İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Grüne Augen1980/2012 mesaj arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2012 Afrika Uluslar Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddesini oluşturduğum 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Uluslararası futbol turnuvası bilgi kutusu'nda anlayamadığım bir problem var. Tabloda hata var. Düzeltemedim. Bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz. İyi çalışmalar. Totenkopf division 12:58, 26 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Bilgi kutusundaki o parametreye ülke adı yazınca otomatikman bayrak ile iç bağlantı ekliyor. "Gabon" yazınca sorun yok, ancak "Gabon ve Ekvator Ginesi" yazınca "Gabon ve Ekvator Ginesi" adında bir ülke arıyor, bayrak arıyor eklemek için. Sorun buradan kaynaklanıyordu. Bunun önüne geçmek için bilgi kutusuna eklenmiş başka bir parametre vardı, onu kullanınca sorun çözüldü. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 13:03, 26 Ocak 2012 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Merhaba Totenkopf division, İngilizce de dahil herhangi bir dildeki Vikipedi güvenilir kaynak olarak kabul edilmediği için maddelere kaynak olarak eklenmemesi gerekiyor. Onun yerine başka dildeki bir maddeden çeviri yapılan maddelerin tartışma sayfasına şu şablonu ekleyebilirsin. Kolaylıklar–h.çağrımsj 14:41, 31 Ocak 2012 (UTC)

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, 4 Ocak tarihinde Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları maddesinde Katar'ın Türk vatandaşlarına sınırda vize verdiği belirtmişsiniz ve 14+14 gün demişsiniz. Hiç bir yerde böyle bir bilgi göremedim. Kaynak gösterebilirmisiniz? Nereden bu bilgiyi aldınız? İyi çalışmalar Totenkopf division 17:59, 5 Şubat 2012 (UTC)

Oncelikle bir tanidigim oraya bu sekilde gidip geliyor, oradan biliyorum. Ilk giriste 14 gunluk veriyorlar, sonrasinda 14 gun daha uzatiyorlar. Ancak 4 yada 5 yildizli bir otel rezervasyonu sarti var. Ancak su linklerde de benzer bilgiler mevcut: dışişleri ve giresun tso . iyi vikiler | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 09:25, 6 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba, sanırım siz hizmetliydiniz. Bir şey soracaktım: Oluşturduğum maddelerde çoğunlukla İngilizce Wikipedia'dan çeviri yapıyorum ve maddeye kaynakça olarak İngilizce Wikipedia'yı gösteriyorum. Kullanıcı: Hcagri ise beni uyararak kaynakça olarak diğer dilde ki wikpediyi göstermemem gerektiğini, çünkü İngilize wikipedi'de yeralan maddelerdeki bilgilerinde güvenilir kaynak olarak kabul edilmediği için maddelere kaynak olarak eklenmemesi gerekiyor demişti. Bende uyardığı için teşekkür etmiştim. Fakat şimdi düşünüyorum da İngilizce Wikipedi'de çeviri yaptığım maddelerde zaten o madde ile ilgili çeşitli kaynaklar gösterilmiş. Yani yalan-yanlış değil.

Bu yüzden Kullanıcı: Hcagri oluşturduğum bazı maddelerde ki kaynakçaları kaldırmış. Bu ne kadar doğru? İsmini hatırlayamadığım ve benim oluşturmadığım eski bir çok maddelerde de ingilzce Wikipedia kaynak olarak gösterilmiş. Bu durumda oluşturduğum maddelerde İngilizce Wikipedi'yi kaynak göstereyim mi yoksa göstermeyeyim mi? Bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz ve yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar Totenkopf division 14:05, 10 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba, çevirdiğiniz kısımların kaynağını aynen buraya aktarmak bu tip hassasiyetleri ortadan kaldırır. Örneğin; "Kızıl akbabalar 10 yıl yaşar" bilgisinin kaynağı İngilizce vikipedide William Godsend'in The Birds kitabının 354. sayfası ise aynısını buraya da kaynak gösterebilirsiniz. Ben çevirilerimde daha çok böyle davranıyorum. Ancak Vikipediyi kaynak göstermek mümkündür. Vikipedi:Vikipedi'yi kaynak gösterme sayfasının çevirisi bitmemiş olsa da size fikir verir. Kaynakçaları çıkartmak değil, düzenlemek gerekli. Mesele değişken bir ansiklopedi olan vikipediden kaynak gösterilen bilginin geçmişe yönelik olarak okura tam anlamıyla ulaştırılmasıdır. Örneğin; "Kızıl akbabalar 10 yıl yaşar" bilgisini 24.12.2007 tarihinde Akbaba maddesinden almışsam, kaynak gösterirken okurun tam o tarihteki bilgiyi gösteren url kaynağını eklemeliyim. Bunun usulü verdiğim bağlantıda var. Çevirdiğiniz yerde kaynakça yoksa bile buraya alırken o vikipediyi kaynak gösterebilirsiniz. Sanırım usul yönünden bir anlaşmazlık olabilir, ancak bunlar çözümlenmeyecek işler değil, belki biraz vaktinizi alacak...Bağlatıya bir göz atın, aklınıza takılan yerler olursa yine tartışalım. İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:44, 11 Şubat 2012 (UTC)
    • Tekrar Merhaba Totenkopf, Merube mesaj sayfamda sizinle mesajlaşmamı görünce konuya dair bazı bilgiler eklemek istemiş, ilgili yerini aynen kopyalıyorum. Viki devamlı değişmeye açık bir kaynak olduğu güvenilir kaynak olarak kabul edilmiyor ya, o nedenle geçenlerde köy çeşmesinde bu konu tartışılmıştı. İng. vikide de benzer nedenle bir tartışma olmuş güvenilir bir kaynak olmadığından çeviri bilgisinin kaynaklar bölümünde -hatta direkt madde içinde- sergilenmesinin yanlış olduğuna karar verilmiş. Bizde de aynı şekilde bir karar çıktı. Tabi viki lisansı nedeniyle çeviriyse madde bir yerlerde orijinal yazarları görebilmek adına oldidli sürüme bağlantılı olarak belirtilmesi gerekiyor çeviri olduğunun. Ancak bunun kaynak bölümünde yapılmaması yerine tartışma sayfasında -bunun için çevrilmiş sayfa şablonu var- belirtilmesi uygun görülmüştü. Elbette kaynakçadan silip ama sonra tartışma sayfasına aktarmak gerekiyor çeviri bilgisini. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:52, 13 Şubat 2012 (UTC)

Tekrar Merhaba Vikiçizer, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi aktardığın için çok teşekkür ederim. Kullanıcı:Hcagri bana şunu yazmıştı: Kaynakça bölümünde İngilizce Wikipedi olarak yazmak yerine başka dildeki bir maddeden çeviri yapılan maddelerin tartışma sayfasına şu şablonu ekleyebilirsin. şeklinde yazmıştı. O halde bu durumda herhagi bir yeni madde oluşturup, İngilizce Wikipedia'dan çevirisini yaptığımda, yeni oluşturduğum maddenin tartışma bölümüne Şablon:Çevrilmiş sayfa'yımı koyacağım? Hepsi bu sanırım. Totenkopf division 16:15, 14 Şubat 2012 (UTC)

  • Evet, bu yeterli olacak...Vikipediyi kaynakça göstermemek için bulunmuş bir yöntem. Sizin için fazladan bir yük de olmaz, şablonu eklersiniz, örnek kullanımları da orada var. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 21:04, 14 Şubat 2012 (UTC)

Çeşme tartışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)#Vikipedi Konferansı - Yeni Kullanıcılar Dikkatinize sunarım.--Khutuckmsj 15:39, 25 Şubat 2012 (UTC)

Türk Vatandaşları Vize[kaynağı değiştir]

Merhaba efendim, birkaç gündür şehir dışındaydım mesajınızı şimdi gördüm. Ukrayna ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120324-4.htm Resmi Gazete'de 24.Mart.2012 tarihi itibariyle yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Güney Afrika ile vizelerin kaldırılması konusunda mutabık kalınmış, fakat şu an itibariyle vize uygulaması devam etmektedir. o makalenin türkçe ve ingilizce versiyonlarında yaptığınız değişiklikleri geri almanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.--Camoka4 (tartışma) 20:40, 27 Mart 2012 (UTC)

Merhabalar :) Yorumunuzu okudum zaten karışık olan kafam daha çok karıştı :) Sırayla gidelim. Ukrayna ile vizeler 3 gün önce tamamen kalktı ve yürürlüğe girdi. O yüzden koyu mavi statüsüne alınmıştır. Katar'da sanırım herhangi bir vatandaş kapıda vize alamadığı için turkuaz renk ile gösterilmemiş. Katar'ın renklendirmesini ben yapmadım sadece renk formatını güncelledim. Vallahi şu Commons'da harita güncellemeyi öğrenebilsem ama arıyorum bulamıyorum güncelleme için sürekli yeni resim yüklemek zorunda kalıyorum. Eğer öğrenebilirseniz bana da anlatın :) --Camoka4 (tartışma) 18:27, 28 Mart 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 19:58, 16 Mayıs 2012 (UTC)

FAHRİYE EVCEN[kaynağı değiştir]

boğaziçi üniversitesinde tarih bölümünde okuyor sayfasında ki yazıda sosyoloji yazıyor doğru ama sosyolojiyi bıraktı ilgili alandaki cümlenin içinden çıkamadım. nasıl bir çümle ile yazmalıyım boğaziçi üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü olacak.siz bir bakabilirmisiniz. Sevgierol1984a (mesaj) 13:10, 30 Mayıs 2012 (UTC)

Gerektirir. !!![kaynağı değiştir]

Gerektirir. Amerikayla fransayı yada başka bir avrupa üyesini aynı renk yapamassın kısacası kısmen isteyenle tam isteyeni aynı renk yapamassın(Eğer sen bu ayrımı anlayamıyorsan wikipedia' ya bir daha girme). Sen yeşil pasaport kullanamıyor olabilirsin ancak kullananlara saygı duymak zorundasın.

Kopf naber ? Umarim iyisindir. Heroines of the Soviet Union ile mi ilgileniyorsun ? Takabeg ileti 12:32, 23 Haziran 2012 (UTC)

Vaayyy Takabeg !!! Hoşgeldin :) 1 buçuk senedir yoktun ortalıkta. İyiyim sağol sen nasılsın? Evet nadirde olsa Sovyet Kahramanları ile ilgileniyorum. Daha çok II. Dünya Savaşı'ndaki keskin nişancılara bakıyorum, araştırıyorum. Üşenmezsem maddesini de açıyorum. Totenkopf division (mesaj) 13:05, 23 Haziran 2012 (UTC)

Rusça mı öğrendin ? Normalde Commons'tayım. Birşey olursa mesajı atarsın (istersen). Kolay gelsin. Takabeg ileti 13:49, 23 Haziran 2012 (UTC)

Reality 00:14, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, size bir şey danışmak ihtiyacı duydum. Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları maddesinde Panama'ya hertürlü pasaport sahibi vatandaşlarımızın seyahat öncesi vize alması gerekli olduğu belirtilmekte. Bu maddenin ing.wikipedia maddesinde Ajdamania isimli kullanıcı dışileri bakanlığının şu sayfasını referans göstererek, Panama'ya hertürlü pasaport sahibi vatandaşlara vize muafiyeti olduğunu belirtmiş. Zannedersem bu tamamıyle doğrudur. Gerçi bende kaynak olarak şu haberde Panama vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz seyahat edebileceklerini görüyorum. Gerçi her iki ülke vatandaşına karşılıklı olarak vize muafiyeti getirildiği yazmıyor ama dışişleri bakanlığnın internet sitesi herhalde günceldir. Eğer öyleyse artık vatandaşlarımız Panama'ya vizesiz seyahat edebilirler. Öyleyse Vize rejimi haritası'nda Panama'yı mavi renkte göstermemiz gerekmez mi? Ozaman bunu nasıl yapacağız? Totenkopf division (mesaj) 08:50, 29 Haziran 2012 (UTC)

Arkadaşla da ingilizce vikipedi üzerinde yazışıyoruz. Ben konu hakkında kesin ve net bir kaynak bulduğumda, gerektiği gibi değiştireceğim. Teşekkürler. --H. Aziz Kayıhanmesaj 23:18, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor ![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 10:47, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Kaynak hatası[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Totenkopf division. Vikipedi'ye kazandırdığınız Gary Speed maddesinin kaynaklar bölümünde 2 tane kaynak hatası görünüyor. Vaktiniz olduğunda düzeltebilirseniz bu kategoriden bir madde daha eksilmiş olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. — Pınar (mesaj) 11:00, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
İnternette bu konuda hazırlanmış en doğru ve kapsamlı bilgi kaynağı olan Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları sayfasının hazırlanmasındaki büyük emekleri nedeniyle sevgili Totenkopf division bu özen yıldızına layık görülmüştür. Abuk SABUK msj 17:08, 2 Kasım 2012 (UTC)


  • Rica ederim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 21:36, 2 Kasım 2012 (UTC)

Tartışma - Türk Vatandaşları Vize[kaynağı değiştir]

Tartışmaya birşeyler yazdım size.--Free ottoman (mesaj) 09:09, 8 Kasım 2012 (UTC)

Ben orda banlıyım. Yükleyemem. Şimdilik kendi hesabınıza commons'a sitedeki mevcut haritayı farkı isimle yükleyin. Sonra Perusu Moldavyası vs. gerekli değişiklikleri yapmasını (en başta sorduğunuz sorunun cevabı) öğretirim. --Free ottoman (mesaj) 20:37, 8 Kasım 2012 (UTC)
Son bir değişiklik yaptım onaylar mısınız.--Free ottoman (mesaj) 11:34, 9 Kasım 2012 (UTC)

Peki, İngilizce Wikipedia'da hesabınız açık mı ? --Free ottoman (mesaj) 12:19, 9 Kasım 2012 (UTC)

Ya abi sen beni Skype varsa eklesene , burdan zor oluyor taksit taksit konuşmak.--Free ottoman (mesaj) 12:23, 9 Kasım 2012 (UTC)
Benim türkçedeki haritayı TurkishCitizensVisaReq.PNG ingilizce makalede de gösterir misin. Orada başka birinin haritası var. Böylece haritada değişiklik yapınca hem türkçe hem ingilizce değişmiş olur. Anlamadıysan yine anlatabilirim. TurkishCitizensVisaReq.png bu dosyayı ingilizce makaledeki HTML içinde gösterir misin rica etsem. Ayrıca açıklamayı boş bırak. Benim nikimi verme lütfen. Sebebini sonra anlatırım. --Free ottoman (mesaj) 12:38, 9 Kasım 2012 (UTC)
Allah razı olsun. İpin ucu bende artık. :) --Free ottoman (mesaj) 13:00, 9 Kasım 2012 (UTC)
Abi çok yoruldum. Bak senin için Peru'yu hallettim. Moldavya yakında kalkıyor. Biraz sabırlı ol, eğer kalkmazsa söz onu da değiştiricem.--Free ottoman (mesaj) 14:47, 9 Kasım 2012 (UTC)
Güney Afrika'ya vize kalkmadığından emin misin? Güney Afrika dışişleri bakanlığı web sitesinde TR vatandaşlarına vize yoktur yazıyor. Oraya giden birisi vize almadan gittiğini söyledi. --Free ottoman (mesaj) 15:42, 9 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Grüne Augen1980/2012 mesaj arşivi , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|15:42|

Merhaba yoldaş. Adolf Hitler maddesinde düzenlemeler yaptım ve eklenmesi gereken yeni şeylerin olduğunu düşünüyorum. Özel hayatı, sağlığı, dinî inancı ve sanatçı yönü ile ilgili alt başlıklar açılabilir. Bu konuda birbirimizle dayanışma içinde olursak maddeyi çok daha güzel bir hale getirebiliriz... :) -- Türkischer Junge 10:03, 22 Aralık 2012 (UTC)

Benim elimde kaynak olarak kullanabileceğim araştırma-tarih türü kitaplarım var. Ayrıca İngilizce ve Almanca Vikipedilerden de yararlanabilirim. İkimiz de bir şeyler ekleyebilsek kârdır. :) -- Türkischer Junge 18:46, 22 Aralık 2012 (UTC)