Kullanıcı mesaj:Gburcu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Gburcu, öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz.

Benim ismim Nazif ve ben de sizin gibi özgür bilgiye katkıda bulunabilmek adına buradayım.

Kısa sürede içerisinde sizi de Vikipedi'nin aktif kullanıcılarından biri olarak görmek beni memnun edecektir.

Bu sebeple size dostça birkaç öneride bulunmak ve nereden başlayabileceğiniz konusunda fikir vermek isterim.

Başlangıç olarak, değişiklik yapma konusundaki videolu anlatım veya yardım sayfası sizin için faydalı olabilir.

Bunlara ek olarak, sayfalarda kullanılan kodları anlatan rehberden öğrendiklerinizle deneme yapabilirsiniz.

Ayrıca herhangi bir sorunuz olursa hiç çekinmeden, mesaj sayfamı kullanarak bana ulaşabilirsiniz.

Diğer kullanıcılar ile nasıl iletişim kuracağınızı ise bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim... Nazif İlbek 11:53, 6 Mayıs 2012 (UTC)

iyidir dostum , yan yana gayet iyi öğreniyoruz bence rehberimizle birlikte :) Miyavihan (mesaj) 12:01, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Hoşgeldin Burcu :) --Khutuckmsj 13:13, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Yapacak birşeyler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:W3C standartları sayfasında W3C standartları maddelerini bir araya topladım, gördüğün üzere çoğu kırmızı. Bu maddelerin hepsi ingilizce wikide var. İlgini çekenleri açabilirsin. İlgi alanına uygun bir şeyler :) --Khutuckmsj 14:30, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Sanırım az önce Vikipedi'den onaylı bir maddem oldu. Ben de mutlu oldum. :) --GburcuMsjınız var! 21:14, 3 Haziran 2012 (UTC) 20:44, 9 Mayıs 2012 (UTC)

Ellerine sağlık :) P3P'de ufak düzeltmeler yaptım, viki kodlarını ekledim. Gayet güzel olmuş.--Khutuckmsj 08:42, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba, Beğenmene sevindim umarım faydalı olur ve ben de maddeyi daha çok geliştirebilirim. Viki kodlarıyla sıkıntım var biraz yavaş yavaş öğrenicem sanırım. Bu arada World Wide Web Foundation'la ilgili de bir şeyler yazmıştım. Onların da Viki kodlarını yapabilirsen sevinirim. İyi çalışmalar.. --GburcuMsjınız var! 21:14, 3 Haziran 2012 (UTC) 13:39, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Onun da kodlamasını yapmıştım :) Üstteki "Geçmişi gör" kısmına tıklayıp tüm değişiklikleri görebilirsin.--Khutuckmsj 13:49, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Kod yazmak benim işim ama galiba burada bütün işi sizin üzerinize atacağım gibi görünüyor. :) En kısa zamanda öğreneceğim, korkmayın. :) İyi çalışmalar, --GburcuMsjınız var! 21:14, 3 Haziran 2012 (UTC) 16:07, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Zamanla hepsi öğreniliyor :) --Khutuckmsj 19:03, 10 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba, az önce kötü amaçla yazılmış bir kelimeyi geri aldım. kullanıcı aynı şekilde tekrar değiştirmiş ve başka biri yine geri almış ama benim yaptığım değişikliği de geri almış. Sonuç olarak madde eski haline geri döndü ama ben geri aldığımda da normale dönmüştü zaten. benimki neden geri alınmış olabilir sence? Böyle bir durumda illa en başa mı dönmek lazım? --GburcuMsjınız var! 09:00, 14 Mayıs 2012 (UTC)
Selam Burcu. Buradan bakarsan, senin değişikliğinden sonra 195.175.242.252 ip adresi bir kez daha vandalizm yapmış, Sargon da o vandalizmi geri almış. Yani senin metnin geri alınmamış, bir sıkıntı yok.--Khutuckmsj 12:25, 14 Mayıs 2012 (UTC)

Nasıl gidiyor?[kaynağı değiştir]

Burcu, vikipedi çalışmaların nasıl gidiyor? MEOGLOBAL (mesaj) 22:58, 12 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba, güzel başladı sanki. P3P ve World Wide Web Foundation maddelerini yazdım. Tabi sağolsun Fırat ve Nazif wiki kodlarında düzeltmeler yapıp beni kurtarıyor. Bir şeyler yazmayı sevdim burada, umarım teknik detayları da bir an önce öğrenip insanların faydalanacağı güzel maddeler oluşturabilirim. Teşekkürler yardımlarınız için.. --GburcuMsjınız var! 21:16, 3 Haziran 2012 (UTC) 10:29, 13 Mayıs 2012 (UTC)
Bu bağlantıdan hızlı hızlı öğrenebilirsin. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 11:25, 13 Mayıs 2012 (UTC)

World Wide Web Foundation[kaynağı değiştir]

Merhaba Nazif Tartışma:World Wide Web Foundation bu konuda bana yardımcı olabilir misin acaba?--GburcuMsjınız var! 18:52, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba. İlgili sayfada cevabımı yazıyorum şu an. Herhangi bir sorun yaşarsanız veya bir sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj yazabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İlbek 20:03, 29 Mayıs 2012 (UTC)
Vikitatil? Bu kadar çabuk mu yordu Viki :) --Khutuckmsj 20:04, 31 Mayıs 2012 (UTC)



  • Selamlar. MongoDB maddesindeki "yüksek performanslı" ifadesini, doğrulanabilirlik ilkesi gereği kaldırdım. Eğer somut bir kriter ile veya karşılaştırma yaparak, kaynakça ile kullanırsanız herhangi bir sorun olmayacaktır ancak tek başına "yüksek performanslı" dendiğinde neye ve kime göre yüksek olduğu bilinmediğinden bilgi de doğrulanamaz oluyor. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 20:36, 31 Mayıs 2012 (UTC)
Merhaba, "yüksek performanslı" ifadesi diğer veritabanı uygulamalarına kıyasla aslında ama haklısın Vikipedi'ye öznel değil nesnel olguya dayalı bilgiler yazmak gerekir. Bu bilginin doğruluğunu ben biliyor olabilirim ama bilmeyen biri mutlaka somut bir veri görmek isteyecektir. İnternette rakamsal olarak bir kıyaslama veya analiz örneği bulursam kaynak göstererek tekrar eklerim. Silmekle en doğrusunu yapmışsın, Viki'de acemi olduğum için bazı kriterleri atlayabiliyorum. Maddeyi, kontrol ettiğin ve uyardığın için teşekkür ederim. Daha dikkatli olacağım. İyi çalışmalar..--GburcuMsjınız var! 20:47, 31 Mayıs 2012 (UTC)
Estağfurullah, yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen yazın. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 20:49, 31 Mayıs 2012 (UTC)
:) Hatırlatma gereği hissettim, sayfamda paylaştığım şablonda da dediğim gibi," Bu kullanıcı Vikipedi'de acemi olduğu için bazen sorularıyla insanı bunaltabilir." Yine de yardım önerin ve sabrın için teşekkür ederim. --GburcuMsjınız var! 20:56, 31 Mayıs 2012 (UTC)
Onu okuduğum için söyledim ben de. Utku Tanrıveremesaj 20:57, 31 Mayıs 2012 (UTC)

Kontrol edilmemiş sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba Utku, vaktin olduğunda Pentaho ve Tear the World Down sayfalarını kontrol edebilir misin? Hataları varsa düzelteyim. Ayrıca, kaynak gösterirken nelere dikkat etmem gerekiyor. Herhangi bir blog ya da resmi olmayan bir sayfa olabilir mi? Son değişiklikler kısmında gözlemlediğim kadarıyla bu tür kaynak ekleyenlerin değişikleri geri alınıyor. Ben de yeni yeni kaynak eklemeyi öğrendiğim için sormak istedim. Teşekkürler.--GburcuMsjınız var! 14:00, 2 Haziran 2012 (UTC)

  • Selamlar. Maddeler gayet iyi görünüyor, ellerine sağlık. Kaynak konusunda genel bir şey söylemek gerekirse; yorumunun önemseneceği otorileler, haber siteleri, ilgililerin resmi siteleri olabilir ancak dediğin gibi bloglar biraz problemli, resmi olmadıkları sürece tabi. Benim de bloğum var mesela ve orada atıp tuttuğum bir konu buraya taşınmamalı. Daha detaylı olarak Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfasını okuyabilirsin. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 14:22, 2 Haziran 2012 (UTC)

Altostratus maddesi hakkında çok bilgim yok fakat sayfa boşaltıldığı için geri aldım. Silinmesini gerektiren bir durum varsa sil etiketi koymanız daha uygun olur. İyi çalışmalar--coolland 22:52, 3 Haziran 2012 (UTC)

Silinmesini istediğiniz sayfaya Sil etiketini koyup sayfa silmeye yetkili kullanıcıları (Hizmetliler ve bürokratlar) bilgilendirebilirsiniz.--coolland 23:08, 3 Haziran 2012 (UTC)

Midye ile Mytilus edulis sayfaları farklıdır[kaynağı değiştir]

Midye sayfasına eklediğiniz bilgiler Mytilus edulis sayfasına eklenecek bilgilerdir. Sanırım yanlış sayfaya ekliyorsunuz. Halk arasında kısaca "midye" denen hayvan Mytilus edulis maddesinde ele alınmıştır. Fakat midye sayfası "Mytilus edulis" türüne ait bir sayfa değil "midye" adını alan bütün Bivalvia türlerinin tanıtıldığı ortak sayfadır. --Kmoksy (mesaj) 01:47, 4 Haziran 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012