Kullanıcı mesaj:Kalender77

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Kalender77![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 09:08, 18 Mayıs 2008 (UTC)


Mesajınızı geç gördüm, özür dilerim. Verdiğiniz bağlantıdan Vikipedi'ye herhangi bir fotoğraf eklemeniz olanaklı değildir. Ekleseniz de lisans ve telif kuralları gereği silinir. Bu konuda sorunla karşılaşılmaması için, Toygar Işıklı'nın izni gerekiyor. Kendisi, kendi e-posta adresinden info-tr@wikimedia.org adresine, "ilişikteki fotoğrafımın, Vikipedi Türkçe sitesinde GNU-GÖBL lisansına göre yayımlanmasını kabul ediyorum" şeklinde bir yazıyla birlikte fotoğrafını göndermelidir. Biliyorum, uzun, sahmetli bir iş ama ben bir çok ünlü sanatçıdan bu yolla fotoğraf elde edip Vikipedi'ye ekledim. Zaten güzel olan da zor olup, emek verilen değil midir? Kolay elde edilen şeylerin değeri.......... diye uzun uzun size hayat felsefelerinden alıntılar yapmayayım şimdi gece vakti Anlamadığınız bir şey olursa lütfen yine sormaktan çekinmeyin. Katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Levent Abi ileti 20:25, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --kibelemesaj 09:54, 19 Mayıs 2008 (UTC)


  • Kendi çektiğiniz fotoğrafı, Vikipedi'ye yükledikten sonra açıklama kısmına kendi çekimim yazıp, en alttaki lisans seçeneklerinden de GÖBL - GFDL - Kişisel seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir. İletilerinizi yazdıktan sonra dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine tıklamanız yeterli.Levent Abi ileti 13:34, 19 Mayıs 2008 (UTC)
  • Son mesajınızı yine geç gördüm; çünkü pc başından ayrılmıştım. Büyük resimleri küçültmek için px ölçwğini kullanıyoruz. Örneğin [[Resim:Mamma mia 1.jpg]] bunu sayfaya yerleştirirken, diyelim yarı yarıya küçülteceksek; [[Resim:Mamma mia 1.jpg|150x200px]] şeklinde yazıyoruz. Resmi yüklediğimizde, altında yüklenen px ölçüleri yer almaktadır. Bunları orantılı şekilde değiştirerek resmin boyutlarıyla oynayabailiriz. Yani bu resmin orjinali 300x399 ise, üçte bir oranında küçülteceksek; her iki rakamı da üçe bölerek, 100x133px yazmak yetiyor. tam sayı çıkmazsa küçük yuvarlamalar yapılabilir. Eğer orjinal boyutu 300x400 px olsaydı 133.3 çıkacağından 133 ya da 134 yazabilirdik. Başka sorunuz olursa lütfen çekinmeyin. Levent Abi ileti 15:39, 19 Mayıs 2008 (UTC)

hatalı adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanıcı sayfanızda kullandığınız Resim:Logogs.gif resmi telif hakkı saklı bir resimdir. VP:AKP Kural:9 gereği sadece ilgili maddelerde (Bu durumda sadece Galatasaray Spor Kulübü sayfasında) kullanılabilir. Madde dışında, kullanıcı, mesaj, tartışma vb. sayfalarda kullanılması adil kullanım ihlaline girer. Bu sebeple remi kullanıcı sayfanızdan kaldırmanız gerekiyor. İyivikiler... homonihilis ileti 21:35, 19 Mayıs 2008 (UTC)

  • Önemli değil, teşekküre değmez; ancak kullanıcı sayfanızda gördüğüm bir konuya değinmeden geçmek istemiyorum: Kırmızı çerçeve içine alınmış şöyle bir yazı var: "Özgür ansiklopedi bilinçsiz kullanıcılar nedeniyle olması gereken yerden çok uzaktadır.Türkçe Vikipedi en üst sıralarda olması gerekirken dibe vurmuş: Bunun sorumlusu da haksızlıklarıyla katılımcıları küstüren yetkililerdir."
  • Şimdi şunları sormadan olmaz: Henüz yenisiniz, bu kadarcık sürede, "bilinçsiz kullanıcıları" nasıl saptadınız? Hem kullanıcıların bilinçsiz olması, hem de bunların kimler olabileceği gibi ikili bir soru bu. Yine önemli bir konu; bunun sorumlusunun yetkililer olduğu, haksız uygulamaları.. Ne gibi haksız uygulamaya tanık oldunuz? Hangi katılımcı küsmüş, niye? Ve tabii kim bu yetkililer?
  • Vikipedi'yi tanımadan, işleyişi bilmeden, kullanıcı ve "yetkili" dediklerinizin (kimler acaba merak ediyorum) ne gibi durumlarda ne işler yaptığını/ya da yapmadığını iyice anlamadan, böyle bir yazıyı üstelik kırmızı çerçeveyle kullanıcı sayfanıza en üste koymanız asıl biraz haksızlık sayılmıyor mu? Asıl böyle bir yazı, yeni gelenleri ürkütmeyecek mi? Viki'deki ilk günlerimde uzun uzun "kukla davaları"nı okuyup bir çok konuda fikir edinmeme rağmen, bunca zamandır, bugüne kadar kimse için kalkıp da bu konuda bir şey söylemedim, ya da benzer bir şekilde "şu yönetici haksız uygulama yapıyor" veya; "vikipedi geri kalmıştır, nedeni de şudur" demedim. Sizden de biraz daha makul bir bakış açısı beklersek fazla bir şey istemiş olmayız umarım? Sadece birşeyler yazmış olmak için yazmaktansa, araştırmacı olmaya, bilimselliğe, doğrulanabilirliğe vb. önem vererek, daha kalıcı ve güzel işler yapılabilinir.
  • Eminim ki art niyet gütmeden, anlık heyecanlarınızla yazılmış bir yazı o. Belki aydınlatılmadığınız, belki yanlış bilgilendirildiğiniz için, belki de acelenizden kaynaklanıyordur. Bakış açınızı tekrar kontrol etmek ister misiniz? Viki'ye güzel katkılarda bulunacağınıza inanıyor, iyi çalışmalar diliyorum. Levent Abi ileti 05:16, 20 Mayıs 2008 (UTC)
  • NOT: Herhangi bir soru ya da sorununuz olduğunda lütfen tekrar yazın.. Levent Abi ileti 05:18, 20 Mayıs 2008 (UTC)
  • Biraz acımasızca yazdığım eleştirime karşı hoşgörülü, olumlu ve yapıcı yaklaşımınıza teşekkür ederim. Görülüyor ki, eklediğiniz maddenin silinmesi, azminizi kırmamış, ve kırmasın da; benim de ilk eklediğim madde silinmişti. İnanın buraya katkıda bulunarak kutsal bir iş yapıyoruz. Eklediğimiz bilgilerden yararlanan birçok insan var. Belki babanız yaşında olan şu beyefendinin yaptıklarına bir bakın.. Kendisinden bahsetmek için geliyor ve uzmanlık alanı olan resim sanatıyla, ressamlarla ilgili 44 güzel madde açıp bir o kadar düzeltme, geliştirme vb. yapıyor, gerçekten saygıya değer bir çaba. Bilimde, sanatta, teknolojide o kadar çok eksik maddemiz var ki, o nedenle sizin gibi iyiniyetli, Vikipedi'yi geliştirecek insanlara gereklilik bitmiyor. Neyse yine lafı uzatmayalım , yazdıklarımı okumakla geçireceğiniz zamanı Vikipedi için birşeyler yaparak harcayın. Sevgiler. Levent Abi ileti 12:56, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Lütfen Vikipedi'ye özgeçmişinizi eklemeyiniz.[kaynağı değiştir]

Lütfen özgeçmişinizi Vikipedi'ye eklemeyiniz. Bu hareket kibirlilik olarak görülür ve hızla silinir. Vikipedi ücretsiz bir web alanı sağlayıcısı değildir. Bununla birlikte, ücretsiz bir web alanı sağlayıcısını buradan bulabilirsiniz. Lütfen bundan sonra Vikipedi'ye yapıcı bir şekilde katkıda bulunun. Teşekkürler, Vikipedi'ye tekrar hoşgeldiniz.
Eldarion 14:52, 12 Eylül 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de kayda değerlik kriterleri bellidir.Maddenin anlattığı biyografinin kayda değer olduğunu kaynaklarla ortaya koymanız gerekmetedir.Detaylı bilgiyi VP:KİŞİ sayfasından alabilirsiniz.Kolay gelsin.--Eldarion 15:19, 12 Eylül 2008 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Kalender77,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 19:49, 4 Ekim 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 13:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.