Kullanıcı mesaj:Sigitolo

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Sigitolo, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

 Levent İleti Katkılar   21:27, 4 Kasım 2009 (UTC)

  • Siz de sağolun, aman öyle demeyin; bir zaman önce kullanıcı adım "levent abi"ydi, (tamamen yaşımdan kaynaklı), "abilik taslıyor" diyenler çıkmıştı, ne haddime? Sadece doğruluğuna inandığım bir proje için elimden geleni yaptığıma inanma yolunda vicdanımı rahatlatıyorum. deneme tahtasındaki değişikliğinizi görünce, Katkılarınıza bakmıştım, böyle olumlu bir kullanıcıyı aramızda daha sık görmek isteriz. Sevgiler, iyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:38, 4 Kasım 2009 (UTC)
  • Merhaba size bir soru sormak istedim müsait misiniz sayın Viki çizer--Sigitolo 21:57, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Elbette, buyrun...Vikipedist 21:59, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Öncelikle yanıtınız için teşekkürler... Vikipediye dadanan şu vandallara daha aktif olarak nasıl yanıt verebiliriz beni aydınlatırsanız memnun olurum sevgiler...Bu imzasız yazı Sigitolo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    • Vandallara yanıt vermek demek; onlarla bir diyaloğa girmek değildir. Kısaca izah etmek gerekirse; sadece yaptıkları değişiklikleri geri almak, düzenlemek ve onları uyarmaktan ibarettir. Hizmetlilerden vandalın engellenmesi konusunda yardım da istenebilir. Vikipedi:Vandalizm, Vikipedi:Vandalları aşağılamayın, Vikipedi:Vandalizmle Mücadele Timi sayfalarına göz atmanızı öneririm. Yine bir sorunuz olursa memnuniyetle bildiklerimizi paylaşırız. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 22:08, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • ii geceler sevgili vikipedistler:)--Sigitolo 01:15, 12 Aralık 2009 (UTC)

Oy kullanmak[kaynağı değiştir]

Selam. VP:OY sayfasından görebileceğin gibi 2 aydan fazladır üye olarak bu kriterleri sağlıyorsun. SAM, SRA, KMA, SMA ve çeşitli yetkiler için yapılan başvurular gibi birçok oylama için oy hakkın mevcuttur...--вяí¢αи76ileti 00:15, 13 Aralık 2009 (UTC)

Aynı sayfada "en az 150 değişiklik yapmış olmak" diyor. Oyunuz geçerlidir. --M.M.ileti 00:18, 13 Aralık 2009 (UTC)
Pardon, aklımda 200 olarak kalmış da. Zaten mesajı düzelttim ama, sen çoktan görüp bana mesaj yazmıştın bile... Her neyse bak Metal Militia da ben de... SDD'de aktif olarak gördüğün deneyimli gördüğün kullanıcılara çekinmeden kafana takılanları sorabilirsin... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 00:22, 13 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhabalar Sigitolo; size bir monobook.js sayfası oluşturdum. Tarayıcınızın önbelleğini boşalttıktan sonra bir deneyip bana sonucu bildirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   22:49, 22 Aralık 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba; hangi tür tarayıcı kullanıyorsunuz? Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak önbelleği temizledikten sonra denediniz mi? Yine olmadıysa Vito'ya bir soralım.  Levent İleti Katkılar   20:03, 23 Aralık 2009 (UTC)
  • Kolay gelsin, sevgiler..  Levent İleti Katkılar   13:57, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • İşte bu konu Vito'nun ilgi alanına giriyor, akşam gelirse ona soralım.  Levent İleti Katkılar   14:10, 25 Aralık 2009 (UTC)

Vikipedi'de oy kullanıp kullanmamakta serbestsiniz. Fakat oy kullanmanız daha iyi olacaktır. (Gerekçeyi belirttikçe)--Captain BradleyMesaj Sayfam 05:29, 29 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba. Şuradaki yorumunuz üzerine, o oylamayı doğrudan ilgilendirmeyen düşüncelerimi buradan yazmak istedim. Söz ettiğiniz yönergeyi okumadım, ancak bir olasılıktan söz etmiş olacak. Öte yandan bazı oylamalardaki tartışmalar, kişilerin kendi fikirlerini ve tutumlarını ortaya koyar. Bölünme ya da benzeri bir durumdan söz etmek bence doğru değil. Bugün aynı fikirde olduğunuz kullanıcıyla yarın taban tabana zıt fikirleri savunabilirsiniz, kimse topluluk halinde hareket etmiyor. Bunlar bir yana, oylamalar katılmak ya da katılmamak tamamen size kalmış. Bir yanlış anlama söz konusu olmasın diye sorma ihtiyacı hissetmiştim. Açıklamanız için tekrar teşekkürler. --yabancım 17:01, 29 Aralık 2009 (UTC)

Cüce gökada[kaynağı değiştir]

Sanırım şu konuda fikir ayrılığına düştük. Müsait olduğunuzda vakit ayırmanız mümkün mü? --Coriolis 19:22, 12 Ocak 2010 (UTC)

Geri Bildirim[kaynağı değiştir]

  • merhaba son yaptığınız değişikliğe baktım, o basketçinin adı sizce öyle mi yazılır--Sigitolo 00:12, 13 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba, bahsettiğiniz sayfadaki yazım tarafımdan değil anonim bir kullanıcı tarafından yapılmıştır. Aynı ayda değişiklik yapmakda olduğumuzdan çakışmalardan dolayı düzeltmem farklı bir hal almıştır. Ve neticesinde geri alınmıştır. Lütfen daha detaylı inceleyip öyle soru sorma - cevap alma mantığında ilerleyelim. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:18, 13 Ocak 2010 (UTC)

Öncelikle elinize saglik, makaleyi duzeltmek icin hakikaten cok ugrasiyorsunuz. Iki konuda yorumunuzu rica edecegim. Benim fikrim, sayfa numarasi belirtilmeyen kitaplarin dipnotta degil kaynakcada yada belirtilmesi daha uygun duser. Ikincisi de diger dillerdeki vikipedileri kaynak gostertermek yerine onlarin kaynaklarini gostersek. Bu konuda acikcasi emin degilim, teamül nedir? Selamlar--Coriolis 15:34, 13 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba, öncelikle takdiriniz için teşekkürler. “Sayfa numarasi belirtilmeyen kitaplarin dipnotta degil kaynakcada yada belirtilmesi daha uygun duser” demişsiniz, elbette sayfa noları olsaydı daha güzel olurdu; ama gerek vikipedimizdeki gerekse diğer vikilerdeki SM maddelerinde kitaplar kimi zaman sayfa nosu verilmeden kaynak olarak gösterilmiş dipnot şeklinde. Örneğin gökada madddesinin çevrildiği İngilizce vikide de sayfa noları verilmediği halde bu en büyük vikinin katılımcıları ve hizmetlileri o maddenin SM olmasında bir sakınca görmemişler. İkinci hususa gelince, eğer gökada maddemizde diğer vikilerin kaynakları verilmeyip de viklerin kendisinin kaynak olarak gösterildiği bir yer görürseniz, gösterin, elbirliğiyle yapalım! Ben böyle bir şeye rastlayamadım, gözümden kaçmış olabilir. İyi çalışmalar--Sigitolo 16:47, 13 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba, sonucta dipnotlarda ihtiyacimiz tek bir bilginin cevabini almak, Evrendeki Galaksilere Giris kitabinin tumunu okumama gerek olmamali bunu icin. Ingilizce vikipedi de boyle yapildiysa yazan (Ki mazur gorulebilir, sonucta sifirdan makaleyi yazmislar, atlamis olabilirler) ve oylayanlarin hatasidir. Bize dusen o makaleyi vikipediye aktarirken kalan ufak tefek hatalari da duzeltmektir (Giris icin bile az ugrasmadik degil mi?). Kaldi ki evren nelerden olusur sorusunun cevabini bulabilecegimiz tek kaynak ingilizce vikipedinin kaynagi olmamali, siz de baska bir tane daha eklemissiniz. Su an itibari ile bahsi gecen kaynak eksiktir ve bilgi icermemektedir. Web referanslari icin {{cite web}} sablonunu onerebilirim, vakit alan formatlamayla ugrasmaniza gerek kalmaz.
Ikinci olarak
 diger dillerdeki vikipedileri kaynak gostertermek yerine onlarin kaynaklarini (kaynak) gostersek?  Bu konuda(n) 
 acikcasi emin degilim, teamül nedir?
demistim. Kasttegim direkt olarak diger vikipedinin kaynak gosterilmesi idi (Ör). Fark etmissinizdir yöntem bu makalede cokca kullanilmis (11 adet). Herhangibir makalede kullanilabilir belki ama seckin madde de kullanilmali mi?
Sonuc olarak siz de ben de bu makalenin bir yerlere gelmesi icin ugrasiyoruz. Madde cok vaktimizi alacakmis gibi gozukuyor. Selamlar--Coriolis 23:09, 13 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba bu madde için gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Bence bana yazdığınız bu mesajda dile getirdiğiniz düşünceleri maddenin SM adaylığı sayfasında dile getirirseniz daha yararlı olacaktır. Çünkü bu mesaj alışverişimizi izleyememiş diğer vikipedistlerin de çok yararlı fikirleri olabilir. Zaten benim bu maddeyi daha da geliştirecek fazla zamanım da olmayabilir. Sonuç olarak bu fikir teatisini iki kişi arasında olmaktan çıkarıp SM adaylığı sayfasında yorum tarzında aktaralım derim. Ne dersiniz. İyi çalışmalar.--Sigitolo 00:33, 14 Ocak 2010 (UTC)
Katiliyorum, ben de tam yaziyordum. :) Selamlar--Coriolis 00:39, 14 Ocak 2010 (UTC)

Dev kara delik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle maddeyi oluşturduğunuz için elinize sağlık. Yalnız içerik birebir kara delik maddesindeki dev kara delikler bölümünden alınmış. Acaba maddeyi geliştirmeyi düşünüyor musunuz? Yoksa aynı içerikle yeni madde olmasındansa bölüme yönlendirme sayfası yapılması daha uygun olur. Böylece madde geçmişinden yazarlar okunabilir. #redirect [[Kara delik#Dev kara delikler]] şeklindeki kodla ilgili bölüme yönlendirme yapabilirsiniz. Saygılar, iyi çalışmalar--Merube 89msj 17:52, 15 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, Dev kara delik maddesini geliştirmeyi düşünmüyorum. O yüzden önerdiğiniz şekilde maddeyi kara delik maddesinin ilgili bölümüne yönlendirdim. Yol göstermeniz için teşekkürler. Sevgiler, saygılar...--Sigitolo 23:09, 15 Ocak 2010 (UTC)
Anlayış ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Katkılarınız için de ellerinize sağlık ve teşekkürler. Sevgiler, saygılar iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:15, 16 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba dostum, seni tekrar görmek güzel.--CRea80 13:22, 7 Ocak 2011 (UTC)

  • Yıllar geçer, devran döner, herkes ektiğini biçer...--Sigitolo (mesaj) 22:30, 15 Nisan 2012 (UTC)