Kullanıcı mesaj:Jumpeax/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Jumpeax/Arşiv 5 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Kullanıcı adı taşıma/değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Syn. Hocam, vandalist saldırılardan dolayı kullanıcı adımı değiştirmek yada taşımak istiyorum. Bu işlem direkt olarak kullanıcı sayfası/mesaj sayfası taşıma işlemi ile yapılabilir mi? Jumpeax (mesaj) 15:40, 29 Ocak 2016 (UTC)

  • Merhaba.
Hayır, öyle yapılmıyor artık. Eylül 2014 ayından beri O iş şuradan hallediliyor. Kullanıcı adı değişiklikleri için oradaki uygulamaları incelerseniz, kolayca işiniz hallolur. Benim yaptığım değişiklik başvurusunu da incelemenizin de belki yararı olabilir. Kolay gelsin..--Eğitmenmsj 16:03, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Jumpeax. Öncelikle güvercin için teşekkür ederim. :) Aramızda zamanında yaşanan zıtlaşmaya rağmen yasal tehditinizi sayfaya taşımak istemedim lakin siz söylediklerime karşı alınganlık gösterip bir refleks geliştirince ben de oraya bunu yerleştirmek zorunda hissettim. Size nacizane tavsiyem tartışma sayfaları ya da oylamalardan ziyade maddelere katkı sağlayarak kendinizi ispatlamanız yönünde çünkü tartışmalardaki öne geçme çabası bazen söylemememiz gerektiğini bildiğimiz şeyleri söylememize neden oluyor ve tanınmak istemediğimiz bir şekilde tanınıyoruz. Güvercin için tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Kudyaz 01:00, 2 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Kastettiğim şey sizinle olan bireysel iletişimimi değerlendirmek. Lütfen yanlış anlaşılma olmasın. İyi çalışmalar. --Kudyaz 22:36, 3 Şubat 2016 (UTC)
Koz olarak kullandığımı sanmıyorum. Vikipedi'de beyaz liste olmak, devriye ya da hizmetli olmak çok da önemli değil, önemli olan burada maddelere katkı sağlayabilmek. Bu kavramları önemli görmediğim gibi üzerine koz geliştirmek için çaba da harcayacak biri olduğumu sanmıyorum. Sizinle ilgili benim ve bence birçok başka kişinin yaşadığı sorun sizin alıngan yapınız ve yanlış anlamaya çok müsait olmanız, her şeyi bireysele indirgeyip kendinize pay çıkarmanız. Aslında bazı şeyler inanmayabilirsiniz ama cidden iyi niyetle söyleniyor ya da yapılıyor. Her neyse iyi çalışmalar. --Kudyaz 22:49, 3 Şubat 2016 (UTC)
Bu nasıl bir niyet okumadır, bu nasıl bir yorumlama şeklidir gerçekten şoke oldum. Sizinle gerçekten hiçbir kötü niyet olmadan bir şey paylaştım ve dedim ki yanlış anlamaya ve yorumlamaya müsaitsiniz. Bu da beni ve bence diğer kullanıcılarla olan iletişiminizi etkiliyor. Burdan bunu çıkardıysanız gerçekten helal olsun. Ben bir şey demiyorum bundan sonra. Hani misal ne haber Jumpeax nasılsınız desem vereceğiniz yanıt iyi ya da kötü olmam sizi niye ilgilendiriyor ki, kötü mü olmamı isterdiniz, bu şekilde devam ederseniz insanlar benim kötü olduğumu düşünecek gibi alakasız bir yanıt olacak gibi. Ben gerçekten isizinle ya da bir başkasıyla polemik yaşamak istemiyorum. Maddeler yazmak, var olanları değiştirmek, sayfa onaylamak ya da reddetmek falan istiyorum. Bir forum sitesi ya da tartışma platformu olarak kullanmak istemiyorum burayı. Ve siz öyle korkunç yorumluyorsunuz ki size söylenen olumlu şeyleri bile sizinle sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Bu nedenle mümkünse benimle zorunlu olmadıkça iletişim kurmayın. Ve hatta bu mesajıma bile yanıt vermezseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar.--Kudyaz 00:14, 4 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Rica etsem şu sayfada görüşünüzü ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 15:33, 2 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkürler, sevgiler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 21:02, 2 Şubat 2016 (UTC)

Jumpeax, devriyelik başvurunuzdaki üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim bence olumsuz yanıtda bulunmamın bir başka nedeni de üslup ve davranışlarınızdı. Zira üslubunuz yıkıcıdır ve oldukça taraflıdır diye düşünüyorum. Yani daha fazla tecrübe kazanırsanız daha çok olumlu yanıt ve devriyeliğiniz görebilirsiniz yalnız uslubunu taraflı kılmaya devam ederseniz daha çok olumsuz yanıt gelir ve devriye olamazsınız --İnternionmsj 21:22, 4 Şubat 2016 (UTC)

  • Kime göre? Neye göre? Lütfen bu konuda bir açıklama yap. Jumpeax (mesaj) 17:39, 7 Şubat 2016 (UTC)
  • Gerekçesi olmayan bir iddiaya karşı gerekçeli savunma bekliyorsunuz. Sakin olmanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 17:41, 7 Şubat 2016 (UTC)
Kafanızı nerelere taktınız siz yine? Jumpeax (mesaj) 17:42, 7 Şubat 2016 (UTC)
Saygı ve nezaket sınırını aşmamanız için sizi bir kez daha uyardıktan sonra, madem bu kadar merak ettiniz, @Kudelski'nin yazdıklarını adli dilbilimsel olarak ele alalım. Anlambilim ve edimbilimi incelemenin odağına alırsak, düzsöz veya edimsöz bağlamında tam olarak hangi ifadeler nefret söylemidir, gösterebilir misiniz? Siz nefret içerdiğini iddia ettiğiniz ifadeleri gösterirseniz, ben de içermediğini -bu işin uzmanı olarak- seve seve kanıtlarım. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 17:53, 7 Şubat 2016 (UTC)
Umarım, artık sizde bir şeylerin peşinde olmayı bırakır, sizin deyiminizle başlatmış olduğunuz bu saygısızlığı sürdürmezsiniz, umarım?! Ayrıca, kimseye saygısız/nezaketsiz davranmadım, bilakis her müdahalede diyalog yolunu tercih ettim. İlk müdahale sonrasında Kudelksi adlı kullanıcıya mesaj yazıp barış yolunu tercih etmemse; bu konudaki iyi niyetimi, açık olarak teyit etmektedir. Tartışma ve mesajlar incelendiğinde kimin hakaret ettiği kimin haddini aştığı kimin nefret dili kullandığı ve de kimin kimi hiçe saydığı en önemlisi kimin taraflı olduğu açık olarak belli olmaktadır. Bu konuyla özel olarak ilgileneceğini, yaptığı açıklamalarla belirten Kullanıcı:Kudelski, taraf tutma gayretini göstermiştir. Yanına alacağı destekle daha güçlü olup, bana her an karşı olma gayreti ise, dilerim değerli vikipedistlerin tarafsız ve adil yaklaşımıyla karşılaşacak ve son bulacaktır. Bu konuda göstermiş olduğum bu örnek davranışı şahsım ve etik değerlere saygı anlamında, saygıyla karşılıyorum. Jumpeax (mesaj) 18:01, 7 Şubat 2016 (UTC)
Öncelikle bilmenizi isterim ki ben sizi tanımadığım gibi, ilgili kullanıcıyı da şahsen tanımıyorum. Kendisiyle aramda, sizinle olmadığı gibi, herhangi bir çıkar ilişkisi de yok. Benim bir saygısızlık başlattığımdan bahsetmişsiniz. Tıpkı "nefret söylemi" konusunda olduğu gibi bu iddianız da dayanaktan yoksun. Siz, mesela, sokakta gördüğünüz ve hiç tanımadığınız birisine "Kafanızı nerelere taktınız siz yine?" der misiniz? Diyebilir misiniz? Saygı, nezaket ve edep çerçevesinde böyle bir üslup var mıdır? Sırf "siz" diye hitap etmek mi her şeyi haklı kılıyor? Sizin ilgili kullanıcıya daha önce iletmiş olduğunuz mesajları, kendisine yazmış olduklarınızı bugünkü yazışmamızın başından beri hariç tuttum, tutmaya da devam ediyorum. Benim bu yazışma boyunca bahsettiğim şey, sizin "nefret söylemi" iddianızdı. Gelgelelim, onun da gerekçesiz olduğunu, hiçbir dayanağının olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Vikipedi'deki insanların sizi yalnızca katkılarınızdan bildiğini, sizinle ilgili çıkarım ve yorumları da katkılarınız (yazdıklarınız) üzerinden yaptığını unutmamanızı tavsiye ediyor, bir kez daha bu gibi tartışmalar karşısında sakin ve soğukkanlı kalmanızı öneriyorum. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 18:09, 7 Şubat 2016 (UTC)

Selam Jumpeax

Nezaket politikasını incelemeni tavsiye ederim. Şu gibi yorumların tekrarlanmayacağını umuyorum. --Zaitsév 22:46, 9 Şubat 2016 (UTC)

Lütfen tartışma sayfalarından içerik silmeyiniz. Orası şahsi tartışma sayfanız değil. Şurada bir kullanıcının görüş değiştirmesi üzerinden yaptığı gibi yazdığınızın üzerini çizebilirsiniz. Lütfen topluluğun sabrını zorlamayın. --Kudyaz 15:07, 11 Şubat 2016 (UTC)

Ek olarak Şu sayfada bir karara varıldığı üzere sayfama istediğim devletin bayrağını koymakta özgürüm. Sizinle ilgili bir durum yok burada. İyi çalışmalar. --Kudyaz 15:10, 11 Şubat 2016 (UTC)
Kullanıcı:Kudelski Ben sana resmi koyma demedim. Resmin altına yazdığınız yazı tamamen politik propaganda olarak algılanmaktadır. Kusura bakmayınız. Jumpeax (mesaj) 15:13, 11 Şubat 2016 (UTC)
Ayrıca da artık mesaj sayfama gelip böyle tehditlere son ver. Hoşuna gitmediğin şeyler hakkında gelip de tehditkar tavırlar içine girme. Allah'tan dileğim hizmetli statüsündeki akl-ı selim arkadaşlar görüyorlardır, ve adil davranırlar da bu sindirme uygulaması son bulur. Jumpeax (mesaj) 15:18, 11 Şubat 2016 (UTC)
Cidden şaka yapıyor olmalısınız. Devriyelik başvurusu sayfasında alakasız yazdığınız içeriği o sayfa kirlenmesin daha fazla diye size atıyorum. Kullanıcı sayfanızı sahiplenmeyiniz ve şurayı da okumanızı tavsiye ederim. --Kudyaz 15:22, 11 Şubat 2016 (UTC)
Kimin trol olup olmadığını, kimin yersiz ele geçirdiğini çok iyi bilen Biri mutlaka var. Sana tek önerim kibir, yüksekten bakma, küçük görme iyi şeyler ve hoş karşılanır şeyler değildir. Şunu iyi bil ki bu kibrinle hiç bir yere varamazsın. Jumpeax (mesaj) 15:25, 11 Şubat 2016 (UTC)

Kariyer basamaklari[kaynağı değiştir]

Dedigime geldin kiymetli Jumpeax. Bayrak cok yakismis, hosuma gitti. 17 aylik ne zaman olcak? Terbiyeli ol deyip kal̃p kirma. O lafi demek bile... Manaviko (mesaj) 15:17, 13 Şubat 2016 (UTC)

İslam filozofları[kaynağı değiştir]

  • Hayırlı geceler sayın Hocam. İslam felsefesi'nden ayrı bir madde olarak İslam filozoflarının öğretileri maddesini açmak istiyorum. Bu maddede İslam filozoflarının öğretilerini özet olarak yazacağım. Ne dersiniz? Sizden bir görüş almak istedim. Teşekkürler. Jumpeax (mesaj) 00:08, 14 Şubat 2016 (UTC)


Merhaba Sn.@Jumpeax,

(Öncelikle geç dönüşüm için özür dilerim. Sanırım oturum kapattıktan hemen sonra mesajınızı not ettiniz :) )

Çok güzel olur ama beraberinde bir öneri aklıma geldi bu arada. Şayet konu ettiğiniz şahsiyetlerin vikipedide adlarına açılmış maddeler varsa, madde içeriğinden şu sayfanın en altındaki bölümde yer alan vikipedinin kardeş projeleri üzerinde bahsettiğiniz çalışmanızı yapabilirsiniz. (söz konusu projeler zaten bilginiz dahilinde). Eğer İslam filozofları olarak çalışacaksanız, her bir şahsiyet adına ayrı ayrı maddeler oluşturabilirsiniz. Hatta şuradaki gibi bir kronoloji oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Şayet 'öğretiler' olarak çalışacaksanız, dediğim gibi adlarına oluşturulan/oluşturulacak olan maddeler üzerinden bağ vermek suretiyle kardeş projelerden uygun olanında ilgili şahsiyet(ler)e ait öğretilerle ilgili çalışmanızı gerçekleştirebilirsiniz. Tabi en önemlisi 'kaynaklandırma' konusuna dikkat ederek. Şimdiden kolay gelsin, hayırlı çalışmalar dilerim..--Eğitmenmsj 08:57, 14 Şubat 2016 (UTC)

beyaz liste maruzatı[kaynağı değiştir]

  • Sayın Hocam hayırlı akşamlar dilerim. Beyaz liste hakkı için iki hizmetliye talep belirtmiştim, fakat hiçbirinden herhangi bir cevap alamadım. Acaba neden? Beyaz liste kriterlerini falan mı karşılamıyorum. Eğer öyleyse bilgim olsun. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Jumpeax (mesaj) 18:13, 28 Şubat 2016 (UTC)
Hayırlı akşamlar Sn. Jumpeax.
Sizin beyaz listeye dahil edilmeniz, bildiğiniz üzere hizmetli yordamı ile yapılacak bir iş. Sanırım şuradaki engel kaydınız- ki çoğusunun doğruluğu/yerindeliği bence de tartışmalıdır- bu konuda dikkate alınıyor olabilir. Aslında son engelden önce iyi bir başlangıç yapmıştınız ama nedense iyi niyetiniz sanırım bazı kullanıcılar tarafından anlaşılmadı/anlaşılmak istenmedi/istenmiyor. Aslında tartışma ortamlarından uzak durup, maddeler üzerinde katkı yapmayı sürdürmeniz bence en doğrusu. Bunun ötesinde bu konuda başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Siz olumlu katkılarınızı sürdürün, çalışmalarınız bir şekilde kontrol edilecek ve gereği yapılacaktır. Her tahrik edici mahiyetteki ithamına maruz kaldığınız kullanıcıya cevap vermek/yetiştirmek zorunda değilsiniz. Bu arada hizmetlilerden bu konudaki başvurunuza cevap alamadıysanız, bürokratlarla da iletişime geçebilirsiniz. Ama öncelikli olarak diğer tavsiyelerime uymanızı size öneririm. Selamlar, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 18:47, 28 Şubat 2016 (UTC)

Lütfen nazik olunuz ve ansiklopedinin temel kurallarını özümsemeye çalışınız. Hizmetliler, katkılarınızın Vikipedi işleyişiyle uyumlu olduğunu gördükleri an sizi beyaz listeye alacaklardır. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 12:12, 5 Mart 2016 (UTC)

Cevap vermek[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın @Jumpeax, sizin beyaz liste olmamanızı ileri sürdüler, bunun da adını katkıları şöyle böyle diye koydular. Size tavsiyem katkı vermeniz. Tartışma sayfalarından çekilmeniz, bu şekilde beyaz listeyi tamamen garantileyeceksinizdir. Bu kişiler yine tatmin olmayacaktır ama artık konuşacakları bir konu kalmayacaktır. Sizin bilgi ve tecrübeleriniz ile beyaz listeye seçilecek birisi olduğunuzu fakat bu belirli kitle tarafından sabote edildiğinizin farkındayım. Kendinizi katkılara verip tartışma sayfalarından çekilirseniz bir süreliğine, ellerinde konuşacak bir şey kalmaz. Saygılarımı sunarım. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Kür Şadmesaj 19:10, 4 Mart 2016 (UTC)


  • Merhaba, Sn.Jumpeax ,

Yukarıdaki ilk bağlantı ile ilgili olarak yaptığım taramada telif ihlâli var gibi gözüküyor. 'Gibi' diyorum çünkü diğer siteler vikipediden mi içeriği aldılar onu bilmiyorum. Aynı kaynak(lar) kullanıldı ise de yine sıkıntı olur. Diğer siteler kaynakları olduğu gibi yazsalar bizi bağlamaz ama bizde onlar gibi yapıp olduğu gibi kaynakları buraya aktardıysak eğer, yine sıkıntı. O yüzden ben size kaynak olarak şurada yazılı olanları, "Buhari, Sahih, c.1, s.7." 'yi, " SURUÇ, Salih (2013). Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı. İstanbul: Nesil Yayınları. ISBN 978-975-269-894-9 370.baskı s.157. " 'yi incelemenizi daha sonra oradaki bilgileri 'telif' sorunundan arındırarak, (kendi anlatım ifadelerimizi kullanarak) maddeye eklemenizi öneririm. Belki biraz uğraşmanız gerekecek ama önemli konular. "Kur'an-ı Kerim, Alak " suresi(nin meali) de şüphesiz en önemli kaynak .

Diğer bağlantısını verdiğiniz, tarafınızdan oluşturulan yeni madde de çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Selamlar...--Eğitmenmsj 19:59, 12 Mart 2016 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Maddeden vahiy kısmını çıkarmasında haklı mı yani? Sayın hocam, iyi geceler. Jumpeax (mesaj) 21:45, 12 Mart 2016 (UTC)
Haklı olduğunu söylemedim. Telif unsurlarından arındırılıp, eklenmesi gerektiğini söyledim. Size de iyi geceler.--Eğitmenmsj 21:49, 12 Mart 2016 (UTC)
Kişi / Kurum / Kuruluşlara yönelik küfür / hakaret içeren ifadeleriniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Geri döndüğünüzde kişilere yönelik yorumlarda bulunmak yerine, Vikipedi'ye yararlı katkılarda bulunmak için çaba harcayın. Superyetkinileti 18:47, 14 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı:Superyetkin bey, Kime niyet, kime kısmet değil mi? :):):):):) Jumpeax (mesaj) 18:50, 14 Mart 2016 (UTC)
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmuyorlar mıydı? :) Jumpeax (mesaj) 18:52, 14 Mart 2016 (UTC)
Yahu ayriyeten bu kullanıcı kibele hakkında kim olumsuz bir şey söylese engelleniyor. Hayır, söyleyin o zaman bu sitenin sahibi biziz, siz gidin deyin peşin peşin. Biz gidelim, çünkü burda durup vaktimizi böyle kimselerle/tanımadığımız şahıslarla harcamamızın herhangi bir anlamı yok. Jumpeax (mesaj) 20:41, 14 Mart 2016 (UTC)
Ve de ben kimseye küfür/hakaret etmedim. Olaylardan hareketle düşüncelerimi belirttim. Hakaret olarak itham edilmesi bühtandır. Bu kullanıcı kibeleye karşı bir koruma mekanizması geliştirmek istediğinizden müşteki üzerine attığınız iftiradır, sizi esefle kınıyorum. Jumpeax (mesaj) 20:45, 14 Mart 2016 (UTC)
Sevgili Jumpeax, kuklacılıktan engellenmeniz için sizi taklit edenlerin kim olduğu bellidir her zaman, o yüzden hiç endişeye kapılmayın, saygılarımla, iyi vikiler --İnternionmsj 15:01, 20 Mart 2016 (UTC)
Merhabalar İnternion, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Kukla hesapları kimlerin açtığı malumdur. [1] benzer kullanıcı adıyla açılan hesap. Diğerleri ise benim başıma kaldı. Yani benim açtığım sanıldı, fakat hiçbirini ben açmadım. Kabak benim başıma patladı. Jumpeax (mesaj) 15:17, 20 Mart 2016 (UTC)
bişey değil, @Kudelski'ye de @Kudelzki'yi açtılar. Kim olduğu malumdu zaten--İnternionmsj 15:22, 20 Mart 2016 (UTC)
İnternion, onun açılması bişey değil de benim adıma açılan kuklalar başıma kaldı, hatta bu nedenle bir ara verilen 6 aylık engel süresi baştan başlatılmıştı. Jumpeax (mesaj) 15:25, 20 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Engelden sonra umarım tartışma sayfalarından çekilip Türkçemizin gelişmesi için çaba harcarsınız. Tartışma sayfalarını bırakın gitsin. Her şey olacağına varır. Herkes sizi katkıları ile tanısın. Zaten kimi nasıl tanıyacağını topluluk çok iyi biliyor. Burada ki huzursuzluk maalesef toplumu etkiliyor ve kaos oluşuyor. Bu tip değişiklikler hoş olmaz. Katkı verebileceğinize eminim. Unutmayın, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Umarım engeliniz geçtikten sonra sadece katkıya odaklanır tartışmaya değmeyecek kişiler ile tartışmazsınız. Kuzeyin Kralı (mesaj) 11:04, 15 Mart 2016 (UTC)

islam hakkında faydalı bilgiler[kaynağı değiştir]

İslam Yıldızı
İslam hakkında ansiklopediye faydali bilgiler eklediginiz, ideolojik yansimalarin bitmesi icin zamaninizi ayirdiginizdan dolayi yildizi hak ettiniz 5.47.117.237 17:20, 15 Mart 2016 (UTC)