Kullanıcı mesaj:SelimDURMUS

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Selimdurmus![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Krkzn 21:39, 14 Ocak 2007 (UTC)


Selim DURMUŞ:

1979 Kocaali / SAKARYA doğumlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Sistem Yöneticisi. Selçuk Üniversitesi 2002 mezunu. 1990 yılında bilgisayar programcılığına başlayan Selim DURMUŞ; Fortran, Cobol, Algol, PL/I, Pascal, dBase, GW Basic, Q Basic, Visual Basic, VB.net, C, C++, C#, Java, J#, Lisp, Pyhton, Perl, JavaScript, Action Script, Php Script, HTML, XHTML, DHTML, XML, ASP, ASP.net, Assembly, Delphi, ColdFusion, FoxPro, LSP, J2EE, Matlab, Maya, Jal, SQL, VBScript, WML, MyQL, PostgreSQL, programlama dillerine veya betiklerine vakıftır.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü webmasterlığı ve network administratorlüğü de yapan Selim DURMUŞ, MCSE, MCSA, MCSE-SE ve CEH workshopları katılmış Windows, Solaris, Unix, HP-UIX, Irix, Linux, Netware, BeOS, IBM AS400, OS/2 ailelerine vakıftır.

Halen C-milem adlı bir dil geliştirmekte olan Selim DURMUŞ Kocaali adlı bir işletim sisteminin nin çekirdeğini yazmaktadır.

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yazdığınız maddeyi hemen yukarıya da eklemişsiniz..Birlikte bakalım. Madde adının Selim Durmuş olduğunu da hatırımızda tutalım. Son cümlesi hariç, sizin özgeçmişiniz niteliğinde. Şahsen sizin ansiklopedik bir kişi olduğunuzu düşünmüyorum. O yüzden sil şablonunu ekledim.

Hayır ben aslında üzerinde çalıştığım özgün çalışmamı yazacaktım diyorsanız, ve onun ansiklopediklik olduğundan eminseniz (şahsen bir bilgisayar mühendisi olarak C-milem dilini duymadım, Kocaali ile de ilgili herhangi bir fikrim yok), o zaman ona uygun bir isim altında yeni bir madde açar oraya viki yazım kurallarına uygun bir biçimde yazabilirsiniz.

Sadece yazdıklarınıza bakarak, sözünü ettiğiniz "asıl" amacınızı tahmin etmek oldukça güç. Amacımız kimseyi küstürmek değil. - Krkzn 21:11, 14 Ocak 2007 (UTC)

haklısınız[kaynağı değiştir]

Sevgili bilgisayar mühendisi arkadaşım bu dili ben yazıyorum size onu anlatmaya çalışıyordum ama neyse. Kocaali Dediğiniz ise şuan tape operating işlemleri dahil olmak üzer yapabilen ve bu dil ile yazılmış bir işletim sisteminin çekirdeği ama cevabınız gerçekten beni bilgilendirdi. ben mühendisim ve ben duymadıysam ne işi var değil mi :). evet siz duymadıysanız yoktur. zaten bende olmayanı yapmakla hata ediyorum. özür dilerim. kolay gelsin sağlıcakla.

Selim, sözlerimin yanlış anlaşıldığını görüyorum. Asla çalışman yersiz demedim. Tekrarlıyorum, madde adı ile içerik uyuşmuyordu, ve çalışman hakkında yeterince bilgi yoktu. Usul erkan diyorsan, hoşgeldin şablonumuz var ve eklemeden önce google dan c-milem, kocaali ve adın üzerine araştırma yapmayı tercih etmiştim, o sırada da senden ileti geldi. Benim hatam, kullanıcıların iyi niyetine daha çok güvenmeliyim. Ama inan bugün o kadar boş madde eklendi ki artık yoğurdu üfler olduk.
Cidden, c-milem konusunu ve çalışmanı bilen sensin, viki için uygun olduğunu düşünüyorsan lütfen başkasının muhtemelen yanlış ve eksik girmesini beklemektense kendin eklemeyi tekrar gözden geçir ve lütfen bu defa ona uygun bir ad seç. - Krkzn 21:39, 14 Ocak 2007 (UTC)

eksik düşündüm[kaynağı değiştir]

Yoğun olacağınızı düşünmem gerekirdi ben sadece geliştirdiğim ve kendisini kullanarak bri işletim sistemi çekirdeği yazdığım dili ve işletim sistemini (ls yada dir yerine listele yazmak sizce fena bişeymi?) tanıtmak istemiştim üye oldum ve kendi tanıtım sayfamı gördüm bişeyler ekldeim ve böyle bir madde görmeyince aynı içeriği madde olarak ekldeim haklısınız hatalı oldu. lakin ben vazgeçtim kendi kendime geliştirmeye devam ediyorum etiketişaretlemeli ve Backus-Naur Formu na uygun hazırlanmış bir dil idi tek bilen benim ve tabi kullanabilen kendi derleyeicisi ile brlikte ilk olarak disk ve tape ünitelerinin operate edilmesinden başladım şimdilik boş bir ekran var sadece ama bir disk i ve bir sistemi açabiliyor ve kabuk olarak türkçe komut verebileceğimiz bişey üzerinde çalışıyordum ya kendi kendime devam etme kararı aldım. neyse. sizin işleriniz yoğundur uzun zununvaktinizi almayım. bigün başarılı olursam ( :) yani o günleri görecek kadar yaşarsam) sizde duyarsınız umarım (google da filanda bulunabilir olur :) inşallah) sağlıcakla. kolay gelsin (konsepti tam olarak anlamamadığımdan oldu. üzdüysem affola)

Selim, çalışmana saygım var. Türkçe konusunda yapılacak çok iş var bilgisayar bilimleri dünyasında. Pardüs ile tübitakta gayet güzel şeyler yapılıyor türkçeleştirme adına ama halen yeterli olmaktan çok uzakta. dir ve ls yerine listele tabii ki daha mantıklı. Yanılmıyorsam ls de zaten list'in kısaltmasıydı. "Liste" nin türkçesi olarak da "dizelge"nin önerildiğini görmüştüm. Türk dil kurumunun sayfasına bakmalı.
Grameri sağlama aldıktan sonra derleyiciyi zaten lex+yacc ailesi ile özdevimli üretmek sorun olmaz. Koda gelince de önce bir çalıştığından emin olduktan sonra ancak hızlandırma işlerine bakılır. BU dili kullanarak da diyorsun yeni bir işletim sistemi. Nereden biliyorsun, belki de gelecek 10 yılın Linus Torvalds'ı sen olursun :) Yanılmıyorsam bir ara ODTÜ'de türkçe anahttar kelimeli bir C dili değişimi hazırlanmıştı (if yerine eğer, vb). Dil'in türkçelik oranı dışında ne gibi artıları var ?
Çekirdek yazmak...derin denizlere atılmışsın. Umarım çabalarının karşılığını alırsın.
Vikiye gelince, uyulması gereken birkaç kural var yazım ve telif hakları ile ilgili olarak onun dışında css ile bağdaştırılmış basit bir meta-dil. Zaten olağan maddeler yazmak için onlara da ihtiyacın yok. Bilgisayar bilimleri ile ilgili yazılabilecek tonla boş sayfa var. Fikrini değiştirip katılmayı seçersen sevinirim. Herhangi bir soru için çekinme, Kullanıcı mesaj:Krkzn sayfasına yzabilirsin. Çalışmalarında başarılar. - Krkzn 22:13, 14 Ocak 2007 (UTC)

Selamlar.Siz benden eskisiniz ancak küçük bir hatırlatma yapmak istedim.Bildiğiniz gibi çok kısa maddeler VP:HS gereği silinmektedir.Bu sebepten oluşturduğunuz maddelerin taslak kriterlerini sağladığından emin olunuz.Bir de maddelere iç bağlantı şablon ve kategori de ekleyebilirseniz maddeler çiçek gibi olur :) İyi geceler.Sağlamcıileti 22:07, 2 Eylül 2007 (UTC)

teşekkür ederim ancak henüz wikiye alışmış değilim yada unutkanım bilemiyorum.

eklediğim maddeleride hatırlamıyorum :)

Tartışma sayfasına yazmış olduğunuz maddeleri inceledim, katkılarınızın çok iyi olduğunu söylemeliyim. Diziler ve karakterleri (özellikle kurtlar vadisi gibi zırvalıklar) konusunda benim de rahatsızlığım var ama bunlar malesefki ansiklopedik. Gizem Güneş sayfası için gerçekten çok emek sarfettiğinizi görüyorum konu ile ilgili fikirlerinizi lütfen bu sayfada da belirtin sonuçta kararı topluluk verecek. Neyse başlangıç pek hoş olmadı, belki sonrası iyi olur. Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 03:09, 10 Şubat 2008 (UTC)

Anlayışın için teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

ama inan bana amacım reklam yapmak değil youtube vs ile gündeme gelenler hakkında bir çalışma yapmaktı ve çoğunun tam adını hatırlayamadım. ne yaptım dersin tabiki google da arama yaptım (hergün o kadara çok google araması yapıyorumki kendime özel bir google arama sitesi yaptım -yarın içinde sesli sözlük ve wiki araması da eklenmiş olacak- o derece yani) ve kayde değer neticeye varamadım. sonra wiki ye bakayım dedim. iyide bu insanlar gelip geçiyor bunlardan bahseden bir yerler olmalıyıd bence bak irem in hayal et sevgilim i var mesela. aslında daha önce söylediğim gibi tam olarak internet in bize tanıttıkları gibi bir çalışma yapacaktım ki. (hevesim kaçtı açıkcası hele bide o kadar işin gücün arasında) :)) neyse ben başkalarının görüşlerine saygısı olan birisiyim. herkes benim gibi düşünmek zorunda değil ya :) Selim DURMUŞ 03:16, 10 Şubat 2008 (UTC)

40 fırın ekmek[kaynağı değiştir]

Selim DURMUŞ: wikipedia ya bir madde eklemeden yada değişrmeden önce mutlaka ama mutlakata okunması gereken kurllar vara (ama açıkcası o kadar çok ve karışık olabiliyorlar ki zaten wiki içindeki mantığa uygun davranıp alışmak çok kolay olmayabiliyor) ben bu kurallardan en önemli gördüklerimi (pek tabiki hepsi önemlidir önemli olmasa neden kural densin) özetlerini yada en sık gözden kaçırılanlarını veya en çok bilmemiz gerekebilecek olanlarını buraya almak istiyorum tabi o da zaman alacak, vakit isteyen bir uğraş ama bunu en çok da kendim için yapacağım sanırım.Selim DURMUŞ 03:50, 10 Şubat 2008 (UTC)

sevgili krkzn[kaynağı değiştir]

bu arada yeni mi gördüm yoksa yaşlanıyorumda artık unutuyormuyum dünyadan çok mu koptum bilemiyorum ama. krkzn arkadaşım birşey sormuş dilin Türkçeleşmesi dışında ( C-milem dilinden bahsediyoruz -mesajı sonradan okuyanlar için /tartışmadan bu sayfanın yukarılarnda kalan kısmı/ söylüyorum) başka ne artısı var diye ben yazdım daha önce diye hatırlıyorum ama zihinsel yorgunluk herhalde (oldukça uzun zamandır oldukça yoğun çalışıyorum bu işler üzerine artık gün tarih vs. kavramını yitirdim) dilin (C-milem adlı bilgisayar programlama dili) bana göre en güzel özelliği korelasyon kullanabilmesi (daha aktif bir eyleminde kullanamadı ama) yani boolean true (1) yada false (0) değil sadece yani sadece evet yada hayır demiyor :) nasıl. yani 1'e yakın ve 0'a yakın (ve tabiki 1 e eşit ve 0 a eşit olabiliyor) dönüş yapabiliyor (yani öyle dizayn ettim ama dediğim gibi daha işe yarar bişeyde kullanamadım (açıkcası gizli kalması yavaş yavaş hoşumada gitmeye başladı ama bir taraftan içim içime sığmıyor da) bu işlem sırasında veri türlerinin tamamında ortak bir işaretleyci kısım (bunu şöyle düşünebiliriz hangi registerdaki değerle ne kadarlık korelasyona sahip bir ilişikisi var değişkenimizin ve atanan değerin (karşılaştırma yaparken veri türü ailesine göre ilişkili olabilceği tip (veri tipleri dışında ilişki tipi) ile kıyaslama sonucu nasıl hesaplanacak (işte bu kısmın rasyonel çalışıp çalışmadığı doğal olarak denendikçe görülecek) bu iş benim için hobi gibi bişey oldu (bide evimin garajı olsaydı tam garaj çalışması olacaktı vakit buldukça baktığım ilgilendiğim bi oyuncağım gibi). aslına bakarsan çalıştırdığım yetenekleri ile normal şeyler yaptım. sade bir çekirdek yazımı ve basit bir kabuk yazımı gibi daha komplex birşeyde kullanabilmeyi umuyorum ama bunun için hayal ettiğim şey haberleşme protokollerinden en azından birini kullanabilmek (driver macerası başlıyor) sonra bakalım yapay bir sinir ağı (çalışırsa gerçek bir sinir ağı olacak bence yapay zeka bu sefer gerçekten AI olacak yani aynı sorunun cevabı her zaman aynı olmayacak -hani kaso teorisi vs. filan varya) bu şey fonsiyonlarından cevaben başka şeyler döndürebiilecek (yani inşallah) ilişkili olduğu girdinin değerine ve tipine göre. yani bilmiyorum bana yeni birşey gibi gelmişti.

neyse ben kendi kendime uğraşmaya devam ediyorum. sizlerede iyi sabahlar dilerim. şu kızcağızın oylaması ne çıkacak bakalım. selamlar. Selim DURMUŞ 03:50, 10 Şubat 2008 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Merube 89msj 19:42, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Milletvekili biyografileri için bir işbirliği çağrısı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikiproje:Siyaset altında başlatlan -hediyeli- işbirliği projesine katılmaya davetlisiniz!

15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında sürecek proje boyunca hem 28.dönem milletvekillerinin biyografilerini hem de geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış ancak Vikipedi'de maddesi oluşturulmamış milletvekillerinin maddelerini oluşturmak, mevcut olanları güncelleyip geliştirmek için çalışacağız.

Bu işbirliğinin mevcut ve geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış siyasetçiler hakkındaki bilgi düzensizliği ile mücadeleye değerli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Kadı Mesaj 20.51, 13 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

İyi bayramlar![kaynağı değiştir]

Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kadı Mesaj 15.17, 28 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek amacıyla kullanılıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması sebebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 15.45, 3 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]

VP:Adiutor hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kullanıcı:Vikipolimer tarafından kodlanmış olan VP:Adiutor Türkçe Vikipedi ve Commons dahil olmak üzere 8 sürümde kullanılabilir hâle getirilmiştir. İlgilenenler ayarlarında küçük araçlar (gadgets) bölümüne giderek aracı aktif hale getirip kullanmaya başlayabilirler. Bilgilerinize sunulur.

(Bu toplu mesaj bir bot hesap vasıtasıyla Kadı isimli kullanıcı tarafından size iletilmiştir. Gelecekte toplu mesaj almak istemiyorsanız Kullanıcı:Kadı/Toplu mesaj listesi sayfasından isminizi çıkartmanız rica olunur.) Kadı Mesaj 16.29, 6 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Mini Yarışma 2023 Başladı![kaynağı değiştir]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi amacıyla mini yarışma başlamıştır. Detaylara Vikipedi:Köy_çeşmesi_(ilginize)#Mini_Yarışma_2023 sayfasından ulaşabilirsiniz. Katılımlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla, Kadı Mesaj 17.26, 22 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Hoş geldin 2024![kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar dilerim. Kadı Mesaj 09.41, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi Vikiprojesine davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Tarafsız bakış açısı yetmez. Tarafsız dokunuşlar da gerekir. Tarafsızlık tarafında taraf tutmaya var mısın?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Kadı Mesaj 09.14, 4 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Wikimedia Japonya-Türkiye Dostluk Vikimaratonu başladı![kaynağı değiştir]

Selamlar. 5 - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Wikimedia Japonya - Türkiye Dostluk Projesi'nin bir parçası olan Dostluk Vikimaratonu başladı! Sertifika, yıldız ve kartpostal ödüllü bu Vikimaratona sizlerin de katılımlarını bekliyoruz. Aklınıza takılan soruları bana sormakta lütfen çekinmeyin. İyi şanslar ve iyi eğlenceler! 😊

Katılım bağlantısı: Vikipedi:Wikimedia Japonya - Türkiye Dostluk Vikimaratonu

Vikiproje: Vikipedi iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı, 9 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olan Vikiproje:Vikipedi kapsamında gerçekleştirilen iş birliği projesine katılımlarınızı bekleriz. Vikiproje:Vikipedi/İş birliği projesi sayfasından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Kadı Mesaj 21.34, 7 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi/2. İş birliği projesine davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje:Vikipedi/2. İş birliği projesi sayfasında açıklanan iş birliği projesine davetlisiniz! Kadı Mesaj 17.27, 10 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]