Kullanıcı mesaj:Secdegulleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Secdegulleri![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 18:12, 18 Kasım 2007 (UTC)

Théoden arkadaşım merhaba.

Aşağı Homurlu Köyü hakkında eklemiş olduğum yazı ve materyaller bana ait. Eklemiş olduğum resim ve yazılar da bana ait olan bir websitesinden alıntıdır.. www.asagihomurlu.net sitesi de şahsıma ait bir sitedir. Rica ediyorum silinen bilgiyi geri alır mısınız? Çünkü bir kopyası elimde yok. Wikipedia kuralına ters düşen kısımları tekrar düzenler ve onayınıza sunarım. Hiç olmazsa kopyasınız alayım. Teşekkürler. (Işık Ol! 14:20, 16 Kasım 2014 (UTC))

Merhabalar, madde geri getirildi ve içeriğindeki telifli kısımların tümü temizlenerek olması gereken başlığa taşındı. Söz konusu web sitesi size ait olsa dahi, "Her hakkı saklıdır" yazılarak telif hakları korunmuş gözükmektedir. O yazı kalksa bile içeriği kabul edebilmemiz de mümkün değildir. İçeriği kendi cümlelerinizle, ansiklopedik bir şekilde ve güvenilir birçok kaynak eşliğinde yazabilirsiniz. Bunun dışındaki tüm girişimler reddedilecektir. Söz konusu telifli sürüme ise şuradan ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:53, 16 Kasım 2014 (UTC)
Peki hiçbir resimleri ekleyemiyor muyum? Kendi çektiğim fotoğraflar var. Kendi sitemde dahi yayınlamadığım fotoğraflar bunlar. --Işık Ol! 15:04, 16 Kasım 2014 (UTC)
Yeniden merhabalar, söz konusu dosyaların tümü aramalarda web sitesine yönlendirmekte ve yine telif problemi doğurmaktadır. Fotoğrafların OTRS ekibimizle iletişime geçerek kendi çekiminiz olduğunu doğrulamanız halinde Vikipedi'ye yükleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:14, 16 Kasım 2014 (UTC)

Kaynak gösterilen sitenin en alt kısmında bulunan bütün hakları saklıdır ibaresi, Bütün Hakları Kaynak Göstermek Şartıyla Serbesttir diye değiştirilmiştir. Sitenin, sitede ekli bulunan materyal, resim ve içeriklerin hepsi şahsıma aittir. Bunu her türlü kanıtlarım. İyi çalışmalar.--Işık Ol! 15:53, 16 Kasım 2014 (UTC)

Köy maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Köy maddeleriyle ilgili şöyle bir projemiz var. Girdiğiniz köy maddelerini Sofrazlı, Akpınar maddesini düzenlediğim şekilde düzenleyebilirsen en azından ilgin olan bir ilçe veya ilde projeye katkı sağlamış olursunuz. Kolaylıklar dilerim. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.--Śαвяí¢αи76ileti 08:59, 23 Kasım 2014 (UTC)

Köy Siteleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri bey. Köylerle ilgili bilgi girişi hakkında göndermiş olduğunuz mesajı okudum ve örnek bir uygulama yaptım. Kontrol edebilir misiniz? Bu sayfa.. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Işık Ol! (mesaj) 17:32, 23 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Sayfayı kontrol edip düzelttim. Öncelikle 3 kaynağı da kullanmışsın, tebrikler ancak kaynaksız ifadeleri çıkarmamıştın. Onları çıkardım. Köyde yetiştirilen ürünlerle ilgili pek kaynağa gerek olmasa da, köyün tarihi hakkında ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Köylerin kendi açıktıkları forum siteleri maalesef kayda değer bir kaynak olmuyor. Sofrazlı'da yaptığım gibi muhtarlık kısmını toptan sildim yine. Buna da dikkat edersen sevinirim. Bu tip belediyeden köye dönen maddelerde eski belediye başkanlarını eklemek maddeyi zenginleştiriyor ama çoğu köy maddesi hep köy olduğu için o tip maddelerde direkt Sofrazlı'yı referans alabilirsin. Ayrıca iklim kısmını da madde içerisinde değil şablonda direkt veriyoruz. En alttaki uzayfoto enlem boylam kısımlarını ise direkt Fallingrain'deki Latitude ve Longitude kısımlarından direkt alıyoruz. En alta Akpınar kategorisine gerek yok, zaten köy-belde şablonunu koyunca otomatikman kategori geliyor. Ellerine sağlık sonuç olarak. Birkaç günlük Vikipedi kullanıcısı olmana rağmen birçok kullanıcıya taş çıkarırcasına Vikipedi yazım tarzını oturtuyorsun. Unutmadan, Vikipedi'de bağlantı verirken [[Domates]] ile [[domates]] aynı sayfaya bağlantı veriyor. Bu da aklında bulunsun. 2. ya da en kötü 3. madde denemende köy maddeleri projesinin yazım şekline uyum sağlayacağını düşünüyorum. Aklına takılanları istediğin zaman sorabilirsin. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 13:42, 24 Kasım 2014 (UTC)

Sabri bey yeniden merhaba. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Açıklamalarınız gayet güzel. Bundan sonra zaman buldukça wikiye katkıda bulunmaya devam edeceğim. Bu köy sayfasına OTRS aracılığı ile doğrulanmış bir fotoğraf ekledim. Fotoğrafın eklediğim yeri ve boyutu doğru mu? Yardımınızı bekliyorum. İlgilinize teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum. --Işık Ol! (mesaj) 21:17, 26 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Helal olsun, ben bile 7 yıllık Vikipedi kullanıcısı olarak OTRS'den üye olduktan aylar sonra haberdar olmuştum. Vikipedi kurallarını ve sistematiğini hızlı öğrenmen çok sevindirici bir haber. Resmi şablon içine yerleştirdim ama birden fazla resim olursa madde içine genellikle 250px boyutuyla koyuyoruz ama yine de bu konuda kesin bir standart yok. Fotoğrafın boyutuna ve maddeye göre değişiyor. Bazen 180px ya da 300px olabiliyor. Mesela panorama genellikle büyük boyutlarda olur çünkü küçük bir boyutta koysak fotoğraf anlaşılmaz. Panorama örneği için bendenizin çektiği şu fotoğrafın madde içindeki yerleşimine bakabilirsin. Temel mantık, resmin madde içinde yeterli büyüklükte olması.--Śαвяí¢αи76ileti 07:55, 27 Kasım 2014 (UTC)

Köyün tarihi hakkındaki yazı köyde yaşayan bir ihtiyardan alıntıdır. Kişinin kendisi kaynak olarak kabul edilmiyor mu?--Işık Ol! (mesaj) 21:20, 26 Kasım 2014 (UTC)

Maalesef köylülerin beyanı o köyün tarihi hakkında güvenilir kaynak olarak sayılmıyor ancak bir köylünün beyanı yazılı basında veyahut blog olmayan resmî bir internet sitesinde yayınlanmışsa o zaman güvenilir bir kaynak olabilir. Konuyla ilgili şuraya bakabilirsiniz. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:55, 27 Kasım 2014 (UTC)

Sabri bey fotoğraf eklediğim Aşağıhomurlu, Akpınar wiki sayfasının zaten resmi bir sitesi var ve bu sitede köy tarihi hakkında bilgi mevcut. Bu sayfa'yı inceleyebilir misiniz? Teşekkürler.--Işık Ol! (mesaj) 14:16, 27 Kasım 2014 (UTC)

Öncelikle ödül için teşekkür ederim. Birbirimize yardım etmezsek Vikipedi gelişmez. Bahsettiğin siteyi gördüm ama güvenilir kaynak olarak sayamıyoruz maalesef, çünkü köyde yaşayan herhangi birinin site kurup bilgilerini yazmasıyla aynı bilgileri site kurmadan direkt olarak Vikipedi'ye yazması arasında bir fark bulunmuyor. O nedenle o bilgileri o siteyle kaynaklandıramayız. Kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 16:14, 27 Kasım 2014 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:41, 17 Mayıs 2016 (UTC)