Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Kullanıcı faşist

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Zaitsév 14:10, 10 Şubat 2016 (UTC)

Şablon:Kullanıcı faşist[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şu ve şu adaylıklar için geçerli olan söylemler bu şablon için de geçerli. [1]--Kudyaz 17:07, 29 Ocak 2016 (UTC)

Bir şablon sayfası olarak oluşturmayıp kendi sayfasında oluşturduğundan dolayı adaylığa koyamadım ama Şu kullanıcının sayfasındaki Adolf Hitler hayranını şablonunu da bu vesileyle tartışabiliriz. --Kudyaz 17:09, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Özgür ansiklopedi burası bir komünist Stalin ve benzeri liderleri kullanıcı sayfasında koyup ben komünistim diyebiliyorsa faşist düşüncelere ve siyasi fikirleri destekleyen kişilerde özgürce kendi sayfasında bunu belirtebilir. Yasalarca veya Vikipedi kurallarınca faşist kişileri desteklemek yasak değil. Bir kişi nasıl Stalin hayranı olabilirse bir diğer kişi Hitler hayranı olabilir ve propaganda yapmadıkça kimseye zararı yoktur. Bu mantıkta gidilirse Şablon:Kullanıcı Komünist şablonu da kaldırılmalıdır.

Bildiğim farklı dillerde ki Vikipedi sayfalarında faşizm dahil siyasi kullanıcı kutuları mevcuttur. Wikipedia'nın özgürlük ve tarafsızlık kurallarının ne kadar geniş ve kapsayıcı olduğunu görebiliriz.

Ve son olarak Türkçe Wikipedia'da yer alan siyasi kullanıcı kutuları içinde Faşizm dahil Anarşist,Anarko-kapitalist, Anti-Komünist,Liberal,Stalinci,Atsızcı ve sağcısı solcusu bir çok kategori varken faşizm mi silinmeli ? Bu tarafsızlık politikasına aykırıdır bir çok dilde ki Wikipedia sitelerinde herkes siyasi kullanıcı kutularını kullanarak görüşünü belirtebilir. Ortada hiç bir yasak veya kurala aykırı bir durum yok.

Düşünce özgürlüğü Kimsenin müdahalesi olmadan her fert istediğini düşünme hakkına sahiptir ve bu hakkın korunması gerektiğine, düşünce özgürlüğünün kimseye duyurulmadan sadece beyinde kalan bir soyut işlem değil, açıklama, ifade, tartışma, yayınlama özgürlüğünü de beraberinde getirdiğine dair açık toplumlarda bir temel uzlaşma ilkesi olmuştur. Burada düşünce özgürlüğüne saldıran bir tutum var diğer üyeler gibi benimde kendimi yasal ve Vikipedi kuralları çerçevesinde ifade edebilme hakkım var.
VP:Kutu: Kutular genellikle ilgi alanları, beceriler, teknik bilgiler, Vikipedi'deki aktiviteler ile alakalıdır veya sadece eğlenceliktir. Ne var ki, bazıları tartışmalıdır ve kullanımlarından kaçınılmalıdır. Burada bahsedilen ilgi alanı çerçevesinde bende kendi ilgi duyduğum hayranlık beslediğim kişileri kullanıcı sayfama koymakta özgürüm. Tartışmaya sebep veriyorsa tarafsızlık ilkesince profilinizde ki bayraklar dahil tüm siyasi içerikler kullanıcı sayfalarından kaldırılmalıdır. Ιβο (mesaj) 17:17, 29 Ocak 2016 (UTC)
Legal systems recognize limits on the freedom of speech, particularly when freedom of speech conflicts with other values or rights. Limitations to freedom of speech may follow the "harm principle" or the "offense principle", for example in the case of pornography or hate speech--Kudyaz 17:38, 29 Ocak 2016 (UTC)
Ek olarak kullanıcı kutularının içeriği şöyle:
  • Bu kullanıcı Adolf Hitler hayranıdır hayranlık belirtme,beğenme bunda bir sakınca var mı ?
  • Bu kullanıcı faşisttir siyasi fikir kullanıcı kutusunda ek olarak her hangi bir şey var mı?
Hiç bir şekilde siyasi propaganda içermeyen 2 adet kullanıcı kutusudur. Komünist,milliyetçi,atsızcı,maocu artık hangisi olursa her birinin kullanıcı kutuları mevcuttur. Attığınız sayfada da belirtilen o zaten. Sansür korkusu olmadan kişinin görüşler ve fikirler iletişim hakkıdır. Beni sansürlemeye çalışmanızla çelişiyor. Ιβο (mesaj) 17:42, 29 Ocak 2016 (UTC)
Dilerseniz bahsettiğiniz kullanıcı kutularını SAS'a taşıyabilirsiniz. --Kudyaz 17:43, 29 Ocak 2016 (UTC)
Düşünce özgürlüğünü savunduğum için herkesin kendi kullanıcı sayfasında siyasi fikirlerini belirtmesinde sakınca görmüyorum sansürün her türlüsüne karşıyım. Ιβο (mesaj) 17:47, 29 Ocak 2016 (UTC)
[2] --Kudyaz 18:43, 29 Ocak 2016 (UTC)
Türkiye yasalarınca Suç örgütü olarak kabul edilmiş bir oluşumun siyasi fikirlerini Vikipedi gibi bir platformda paylaşmak yasak her dilde ki Vikipedi de yasak zaten.Olayı farklı yerlere çekmeyin Ιβο (mesaj) 19:04, 29 Ocak 2016 (UTC)
Türkiye yasaları bizim için bir kıstas değildir.[3] --Kudyaz 19:05, 29 Ocak 2016 (UTC)
Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak yasalar hepimizi ilgilendiriyor. Yasalarca suç ulan şeyler Vikipedi'de de geçerlidir. Burada ki yasalara aykırı bir içeriği savcılığa verme hakkımız var. Vikipedi uluslararası kurallara bağlı bir kuruluştur insan hakları,telif kanunları gibi uluslar arası kanunları benimsemiştir kurallarını da buna göre düzenlemiştir. Yorum yapma diyerek benim Yorum yapma özgürlüğümü kişisel görüşleriniz yüzünden sansürlemeye çalışmayın. Konuyu ayrı yerlere çekmeyin konumuz bu değil Ιβο (mesaj) 19:40, 29 Ocak 2016 (UTC)
Siz benim TC vatandaşı olup olmadığımı nerden biliyorsunuz? Ya da Türkiye'de yaşadığımı. Vikipedi'nin Türkçe olması buranın Türkiye ansiklopedisi olduğu anlamına gelmiyor. Kürt bağımsızlığı şablonunu örnek olarak verdim zira incelerseniz o SAS'ta ben de başka sebeple de olsa silinmesi yönünde oy kullanmıştım. Şimdi sizin oluşturduğunuz şablona SAS koyduğum için burada konuyla alakasız şeyler dinleyecek değilim. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmamanızı önermiş olmam bunu yasakladığım anlamına gelmiyor savınız gerçekten çok saçma. Her neyse bundan sonra sadece konuyla alakalı şeylere yorum yapacağım. --Kudyaz 19:58, 29 Ocak 2016 (UTC)
Bazı konularda bilgisiz olduğumu belirterek Bilmediğin işlere karışma diyerek bana Cahil diyorsun. Hem hakaret/itham hemde sansür kuralları fazlasıyla ezdiniz. Fazla bulandırmayın diyerek benim görüşlerimi aşağılamanızı görmezden gelemeyiz. Ιβο (mesaj) 20:09, 29 Ocak 2016 (UTC)
Farklı dil desteği olması Vikipedi'yi yasalar dizisine bağlı kılmaz. Hatırlatmakta yarar var gibi görünmekte: VP:MİLLİ ve VP:Demokrasi --Ahmet Turhan (mesaj) 20:59, 29 Ocak 2016 (UTC)
Yahu cahillikle ne alakası var. Herkes her şeyi biliyor mu? Yorum yapmadan önce yorum yaptığınız konu hakkında bilgi sahibi olmanız elbette ki tartışmanın sağlıklı yürümesi açısından gerekli. Diğer Vikipedilerde bu yok demeden önce diğer Vikilerde var mı bakmanız elbetti ki gerekli. Konuyu kişiselleştirmeyin. --Kudyaz 20:12, 29 Ocak 2016 (UTC)
VP:İÜYYKÜD İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil kişisel saldırı stratejisinize karşılık vermeyeceğim. Hakaret,itham ve sansür girişimizi göz ardı edemeyiz. Ιβο (mesaj) 20:21, 29 Ocak 2016 (UTC)
@Sevimleribo Yukarıdaki sorularınıza ya da yorumlarınıza bakarsanız neden üzerinize yorum yaptığımı anlayacaksınız. --Kudyaz 20:26, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye istinaden. --Kudyaz 17:19, 29 Ocak 2016 (UTC)
Gerekçen nedir ? Hangi kurala ihlal vardır ? Şurada kendi profiline Kürt bayrağı koyma özgürlüğünü kendinde bulan biri kendi görüşünde olmayan milliyetçi kişilere neden saldırır orası ayrı bir konu. Ιβο (mesaj) 17:22, 29 Ocak 2016 (UTC)
Oradaki Kürt bayrağı sizin gibi bazı kullanıcıların sayfalarında koyduklarına karşı protesto amaçlı. Bir sorununuz varsa sayfamı şikayet edin ya da SAS'a taşıyın. Sorun şu an benim sayfam değil sizin sayfanız. --Kudyaz 17:35, 29 Ocak 2016 (UTC)
Kullanıcıların kendi ülkelerinin bayraklarını kullanıcı sayfalarında kullanmasını istemiyorsanız Vikipedi kurallarını koyan kişilere gerekli itirazlarınızı yaparsınız. LGBT bireyi olup da bu kadar sansürcü ve düşünce özgürlüğüne karşıt olduğunu bilmiyordum. Kendinle çelişiyorsun. Ιβο (mesaj) 17:44, 29 Ocak 2016 (UTC)
Söylediklerimin bayrakla ne ilgisi var anlamadım. Bayrak koymakta bir sakınca elbette görmüyorum ve sayfanızdaki bayrakla ilgili herhangi bir yorum yapmadım. Lütfen olayı kişiselleştirmeyin. --Kudyaz 17:47, 29 Ocak 2016 (UTC)
Bir sembolü sevip diğer sembolden nefret etmeniz tamamen düşünce özgürlüğüne aykırıdır. Bu sembol kişi olabilir bayrak olabilir veya her hangi bir şey kimsenin sevdiği şeyler her kullanıcıyı ilgilendirmez sansürlemeye çalışmasını gerektirmez. Vikipedi kurallarınca propaganda içermeyen içerikler konulabilir. Asıl konu sizin kendi sevdiğiniz istediğiniz şeyleri koyup başkalarına bunu yapma özgürlüğüne engel olmanız. Ιβο (mesaj) 17:50, 29 Ocak 2016 (UTC)
Düşünce özgürlüğü ile ilgili İngilizce Vikipedi linkini okudunuz mu? Bu arada olayı kişiselleştiriyorsunuz. Ya benim kullanıcı mesaj sayfama yapın bu tarz yorumları ya da kişiselleştirmeden yorum yapın. --Kudyaz 17:53, 29 Ocak 2016 (UTC)
Evet limit kısmında bazı ülkelerce yasak ancak o sansürcü ülkelerin sorunudur. Türkiye özgür bir ülkedir Faşist düşünceleri dile getiren kişilere yasalarca bir ceza yoktur. Burada ki şablonun aday gösterilmesi sansürdür. Ιβο (mesaj) 17:56, 29 Ocak 2016 (UTC)
Sansür hakkındaki fikirleriniz oldukça değişken. --Kudyaz 18:31, 29 Ocak 2016 (UTC)
Kaldı ki ideolojinizin propogandaya dönüşmediğini söylemiştiniz [4] --Kudyaz 18:32, 29 Ocak 2016 (UTC)
Sevimleribo'nun dediğine ben de katılıyorum--Osman4466mesaj 18:27, 29 Ocak 2016 (UTC)
@Kudelski Bir üstte ki şeyde belirttim. Ιβο (mesaj) 19:35, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum - Buradaki gerekçelerle hareket edersek eğer Şablon:Kullanıcı futbol da kaldırılmalı. Çünkü ben futbolu hiç sevmem. Benim görüşüm ansiklopediyle ilgisiz her şey kaldırılmalı. Neticede biz buraya ansiklopedi oluşturmak için kaydolduk. Kullanıcı kutuları sadece ansiklopediyle alâkalı olmalı. Bu kutulara dil, proje, yetki şablonları örnek verilebilir. Diğer kullanıcı kutuları silinmeli. Diyeceksiniz kullanıcının teki kendi sayfasında kutuyu açar. Orası onu bağlamış oluyor, o zaman şikayetçi olan işi mesaj sayfasında çözmeye çalışır. Yoksa bu SAS sayfaları bu şablonlarla dolacak. Özetlemek gerekirse iki alternatifimiz var. Ya bu tartışmalara son verip "her türlü kullanıcı kutusu açılabilir" diyeceğiz ya da "hepsini silip sadece ansiklopediyle ilgili olanlar kalsın" diyeceğiz. Bilmem anlatabildim mi? McAang 18:43, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın "Kullanıcı faşist" şablonuyla "Kullanıcı maoist","Kullanıcı stalinist","Kullanıcı komünist" vb şablonlar arasında ne fark var? Kullanıcı Anti Polonya yı örnek vermek burada pek uymuyor, sonuçta o tartışmalardaki Şablon:Kullanıcı anti-faşist vb şablonların bırakıldığı görülmekte. İç sıkıcı olabilir ama bu şablona özel istisnai bir silme uygun değil.--Muratero 20:26, 29 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Birçok felsefik veya politik bildirim şablon ya da deyiş şeklinde zaten halihazırda birçok kullanıcının profilinde yer almakta. Burada bir sorun zaten yok fakat durumlar Vikipedi politikaları ile ters düştüğü zaman ortaya çıkıyor. Mesela bir insan düşünce özgürlüğü diyerek adli suç teşkil edebilecek cümleleri yazamaz. Örneğin "Mavi gözlüleri hiç sevmem" yazılan bir profil yönergelere aykırı hareket etmez burada herhangi bir saldırı yok, fakat "Ben mavi gözlüleri sevmiyorum, hepsi katledilmeli" gibi bir cümle kuramaz. Ya da benzer olarak "Ben zenginliğe karşıyım" yazabilir fakat, "Zengin olanları yarın öldüreceğiz." yazamaz. Fakat "Ben ırkçıyım" söylemi bunlarla aynı kategoride mi burası son derece tartışmalı. Irkçı biri doğal olan sebepleri kendisinde bir üstünlük olarak görür ve otomatikman karşısındaki bu durumu saldırı olarak anlar. Zaten ırkçı söylemleri profilde alenen yazmak Vikipedi yönergelerine aykırı, bu kullanıcı siyasi profili açısından değil, otomatik olarak saldırı olarak algılandığı içindir. Örneğin en son Kullanıcı:Urungu97 bu sebeple engellenmişti. Kemalist, komünist, milliyetçi vb. tanımlamalarda otomatik olarak bir saldırı söz konusu değil, çünkü bu grupların siyasi muhatapları kişilerin belli özellikleri değil. Fakat ırkçılık konusu apayrı bir konu ve direkt olarak saldırıya girmekte. Faşizm ise zaten tanımı gereği ırkçılığın sistematik olarak uygulandığının bir ifadesi. Bir kişi bu sistemi de isteyebilir, fakat bunu alenen "Faşizm gerekli, şu ırka ölüm" şeklinde belirtemez. Şablonda ki "Bu kullanıcı faşisttir" ibaresi görece makul olabilir, şablonun kullanılabilir olması konusunda çekimserim fakat bunun ötesi zaten direkt doğal olan durumları yok etmek üzerine kurulu olduğundan, o duruma son derece karşıyım. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:18, 29 Ocak 2016 (UTC)
Benzer Template:User fascist şablonu 14 Ağustos 2015 tarihinden beri mevcut. Ama bağlantılar kısmında başka dillerde görünmüyor. Buna karşın Template:User Communist birçok dilde mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:38, 29 Ocak 2016 (UTC)
2 kutu ve ikisinin içeriği şöyledir: Bu kullanıcı faşisttir, Bu kullanıcı Adolf Hitler hayranıdır işin içinde gram propaganda ve ırkçı söylem yoktur dolayısıyla kullanımda bir sakınca yoktur. Olumlu yorumun için teşekkürler. Ιβο (mesaj) 21:24, 29 Ocak 2016 (UTC)
Irkçılığın o ifadelerde gram olup olmadığını bilemem ama, faşizm ırkçılığın sistematik şekle bürünmüş halidir. "Bu kullanıcı Adolf Hitler hayranıdır" yazan bir kişi de ırkçılığı haliyle içerisinde barındırır. Şablon makul mu? Evet makul. Ama cesaret edip o savunulan söylemleri en ufak dile getirse Vikipedi yasaklarıyla karşılaşır. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:45, 29 Ocak 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan Komünizm ve vb. siyasi kutularını sonuna kadar destekliyorum herkes özgürce kendi görüşünü paylaşabilmeli. Ιβο (mesaj) 21:42, 29 Ocak 2016 (UTC)
Dilden düşürülmeyen "düşünce özgürlüğü" ifadesi, doğal olanlara saldırı şeklinde algılanmamalı ve diğer yüzlerce fikir ile karşılaştırılmamalı. Irkçılık bu yönüyle ifadesi sakıncalı bir kavram, çünkü direkt doğuştan ve sosyolojik olmayan öğelerin yok olması üzerine bir doktrin. Makul olan, makul haliyle kalmalı, dediğim bu "düşünce özgürlüğü"nün en ufak aşımı, yasaklar ile karşılaşır. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:50, 29 Ocak 2016 (UTC)
Anladığım kadarıyla bu konudaki görüşleriniz değişti? --Kudyaz 21:43, 29 Ocak 2016 (UTC)
Bunu 4 kere attın 4 kerede cevap yazdım olayı farklı yerlere çekme son kez cevap yazıyorum Vikipedi'de herkes görüşünü belirtebilir ancak propaganda yapamaz ! Ιβο (mesaj) 21:47, 29 Ocak 2016 (UTC)
Aynı şeyi diğer siyasi kullanıcı kutularını da kapsamasını gerektiğini düşünüyorum bende onların polemik yaratacağını düşünüyorsam durum ne olacak ? Bu önerilerinize katılmıyorum. Sansür girişimi. Ιβο (mesaj) 02:42, 30 Ocak 2016 (UTC)
@Sevimleribo: Kullanıcı kutularının hepsini kapsayacak bir yönergeden bahsediyoruz. Buradaki tartışma zaman zaman tekrarlandığı için kökten bir çözüm bulmaktan söz ediyoruz. Daha belirli bir kural olursa tümü için uygulanır. Yoksa "polemik" dedikçe herkes farklı yorumlayabilir ve tartışmalar uzar gider. — Pınar (mesaj) 02:49, 30 Ocak 2016 (UTC)
Siyasi kullanıcı kutularını yasaklayacak her türlü kurala ve sansüre karşı olacağımı belirtmek isterim. Özgür ansiklopediye uymayan bir genelgeye asla destek vermem. Ιβο (mesaj) 02:53, 30 Ocak 2016 (UTC)
Görüşünüzü anlıyorum ama siyasi kullanıcı kutuları tamamen yasaklanmasa bile bir kısıtlama olmalı. Aksi halde kullanıcı sayfalarının propaganda amacı olarak kullanılmasını önleyemeyiz. Şimdiye kadar "polemik" demişiz. en:wiki'de "kaba/nezaketsiz" (incivility), "kişisel saldırı" içeren (personal attacks), "tahrik edici" (inflammatory) ve "ayrıştırıcı" (divisive) kullanıcı kutularına izin verilmiyor. Wikipedia'nın propaganda yapmak ya da herhangi bir görüşü savunmak veya ticarî, siyasî, dinî ve başka herhangi şekilde destek toplamak, güncel konularda görüş ilan etmek veya siyaset, kişisel promosyon, reklam yapmak için uygun bir yer olmadığı vurgulanıyor. "Bu kullanıcı X'e inanıyor, düşünüyor, buluyor, biliyor, tercih ediyor, diliyor" veya "Bu kullanıcı X'den hoşlanmıyor, nefret ediyor, iğreniyor" veya "Bu kullanızı X'i seviyor ama Y'yi sevmiyor" demenin ayrıştırı olduğu belirtiliyor. Kullanıcı kutularının, kullanıcılar hakkında iletişimsel duyuru (communicative notice) işlevi olduğu ve Vikipedistler arasında iş birliği sağlamak için kullanıldıklarından söz ediliyor. — Pınar (mesaj) 03:36, 30 Ocak 2016 (UTC)
İki basit kullanıcı kutusu kaldırılması beni hiç bir şekilde etkilemez ancak sadece benim kullanıcı kutularımın kaldırılması düpedüz saldırır. Ben kimseye saldırmadan görüşlerimi belirtebiliyorsam ki diğer dilde ki Vikipediler de bunu herkes yapabiliyor bunu neden ben yapamayım ? Diğer dilleri bırak burada onlarca siyasi bilgi kutusu kullanan kişiler var ben çoğundan rahatsız olduğum için SAS'a taşıyor muyum ? Polemiği sadece karşıt görüştekiler çıkarabiliyor bu kurallar bu konu için geçerli değil. Ιβο (mesaj) 03:44, 30 Ocak 2016 (UTC)
Bakın, meseleyi kişiselleştirmenin bir anlamı yok. Şablonu aday gösteren kullanıcının bunu hangi amaçla yaptığını sorgulayacak değilim. Bu adaylık bize konuyu daha derinden inceleme fırsatı sundu. Eğer neticede daha somut bir yönerge çıkarırsak bunu her şablona uygularız. Geçmişte başka kullanıcı kutuları SAS'a aday gösterildi, şimdi de sizin kullandığınız bir kullanıcı kutusu aday gösterilmiş. Bence önemli olan bu değil. Önemli olan tutarlı bir kuralımızın olması ki tekrar tekrar aynı belirsizliklerle karşılamayalım, vaktimizi daha faydalı işlere harcayalım. — Pınar (mesaj) 03:57, 30 Ocak 2016 (UTC)
Faşist olduğum için olayı kişiselleştiren hep benim zaten (!) Ιβο (mesaj) 04:11, 30 Ocak 2016 (UTC)
Pes diyorum artık. Ne söylesem tersten anlıyorsunuz. — Pınar (mesaj) 04:20, 30 Ocak 2016 (UTC)
Genel bir sorun değil kişisel saldırıdır ve sansür girişimidir. Asıl siz anlamaya çalışın. Ιβο (mesaj) 04:26, 30 Ocak 2016 (UTC)
  • @Kullanıcı:Sevimleribo, Pınar size karşı herhangi bir karşıt görüş belirtmedi. "GENEL" kullanıcı kutularına dair bir politika oluşturulması gerektiğini belirtti. McAang 10:27, 30 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Politikalar çerçevesinde silinmesini gerektirecek bir sebep göremiyorum. Vikipedi:Kullanıcı sayfası politikasıyla çelişen bir yanı yok, herhangi birisi faşist, komünist veya İslamcı olabilir. "Türkleri sevmez" ile "faşist" arasında ince bir çizgi var, dikkat etmek lazım.--RapsarEfendim? 17:03, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Ne kadar ilgili bilemiyorum ama: Commons'ta Adolf Hilter adlı kullanıcının uygunsuz isim gerekçesiyle engellenmiş. Harf oyunu yaparak "Hilter" yapmış. Aynı zamanda Hitler kullanıcı adı da yasaklı. Ya da benzer kullanıcı adları da engellenmiş: şu Fascism Rules gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:47, 2 Şubat 2016 (UTC)
Eee bu ne şimdi ? Ölen veya yaşayan ünlü veya tarihi kişiler hakkında nick almak zaten yasak değil mi ? Bunu da herkes bilmiyor mu biliyor şimdi nereden neyi bu olaya bağladın ona anlam veremedim. İçerik üzerine yorum yapsak daha sağlıklı olur. Ιβο (mesaj) 18:00, 2 Şubat 2016 (UTC)
şuradan bilgilenebilirsiniz. bu örnek Halen yaşayan tanınmış ya da yeni ölmüş tanınmış kişilerin adları. kuralı ile değil (çünkü sadece yeni ölmüş ve yaşayan kişileri kapsar), Nefret sembolü olan kişilere (tarihi kişiler de dahil olmak üzere) ve bu kişilerle ilişkili olaylara göndermede bulunan isimler ile ilgili. --kibele 13:30, 3 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kullanıcı sayfama azıcık bakan biri karşıt görüşte olduğumu fazlasıyla anlar, ama silinmesi gereksiz bir şey olur. Ne o kalınca Vikipedi politikaları ihlal olur, nede silinince düzen korunur.
    Beyaz Deriili (mesaj) 22:59, 6 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Rapsar'a katılıyorum. --Eğitmenmsj 23:00, 6 Şubat 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.