Kullanıcı mesaj:Macahel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

SAYIN ARKADASLAR OZGUR RUMUZLU BIR KIMSEDEN ELESTIRI ALDIM BENIM YAZDIKLARIMDAN KONU SUYDU ACARISTANLA ILGILIYDI BEN YASADIKLARIMI ANLATTIM GORDUKLERIMI YAZDIM MADEMKI FIKIR OZGURLUGUNE HERKES INANIYORSA KI BEN INANIYORUM VE O ARKADAS OZGURLUGU ICINE SINDIREMEMIS SOZLERIMIN ARKASINDAYIM BUGUN HALA ACARISTAN BOLGESI TIFLIS YONETIMIN BASKISI ALTINDA BU GERCEK HIC BIR ZAMAN DEGISMEZ SAYGILARIMLA

                                                                                                             ILYAS YESILKANAT
  • İlyas Bey, gördükleriniz, yaşadıklarınız doğrudur, gerçeğin ta kendisidir. Tespitlerinize aynen katılıyorum.--Macahel 08:58, 29 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Macahel,

Resimlerdeki {{Lisanssız}} etiketlerini çıkartma lütfen. Lisans çakışması yarattıkları için bu etiketle işaretleniyorlar. Zira resimleri aldığın kaynakların lisansları Vikipedi'ye uygun değil. Eğer Macahel.org sana ait olan bir siteyse sitenin lisansını Creative Commons lisanslarından "by-2.5" veya "by-sa-2.5" ile değiştirirsen bu resimler kullanılabilir. Diğer kaynaklardan da aynı lisansın iznini almak gerekiyor.

Sevgiler

Vito Genovese 13:52, 29 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Macahel,

Açıkladım halbuki yukarıda. Resimleri aldığın sitelerin lisansları Vikipedi'nin lisans politikasına uygun değil. Macahel.org'tan almış bile olsan ve o site senin siten olsa bile, sitenin altındaki telif ibaresi, resimlerin burada kullanılmasını engelliyor. Bunun için sitenin lisansını değiştirmen gerekiyor.

Sitelerin telif durumları değişmeden ya da diğer sitelerden gerekli izinleri almadan resim etiketlerini değiştirme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 09:34, 1 Ekim 2006 (UTC)


Onu anlıyorum. Ancak resimlerin sana ait olduğunu cümle alem biliyor olsa bile (ki bu cümle aleme ben de dahilim); Vikipedi'nin telif politikası bu şekilde işliyor. Macahel.com sitesinin en altında "© 2002 Tüm hakları saklıdır." yazdığı sürece bu resimleri direkt olarak burada kullanmamız mümkün değil. Buna "kaynak göstererek kullanılabilir" diyen siteler de dahil hatta. Yetmiyor...

Siteyle iletişime geçip Creative Commons lisanslarından "by 2.5" veya "by-sa 2.5" lisanslarıyla resimlerini yayınlamalarını isteyebilirsin (Diğer CC lisansları uygun değil). Şu haliyle resimleri kullanmamız mümkün değil. Biraz kısıtlayıcı bir politika, evet, ama durum böyle.

Vito Genovese 09:42, 1 Ekim 2006 (UTC)


Etikette ({{Lisanssız}}) kaynak veya lisans diyor. Bu resimlerin sorunu da kaynak değil zaten, lisans. Yani telif hakkı sorunu.

Vito Genovese 09:57, 1 Ekim 2006 (UTC)


İstesen ben de anlatabilirdim ama sen bilirsin. Uğur da sana yardımcı olacaktır seve seve.

Lakin etiketleri çıkartmamanı ben rica etmek zorundayım. Zaten doğru etikete sahip olmayan bir resim ben o etiketi eklemesem de 7 gün sonra silinir. Durum netleşene kadar resim etiketlerine dokunma lütfen.

Kolay gelsin

Vito Genovese 10:06, 1 Ekim 2006 (UTC)


Merhaba Macahel, Eklediğin Macahelavadisi resminde lisans sorunu var. O nedenle {{Lisanssız}} olarak etiketlenmiş, bu etiketi çıkartmaman gerekiyor.
Sorunu kısaca anlatayım sana, kaynağı belirli olsa dahi resim, yazı, logo gibi girdilerin yazan/resmi çeken yada logonun haklarını almış olan kişi veya kurumların izni olmadan kullanılması yasak. Vikipedi, öyle bir ansiklopedi ki, buraya eklenmiş yazı, resim vb. şeyler aksi lisans etiketleriyle belirtilmedikçe, Özgür lisans denilen bir lisansla kullanıma açılıyor. Yani buraya eklenmiş şeylerin tüm lisans hakları her türlü kullanıma açık olarak belgeleniyor.
Şimdi... Yüklenen her türlü şey için üreten/yazan/çeken yada bir şekilde hakkına sahip olan kişi veya kurumlar tarafından uygulanan lisanslara uymak durumundayız. Kaynak belirtmek kullanım için her zaman yeterli olmayabiliyor. O nedenle belirttiğin kaynaktaki kullanım şartlarını vikipedistlerden biri/birkaçı kontrol ediyor ve eğer mümkünse o resmin burada kalması için uğraşıyor. Yani senin tarafındayız, tabii ki bizlerde yüklediğin resimleri Vikipedi'yi zenginleştirmek için kullanmak isteriz, ancak hukuk kurallarına uymak durumundayız. Dolayısıyla, {{Lisanssız}} etiketi konuyorsa gerçekten hukuk kurallarına uyacak bir yol bulunamadığı içindir. Eğer resim ve resmi koyduğun site sana aitse, sitenin lisans durumunu değiştirmek hukuk kurallarıyla olan problemi ortadan kaldırır, bunun dışında; lütfen yüklediğin resimlerle ilgili değişiklik savaşına girmeden önce şu linklere Vikipedi:Telif hakları , Vikipedi:Resim_telif_etiketleri göz gezdir, herhangi bir sorun olursa bana mesaj atabilirsin, anladığımca anlatmaya çalışırım. İyi değişiklikler. --anerka 21:39, 3 Ekim 2006 (UTC)

Lütfen diğer kişilerin tartışmalarını silmeyin. Bu uygunsuz bir davranıştır, sansürdür, vandalizme girer. --Özgür 14:11, 29 Eylül 2006 (UTC)

Resimler hakkında soru[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcılardan Vito Genevese, kaynak göstererek ve kişisel çekimim olan resimlere silinmeye aday etiketini eklemektedir. Gerekçe olarak, "Siteyle iletişime geçip Creative Commons lisanslarından "by 2.5" veya "by-sa 2.5" lisanslarıyla resimlerini yayınlamalarını isteyebilirsin (Diğer CC lisansları uygun değil)" belirtiyor. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Eğer siteye resim eklemek için mutlaka CC lisansı şartsa nasıl alınabileceği konusunda da bilgi vermenizi rica ediyorum. Selamlar..--Macahel 10:03, 1 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Macahel Vito resimler ve telif sorunlarıyla Vikipedi'deki resimlerin telif sorunsuz olması için çok zaman harcıyor. Genel olarak sorunun ne olduğunu tam olarak bilmesemde, resimlerin birkaç tanesinde belirtilen kaynaklara baktığım zaman telif haklarının saklı olduğunun bağlantıdaki sitelerde telif altında olduğunu gördüm. En kolay yolu o resimler için daha sağlam ve sorunsuz resimlerin olması durumunda onları kullanmak veya Vito'nun sana önerdiği yol gibi kaynak olarak kullandığın sitelerle iletişime geçerek telif hakları ile ilgili kısımlarında değişikliğe gitmelerini sağlamak. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:09, 1 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Macahel,

Şu yazdıklarıma bir göz atmanı rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 10:57, 9 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba, Kullanıcı:Etrüsk/Bizim köyler/Boş Köy bilgi kutu örneği bu sayfaya ve alt sayfalarıma bakabilirsiniz.--Etrüsk 23:20, 20 Mart 2007 (UTC)

Merhaba, dün geceden sabaha kadar karadeniz köyleri ile uğraştım ve o arada sizinde maddesini yazdığınız bazı köylerde elden geçti yeni yapıya göre. Belki gözümden kaçan olabilir madde geçmişinden kopyala yapıştır yapmayı unuttuğum. Uygun bir zamanınızda Camili yöresi yada bildiğiniz diğer Artvin köylerine bakarsanız sevinirim. O köylere daha koordinat ve uydu foto şablonları eklenecek... Kolay gelsin.--Etrüskileti 15:51, 14 Nisan 2007 (UTC)


Sanırım uygun zaman vardı. Aklımdayken o Borçka köylerimizin tarihleri açısından çok eski muhtar bilgileri de varsa girebilir misiniz. Gölet ve Kumçelteği maddeleri de genel köy madde yapımız hakkında ufuk kazandırabilir diye düşünmekteyim. iyi çalışmalar.--Etrüskileti 16:56, 14 Nisan 2007 (UTC)

Camili, Borçka maddesinde yapacağım birleşimleri yaptım. Düzenlenmesi için için size bırakıyorum. Katkılarınız için teşekkür ederim.--Etrüskileti 17:39, 14 Nisan 2007 (UTC)

Camili, resmi kayıtlara göre bucak merkezi olarak gözükmekte ve aksi bir veri hem İller İdaresi'nin 2001 yılı kitabında olmadığı gibi oldukça güncel tutulan www.yerelnet.org.tr de bucak merkezi olarak gözükmektedir. Şu olabilir köy merkezinde bucak yapısına dair bir yapı olmayabilir ancak mülki taksimatta görünür bilgilere göre bucak. Aksi yönde bir dayanağınız var mı? madde içinde eski bucak merkezi olarak değiştirmek için.--Etrüskileti 18:04, 14 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Meseleyi tam olarak algılayamadım. Zengin görünen resimli versiyonu geri getirdim. Hataları tenkit ederek ilave ederseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 22:21, 17 Ocak 2008 (UTC)

Mesele zengin olup olmama değil (ki o da tartışılır), maddenin doğru bilgi içerip içermemesidir. Geri getirdiğiniz ve birilerinin ısrarla geri getirmek istediği sürüm belirli bir ülkenin resmi-ideolojik görüşleridir.
Hmm. Somut olarak tenkit noktalarını belirtirseniz iyi olur. Aksi halde vikipedi topluluğu anlayamaz ve sizi vandal olarak tanıyabilirler. Değişiklikleriniz kalcı olsun derseniz. Önce maddenin tartışma sayfasını kullanın. İyi çalışmalar. Takabeg 22:30, 17 Ocak 2008 (UTC)

+ Şimdilik değişikliklerinizi geri alıyorum. Siyasi ve ideolojik yaklaşım ve anlatımın nerede yapıldığını belirtmeniz lazım. Bizi de aydınlatın. Ne kadar doğru söylüyorsanız ne kadar doğruyu yazarsanız Türkçe vikide değiştirme yönteminiz yanlış olduğu takdirde kabulenemiyor. Bugün çalıştınız fakat yarın tekrar eski sürüm geri getirilecek. Emeğiniz boşa gidecek. Maddelerin tartışma sayfasında net bir şekilde anlatmanız hem sizin için hem de viki için gerçekten verimli olacaktır. İyi çalışmalar. Takabeg 22:36, 17 Ocak 2008 (UTC)

Tekrar selam. Yeni mesaj aldım ve geri alma işlemlerimi durdurdum. İşin kısası Gürcü - Acariya mücadelesi mi acaba? Takabeg 22:40, 17 Ocak 2008 (UTC)
Gürcü harfler (Kart harfleri)yle yazılan adları kalmamasını istemenizin sebebi nedir? Acaristan bayrağı olarak gösterilen Gürcülerin kabul ettiği bayrak olduğu için mi çıkardınız? Gürcü harfi yerine Kart harfi kelimesini tercih etmenizin sebebi de bu harfin sırf Gürcistanlı Gürcülerinin sahiplenmesini önlemek için midir? Çok sorularım var da... İlk bakışta dikkatimi çeken bunlardı. Siz sürekli giremiyorsunuz sanırım. O yüzden de bazı noktalarda netlik getirirsek faydalı olacak. İyi çalışmalar. Takabeg 22:55, 17 Ocak 2008 (UTC)

Sorularınıza cevaplarım: Wikipedia farklı birçok dili içeren, her maddede ilgili dile link verilebilen (bot deniyor sanırım) bir ansiklopedi. Dolayısıyla Türkçe versiyonda ilgili kelime için ayrıca Kart harfleriyle yazımı gereksiz buluyorum. Zaten ilgili maddenin (eğer varsa) Kartça versiyondaki karşılığına link var.
Acaristan bayrağı ile ilgili olarak, maddenin tartışma sayfasında yeterli tartışma var. Oraya bakabilirsiniz. Neden sadece Gürcistanın kabulü değil, Acaristanın dini-kültürel farklılığa dayalı özerkliği ve Türkiyenin bu konuda garantör olması ile ilgili (tam bir benzerlik olmasa da -teşbihte hata olmaz- Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı, KKTC bayrağı gibi).
Kart Alfabesine gelince, bunun sebebi Gürcü kelimesine verilen anlamda yatıyor. Gürcüler maddesini okursanız, Kartların Gürcü olarak anılan boylardan sadece biri olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla alfabe esasen sadece Kartlara aittir. Nitekim kendi dilindeki/lehçesindeki (Kartça) ismi de "Kartuli Anbani"dir, yani birebir çevirisi Kart Alfabesidir.

Yanıtladığını için teşekkür ederim.
  1. 1.Orijinal adı. Orijinal ismini orijinal harf ile yazılması diğer maddelerde de olduğu gibi adet haline gelmişti. Siz kart harfini biliyorsunuz ben de görünce bu harfin ne olduğunu anlarım. Fakat okuyucularının çoğunluğu hangi harfin kart harfi olduğunu bilmez. Link dediğiniz Interwiki'de sadece kendi harfiyle kendi 'dil adı' yazılıyor. Dolayısıyla original adını orijinal harfiyle yazılırsa okuyuculara kolaylık göstermiş oluyor. İlave etmemizin zararlı tarafı yoktur. Okuyucuları bilgilerden uzaklaştırmamıza gerek yoktur. Takabeg 00:46, 18 Ocak 2008 (UTC)
  2. 2.Bayrak. Tartışma sayfasını inceleceğim.
  3. 3.Madde başlığındaki harfin adı. Tartışma sayfasını inceleceğim.

Maddeleri inceledikten sonra konsensus'un oluşturup oluşturmadığına ve ne noktada kararlaştırıldığına bakacağım. Ona göre gereken işlevler yapılacaktır. Yine sorun çıkarsa tartışabilir. Bana kalırsa siyasi ve ideolojik yaklaşımın olduğu yerde tarafsızlık yoktur. Yani bir kaç iddiaların hepsinin taraflı olduğunu düşünüyorum. Aslı gerçek olan bilgiler de zamanla uygurulmuş ve abartılmış oluyor. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere...Takabeg 00:46, 18 Ocak 2008 (UTC)

Eğer illa yazılması gerektiği düşünülüyorsa ilgili dildeki karşılığının Türk alfabesiyle yazılması gerekir.
Evet latin alfabesi de lazım. 'Kart' harfleri siz doğal olarak okuyabilirsiniz. Fakat okuyucular için o harf 'doğal' bir şey değil. 'Kart' harfi mi Uganda harfi mi anlamaz:)) Önemli olan kendinizi ve kendimi tatmin etmek değil. Her zaman okuyucuları düşünerek yazılmalı. Ayreten şunu da belirteyim ki kayıtlı kullanıcı ile IPli kullanıcı arasında çok fark yoktur. Kim doğru yazıyorsa o haklıdır. Şimdi tartışma sayfalarını incelemeye devam ediyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 01:49, 18 Ocak 2008 (UTC)
Tekrar selam. Öncelikle şahısen herhangi tarafı tutmadığımı belirtmek istiyorum. İlgili maddelere 'taraflı' ve 'kaynaksız' şablonu yapıştırdım. Maddelerde tam konsensus sağlanmış değildir. Gürcistan'ın resmi görüş taraflı ise öteki de taraflı oluyor. Ansiklopedik olması için her iki görüşün de yazılması gerekiyor. Ve kaynaklar ile gerçekliğini iapatlanabilir. (Ancak özgün araştırma kabul edilmez) İyi çalışmalar. Takabeg 02:36, 18 Ocak 2008 (UTC)

Tarafsız şablonu[kaynağı değiştir]

Selam. Tarafsız şablonu geri alamazsınız. Sorun çözülene kadar kalacak. İyi çalışmalar.

Vikipedi politikalarına göre VP:3GK'yı ihlal etmek üzeresiniz. Lütfen konuyu maddenin tartışma sayfasında halletmeye çalışın, aksi taktirde VP:EP gereği engellenebilirsiniz.Sağlamcıileti 09:20, 20 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar, bu sorunun çözümü VP:3GK'yı ihlal etmemizi gerektirmiyor. Konuyu kişi ile tartışın, gerekirse şikayet edin, ilgili olailecek kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışın, köy çeşmesinde filan. Ancak VP:3GKduruma dahil olan tüm kullanıcılara eşit şekilde müdahaleyi gerektirir. Lütfen artık son verelim buna. İkinci bir konu; bir konu hakkında başka kullanıcılar sizinle aynı düşünmüyor olabilir. Maddenin taraflı olduğunu düşünüyor olabilir. Bu bir içerik tartışmasıdır ve tartışma sayfasında çözülür. Şablon çıkartmak Vikipedi'de vandalizm olarak algılanır ve engellenebilirsiniz. Kolaylıklar.

Önemli olan okuyucular[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Vikipedi'de önemli olan okuyuculardır. Sizin yazdıkklarını bu bölcü propagandasıdır diye sildim mi? Benim niyetim Acarcılığı inkar etmek değil. Burası ne Gürcistan'ın ne de Acarcıların propaganda yapacak yer değildir. Lütfen bunu anlayın. Sizin açınızdan doğru olsa da öteki taraf var ise taraflı sayılıyor. Bu durumu okuyuculara bildirmek için taraflı şablonu vardır. Bu taraflı durumdan haberdar olsunlar ki kendiler de araştırsınler ve karar versinler. İyi çalışmalar. Takabeg 09:33, 20 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi'nin işleyişi açıktır. Bir kullanıcının madde ile ilgili bir kaygısı varsa bu tartışılır ve sonuca vardırılır. Kimin ne konu hakkında ne bildiğini bilemeyiz. Bu kişisel kanaatinizdir. VP:TBA beş temel taştan biridir ve bizim için çok önemlidir. Lütfen kimseyi suçlamadan ve kişiler hakkında yorum yapmadan tartışınız. Konu hakkında bilgim yok açıkçası, bilgisi olan kullanıcıları haberdar edebilirsiniz. Ancak maddelerin koruması bittiği zaman tavırlarınız(ikinizin de) böyle devam ederse, koruma süresi arttırılabilir. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 10:06, 20 Ocak 2008 (UTC)

Önce Bilgi, Sonra Fikir Sahibi Olmalıyız[kaynağı değiştir]

Slm, ilgili maddelerde somut hiçbir bilginizin olmamasına rağmen, taraflı, Acarcılık gibi isnatlar ileri sürüyorsunuz. Maddelerle ilgili gerçekten bir bilginiz varsa tartışırsınız. Her bir madde için, maddeyle ilgili bilgisi olmayan, bu nedenle gerekçesiz müdahalelerde bulunan kişilere izah yapma mecburiyeti olmamalıdır. Taraflı veya başka bir iddia ortaya atıyorsunuz (hiçbir gerekçe göstermeden) bunun böyle olmadığını biz mi ispat etmek durumundayız? Siz iddia edin, suçlama yapın, biz savunmak durumunda kalalım, öyle mi? Bölücülük propagandası falan demişsiniz, aynen size iade ediyorum, bunun imasını bile yapmanız nedeniyle sizi kınıyorum. Acarcılık vs. ifadelerinizde aslına gerçek düşünceleriniz ortaya çıkıyor, içten içe Gürcistan propagandasını yapmış oluyorsunuz. Özetle siz de tarafsınız. --Macahel 09:48, 20 Ocak 2008 (UTC)

Yukarıda yazdığınız cümleleri tekrar okuyun. Siz karşına kim çıkarsa çıksın herkesi Gürcistanın adamı olarak algılıyorsunuz. Tartışma sayfalarını okurken de aynı şeyi hissettim. 'Tartışma yapıldı' demiştiniz fakat tartışmalar sonuca ulaşmamış sadece size karşı çıkmış ve tarafınızdan Gürcistanın adamı pozisyona sokulan arkadaşlar vazgeçmişlerdir. Bu duruma 'tartışma yapıldı' denmez. Bu durum sağlıklı değildir. Eğer ben bir 'taraflı' olursam okuyucuların taraflı olabilirim. Bilgilere gelince arkadaşlarımdan bu meselenin varlığını öğrendim ve öğrenmekteyim. Doğal olarak sizinkine göre bilgim zayıftır. Ancak şunu vurgulamak istiyorum ki stereo tipi olmadan bütün görüşlerini madde içine koymamız lazım ve iddiaları ve iddialarınıza karşı yapılan eleştiriler de yer almalıdır. O zamana kadar taraflı maddeler olarak kalacaktır. İyi çalışmalar. Takabeg 10:23, 20 Ocak 2008 (UTC)
  • Takabeg mi demeliyim yoksa Devedikeni mi, Kullanıcı:Parnamı, Kullanıcı:WikiPedia mı, Kullanıcı:SidEmi (ya da isimsiz IP numaraları mı)? Bravo doğrusu, baştaki tavrınızla tarafsız bir kullanıcı izlenimi verdiniz, beni de yanılttınız. Bu konuda çok mahirsiniz, onda kuşku yok. Ama buna artık bir son verin, çünkü meşhur deyimle takke düştü, kel göründü.--Macahel 18:13, 21 Ocak 2008 (UTC)

Son Uyarıdır[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerdeki şablonları çıkarmayınız. Bu size son uyarımdır. Şablon çıkarmak vandalizmdir ve VP:EP'ye göre engelleme ile sonuçlanır. Taraflılık ihlalleri tartışılarak, madde geliştirilerek çözülür. Taraflı şablonunun maddeye bir zararı yoktur. Sadece maddenin iyileştirilmesini sağlamayı amaçlar. Buna göre hareket edin ve konuları tartışarak çözün. Sağlamcıileti 07:37, 24 Ocak 2008 (UTC)

Kişiler hakkında değil durumlar hakkında yorum yapınız. Evet burada şablon çıkartmak vandalizmdir. Nereden biliyorsunuz kişinin kukla olduğunu, denetçi istediniz mi? Ben şablon koysam ben de mi kuklayım. Size defalarca söyledim bir daha anlaşıp olayı çözmeden, şablon çıkarmayın, engellenirsiniz.Sağlamcıileti 07:06, 28 Ocak 2008 (UTC)
Sayın Macahel; yöneticiler kuklalarla ilgili işlemlere bakmaz. Ancak davranışsal izden bir sonuç çıkarılabilir ki bu çok ampirik olur. Size daha önce de söyledim, madem bu kadar eminsiniz gelin Vikipedi:Denetçi isteği sayfasında denetçi isteyin. Kullanıcı mesaj:Takabeg sayfasında konu ile ilgili çözüm yolumu ortaya koydum. Mutlak tarafsız olamayacağımız noktada, bir konuyu iki tarafın kabul ettiği şekilde yazabiliriz, misal bu lehçeye gürcüler şöyle der acarlar böyle der gibi. Bu çok kabul edilemez birşey mi? Takabeg'in ilk koyduğu şablon diyelim ki sebepsiz konuldu. Görüyorum ki daha sonra koyduğu şablonlarla ilgili gerekli açıklamaları yapmış ve uzlaşma çabasında olmuş, siz ise sürekli olarak kişiyi birinin kuklası ve ya bir devletin resmi ideolojisini savunan biri olarak göstermekten başka birşey yapmamışsınız. Takabeg adlı kullanıcı gördüğüm kadarıyla sebebini belirterek bir şablon koyuyor ve bu yüzden bu şablonları kaldırmak, hem de defalarca uyarıldıktan sonra vandalizmdir. Dün çeşitli IP'ler sizinle benzer söylemlerde bulundu, misal bu siz misiniz, buna nasıl kara vereyim ben?? Çok peşin hükümlü olmayalım. Ve bence bu kadar eminsiniz madem denetçi isteğini, ilgili bilgiler veri tabanımızdan silinmeden yaparsanız, net cevabı hepimiz öğreniriz. Bir de beni mazur görüm küçük bir rica, kullanıcı mesaj sayfamı bir madde tartışma sayfası gibi kullanmazsanız sevinirim. İlgili kullanıcılara kendi sayfalarını kullanrak cevap verin ki onlar da daha rahat bu konuları görsün. Saygılar.Sağlamcıileti 22:58, 29 Ocak 2008 (UTC)

Engellemeniz, gerekçesi ve takabeg kullanıcısı hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Sağlamcı, sayfanızda (yukarıda) hakkımda yazan Takabeg ve onla birlikte hareket eden/edecek olan diğer kullanıcının iddialarına (daha doğrusu gerçek dışı beyanlarına) gereken cevabı vereceğim. Ancak öncelikle yaptığınız engellemenin haksız olduğunu ifade etmeliyim. Fakat bunun nedeninin de Takabeg adlı kullanıcının çizdiği yanıltıcı imaj olduğunu düşünüyorum. Mesaj sayfamdaki son mesajınızda şablon çıkarmanın vandalizm olduğunu söylemişsiniz. Ancak hiçbir gerekçe göstermeden tarafsız vs. şablonu eklemenin (yani Takabegin yaptığının) vandalizm olup olmadığını değerlendirmemişsiniz. Kukla meselesine gelince bunu yönetici olarak net bir şekilde ancak siz saptayabilirsiniz. Dediğim gibi tüm bunların nedeni olarak, takabegin profesyonelce çizdiği sahte imajdır. Bu kullanıcı dikkat edilirse yakın tarihte kaydolmuştur (bunun nedeni de ilgili maddelerin tarafımca çokça takip edilmemesini fark etmesi (bir mesajında da bunu ifade etmesi), IP adresleriyle yaptığı/yaptıkları değişikliklerin bir süre aynen kalmasını görmesi üzerine kullanıcı olarak bu maddelere doğrudan müdahalenin daha etkili olacağını düşünmesidir). Strateji olarak ise kendini tarafsız, her konuda katkı sağlayan, güya arada da söz konusu maddelerde değişiklik yapan bir portre çizmeyi seçmiştir. Başta "her kullanıcıya iyi niyetle yaklaşılması prensibi" gereğince ben de kendisinin bu portresine aldanarak, yaptığı değişikliklere ilişkin iyi niyetle açıklamalar yapmaya çalıştım. İlgili maddelerin geçmişine/tartışma sayfalarına bakabilirsiniz. Ancak birkaç değişiklik sonrası aslında söz konusu maddelerde daha önce değişiklik savaşı yapan, başka bir ülkenin resmi-dini ideolojisini esas alan ve süresiz yasaklanan kullanıcıların uzantısı olduğu kanaati oluşmaya başladı ve son davranışları ve yukarıdaki yazıları bunun kesinlikle böyle olduğunu göstermektedir. Özetle takabeg, Gürcistanın merkezi ideolojisinin (Kartvel olarak adlandırılan) ilgili maddelerde geçerli olmasını sağlamak üzere üye olmuştur. İlgili maddelerin dışında diğer maddelere katkı yapması sadece yöneticiler ve diğer kullanıcılar nezdinde kendine olumlu kamuoyu sağlamak, böylece asıl hedefi olan maddelerde yapacağı taraflı değişikliklerin tartışmasız kabulünü temin etmek amacını taşımaktadır. Lütfen ilgili maddelerin tartışma sayfalarındaki ilk mesajlarını okuyunuz, adeta bu maddelerle ilgili hiçbir bilgisi olmayan bir kişi edasıyla hareket etmiştir ve bunu da belirtmiştir. Ancak daha sonra ve yukarıdaki mesajlarında birden konunun uzmanı kesilmiştir (benim bunu belirtmem üzerine arkadaşlarına sorduğu, ansiklopedilere baktığı savını uydurmuştur). Yukarıda yaptığı değerlendirmelerde vereceğim cevaplarda görüleceği üzere, yukarıdaki tespitleri alelade birinin, arkadaşlarına sorarak/ansiklopedilere bakarak yapması mümkün değildir. Çok spesifik değerlendirmeler yapmaktadır ki bu değerlendirmeleri rol yaptığın en önemli ve yeterli delilidir.--Macahel 20:01, 29 Ocak 2008 (UTC)

Takabeg ve onla birlikte hareket eden/edecek olan diğer kullanıcının iddialarına bu da ne demek? Bence kendinize gelin. Meddeleri geliştirmeye çalışalım. Takabeg 15:42, 30 Ocak 2008 (UTC)
Önce rol yapmayı bırakın Takabeg BEY/BEG. Bari bana rol yapmayın. Eğer gerçekten, tarafsız olarak katkıda bulunmak istiyorsanız önce KARTVELİST dürtülerinizi bir kenara bırakın. Bir kenara bırakın derken, samimi bir davranıştan söz ediyorum, şu ana kadar yaptığınız gibi profesyonelce rol yaparak, faili meçhul(?) değişiklikleri şablon vs. yoluyla öne çıkararak veya diğer kullanıcıları ya da yöneticileri yanıltarak değil. Bir de yönetici, ben bilirim edasını ve hatta "şablon çıkarılamaz", şu yasaktır, bu yasaktır gibi beylik tavırlardan da vazgeçin. Tüm bunları yaparsanız buyurun, aksi takdirde yollarımız ayırdır. --Macahel 19:34, 31 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Takabeg 19:43, 31 Ocak 2008 (UTC)

Bu ne demek şimdi: "Vikipedi'ye hoş geldiniz"? Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa vandalizmi bizzat kendiniz mi yapıyorsunuz? Ya da beni kızdırıp tarafınıza hakaret etmemi mi istiyorsunuz? Yazdıklarınızı kendiniz okuyun, yani aynaya bakın! --Macahel 19:55, 31 Ocak 2008 (UTC)

Takabegin Oynadığı Role Cevap[kaynağı değiştir]

Gerçek dışı iddialara cevap: Önceki mesajımda da belirttiğim gibi yukarıdaki değerlendirmeleri, tarafsız, konuyla ilgisi bilgisi olmayan bir kişinin -sağdan soldan sorarak dahi- yapması mümkün değildir. Bu iddialar, Kartvelist ideolojinin açık ifadesidir. Sırayla gidelim. Meselenin arkasında Gürcistan merkeziyetçiler ve Acaristan bölgeciler arasındaki siyasi-ideolojik propaganda savaşı olduğunu belirtmiş takabeg. Bir defa bu saptaması kendisini tarafsız üçüncü kişi gibi gösterme uyanıklığını içerdiği gibi, yerleşik maddeleri taraflı yapmak için uydurulmuş bir savdır. Zira Gürcistan merkeziyetçisi dediği, doğrusu Ortodoks Kartvel ideolojisi olan bu görüşlerin propagandasını, çizdiği sahte imajla kendisi yapmaktadır. Yani kendisi merkeziyetçi tarafı temsil etmektedir. Acaristan bölgeciliği ise mevcut maddelerin taraflı olduğunu ileri sürmek için uydurulmuş bir kurnazlıktır. İlgili maddelerdeki kavramların çoğu, Türkiyede ve Gürcistanda yayınlanmış çeşitli kaynaklarda bilimsel olarak ortaya konanan gerçeklerdir, Acaristan kaynaklı değildir. Acaristan bölgeciliği yaftası, kendini merkezi Kartvel ideolojisi tarafından görenlerin karşı isnadından başka birşey değildir. Aslında daha önce, Türk, Türkiye, Osmanlı ve Hıristiyanlık bağlamında Müslüman düşmanlığını içeren başka isnatlar yapıyorlardı. Ancak bunun ters teptiği görülünce bu uydurulmuş. Gürcüce-Kartça meselesi çok açıktır. Gürcüce bir üst kavramdır, Kartça, Acarca ve diğer lehçeler bunun altında yer alırlar. Kartça (yani Kartuli) Gürcücenin lehçeleri içinde en gelişmiş olanıdır, edebi-yazı dilidir, bu nedenle Gürcüceyle eşdeğer olmuştur. Ancak Türkiye ve Acaristanda yerel olarak konuşulan lehçe Acarca (yani Acaruli)dir. Fakat bilindiği gibi Türkiyede konuşulan bu lehçe de Gürcüce olarak anılır. Şimdi bu ideoloji sahiplerinin istediği gibi Kartça=Gürcüce yapıldığında Acarca ortada kalmaktadır. Oysa o da Kartçadan ayrı bir lehçedir ve Gürcüce içerisinde yer alır. Benzer değerlendirme Kart alfabesi için de geçerlidir. Fakat merkeziyetçi Kartvelist ideoloji ve bunun propagandasını üstlenen takabeg, yerel lehçelerin, kendisi de bir lehçe olan Kartçanın bir alt-lehçesi (hatta onu bile çok görüp şivesi) olarak görmek, göstermek istiyor/lar. Mesele bundan ibarettir. Oysa propaganda amaçlı yaptıkları çevirilerde dahi Kartça kavramı kullanılmaktadır. O yüzden asıl alerjiye sahip olan kendisidir, kendileridir. Özellikle Acarca ifadesine. Oysa Kartuli yi Kartça olarak kendileri çeviriyor, Acaruliyi Acarca şeklinde çevirince çıldırıyorlar. Acarca maddesinin geçmişine bakılırsa madde tarafımca ilk defa yazılınca (ilk yazıldığında kaynak göstermemiştim) yoğun bir saldırı yapılmıştır. Tartışma sayfasında bildik tezlerini ileri sürmüşlerdir. Ancak kaynak olarak Kartça yazılan eserleri ve en önemlisi maddenin aslını oluşturan adjara.info sitesini gösterince bir süre susmuşlardır. Ancak buna da tahammül edemeyip, takabeg tarafından acara diyalekti şeklinde yeni bir madde oluşturulup, acarca buraya yönlendirilmiştir. Bu arada aynı ideolojinin bekçiliğini İngilizce vikide bir başka kullanıcı yapmaktadır. Onun için diğer vikileri kaynak göstermeleri geçersizdir.

Takabegin Aslan Abaşidze diyerek yaptığı değerlendirmeler komediden başka birşey değildir. Acaristan bölgeciliği yalanını devam ettirmek için uydurduğu birşeydir. Sanki mevcut maddeleri Acaristanda yaşayan, Aslan Abaşidze yönetimi altında bulunmuş kişiler değiştirmektedir izlenimi vermek istemektedir. Bu tür yalanlara cevap vermek bile abestir. Kartvel baskıları altında ezilen, kültürlerini-dinlerini, ülkemizin özerklik garantisine (bakınız Kars Antlaşması madde 6) rağmen yaşayamayan, asimile edilmek için Kart Kilisesinin var gücüyle çalıştığı zavallı Acaristan halkı, gelip burada Acaristan bölgeciliği yapıyormuş! Aslında asıl derdiniz, Türkiye Cumhuriyetinin Acaristanın özerkliğinin garantörü olmasının kamuoyunda vikipedi (acaristan maddesi) sayesinde bilinir hale gelmesi ve bu bağlamda bölge halkının haklarına sahip çıkılmaya başlanmasıdır. Aklınızca bunu bölgecilik diye yaftalayıp, kendi ideolojinize göre maddeyi düzenlemek istiyorsunuz.

İkinci mesajına gelince, yine ben tarafsızım oyunu oynamaya devam edilmiş: "Türkçe vikipedi'de sadece Acaralar tarafından yapılan saldırılar değil Gürcülerin Acaralara saldırı da yapılıyor. Örneğin dün de Macahel maddesine (Macahel küçük bir yerleşim bölgesi fakat bir kısmı Türkiye'de) Gürcü merkeziyetçi saldırıdı. Dil konusunda sadece şive farkı var, fakat dinleri farklı, mümkünse Acaraları asimile etmek isteyorlardır". Oysa saldırıyı yapan kendisinin kuklası durumundaki IP lerdir. Önce IP ler aracılığıyla değiştirilmek istenen maddelere saldırı düzenliyorlar, sonra tarafsız oyununu oynayan takabeg adeta bir kurtarıcı gibi gelip, nedense maddeyi eski haline çevirmeden, önce tarafsız şablonunu ekliyor, böylece yapılan müdahaleyi dolaylı olarak onaylıyor. Madem tarafsızsın, Gürcü merkeziyetçiler "saldırdı" diyorsun, niye bunu geri almak yerine şablon ekliyorsun? Bu arada da tarafsız-bilgisiz rolünü oynarken, ufaktan bilgi de veriliyor; Macahel küçük bir yerleşim bölgesi imiş, bir kısmı Türkiyede imiş! Sanki madde başka birşey söylüyor! Dil-din konusundaki iddialar ise tam bir uydurmadır. Acarları asimile etmek istiyorlar diyerek güya ben merkeziyetçi değilim demek istiyor, oyuna devam ediyor! Mesajının devamında da kitap okuduğundan, arkadaşlarına sorduğundan dem vuruyor!

Sonraki mesajında beni Gürcistanın adamı konumuna sokmaya çalışıyorlar diyor. Hala durumu kurtarma çabasında... Hele şu ifadesi tam bir komedi: "Çünkü bağımsız dönemin anıları henüz tazedir ve mücadeleleri kısmen devam ediyor". Acaristan bölgeciliği yalanına devamın bir yansıması. Meseleyi bilmeyenler, Türk vatandaşı olan bizlerin Acaristanda, Abaşidze yönetiminde, merkezi Kartvel yönetiminde bağımsız yaşadığımızı, o dönemin anılarını devam ettirtiğimizi sanacaklar. Bu kadarına da pes doğrusu. Kuyruklu yalan bu olsa gerek!

Klimanjaro ise Takabegin kuklası olmak için sonradan kaydolan biridir (veya aynı kişidir, bilemiyorum). Zira takabegin çizdiği meseleyi bilmeyen-tarafsız imajının çelişkileri gün gibi açığa çıkmıştır. O halde meseleyi bilen, konunun uzmanı görünümünde bir kukla gerekmektedir. Aynı tezler, bu defa "meselenin uzmanı" görünümünde tekrarlandığı için yukarıdaki cevaplar yeterlidir sanırım. Kartvel meselesine gelince, Kartvel maddesinde konuyla ilgili yeterli açıklama mevcuttur. Türkleşmiş Gürcüler kendilerine Kartvel demiyor iddiası hem bu kişinin Kartvelist yaklaşımı esas aldığını (yani ekipten olduğunu) göstermekte hem de "asimilasyon" bağlamında "Türkleşmiş" diyerek gizli Türk düşmanlığını da ortaya koymaktadır. Oysa bu da Kartvelist yalanlardan biridir. Gürcü kavramı Kartvel kavramından daha eskidir. Kartvel kavramının resmi kullanımı 1918'e dayanır. Ondan önce bu kavram yoktu ki o insanlar kendilerini bu şekilde adlandırılsın. Ayrıca Kart-vel'in, Hıristiyan Kart Kilisesine tabi tüm halkları ifade eden bir anlamı olduğunu bizzat Kartvel yazarlar söylemektedir. --Macahel 21:12, 29 Ocak 2008 (UTC)--Macahel 18:30, 7 Şubat 2008 (UTC)

Köy Çeşmesi sayfası kesinlikle diğer kullanıcıları şikayet etme yeri değildir. Eğer elinizde yeterli davranışsal benzerlik ve zaman örtüşmeleri varsa bunu uygun biçimde Vikipedi:Şikayet sayfasında belirtmeli, sonucu orada aramalısınız. Khutuckmsj 01:31, 9 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Takabeg 22:07, 11 Şubat 2008 (UTC)

  • vikipedinin geri dönüş kurallarını biliyor olmalısınız. tartışma sayfalarında halledilemeyen bu tartışmayı bu tarz bir değişiklik savaşına döndürdüğünüz için 48 saat engellendiniz. --kibelemesaj 22:19, 11 Şubat 2008 (UTC)
  • döner dönmez aynı türden değişiklikler yapmaya başladığınızı görüyorum. sanırım bu meselenin bu şekilde çözülemeyeceğini farketmiş olmalısınız. benzer davranışlar engellemenizin uzamasından başka bir işe yaramayacaktır. uzun vadede konu hakkında istediğiniz bilgilerin tarafsız biçimde vikipedide yer almasını istiyorsanız acilen bu davranışınıza son verin ve sabırlı olun. özellikle tartışma sayfasını boşaltmanız hiçbir şekilde hoş görülemez. kolay gelsin. --kibelemesaj 08:46, 16 Şubat 2008 (UTC)
  • merhaba, meselenin bir içerik kısmı var, bir de davranış biçimlerine ilişkin biçim kısmı. sayfaları okudum, başka kaynaklardan da bilgilendim. ancak içerik tartışmalarına girecek kadar konuya hakim değilim. ki yeni bir konu değil, durup durup alevleniyor. kolay bir mesele değil. madde başlıkları ve bütün içerikler dahil olmak üzere, geri dönüşler işi çözmez, meseleyi ancak konuyu her yönüyle bilen sizler karşı argümanları da gözeterek, ya çözeceksiniz, ya çözeceksiniz. :) benim size uyarım ve tavsiyem, bir, görüşünüzü anlatmak için kuralları çiğneme yolunu seçmeyin; iki, konuyu savaş atmosferinden çıkartarak soğukkanlı bir şekilde yaklaşmaya çalışın. örneğin bu tartışma sayfası konusu. konunun doğrudan maddeye ilişkin olmadığının farkındayım. ancak kullanıcı köy çeşmesinde birçok maddeyi aynı konu etrafında birleştirerek açtığı başlığı buraya taşımayı seçmiş, bunu ısrarla geri almaktansa, bu tartışmaların maddeyle ilgili olmadığını söylemek daha doğru ve daha etkili olur inancındayım. ayrıca eski tartışmaları da kaldırmışsınız ki bunu neyle açıklıyorsunuz? karşı görüşleri görmeye tahammül edemezsek burada hiçbir şey yapamayız. --kibelemesaj 22:12, 18 Şubat 2008 (UTC)


Tartışma sayfalarını uyarılara rağmen ısrarla boşaltmaya devam ettiğiniz için 1 hafta engellendiniz. --Mskyrider ileti 22:19, 18 Şubat 2008 (UTC)