Kullanıcı mesaj:Görkem7/2015 Mesaj Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Rapsar, Commons'a birkaç fotoğraf yüklemem gerekiyor ancak ekleyeceğim fotoğrafların telifleri konusunda bir fikrim yok. Ne yapabilirim? --Görkem7 mesaj 17:10, 12 Mart 2015 (UTC)

Merhaba. Commons'a yalnızca serbest lisanslı dosyalar yüklenebiliyor. Detay verebilirsen uygun olup olmadığını söyleyebilirim.--RapsarEfendim? 17:26, 12 Mart 2015 (UTC)

Çok teşekkürler :) Geliştirmeye başlayacağım Beren Saat maddesi için birkaç fotoğraf eklemem gerekiyor. bu, bu, ve bu sitelerdeki fotoğraflar haricinde birde blog sitesinde olan bu fotoğraf var.Bu imzasız yazı Görkem7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu tip resimler yüklenemez, şu sayfayı inceleyiniz.--RapsarEfendim? 20:45, 12 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Görkem7
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:03, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Tekrar merhaba Rapsar. Geçen gün telif konusunda yardımını istemiştim. Yönlendirdiğin sayfayı inceledim ve uygun fotoğraf bulmak için araştırma yaptım. Ancak pekte kayda değer bir şey bulamadım. Rica etsem bana bu konuda yardımcı olabilir misin? --Görkem7 mesaj 14:55, 15 Mart 2015 (UTC)

Merhaba. Çoğu zaman bulamıyoruz zaten :) Yapabileceğim pek bir şey yok açıkçası benim de.--RapsarEfendim? 21:23, 15 Mart 2015 (UTC)

Sizede Merhaba,öncelikle yaptığınız katkılar için teşekkür ederim.Fakat yaşınızdan dolayı sanırım bazı şeyleri idrak edemiyorsunuz.Sanatçıyı yakından takip eden biriyim.Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.Tüp bebek olayı çok hassas bir konudur ve özel hayata girer.Böyle bir konu hakkında sanatçının haberi doğrulayan yada yalanlayan en ufak bir açıklaması olmamıştır.Haberin kesinliği yoktur.Eğer sizin mantığınızla hareket edersek oyuncu hakkındaki her türlü özel hayat haberini buraya eklememiz gerekir.Yine oyuncunun başından geçen son derece trajik bir olayı buraya eklemişsiniz.Bu konuda özeldir.Böyle bir konuyuda vikipedia bilgisi olarak eklemenin bir manası yoktur.Kusura bakmayın bende tekrar yaptığınız değişikleri geri alacağım.Bu arada oyuncu hakkında çıkan haberlerden başka herhangi bir bilginiz olmadığı görüyorum.Kendisi üniversite mezunu değildir.Üniversite öğrenimini yarıda bırakmıştır.--Neomaniaamesaj 15:36, 19 Mart 2015 (UTC)

Tekrar merhaba.Ben size yaptığım bazı değişiklikleri sebepleriyle anlatmak istiyorum.Öncelikle özel hayat bilgilerini çıkardım.Kösem Sultanla ilgili bilgiyide silmek zorunda kaldım.Çünkü projede oyuncu dahil birçok kişinin adı geçmektedir.Yapımcı isimsiz biri olacağına açıklamıştır.Bunun dışında kesin olan hiç bir bilgi yoktur.Bu sebeple eğer kesinlik kazanan bir proje olursa onu eklemenizi rica ediyorum.Ayrıca kaynak düzeltmesi yaptım.Çünkü aynı bilgilere etiketleme yapmadan birden çok kaynak eklemişsiniz.Nasıl kaynak ekleyeceğinize buradan bakabilirsiniz. Vikipedi:Kaynak gösterme Diğer katkılar için teşekkür ederim.--Neomaniaamesaj 17:59, 19 Mart 2015 (UTC)
Bu arada sayfayı dikkatle incelediğimde bazı bilgileri yine hatalı verdiğinizi gördüm.Örneğin oyuncu nar taneleri projesi için tişört tasarlamıştır.Elle'nin kapağındaki fotoğrafı tişörtlerin üzerine basılmamıştır. Buradan bakabilirsiniz.Ayrıca Lösev gibi kurumlar için yaptığı çalışmaları eklememişsiniz.Bazı cümleleride devrik ve hatalı kurmuşsunuz.Ben gördüğüm hataların bazılarını düzeltmeye çalıştım ama sayfayı geliştirdiğiniz ve kaliteli madde adayı olarak gösterdiğiniz için tüm kaynakları yeniden gözden geçirmenizi ve verdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğundan emin olarak eklemenizi sizden rica ediyorum.--Neomaniaamesaj 17:59, 19 Mart 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, şu an KM adayı olan Beren Saat maddesindeki birkaç fotoğrafı lisans belirtilmediğinden dolayı silinmesi için işaretlemiştin. Telif etiketi eklediğim taktirde fotoğrafları kullanmaya devam edebilir miyim? --Görkem7 mesaj 14:41, 19 Mart 2015 (UTC)

Merhaba Görkem. Şurada "yaşamakta olan bir kişinin sadece nasıl göründüğünü gösteren bir resim" adil kullanım olarak kabul edilemez demekte. Adaylık sayfasında da belirttiğim gibi maddede resim bulunmaması KM olmasına engel değil. O yüzden bunlara maddede yer vermemek daha iyi. Başka kullanıcıların da görüşünü alabilirsin istersen. İyi çalışmalar.--B.S.R.F. 💬 15:39, 19 Mart 2015 (UTC)

Merhaba BS başlığında bazı gerekli düzeltmeleri yaptım.Kişisel hayat bilgileri Kariyeri başlığı altında verilmişti bunu Kişisel Yaşamı diye ayırdım.Ayrıca kaynak istenmişti gerekli kaynaklarıda ekledim.Bilginiz olsun.--Neomaniaamesaj 22:08, 25 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Neomaniaa, düzenlemeler için teşekkürler ancak şu an KM adayı olan maddenin kişisel yaşam başlığında pek bir bilgi olmadığı için kaldırılıp kariyer başlığıyla birleştirilmesi istenmişti. Maalesef başlığı tekrar birleştirmem gerek. Eklediğiniz kaynak içinde ayrıca teşekkürler :) --Görkem7 mesaj 07:41, 19 Mart 2015 (UTC)
Bunu kim istedi bilmiyorum ama diğer bütün sayfalarda az bir bilgi olmasına rağmen kişisel yaşam ile Kariyeri ayrılmış.Kariyeri içinde kişisel bilgilerin verilmesi çok saçma olur.Zaten sayfaya bakınca birbiriyle karışmış gözüküyor.Bende KM adayı olduğu için böyle bir düzeltme yapmıştım.İsterseniz ben tekrar o başlığı ekleyim bir problem olacağını sanmıyorum.--Neomaniaamesaj 08:52, 26 Nisan 2015 (UTC)
Neomaniaa açıkçası bilemiyorum. İsterseniz ekleyin. Tekrar kaldırılması istenirse o zaman kaldırırız. --Görkem7 mesaj 15:42, 30 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba BSRF, bir maddeye ekleyeceğim bilgiyle ilgili kaynak eklemem gerek ancak yazılı bir kaynak bulamadım. YouTube'tan bir videoyu kaynak göstermek gibi bir şey söz konusu olabilir mi acaba? --Görkem7 mesaj 18:26, 10 Haziran 2015 (UTC)

Selam Görkem. Şu şablonu kullanarak kaynak gösterebilirsin.--B.S.R.F. 💬 17:05, 10 Haziran 2015 (UTC)

Hi, I do not speak Turkish, but I hope you to speak English. Yesterday I changed the air date of "MedCezir", because this date (February) is wrong. The Series starts in Bulgaria on July 9, 2015 at 20:00 on bTV. Here is the source http://www.serialiofbg.eu/2015/06/medcezir-9.html --HTGAWM (mesaj) 14:56, 18 Haziran 2015 (UTC)

Hi HTGAWM, I changed it. Thanks for your contribution. --Mavrikantmsj 15:06, 18 Haziran 2015 (UTC)
Hi again. Sorry for this confusion, but officialy MedCezir starts on July 7. bTV changed its program and the series starts earlier than expected. Here is the source. It's not up to me. Source - http://www.btv.bg/video/seriali/kvartalyt-na-bogatite/video/kvartalat-na-bogatite-7-juli-20-chasa-po-btv.html --HTGAWM (mesaj) 01:34, 27 Haziran 2015 (UTC)

düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Görkem7 uyarılarını dikkate aldım düzeltmelerimi incelermisin. yanlış olan yerleri mesaj atabilirsin. Bu imzasız yazı Bilal 94 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle teşekkürler Bilal. HD kanalları eklememeliyiz demiştim ancak gördüğüm kadarıyla halen maddelere eklemektesiniz. Ayrıca kanal maddelerindeki kardeş kanallar kısımlarına HD kanalları ekliyorsunuz. Bu yaptığınız yanlış ve gereksiz. Zaten her kanalın maddesinde bu yayınlardan ayrı bir başlıkla bahsediliyor. Daha öncede dediğim gibi bu kanalları asıl kanaldan farklıymış gibi düşünüp ayrı ayrı belirtemeyiz. Dizilerde bu kanallarda ayrı ayrı yayınlanmıyor sonuçta. Dram-Drama bağlantılarını düzelttiğinizi gördüm. Ancak konuların aralarına virgül koymuyoruz. '< br/ >' şablonunu kaldırmamalısınız. Birde daha çok yeni olmanıza rağmen çok fazla değişiklik yapmışsınız ve bunların çoğuda yetkili kişiler tarafından onaylanmamış. Yanlışları düzelttiğiniz de maddeleri de olabildiğince onaylamaya çalışıcam. Yanlış olanlarıysa onaylayamayacağım maalesef. Zaten bir süre sonra Vikipedi tarafından Beyaz Liste'ye alınacaksınızdır. Ayrıca birçok yazım ve noktalama hatalarınız var. Örneğin Kiraz Mevsimi maddesinde ağabeyi yerine "ağabeysi" yazmışsınız ve cümle biterken nokta kullanmamışsınız. Kertenkele dizisinin maddesinde de aynı şekilde karakterleri anlatırken "kertenkeleyi hiç sevmez" gibi yorum içeren birçok cümlenin yanı sıra noktadan sonra "ve" bağlacını getirmek yerine noktadan önce ve yazarak cümleyi yazmalıyız. Her Vikipedist gibi bende ilk zamanlarımda bu tarz hatalar yapıyordum. Her düşünüp bildiğimi yazma, yorum içeren cümle vs. neyse. Yardıma ihtiyacınız olursa yardım istemekten çekinmeyin lütfen :) --Görkem7 mesaj 15:42, 30 Haziran 2015 (UTC)


Tv8 büyük T ile yazılması gerekmiyor mu? Logosunda da T harfi büyük dsmart ve digiturk'te de tv8 değil TV8 olarak geçmiyor mu zaten aslen Tv8 olarak geçmesi gerekiyor.Bu imzasız yazı Bilal 94 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ayrıca tv5 sayfasına bakarsan TV5 olarak geçtiğini görürsün tv5 veya tv8 olarak geçtiğini söylüyorsun madem ki öğle neden Show tv Star tv değilde Show TV Star TV olarak geçmekte diyeceksinki tv harfleri büyük yazılır Türkçe kurallara göre neden ozaman TV5 TV8 değilde tv5 tv8.Bu imzasız yazı Bilal 94 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilal, öncelikle ben kanal isimlerinin öyle veya böyle geçtiğini küçük büyük falan filan yazılacak gibi bir şey söylemedim. TV özel kısaltma olduğu için büyük harflerle yazılır. Ancak kanalların isimleri de özel olduğu için nasılsa öyle yazılır. Platformlarda büyük diye burada da büyük olamaz. tv8'in önceki logosuna bakarsan orada küçük harflerle yazılı ve muhtemelen resmiyette böyle kaldığı için değiştirilmemiş. TV5'te de aynı şey geçerli. Kanalın isim hakkı o şekilde alınmıştır o yüzden böyle yazılmıştır. Bahsettiğin Show TV ve Star TV'nin tam adlarıda Show Televizyonu ve Star Televizyonu. Kanalların isimleri kısaltmalarda böyle geçer ve kendilerini Show TV ve Star TV olarak adlandırıyorlar. Televizyon yazısını kısaltıyorlar hem bu yüzden hemde dediğim gibi özel bir kısaltma olduğu için küçük harflerle tv yazılmaz. O zaman Kanal D'nin d'si neden büyük, küçük yazalım da diyebiliriz. Düşündüğümüz her şeyi burada uygulayacak olursak burası ansiklopedi olma amacından çok dışarı çıkar. Birde mesajlarının sonuna imza eklesen iyi olacak gibi. --Görkem7 mesaj 12:09, 2 Temmuz 2015 (UTC)

Bana Televizyon Dizisi yazamassın diyorsun Adı Mutluluk sayfasına kendin yazıyorsun--Bilal 94 mesaj 01:30, 3 Temmuz 2015 (UTC)