İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Gençosmanlı/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.


VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


merhabalar, iş isteği sayfama 2 kişi ismi yazmışsınız ancak linke tıkladığımda ingilizce vikipedi'de öyle maddeler olmadığı anlaşılıyor. isteğiniz gerekçesini de yazarsanız, kısa bir açıklama yaparsanız belki daha çok yardımcı olabilirim. --Süleyman Habib 13:45, 14 Nisan 2007 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Richard_Trevithick --Süleyman Habib 13:58, 15 Nisan 2007 (UTC)
madde zaten var demeye çalıştım. --Süleyman Habib 14:01, 15 Nisan 2007 (UTC)
Trevithick konusunda haklısınız, üzerinde çalışılsa iyi olur. Abelson çok sıkıcı gözüküyor ama.--Süleyman Habib 14:05, 15 Nisan 2007 (UTC)

ya baylan abicim ben şu 14 nisanda olan üzücü kazayı madde yapmak istiyorumda acaba hangi kategoriye koyacam onu bir söylersen iyi edersin.--Gençosmanlı1299 13:47, 15 Nisan 2007 (UTC)

Daha önce açılmış olan benzer bir madde 23 Ocak 2006 Ankara'da Trafik Kazası olarak açılmış ve Kategori:Güncel olaylar konmuş. Bu da o şekilde yapılabilir. Kolay gelsin--Atacameñoileti 14:34, 15 Nisan 2007 (UTC)

Sayın Gençosmanlı1299,

Öncelikle konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Osmanlıca vikipedya 7.5 aydan beri test olarak faaliyette. Osmanlıca bölümnün 50'den fazla kayıtlı kullanıcısı var. Bu kullanıcılardan düzenli olarak katkıda bulunanların sayısı oldukça az. Şimdiye kadar 450 civarında madde yazıldı. Bu sayı şu anda açık olan en az 100 dilin [1] geride bırakılması anlamına geliyor. Osmanlıca vikinin açılabilmesi için en çok ihtiyacımız olan şey düzenli kullanıcı katkısı. Eğer düzenli kullanıcı katkısı artarsa Osmanlıca vikinin en kısa zamanda açılacağına inanıyorum. Eğer Osmanlıca biliyorsanız bu bölüme [2] kayıt olup düzenli katkıda bulunmanız, bize bu konuda yapabileceğiniz en iyi yardımdır. Ayrıca Osmanlıca bilen arkadaşlarınızı bu konudan haberdar ederseniz ve onların da katkı yapmalarını sağlarsanız çok iyi olur. Bütün çalışmalarınızda başarılar dilerim.

--Tarih 11:09, 18 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Gençosmanlı1299 arkadaşım. Mao sayfasınının diktatörlük kategorisine koyulup koyulmaması ile ilgili tartışma sayfasında bir notum var. Oraya bir fikir belirtsen ve tartışmaya katılsan daha iyi olur diye düşünüyorum. İkna olursam ben koyarım o kategoriyi oraya. Ayrıca biliyorsun kategori hakkında bir tartışma da devam ediyor. Gereksiz bir geri al savaşına girmeyelim. Tartışalım. --Devrimdpt 12:39, 19 Nisan 2007 (UTC)

Kızböcekleri[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Bahsettiğin kızböceği maddesine uygun bir taksonomi bilgi kutusunu uyguladım. Aslında, görece kolaydır. Şablon:Taksonomi'deki uygulama kılavuzunu üzerinde çalıştığın maddeyeaktarıp, yalnız ihtiyacın olan değişkenlerin verilerini girip, boşta kalanları silerek, gereken taksonomi bilgi kutusunu oluşturman mümkün. Bir canlı ya da canlı grubunun taksonomisiyle ilgili detaylar içinse senin de maddeye şablonunu ekledğin Wikispecies iyi bir başlangıç. Ancak, canlıların taksonomisi sürekli yeniliğe maruz kaldığı için, bazen Wikispecies'in kendi içinde bile çelişkilere rastlanabiliyor. O zaman da ITIS, Taxonomicon, NCBI Entrez Taxonomy vb. internet kaynaklarına başvurulabilir.

Tabii, ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 12:10, 20 Nisan 2007 (UTC)

Sizden çok şikayetçiyim[kaynağı değiştir]

dünya katmanları dosyasında şunları yazmişsınız:

manyaklar== Dosya ile ilgili açıklama == Dünya katmanları

LİSAN SI BOŞ VER

şimdi vikipediden özür dileyecekmisin?

Çiçekler ve böcekler[kaynağı değiştir]

Merhaba, sayfada yazılanlara bakınca Yusufçuk, Kızböceği gibi adların Odonata gurubunun kendisi değil bir üyesi olduğu sonucunu çıkardım, inglize vikide de yusufçuk böceği -Türkçesi her neyse- Odonata grubunun bir üyesi. Odonata grubunun adı nedir o bilinse tabbi işimiz daha kolaylaşır. ama dediğiniz gibi odonata grubunun adını kız böceği kavramı karşılıyor olabilir. öyleyse eğer, Yusufçukla Kızböceği aynı şeyler değiller. Biraz karışık bir şey biyoloji alanında bilgisi olan bir kullanıcı biliyorum gördüğümde ona da danışacağım, ilginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Danbury ileti 18:38, 22 Nisan 2007 (UTC)

  • Evet ben de ya ona ya süleyman habib'e soracaktım ya da Süleyman Habib'e :) Neyse iyi akşamlar. --Danbury ileti 18:49, 22 Nisan 2007 (UTC)

Herkes portal açabilir ama, portallar zor ve emek isteyen sayfalar. Hakkından gelinemediğinde portal silinir .Bu sebeple biraz daha tecrübe edindikten sonra portallarla uğraşmanı öneririm. Bence ilk önce hazır portallara yardım et. --Dbl2010 02:29, 28 Nisan 2007 (UTC)

Portal açmak için özel bir şey yapılmıyor. Özgür'ün tavsiyesine katılıyorum, ancak açmakta kararlıysan hazır bir portalı alıp modifiye etmek en akılcı çözüm sanırım.--Vito Genovese 20:39, 29 Nisan 2007 (UTC)

şu ana kadar üç yöneticiyede mesaj yollamama rağmen bilgi değil akıl aldım onun için birde size danışıyım dedim ben bir kimya portalı açmak istiyorum ve bunuda şurada belirttim bunu yapabilmek için teknik bilgi istiyorum yardımı edeceğinizi umuyorum.--Gençosmanlı1299 14:02, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Portal:Kimya guzel olur ancak tek basina degil de bu konuyla ilgilenenleri toparlarsan cok daha zevkli ve verimli olur. Mesela Kullanıcı:Maderibeyza bu konuyla ilgileniyor; bu kategoride de diger ilgililer var. Genel bir plan ve proje yapip Vikipedi'nin bu eksik yonunu canlandirabilirsiniz. Eger plan net ve acik olursa, yoldan gelip gecenlerde birer madde alabilirler. Desteklerim, biraz dizayn gerekecek biraz da is birligi. Once bir grup olustur istersen sonra diger portallara bir goz at derim. Citrat 23:03, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Klor'daki Hidrolorik asit eklentini istersen yeni bir baslik olarak ac; ayri bir madde bir cok Wiki'de: en:Hydrochloric acid. Citrat 14:15, 2 Mayıs 2007 (UTC)
Teklifin için teşekkür ederim. Ancak olumlu yanıt veremeyeceğim. Nedenine gelince; öncelikle burada bir portala omuz verebilecek kadar çok vakit geçirmiyorum, daha çok Vikikaynak'tayım. İkincisi zaten içim dışım kimya :)) burada farklı konularla ilgilenmek istiyorum. Sana çabanda başarılar dilerim. --Suelnurmesaj 20:37, 2 Mayıs 2007 (UTC)

portal açılırsa portala destek geleceğinden hiç şüphem yok bu konuyla ilgilenen ilgilenmeyen desteğini eksik etmeyecektir ben katılımı sağlarım ancak önce bir portalın açılması lazım yani ben pek bu tasarım işlerinden anlamam o yüzden portal tasarımı olayını nasıl halldeceğiz.--Gençosmanlı1299 19:18, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Tararim olarak baska Portallarin kodlarini alarak uzerinde oynama yapabilirsin; sayfalarini duzenleyen bir kac vikipedistten de yardim isteyebilirsin. Benim cok tecrubeli oldugum bir konu degil (Mach'i durt :) ancak elimden gelen yardimi yaparim. Belirli bir plan yaparsan yapilacaklar icin, program mahiyetinde insanlar uye olmasalarda katilirlar. Kolay gelsin, Citrat 02:05, 3 Mayıs 2007 (UTC)
Biliyorsunuzki şu anda kimya portalı açılması için başvuru var vede 5 destek oyuna ulaştı acaba ne kadar oy alması gerekli kabul olması için.Bu arada yeni bir taslak şablonu yaptım sizce nasıl olmuş?--Gençosmanlı1299 19:09, 11 Mayıs 2007 (UTC)
5 uyen varsa direk ac derim ancak bir ana plan ve duzenli katilim sart devam edebilmesi icin. Enerji taslak sablonun guzel olmus ama istersen onu sablon olarak ac. Bu hali ile madde olmus ve silinmesi gerek. Kolay gelsin, Citrat 21:15, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Şablon yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, isterseniz şablonları yönlendirmeyelim. Şablonlar genelde maddeler gibi yönlendirilmiyorlar çünkü bildiğim. Ortalık karışabiliyor. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 15:18, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Moleküler ve Hücresel Biyoloji[kaynağı değiştir]

Selam Gençosmanlı, Moleküler ve Hücresel Biyoloji vikiprojesine kaydolmuşsun, hoşgeldin, ilk kaydolduğun için de tebrikler! İlk aşamada Proje sayfalarının hazırlanmasında yardımcı olmak ister misin? Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Madde listesi'ni düzenlenmesi gerekiyor. Baştan ilk birkaç taneye benzeterek devam edilebilir. --İnfoCan 06:18, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Şablonlar içim sağol, güzel görünüyorlar. Kategorilerini biraz değiştirdim. Projenin altyapısında ne çok ayrıntı varmış... --İnfoCan 11:50, 27 Mayıs 2007 (UTC)

Vandal da olsa lütfen üslubumuzu bozmayalım. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 22:33, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Görüldü ve akabinde engellendi. Sakin olmakta, seviyesine düşmemekte fayda var. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 22:38, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 08:56, 28 Mayıs 2007 (UTC)

GÜncel dilimizle şöyle diyeyim: estağfurullah, hata söz konusu değil. Adı üstünde: tartışma sayfası, uygarca tartışıyoruz. İyi çalışmalar dilerim.--Levent Abi ileti 13:44, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi maddesine neden "taraflı" şablonu koyduğunuzu tartışma sayfasında açıklar mısınız lütfen? Teşekkürler, Filanca 18:50, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Sosyopat konu üzerinde çalışıyor bildiğim kadarıyla, o nedenle şablonu geri koydum. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 14:46, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Şikâyet sayfasını neden sildini?[kaynağı değiştir]

Acaba bu sayfanın içini neden boşalttığınızı öğrenebilir miyim? Yanlışlık mı oldu yoksa bir amacı mı vardı? Ben işlemi geri aldım. Teşekkürler--Erkan 06:57, 31 Mayıs 2007 (UTC)

Şimdi farketim arşivelmişşiniz ancak unutmayınki daha Mayıs ayı bitmedi. Sanırım 31 Mayıs bitince arşivlemek daha doğru olur.--Erkan 07:04, 31 Mayıs 2007 (UTC)


adnan oktar madesindeki değişikliğininzi geri almak zorundayım çünkü tarışma sayfaında belirtmeden değişklik yapmışsınız.lütfen tartışma sayfaında belirtiniz görüşlerinizi daha sonra değişiklik uygun görülüre yapılır.--Gençosmanlı1299 14:47, 2 Haziran 2007 (UTC)

vikipedi politikaları açıktır ve yazılıdır: maddelerde değişiklik yapmak için tartışma sayfasında açıklamak gibi bir gereklilik olmadığı gibi siz de bu tür değişiklikleri geri almak zorunda değilsiniz. Filanca 14:56, 2 Haziran 2007 (UTC)

Eğer yazdığınız açıklama iddia niteliğindeyse vede yazılmış bilgileri taraflı şekilde kaldırırsanız bunu yapmdan önce tartışma sayfasında belirtmelisiniz sonuçta bu kişi tartışılan bir şahsiyet olduğu için değişikliklerimizi yapmadan önce tartışmalıyız.--Gençosmanlı1299 15:18, 2 Haziran 2007 (UTC) "http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Filanca"'dan alındı

taraflı bir değişiklik yaparsam, bunu ister tartışma sayfasında açıkliyim, ister açıklamiyim, ansiklopedide yeri yoktur. tartışmalı konuları tartışma sayfasında tartışmak (:)) doğru elbette ama adnan oktar'ın bilim adamı olmadığı (dolayısıyla bilimsel makale yazmadığı) tartışmalı bir konu değil kanımca. eğer sizce tartışmalıysa memnuniyetle tartışırım elbet. değişiklik açıklamasında da mevcuttu bu açıklama ama isteğiniz üzerine tartışma sayfasında da yazıyorum. Filanca 16:21, 2 Haziran 2007 (UTC)