İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Meursaultcaulfield

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin!

[kaynağı değiştir]
Hoş Geldin Meursaultcaulfield!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... ----Umut.Amesaj 17:05, 27 Mart 2009 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı olmayan (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!
 Levent İleti Katkılar   18:07, 10 Şubat 2010 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 13:57, 19 Şubat 2010 (UTC)


Cavit Çağlar

[kaynağı değiştir]

Bir şahıs hakkındaki gazete haberlerindeki yazıları alıyorum. Tarihe göre düzenleyip haber içeriklerini kendi cümlelerime döküyorum, ve bunları Wikipedia'ya haber kaynaklarını da göstererek yazıyorum. Burada elbette atladığım bir husus var ki yazımı komple silmişsiniz. Sorun tam olarak nerededir açıklayabilirmisiniz, ona göre boş bir emekte bulunmayayım? Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedide Copy & Paste yöntemi kullanılamaz. Kendi dilinizle kaleminizle yazarsanız sevineceğiz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:20, 19 Şubat 2010 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 21:23, 25 Şubat 2010 (UTC)


Merhaba. Azim ile bu maddeyi istediğim hale getirmeye uğraşıyordum. Fakat bilgi edindiğim gazete kaynaklarından aktarırken arada Kes Yapıştır olarak unuttuğum oluyordu sanırım. Hem Wikipedia'ya katılımcı olarak yeni sayılırm hem de yakın tarihten bir başlığı aktarmak bir hayli zor.Wikipedia'nın arayüzü ile toparlamak genelde daha kolay oluyordu, eğer taslak olarak kayıt etmek şansı olsa öyle bırakmayı yeğlerdim şimdi sanırım bilgisayarımda bir dokümanda iyice toparlayıp son halini yollayacağım. selamlar.Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, telif hakları, ansiklopedik yaklaşım ve üslup vs. önem verdiğimiz konular. Yeni olduğunuz için takılabilirsiniz, ama mutlaka bir kullanıcıya danışın, yardım alın...Hazırlayacağınız metnin kaynaklı olmasına özen gösteriniz. Vikipedide kaliteli ya da seçkin madde seçilmiş biyografi maddelerini inceleyiniz, örnek alınız...Anlayışınıza teşekkür ederim, iyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 14:38, 26 Şubat 2010 (UTC)

Cavit Çağlar

[kaynağı değiştir]

Vikiçizer başından sonuna alıntıdan kaçınarak ve kaynak kullanarak bir Cavit Çağlar sayfası hazırladım. Bunu yollamadan önce bir bilen tarafından denetimden geçmesini istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu varmıdır? Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Meursaultcaulfield,
  • Kendi adıma sevindim çalışma yapmanıza, daha evvelden Cavit Çağlar maddesiyle bir sıkıntı olmuştu.
  • Vikipedide bahsettiğiniz gibi bir ön kontrol mekanizması yok, belki güvendiğiniz bir kullanıcıya mail atarak önceden bakmasını isteyebilirsiniz.
  • Benim tavsiyem ön kontrolü çok önemsememeniz, yapmanız gereken maddeye hazırladığınız düzgün sürümü yerleştirmenizdir, ilgili kullanıcıların dikkatini çekecek ve gerekli eleştirilerini/uyarılarını/düzeltmelerini yapabileceklerdir. Vikipedi özgürdür, önceden kontrol de ettirseniz yine olacağı budur. Madde metninde kaynak gösterme ve tarafsız bakış açısına dikkat edin... Madde Çağlar'ı ne övsün ne de yersin, objektif bilgiler versin ve ansiklopedik bir dili olsun...Maddeye eklerken maddenin şekli düzenini bozmamaya gayret edin, diğer başarılı biyografileri gözden geçirin, örnek alın...
  • Size şu an ancak tavsiyelerde bulunabilirim. Maddeye eklemelerinizi yapın, ilk fırsatta metin bazında değerlendiririz.
  • İyi çalışmalar, hoşcakalın..Vikiçizer 20:07, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Teşekkürler. Maddeyi güncelleyince yollayacağım. Yaşadığım en büyük sorun sadece gazetelerden kaynak sahibi olabildiğim için her cümleyi kendi süzgecimden geçirip hafızamdan yazıyorum. Bir de sorum olacak. Amerika da Courtroom Sketch olarak tabir edilen duruşma çizimleri sanırım telif hakkı olmayan parçalar. Bunlardan birini bu başlık altında yayınlayabilecekmiyiz?

Cavit Çağlar

[kaynağı değiştir]

Merhaba. Milliyet gazetesinin arsivinden kopya & yapistirma ile olusturulmakta demişsiniz. Bir bakıma haklısınız ama açıkçası milliyet gazetesinden kullanılan cümleler ile birbir bir cümle kullandığımı sanmıyorum. Telif hakları bu konuda cümlelerin birebir kullanılmasından bahsediyor oysa ben Milliyet gazetesini herhangi bir gazete gibi haber amaçlı kullanıyorum. Bu konuda birer birer kontrol etmekten başka ne yapabiliriz? Gördüğünüz bir telif hakkı ihlali var mı? 1999 senesi ve öncesinde yaşanan bu olaylar hakkında malesef internette ve hatta genel olarak tek kaynak sanırım bu gazetenin internet arşividir. Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Copy & paste değil de kendi kaleminizle dilinizle yazmanız lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:43, 26 Mayıs 2010 (UTC)


Copy paste olmaması gerektiğinin farkındayım ve bunu yapmamaya çalışıyorum. Yaşayan insanların vikipedi sayfaları başlıklı sayfayı dikkatle okudum. ama bu takdir edersiniz ki hala yaşamakta olan politikacılar için oldukça zor zira mahkeme kararları basına olduğu gibi kalıp cümleler halinde yansıyor ve buna rağmen bu kalıpları vikipedi'ye aktardığımızda değiştirmek lazım oluyor. Açıkçası bu yazıda Copy Paste bulamıyorum. öğrenmek amacı ile soruyorum: bu başlığı tamamen kaldırmadan başlık altında uyarılar yöntemi ile yapılamaz mı?.. Kısaca şuna bir el atsak hep beraber... Meursaultcaulfield 12:52, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Copy paste olmaması gerektiğinin farkındayım ve bunu yapmamaya çalışıyorum. bu oldukça zor zira mahkeme kararları basına olduğu gibi kalıp cümleler halinde yansıyor ve buna rağmen bu kalıpları vikipedi'ye aktardığımızda değiştirmek lazım oluyor. Açıkçası bu yazıda Copy Paste bulamıyorum. öğrenmek amacı ile soruyorum: bu başlığı tamamen kaldırmadan başlık altında uyarılar yöntemi ile yapılamaz mı?.. Kısaca şuna bir el atsak hep beraber... Meursaultcaulfield 12:52, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Ama google arama sonucu aynı cümleler çıkıyor :) Az da değil maalesef. Benim cümleleri inceleyerek ayıklamamdan ziyade sizin baştan telifsiz cümleleri eklemeniz daha kolaydır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:54, 26 Mayıs 2010 (UTC)

hm. :) Ok ben birkaç ay daha uğraşayım. Meursaultcaulfield 12:59, 26 Mayıs 2010 (UTC)


Merhaba. Siz görmeden ben haber vereyim dedim. Bu başlığı kendi kalemim ile tekrar yazım. Pırıl pırıl olduğunu düşünüyorum fakat sizin yorumunuzu merak ediyorum. Meursaultcaulfield 14:57, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Pırıl pırıl değildir :) Mesela 27 Kasım 2009 tarihinde , Gençlerbirliği'nin .... beraberlik teklifinde bulunduğunu açıkladı. cümlesi internet ortamında çok yaygın :) Milliyet gazetesi, Haber 7 v.s. Yani kopya. Bugün yoruldum. Yarın inceleyeceğim. Alıntıları nasıl kopyalıktan çıkarabileceği konusunda Kullanıcı:Oğuzhan, Kullanıcı:Sabri76 gibi kullanıcılara danışabilirsiniz. Takabeg ileti 15:49, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. "Banu Avar'ın doğruluğu kanıtlanmayan teorileri" bölümü, Vikipedi'nin başlıca VP:ÖAY, VP:TBA, VP:VND#KÜRSÜ politikalarına aykırı olduğu için maddeden kaldırıldı. Detaya inmek gerekirse, biyografi maddelerini yazarken bazı hususlara özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri politikasında belirtildiği gibi, biz gazete değil ansiklopedi yazıyoruz. Konu olan kişinin ileri sürdüğü her (asılsız) iddiayı/spekülasyonu/görüşü çürütmek/yalanlamak/yanıtlamak biz katılımcıların görevi değil. Eğer bunu kendi özgün araştırmalarımıza dayanarak yapıyorsak, mesele daha da vahim bir hal alır. Listelediğiniz "teorilerde" çok çeşitli konulara değiniliyor ama bir tüm olarak bakıldığında genel bir siyasi görüş açıkça beyan edilmiyor (Glen Beck örneğinde olduğu gibi). Çok spesifik konular her biri. Bir kişinin politik görüşlerine bu şekilde yer veremeyiz. Glen Beck maddesine dikkatlice bakarsanız, genel konularda politik ve dini görüşlerine yer verilmiş, ayrı bir bölümde ise hakkında yapılan bazı eleştirilere yer verilmiş. Daha da önemlisi, maddenin tarafsızlığına gölge düşürecek ifadelerden kaçınmalıyız. Maddenin büyük bir kısmını sırf karşıt teorileri listelemeye ayırırsak buna tarafsızlık diyemeyiz. Yani sorun biçim sorunu değil, içerik sorunu. Bahsettiğim politikalara göz atarsanız eminim ne demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınızdır. Size iyi çalışmalar dilerim. — Pınar (mesaj) 08:20, 11 Ocak 2011 (UTC)

Anladım, teşekkürler. Verdiğiniz bağlantıları bazılarını okumuş olmama rağmen detayıyla gözden geçireceğim. Benim yapmak istediğimin cevabı şöyle oluyor sanırım, pratikliğim için kusura bakmayın: Eğer ulusal ya da uluslararası basında yukarıdaki unsurların herhangi biri hakkında bir polemik yaşandıysa, şöyle ki bir yazar şahısı -public- olarak eleştirdi ise, bunları birer eleştiri olarak buraya aktarabiliyoruz... bu kafa karıştırıyor. Yani mesela Glenn Beck için teorileri "gross historical inaccuracies" içeriyor demek aslında kantitatif olarak doğru bir ifade olmasına rağmen bunu Vikipedi'ye aktarabilmek için "Historian Sean Wilentz has denounced Beck's progressive-themed conspiracy theories and "gross historical inaccuracies"" demek gerekiyor.... ben biraz daha okuyayım. Bu imzasız yazı Meursaultcaulfield (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:18, 11 Ocak 2011

Kafa karıştırıyor, anlıyorum ama bir de şöyle düşünmek lazım. Diyelim X kişisi akıllı tasarıma inanıyor ve bu konuda bazı beyanlarda bulunuyor. Ben maddeye akıllı tasarım karşıtı, evrim kuramını destekleyen kanıtlar eklersem ne kadar doğru olur? Bir okuyucu olarak Banu Avar maddesinden şunu anlıyorum: bu şahıs belli bir dünya görüşüne sahip, bu görüşü desteklemek için bazı iddialarda bulunuyor, bu iddiaları da bazı olgulara dayandırıyor. Bu olguların bazıları tamemen yanlış ya da asılsız. Biliyoruz ki, güncel konularda yorum yapan insanlar hatalı beyanlarda bulunabiliyorlar. Her hata yapığında biyografi maddesini bu hatayı ifşa etmek için kullanırsak daha önce bahsettiğim politikaları ihlal ederiz. Kişi sürekli hata yapınca eleştirilir, güvenilirliği zedelenir. Bazen öyle yanlış şeyler ifade eder ki gündem yaratır, tartışmalara yol açar ve eleştirilir. Mesele, bunu maddeye nasıl yansıtabiliriz? Elbette kişiden bağımsız, güvenilir ve birden çok ikincil kaynaklar belirterek. Burada önemli olan kendi kişisel yorumlarımızı (her ne kadar doğru olsa) maddeye yansıtmamak. — Pınar (mesaj) 00:27, 12 Ocak 2011 (UTC)

Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz

[kaynağı değiştir]
Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 06:53, 17 Ocak 2011 (UTC)


Selamlar. Maddeyi geri getirdim. Sizde bunun kayda değerliğini ortaya koyan güvenilir kaynaklar eklerseniz faydalı olacaktır. Daha sonra maddenin gelişimini topluluğun fikirlerine açarız. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:12, 17 Ocak 2011 (UTC)

Selamlar. Madde ye katkı yapıyorsunuz elinize sağlık ama özellikle yaşayan insanların biyografilerinde bazı kıstaslara dikkat etmekte yarar var. Şöyleki maddenin içeriği kaynaklı ve doğrulanabilir olsa bile özellikle kişinin biyografisi aktarılırken sadece olumsuz konulardan bahsetmek bu maddeyi okuyanları farklı yönlendirebilir. Maddenin bütününe bakarsanız kişinin olumsuz yönlerinin daha fazla bahsedilmiş olduğunu göreceksiniz. Eğer böyle olursa bu, kişinin biyografisi olmaktan çıkar ve Vikipedi sayfası kişinin kötü yönlerinini kusurlarının duyurulduğu bir sayfa haline gelir. Bu konuyla ilgili Yersiz önem verme sayfasını okuyabilirsiniz. Gazeteci olan bir kişinin yaptığı yüzlerce haber arasından bir tanesini ayrı bir başlıkta bahsetmek, -ki bu haberde kişi hakkında yergi içeriyor- yersiz önem vermeye girer. Bu konuyu sade bir şekilde maddeye ekleyebiliriz.

Olması gerektiğini düşündüğünüz bilgileri maddeye ekleyebilirsiniz. Ancak yaşayan insanların biyografilerinde maddenin tarafsızlığı konusuna özen gösterilmesi gerekiyor. Selamlar, saygılar.--Szoszvmesaj 17:13, 22 Mart 2011 (UTC)

Yaşayan insanların biyografileri derken şunu kastediyorum: "Yaşayan insanlar hakkındaki Vikipedi maddeleri, konu alınan kişinin hayatını etkileyebilir." Yazım dili objektif bile olsa Banu Avar hakkında bilgi edinmek için Vikipediye gelen bir okuyucu asparagas haber yapan, başkalarına iftira atan bir gazeteci biyografisi okuyacak. Yorum eklemeden sadece durum bilgisi verilse dahi bu bilgilerin ağırlıkta olması nedeniyle okuyucu yanlış yönlendirilmiş olur. Bu bilgiler kaynak gösterildiği takdirde eklenebilir, eklenmesin demiyorum, ancak maddenin bütünü dikkate alındığında bu bilgilerin ağır basmaması gerekiyor.
Verdiğiniz örnek için şunu söyleyebilirim, monika levinski skandalı konusu tüm dünyaya malolmuş bir hadise. Banu avar'ın asparagas haber yapmış olduğu bilgisi sadece basını yakın takip eden kişilerin bilebileceği bir bilgi. Banu Avar'ın asparagas haberciliği için basında kaynak bulunabilir belki ama bunun toplum tarafından bilinirliği ne kadardır?--Szoszvmesaj 18:29, 22 Mart 2011 (UTC)

Banu Avar başlığına eklenen konuları neden sildiğinizi, ya da geri alınmasını hangi Wikipedia içerik kuralına göre red ettiğinizi söylermisiniz? Belirsiz bir IP'den içeriği hiçbir sebep göstermeden silen kullanıcının bu istediğini kabul ediyorsunuz ama geri almaya çalışan kayıtlı kullanıcıları hiçbir sebep göstermeden red ediyorsunuz.

Bir yorumunuz var mı? Meursaultcaulfield 15:34, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Tartışma sayfasında gerekli sebep gösterilmiş. Öte yandan eklediğiniz içerikler bir ansiklopediye uymayan içeriklerdir. Burada daha "ansiklopedik" bilgiler yer almalıdır. Eklediğiniz konulardan bahsedilebilir elbet; ancak bu kadar detaya inilmemeli. Diğer taraftan eklediğiniz bazı içeriklerin aynısı başka sitelerde de yer almakta, bu da telif hakkı ihlaline giriyor ki bu da Vikipedi kurallarına aykırıdır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:40, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Banu Avar konusunda "uygun değildir" gibi bürokratik bir cevap yerine 2 kısımı komple neden sildiğinizi açıklayabilecekmisiniz?

Daha önceki mesajım: Tartışma sayfasında elimden geldiğince anlamaya anlatmaya çalıştım. Değiştirilen sayfada açıkçası telif hakkı ihlali nerede göremiyorum? Hangi kısımlarının Yaşayan insanların biyografileri 'ne göre Doğrulanabilirlik, Tarafsız bakış açısı, Özgün araştırmalara yer vermemek var ya da yok göremiyorum. Örnek vereyim: "Banu Avar sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmemiştir." var. Bunu "Banu Avar'ın sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmediği idda edilmiştir." dersek doğru olur mu?

Ayrıca silinen kısımlarda bir telif ihlali yok aksine silmediğiniz kısımlarda Banu Avar'ın sitesinden ve diğer sitelerden alıntılar var. Özetle silinen 2 madde, "Karabük Üniversitesinde ajan suçlamaları" ve "Televizyonda asparagas haber skandalı" Banu Avar'ı öven bir gözle göstermediği için sildiğinizi söyleyebilirmiyiz? Çünkü objektif bir bakış açısıyla yazılan ve eleştirel olmayan bir yazı olduğunu düşünüyorum. Meursaultcaulfield 19:11, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Telif hakkı yokmuş, pardon. İçeriğin aynısını çok daha önce de eklemişsiniz. Neyse, içeriği magazinsel ve ansiklopedik içeriğe uymadığı gerekçesiyle çıkarmıştım ben. Hala da öyle düşünüyorum. "Televizyonda asparagas haber skandalı" gibi bir başlıkla hele. Bir ansiklopedide bu tür bir içeriğin, bu kadar geniş bir biçimde yer alması ne kadar doğrudur? Öte yandan Banu Avar'ı öven bir gözle göstermediği için sildiğinizi söyleyebilirmiyiz? demişsiniz. Kişiyi tanımam, olaylar hakkında da pek fazla bilgi sahibi değilim açıkçası. Böyle bir düşünceniz olmasın. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:39, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Anladım ama başlık başka türlü olmuyor ki. Sonuç itibari ile http://en.wikipedia.org/wiki/Lewinsky_scandal varken asparagaslığı ve skandallığı bunun için de uygun olamazmı. Meursaultcaulfield 05:50, 10 Ağustos 2011 (UTC)

Şimdi o skandalla bunu karşılaştırmayalım, öyle değil mi? :) Dediğim gibi bu kadar geniş çaplı, ayrı bir başlık halinde değil; kişinin kariyerini anlatırken araya sıkıştırıverelim. Ne dersiniz?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:05, 10 Ağustos 2011 (UTC)

Sarı Selim maddesindeki yaptığınız değişikliği geri almamın nedeni Milli değerlerimiz olan unsurların kötüye kullanılmasıydı. Sarhoş Selim gibi ifadeler bizim manevi değerlerimize aykırıdır. Eklediğiniz kaynaklarda zaten bizim manevi kültürlerimizi pek de seven insanlar değil herhalde. Bu yüzden yaptığınız değişiklik pek iyi değil. Ben geri almasaydım başkası geri alacaktı ki almışta zaten. Ömer Berkay (mesaj) 23:38, 7 Aralık 2013 (UTC)