:02, 12 Mart 2006 (UTC)
Tembelejderha en yakın zamanda bir iki örnek hazırlayıp sana bir örnekle göstermeye çalışacam. --Ugur Basakmesaj 08:37, 14 Mart 2006 (UTC)

İkazınız için teşekkür ederim. Ben 17 yıllık bir tarih öğretmeniyim. Bu kadarlık bir bilginin işe yaramadığının ben de farkındayım. wikipedia ile yeni tanıştım sayılır. Bu dönem çok yoğun bir meşguliyetim var. Bu sebele benim şimdiki katkılarımın asıl amacı Türkçe madde sayısını arttırmak. Onun için çok iyi bildiğim konularda fazla bir araştırma yapmadan bir kaç cümlelik temel bilgiler veriyorum. Bir aksilik çıkmaz ise asıl ve daha büyüyük katkılarım daha sonra gerçekleşecek. Gelibolu yarımadasına 21 defa öğrencilerimi götürdüm eğer vaktim olursa burası hakkında önemli katkılarda bulunmak istiyorum. Size de işlerinizde başarılar dilerim

Galiçya Aynı zaman da Osmanlı devletinin Avrupada Ruslara karşı savaştığı cephedir.

Eyaletler ve Türkçe İsimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Tembel Ejderha. Yarattığım makaleler genelde Kanada'nın EYALETLERİ üzerine oldu, ve dürüst olmak gerekirse eyaletleri isimlendirmek konusunda bir çok kez kararsızlık yaşadım. Çünkü bir taraftan ne Kanada, ne de onun eyaletleri Türkler tarafından yeterince tanınıyor; diğer tarafta ise bu Vikipedi, Wikipedia değil... Eyaletlerin bir çoğunun Türkçe içinde sıklıkla kullanılmaması sebebiyle isimlerinin orjinallerini kullanmakta karar kıldım. Örneğin, "California" eyaleti için Türkçe'de Kaliforniya'yı kullanabiliriz; çünkü eyalet Türkiye'de geniş bir kitle tarafından tanınıyor ama Prens Edward Adası ortalama bir Vikipedi okuyucusu için ne kadar anlama sahip. Bu bağlamda "Nova Scotia" için Yeni İskoçya, "New Brunswick" için Yeni Brunswick, "Prince Edward Island" için de Prens Edward Adası isimlerini kullanmamayı yeğledim. Diğer taraftan "Newfoundland and Labrador"'u "Newfoundland ve Labrador" olarak tercüme ettim, ve "British Columbia" için "Britanya Kolombiyası" sayfayasından yönlendirme yaptım... Tüm diğer Vikipedistlerden beklediğim gibi, sizden de bu konuda tavisye bekliyorum. İyi çalışmalar.

süreler ile ilgili bir güncelleme yapılmış. Katpatuka tarafından, bir test edeyim dedim:) en son engellenen kişiydi zaten, hemen açtım ardından.:)--Ugur Basakmesaj 14:22, 16 Mart 2006 (UTC)

La Boz de Türkiye[kaynağı değiştir]

Sayın Tembelejderha, Sami Kohen sayfasına yaptığınız değişikliği görünce bir araştırma yaptım. İspanyolca bilginize saygım var ancak İspanyolca Ses sözcüğü Voz sözcüğüne karşı gelmekle birlikte ülkemizdeki Yahudi Sefaradların kullandığı Ladino (İspanyolcanın bir lehçesi) dilinde Boz sözcüğünün Ses sözcüğü yerine kullanıldığı sonucuna vardım. O yüzden izninizle değişikliğinizi geriye alıyorum.

Vikiyazar 18:42, 16 Mart 2006 (UTC)

Sözde Ermeni Soykırımı[kaynağı değiştir]

Dedikleriniz doğru ama size şunu söylemek istiyorum googleden ermeni soykırımı yazın ve Türkçe sayfalarda arama yapın karşınıza çıkacak ilk site mezalimler tarafından hazırlanan bir site olcaktır. Türkçe sitelerde bile böyle ise geri kalanını varın siz düşünün. Biz daha kendi dilimizdeki maddeleri bile düzenleyemiyoruz niye tarafasız olmalıyız diye ermenilerin 4 T kuralını duymuşsunuzdur Türkçe vikipediyi bile bu amaçlşarı doğrultusunda kullanıyorlar.--AbSar 17:25, 17 Mart 2006 (UTC)

  • Oylamada şahsi oyum olabilecek cümlelerimi sildim. Fakat yorum yapmanında yasak olduğunu sanmıyorum. Eğer o da yasaksa seve seve konunun Tartışma sayfasına taşırım. Fakat belirtildiği üzere "Lütfen fikirlerinizi burada Silinmeye aday maddeler sayfasında belirtiniz." metni üzerince fikir belirttim. --Jatha 17:55, 17 Mart 2006 (UTC)

sağol ölümlü[kaynağı değiştir]

Sebastian (Sebastian kont drakulanın yardımcısı) olmayı kabul edersen otomotiv sayfalarını beraber geliştirebiliriz--nosferatü 10:20, 18 Mart 2006 (UTC)

  • Otomobil markalarıyla ve sektörüyle ilgili önemli bir arşive sahibim aynı zamanda sektörde çalışıyorum otomobillerle ilgili teorik bilgilerim iyi düzeydedir. Bir gün düşündüm nasıl yapsamda insanlara bu bilgileri aktarsam diye ve buldum wikipedia çözüm bu. İnternetteki bilgiler çok dağınık belli bir noktada toplanması gerekiyor ve bölük pörçük kağıtlardan oluşan arşivimin düzenlenmesi , tasnif edilmesi gerekiyor. Kopyala yapıştırı sevmiyorum kendi ifadelerimle yazmak istiyorum ama her zaman bu mümkün değil tabi birde ulaştığım bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek lazım eğer yanlış bilgi girişi yaparsam lütfen düzelt yaklaşık 450 otomobil üreticisi var bunları girmeye çalıştığımdan son günlerde teknik bölümünü aksatıyorum. Eğer katkı yapmayı düşünüyorsan takipçinim yazdılarını desteklemeye hazırım kolay gelsin--nosferatü 10:37, 18 Mart 2006 (UTC)
sindiriyorsun demiyor, sindirmeye çalışıyorsun diyor. açıkçası kürdistan kürt kürt tarihi makalesiyle fazla ilgilenmiyorum. orda yaptığınız değişiklikleri de pek bilmiyorum. yalnız sadece tartışmalara ve deişiklik özetlerine bakarak karşılıklı birbirinize hakaret ettiğinizi görüuorum. bu da beni rahatsız ediyor. velevki yaptığınız değişiklikler türklerin geleceğini kurtaracak olabilir, ama hararetler kesin olarak buranın kalitesini düşürüyor. alın birbirinizin e mailini, ya da buluşun bir yerde ne yaparsanız yapın. hele o ben ceyhanlıyım, olayı kökünden hallederim gibi mafyamsı laflar falan hiç yakışmıyor. burası dağ başı mı? ne düşündüğünüz, yaptıklarınız beni ilgilendirmez, (zaten pek ilgilenmiyorum) ama burada hakaret etmeyin. buranın hakaretlerin uçuştuğu ucuz bir mekan olması beni ilgilendiriyor, bu yazıyı da bu yüzden yazıyorum. Tembelejderha 17:15, 19 Mart 2006 (UTC)

Tembelejderha yeni mi aklına geldi hakaret edildiğinde yazı yazmak.

Önce olayların geçmişini iyice incele kim kime hakaret ediyor öğren sonra muhakemesini yap ve görüşünü zamanında bildir.

Ayrıca o cümle davranış biçimini ifade eden bir cümle tehdit cümlesi değil. Buranın dağ başına dönmesini istemiyorsanız zamanında gerekeni yapın ki birileri burayı değneksiz meydan sanmasın.

Türklerin geçmişi ve geleceği ne benim nede başkasının yazdıklarıyla ölçülecek değildir, aslolan varsa insanın içinde bir sevgi ve ilgi bunu ortaya koymasıdır.

Bence ilgilenmemeye devam et, ilgileneceksende zamanında ilgilen.--Erdemsenol 18:11, 19 Mart 2006 (UTC)

Dökümler aşağıdadır okuyun, hakaret karşılıklımı tek taraflımı[kaynağı değiştir]

Triganosun yazdıkları

  • fark) (son) 03:59, 13 Mart 2006 Tirigan (soysuzun biri maddeye hakaret yazmış)
  • 03:36, 13 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Dicle Nehri (lan tirro erdem degıstirme maddeyi)
  • (fark) (son) 04:01, 19 Mart 2006 Tirigan (erdensenol denen bozmanin sacmaliklari kaldirildi. kendi tarihine bak bozma.)
  • (fark) (son) 02:30, 18 Mart 2006 172.212.139.163 (Erdemsenol denen bozmanin sacma sapan ve komik bilgileri silinip gercekler yazildi.)
  • (fark) (son) 19:57, 8 Mart 2006 Tirigan (bana bak erdem denen bozma Kürt tarihi Kürtler yazar. sen karışma Kürt tarihine. Kendi tarihine bak)
  • Tarihsizler Kürt tarihine laf ediyor

Kardukhilerin Kürt olduğu tartışılamayacak kadar kesindir. Hiç boşuna ağlamayın. Bu kadar eski Tarihiniz bile yok bize gösterebileceğiniz ama dırdır ediyorsunuz. Haritaya bakarsan Kardukyayı ta Kurdistanın kendisi olduğunu anlarsınız. Ha başka kapıya. Bu topraklar 5000 yıllık Kürt toprağıdır.

  • karaktersiz

Soysuzun biri maddenin heryerine silinsiz diye yazilar koymus ve yazi nerdeys e okunmuyordu. Ben duzelttim. Kurd tarihi bazilarina batiyor anlasilan. Kendilerinin maddedeki gibi 2500 yila yakin tarihleri yok ya herhalde kiskancliktan agliyorlar. muhahahah.

  • esref kardese

ya esref kardes bu Erdemsenol denen kisi Kürt Tarihi bölümünü güncellemem engel oluyor ve hep siliyor kafasına göre. Bir bu yazının kaynakları ve hangi kitaplarda yazılmış olmasına rağmen silinmek istenenler listesine koyuyor erdemsenol denen kişi. Acaba mumkun mu Erdemsenolu Kürt Tarihi bölümüne erişmesini engellemek. Yaparsan m

  • 19:23, 8 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kürt (Erdensenol Kürt tarihini çarpıtıyor. Yöneticiler dikkat)

Tartışmalar

  • Tiriganos'a çağrı...

Şu maddeyi elleyip durma da aklı başında biriyle (Sero) maddeyi bitirelim.Sen uğraştığın sürece bu madde böyle sonsuza kadar kalır.--Erdemsenol 03:47, 13 Mart 2006 (UTC)

  • (Tiriganus ve uzantısı Trol zararlıları ,sizi sevimli şempanzeler uyumadınızmı hala)
  • (Triganus vandalı Vikiye adam gibi katkı yapmadığın sürece seni adam yerine koymayıp bundan sonra neden belirtmeden eski sürümleri getirecem)
  • (vandalizmden dolayı eski sürüm geri getirildi)
  • (Trigon yeğenim bunlar beyhude çabalar hiç uğraşma işine gücüne bak enerjine yazık)
  • (Trigonos trol zararlısının yaptığı değişiklik geri alındı)
  • (eski sürüm geri getirildi,Trigaganos Gerillos, Su uyur Türk uyumaz)
  • (eski sürüm geri getirildi, Trigonos gene faliyete geçmişsin yeğenim)
  • (05:24 . . 172.214.155.18 tarafından yapılan değişiklik geri alınarak05:23 . . Erdemsenol (Tartışma) (→Dış Bağlantılar - düzeltme) getirildi)
  • (04:56, 12 Mart 2006 172.214.155.18 yaptığı değişiklik geri alındı)
  • (Tiriganus Gerillos Vandalus,yavrucum,canım,bilimsel katkı yap,Dünya tarihinde içinde KRD olan uygarlıkların hepsine bi hikaye yazacağınaza belgeli vandallık yapın)
  • (Triganus Vandalus tarafından yapılan değişiklik geri alındı,18:56, 8 Mart 2006 Erdemsenol (ek bilgi+düzenleme) sürümü geri getirildi)
  • 17:39, 8 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kürt (vandalizmden dolayı eski sürüm geri getirildi)
  • 20:54, 7 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kürt (Kontratağın ve Triganın yaptığı soytarlık yüzünden koyduğumsiyasi içerikli paragrafı çıkardım.Makaleye objektif (bilimsel)olarak devam edilecektir.)
  • 17:19, 6 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kürt (Sero tarafından yapılan yönlendirme kaldırıldı,Erdemsnol sürümü getirildi,Vandallığa gerek yok,sabır)
  • 19:25, 5 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Tartışma:Kürdistan İşçi Partisi (Yöneticilerin dikkatine:Bölücü örgüt sempatizanı yine eylemlerine başladı, 3R yaptırmaya çalışıyor)
  • 05:06, 5 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Tartışma:Kürt tarihi (Almanyada'da olsan Fizanda'da seni buldururum ama devletin parasına yazık olur.Seninle uğraşmak gayet zevkli oluyorÇelik gibi sinire sahip olmanın ne demek olduğunu ÖĞRENECEKSİN,,yırtınmaya devam et,)
  • 03:39, 2 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kullanıcı mesaj:Erdemsenol (Türk Dili dünyanın en eski dillerinden biridir hatta en eski dilidir.Şimdi ben aslında Çinlilerde Türktür desem kafayı yersin onun için demiyorum)
  • 03:29, 2 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kullanıcı mesaj:Erdemsenol (Normal şartlarda seni adam yerine koyup yazmam ama bugün uykum yok vede senin gibileri topluma kazandırmak lazım,sende şefkat eksikliği var)
  • 03:19, 2 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kullanıcı mesaj:Wisdom (pardon Wisdom yanlış yere yazmışım)
  • 03:09, 2 Mart 2006 (geçmiş) (fark) Kullanıcı mesaj:Wisdom (ufaklık soyumuz neymiş valla merak ettim beni bi aydınlatsana)

emnun olurum. tşkr.

Mondros Antlaşması maddesinin silinmesi gerekir. Çünkü böyle bir antlaşma yoktur bu bir antlaşma değil mütarekedir yani sadece cephelerde çatışmaları sona erdirir. Burada mondros mütarekesi kastedilmek istenmiştir. Bir şeyin iki maddesi olmaz. Mondros Mütarekesi maddesi zaten var. Mondros Antlaşmasındaki gerekli bilgileri Mondros Mütarekesi maddesine taşıyıp yeniden düzenledim. aslında elden geçmesi gereken tarihle ilgili çok madde var. Vaktim olduğu sürece katkıda bulunmaya çalışacağım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

arkadasım o yazının yerinde benim bu koydugum yazım vardı. baskası degıstırıyor. Sacmalıkları orda tutmak bıle komık. Ben kendi yazımı koyuyordum. Baskası sacmalıklarla degıstırmıs dıye ve baskasıda taraflı sablonunu eklemiş diye o yazının silinmesini mi beklemek zorundayız şimdi? Benim yazim vardi orda onceden. Ne olacak simdi? Tartismaya bile degmez o yazi. Ben bilimsel yazimla tekrar degistirecem. Bu sacmaliklari burada tutamam kusura bakma. Eski surumu getirecem.

  • Ülkeler karegorisinde Bağımsız Devletler başlığı altındaki alt kategori yanlış doğrusu 'Bağımsız Devletler Topluluğu' olmalı ayrıca Tarih konusundaki alt kategoriler çok sayıda eksiklik ve hata var yeni kegoriler oluşturma ve yanlışları düzeltmenin nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar. -- imzasını atmayı unutan tarih amca.

selam memty, "ingiliz vokalistler" vb. kategorilere "ingilizler" eklemişsin ya, onun için msj atıyorum. müzisyenler kategorisini düzenliyoruz. vokalistler, gitaristler, şarkıcılar, besteciler vs. hepsi ayrı. hepsinin içinde ingiliz şarkıcılar, türk şarkıcılar vs. var. bunları da ayrıca müzisyenlere ekliyoruz. şöyle: ingiliz şarkıcılar, ingiliz basçılar, ingiliz vokalistler, besteciler, gitaristler..... bunların hepsini toplayıp bi de "ingiliz müzisyenler" içine koyuyorum. işte sen bu ingiliz müsisyenlere "ingilizler" eklersen hepsi toplu olarak ingilizlere eklencek, bi klasör altında. o yüzden sadece "müzisyenler"e eklersen sevinirim, hatta lütfen ekle :) istersen beraber çalışabiliriz. kolay gelsin. Tembelejderha 12:21, 29 Mart 2006 (UTC)

Tamam anladım. Bu kategorizasyonu tüm milletler için yapalım.
İngilizler
İngiliz müzisyenler
İngiliz gitaristler
İngiliz besteciler
.................
Memty 12:30, 29 Mart 2006 (UTC)

kufurun silinmesi[kaynağı değiştir]

Selam, küfürlü sayfalara sil şablonu koyarken, küfürü de hemen silmek lazım. Biri gelip tesadüfen görse, wikipedia için hoş bir imaj olmaz. Kolay gelsin. denisutku msj 15:51, 29 Mart 2006 (UTC)

selam uğur, botla kategori:amerikalı yazarlar ı kategori:ABD'li yazarlar a taşırsan sevinirim. kategoriyi açtım. sonra amerikalıya da kategori yönlendirme koyarız. Tembelejderha 12:52, 30 Mart 2006 (UTC)

Tembelejderha şu anda bota ufak bir iş yaptırıyorum o biter bitmez hemen kategori:amerikalı yazarlarkategori:ABD'li yazarlar'a taşırım.--Ugur Basakmesaj 12:55, 30 Mart 2006 (UTC)
Şu anda başladı sen bakmadan bitmiş olur işi. Kolay gelsin. --Ugur Basakmesaj 13:01, 30 Mart 2006 (UTC)
pardon.. kategoriler konusunda biraz karanlıkta kalmıştım.. taslakları o şekilde düzenlerim.. uyarı için sağol..

Candymoan 13:57, 30 Mart 2006 (UTC)

  • ya kardes sana Kurd tarihi dokunuyor mu? Benim astigim yazinin ilk baslardaki asilan yaziyla alakasi yok. Kralliklar, devletler var yeni ekledigim.Tirigan

bir daha muhaleteini gormiyim. :)