Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Aralık 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, DsMurat'a Aralık 2008'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Resim kaynağı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resim:SaidNursi01.jpg resminde bir kaynak sorunu göremedim. Gözden kaçırdığım bir durum var sanırım? İyivikiler... homonihilis // ileti 07:20, 3 Aralık 2008 (UTC)

  • Resimlerde kaynak olarak, genelde o resmin kullanıldığı sayfayı kabul ediyoruz ki, telif vb. durumlarını takip edebilelim. Yani bir resmin ".jpg" uzantılı olan kaynağını değil de, kullanıldığı sayfayı kaynak olarak alıyoruz. Bu resimde de bu söz konusu.
    Aslında bu konuda bir politika olacaktı; ama bulamadım şimdi. Sorduğunuz için teşekkürler, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 10:53, 3 Aralık 2008 (UTC)
Genel olarak "url cinsinden (açıldığında resim çıkacak şekilde)" diye bir ifade kullanıyoruz (kaynaksız şablonunda da). Kullanıcı da bunu yapmış. Ben, bu resimdeki gibi durumlarda verilen resim linkinden hareketle resmin içinde bulunduğu web sitesine ulaşmayı ve lisans durumunu oradan teyit etmeyi tercih ediyorum. Yani, bu resim için konuşursak, "http://www.risaleinurenstitusu.org/tr/saidnursi/photos/html/images/1.jpg" adresinden "http://www.risaleinurenstitusu.org/" adresine ulaşmak ve resmin lisans durumunu teyit etmek mümkün. Mesela bunun aksi olsa idi, yani kullanıcı kaynak olarak sadce "http://www.risaleinurenstitusu.org/" yazmış olsa ve resim de bu sitenin ana sayfasında mevcut olmasa idi, bu durumda ben de resme kaynaksız etiketi eklerdim. Hatta yine aynı adresi kaynak olarak gösterseydi ancak url şeklinde vermeseydi, yine kaynaksız olduğunu söylerdim. Ama dediğim gibi, mevcut kaynak bilgisinin, lisans teyidine yeterli olduğunu düşünüyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:00, 3 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar. Bugün "sorularıomı cevaplamayı düşünüyor musunuz ?" diye mesaj atmışsınız:

  • Selamlar... Sorularımı yanıtlamayı düşünüyor musunuz? --DsMuratileti 10:59, 3 Aralık 2008 (UTC)


Bildiğiniz üzere, Adnan Menderes tartışma sayfasında yazdığım şu pararaf üzerine:

Hatay Cumhuriyetinde seçim yapıldığından emin değilim ama araştıracağım. Sadece Türkiye'ye katılmak için halkoylaması (plebisit) yapıldığını biliyoruz. 1946'da Türkiye'de yapılan "seçim"lerin ise pek de demokratik olduğu iddia edilemeyecek olan "açık oylama ve gizli sayım" esasına göre yapıldığının bilinmemesi çok normal çünkü hiçbir resmi tarih kitabında yazmaz. --Birgören 19:02, 2 Aralık 2008 (UTC)

siz de aşağıdaki gibi bana "resmi tarih" nedir diye sormuştunuz:

  • Resmî tarih kitabı derken ne kast ettiğinizi anlamadım? --DsMuratileti 19:11, 2 Aralık 2008 (UTC)

Ben de sorunuza aşağıda olduğu üzere cevap vermiştim:

  • "Resmi Tarih" Kitapları = Ülkemizde "egemen" olan ve "bütün tarihi gerçeklerin" öğrenilmesini istemedikleri için bazı olayları gizleyen "vakanüvis"lerin yazdıkları ve okullarda hepimize ezberlettikleri tarih kitapları.--Birgören 19:22, 2 Aralık 2008 (UTC)

Bunun üzerine siz de aşağıdaki paragrafı yazarak görüşümün "kişisel" olduğunu söylemiştiniz:

  • Kişisel görüşünüzü belirttiğiniz açıklamanız için teşekkürler. --DsMuratileti 19:32, 2 Aralık 2008 (UTC)

Bunun üzerine ben de aşağıdaki metni yazmıştım:

  • Hepimiz kendi görüşlerimizin "kişisel" olduğunu kabul edip onu "zorla" herkese kabul

ettirip "toplumsal görüş" haline getirmeye uğraşmazsak "demokratik" bir tartışma ortamı yaratabiliriz. Maalesef ülkemizde "resmi tarih" kitaplarını yazanlar ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere her sene kendi "kişisel" tarih görüşlerini hepimize ezberletip, karşı fikirleri savunma cesaretini gösterenleri "toplum dışı" (politically incorrect) bırakmaya uğraşıyorlar. Neyse hiç değilse genel tepki "senin ne haddine, sen de kim oluyorsun ki kabul edilmiş (yani ezberlenmiş) tarihin yanlış olduğunu iddia ediyorsun" seviyesinde kalıyor. Sovyetler Birliğinde bizim gibileri akıl hastanelerine, daha inatçılarımızı ise gulaglara gönderiyorlardı.

  • Her halükarda esas meseleye dönersek şu basit soruya cevap arıyorum: TÜRK TARİHİNDE DEMOKRATİK SEÇİMLE İKTİDARA GELEN İLK LİDER KİMDİR ? Sadece Türkiye Türkleri değil, Dünya coğrafyasında ve tarih boyunca Türk (ya da "Türki") olarak kabul gören tüm tarihi ve çağdaş Türk Devletlerini düşünelim. Adnan Menderes de Türk liderdir, Mete Han da. Ama Mete Han babası Teoman'ı öldürüp lider olmuştur, Menderes ise muhalefetin de propaganda yapabildiği ve oyların gizli olarak verilip açık olarak sayıldığı bir demokratik seçim sonucunda. Demokratik seçimle gelenlerin her zaman daha iyi olduğunu da iddia etmiyorum. Sadece yukarıdaki basit soruya cevaplarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar. --Birgören 20:01, 2 Aralık 2008 (UTC)

Ben bu yazıyı yazınca siz hemen yukarıdaki ilk paragrafı sildiniz. Ben burada "tartışma" yaptığımızı düşünerek bu ilk paragrafı tekrar ilave edince, bu sefer "Levent Abi" tarafından bu paragraf çıkartıldı ve hem kendisi hem siz benim kullanıcı sayfama mesaj gönderdiniz:

  • Ayrıca şurada yazdıklarınızdan da çıkardığım kadarıyla Vikipedi ne değildir? sayfasını okumamışsınız. Ek olarak, kullanıcılar ve hizmetliler hakkında çeşitli şikâyet sayfaları bulunmaktadır. Şikâyetlerinizi oralarda dile getirmeniz gerekmektedir; maddelerin tartışma sayfalarında değil... --DsMuratileti 21:00, 2 Aralık 2008 (UTC)

Ben de bunun üzerine sizlerin sildiği kısımlara dokunmadan aşağıdaki metni yazdım:

Hiç değilse "Tartışma" sayfasında yazdıklarımı silmezseniz ya da sansürlemezseniz daha "demokratik" bir tartışma olmaz mı ? Eğer "benim dediğim doğrudur. tartışmaya da gerek yoktur. neyin doğru neyin yanlış olduğuna ben karar veririm" diyorsanız, açıkça söyleyin, herkes böylece "haddini bilsin". Bizler de burada "tartışma" yapmanın boşuna vakit kaybı olduğunu bilelim.--Birgören 20:52, 2 Aralık 2008 (UTC)

Yukarıda detaylı olarak belirttiğim üzere sizin bir sorunuz vardı (resmi tarih kitabı nedir ?) ve ben o soruyu cevapladım. Görüldüğü üzere ortada cevaplanmamış kalan soru benimki: TÜRK TARİHİNDE DEMOKRATİK SEÇİMLE İKTİDARA GELEN İLK LİDER KİMDİR ? İyi çalışmalar.--Birgören 12:07, 3 Aralık 2008 (UTC)

Selam. Resim:Turkeyas.jpg inceler misiniz? Gösterilen link'i tıkladığımda File Not Found çıkıyor. {{PD-kişisel}} de uygun etiket değildir. Ne çaşit gerekçe ile yüklenebileceği aklıma gelmedi de. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:58, 6 Aralık 2008 (UTC)

Nihayetinde resmin doğru kaynağını buldum.Buyrunuz [1].Sanırım Takabeg pek itirazınız kalmayacak.Zaten images.google.com'a Turkey in asia 1878 yazdığınız takdirde ilgili resmin diğer nüshalarını bulabilirsiniz !!!Ethnologue_Philologue ileti

Tekrar selam. İlaveten Resim:Lazistan & Georgia.jpg ve Resim:Lazes ottoman empire asia 1792.jpg de inceler misiniz? Takabeg ileti 17:35, 6 Aralık 2008 (UTC)

İyi bayramlar. Hep beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 12:07, 8 Aralık 2008 (UTC)
Kurban Bayramı'nız Kutlu olsun.Nice Kurban Bayramlarına.--Selim Baba ileti 07:41, 9 Aralık 2008 (UTC)

Madde adı değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Yunanistan Öğrenci İsyanı (2008) sayfası tartışma sayfalarında belirtildiği gerekçelerden ötürü, 2008 Yunanistan Çatışmaları olarak eski ismine çevirebilir misiniz? Bu imzasız yazı Ozkande (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Maddenin adını İngilizce Vikipedi'den bire bir çeviriyle "2008 Yunan başkaldırıları" yaptım ve maddelerin geçmişlerini birleştirdim. Umarım daha iyi olmuştur. Katkılarınızın devamı dileklerimle... --DsMuratileti 17:47, 16 Aralık 2008 (UTC)
  • Daniel Steinvorth'un yazısını kaynak göstermişsiniz; ancak ne kadar güvenilir bir kaynak ve ne kadar ansiklopediktir bu yazı? Bu abimiz soy ağaçlarıyla vs. ilgilenen bir bilim adamı falan mı? --DsMuratileti 21:55, 16 Aralık 2008 (UTC)

Johns Hopkins Üniv.ninkini ekledim. Takabeg ileti 05:44, 17 Aralık 2008 (UTC)

Şablon:Uygurca-Çince[kaynağı değiştir]

Selam Dsmurat sizden bir ricam olacaktı Şablon:Uygurca-Çince sağ tarafda yeralması gerekirken solda duruyor. Loulan maddesinde görebilirsiniz. Aynı ricayı Vikiyazar'a gönderdim bir ses çıkmadı. İlginize şimdiden teşekkürler.--Tevfik1958 13:44, 17 Aralık 2008 (UTC)

  • Selamlar. Vikiyazar halletmiş sanırım problemi. Bu vesileyle selamlaşmış olduk . Umarım iyisinizdir. Saygı ve sevgilerimle... --DsMuratileti 23:08, 17 Aralık 2008 (UTC)
  • Selamlar. bin şükür yaradana iyiyim. İlginize tekrar teşekkürler. Buna benzer Vikipedi Şablonları yazımında yardımcı bir kaynak var mıdır, benim MySQL, PHP ve Apache ile yeterli bilgim var fakat Wikipedia benim için yeni bir alan, ayrıca benim mesaj sayfamı arşivlemek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 09:23, 18 Aralık 2008 (UTC)
  • Bildiğim kadarıyla, Türkçe Vikipedi'de böyle bir kaynak yok. Diğer Vikipedilerde ya da başka bir Wikimedia projesinde olup olmadığını bilmiyorum. Açıkçası ben Vikipedi'yi yapboz çözer gibi öğrendim . Bu konuda bilgili olduğunuza göre, Vikipedi'nin teknik dilini daha kolay çözebilirsiniz. Şablonlar vb. konusunda aklıma ilk gelen Vikipedistler, şu anki ana sayfamızın tasarımında büyük emeği geçen, ana sayfaya günaşırı yeni maddeler çıkaran Cat ve yine şu anki ana sayfamızın hayata geçmesinde büyük çaba harcayan Mach. Onlar daha yardımcı olabilirler şablon konusunda.
    Arşivlemenin ise iki yöntemi var: Birincisi (benim de yaptığım gibi) kullanıcı mesaj sayfamın alan adı altında yeni bir sayfa açıp, arşivleyeceğim iletileri kesip oraya yapıştırmak. Örneğin; Kullanıcı mesaj:Tevfik1958/Arşiv 1 gibi. İkinci farklı yöntem ise kullanıcı mesaj sayfanızın adını değiştirerek geçmişi de oraya taşımak ve mesaj sayfanızın geçmişini sıfırdan başlatmak.
    Benim bildiğim yöntemler bu şekilde; yararlı olursa ne mutlu bana... Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın... --DsMuratileti 19:12, 18 Aralık 2008 (UTC)
  • Yanıtınız için teşekkürler, arşivleme işini anladıysam arap olayım (sakın Arap kardeşlerimiz gücenmesin) neyse, Şablon yazımları için İnternet'ten Wikipedia ile ilgili bir kitap bulursam benim için daha iyi olur. Hoşca kalın.--Tevfik1958 19:53, 18 Aralık 2008 (UTC)

Ojbulduk beyau :)[kaynağı değiştir]

Baktım botsuz olmayacak, aldım kendime de bir tane :) Besleyip büyütüp benden iyi Vikipedist yapcam :) Khutuck Bot 00:15, 18 Aralık 2008 (UTC)

kelle uçurma düğmesi ekliyorum hemen :) Khutuck Bot 00:17, 18 Aralık 2008 (UTC)

Gerekçeye gerekçe :)[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resimde birkaç madde halinde adil kullanım gerekçesi mevcut ama VP:AKGY gereği Resmin değişik maddelerdeki her bir kullanımı için ayrı bir gerekçe (maddeye özgü) mutlaka belirtilmelidir. Her gerekçe materyalin kullanıldığı maddenin adını mutlaka içermelidir. Bu resim bir tek maddede kullanılıyor olabilir, ancak yine de benim düşüncem adil kullanım gerekçesinde madde isminin geçmesi gerektiği yönünde. Ayrıca, zorunlu olmamakla birlikte, bu tür durumlarda kullanıcıların {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanmaya da yönlendirilmeleri faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Yine de resmi "kurtarmak" adına, "adil kullanım gerekçesi" bölümüne ufak bir ek yapıp "Denizlispor Kulübü maddesi için" diyebiliriz. İyivikiler... homonihilis // ileti 06:34, 18 Aralık 2008 (UTC)

Ansiklopediklik[kaynağı değiştir]

  • Olmadığı için direkt sildim. Zaten daha önce Metal de silmiş. Ama yine açılmış. --Manco Capac 08:54, 18 Aralık 2008 (UTC)
  • Bu arada hediye içinde teşekkürler. Ama senin yerin ayrı canım. Hiç bir tüy sizin yerinizi tutar mı? :)) --Manco Capac 08:54, 18 Aralık 2008 (UTC)

Hepsi palavra[kaynağı değiştir]

Öğreniyor abisi :) 4 senelik arşiv tartışmasına bile saldırıyor, çok hevesli :) Bu arada akla gelen tüm küfürlerin listesi lazım, küfürsüz bir Vikipedi için botu çalıştıracağım ama önce botun terbiyesini bozmam lazım :D Khutuckmsj 20:00, 18 Aralık 2008 (UTC)
Türkçe karakterleri öğrenmeye de başladı benim bot :) Özetleri tekrar tercüme etmem lazım ama galiba...Khutuckmsj 00:00, 21 Aralık 2008 (UTC)

Alacali, Sile[kaynağı değiştir]

Selam, logolari neden sildin ?? vikipedia'dan aldim, 22temmuz secimleri adli maddede, sende görebileceksin, ordada o logolar var. --Aniosgel 01:24, 20 Aralık 2008 (UTC)

  • Selamlar... VP:AKUP'a göre, telif hakkı saklı resimleri bazı koşullar çerçevesinde kullanabiliyoruz. Bunlar da partilerin kendi maddeleri vs. olabiliyor. Bu nedenle çıkardım. --DsMuratileti 01:31, 20 Aralık 2008 (UTC)

Değerli yorumunuz ve oyunuz için teşekkür ederim. --Kerem 233ileti 17:05, 20 Aralık 2008 (UTC)

  • Teşekkürler bizden efendim; böyle güzel bir resmi çıkarıp seçkin olması için sunduğunuz için. İyi çalışmalar dilerim, sevgilerimle... --DsMuratileti 17:40, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • Şu kullanıcı dinamik IP midir, statik IP midir acaba? Eğer statikse, nasıl ayırt edebiliriz dinamiklerden? --DsMuratileti 17:38, 21 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba :) Bilemiyorum, bu konuyu teknolojiden daha iyi anlayan birisine sormalısınız. Ama bana o ip tehlikeli göründüğü için süreli engel verdim. İyi çalışmalar, Filanca 18:05, 21 Aralık 2008 (UTC)

  • Ben de fırsat bu fırsat işin püf noktasını öğreneyim demiştim . Dinamik IP'lere küfürlü değişiklik nedeniyle en fazla 24 saat engel verebildiğimiz için de rahatsız etmiştim aslında. --DsMuratileti 20:24, 21 Aralık 2008 (UTC)

Tekrar merhaba. Haklısınız, ama burada IP'nin dinamik mi statik mi olduğu bilinmediği gibi, bayraklı maddelere yönelik küfür de içeren ciddi bir saldırı söz konusu. O ip'nin mesaj sayfasına bakarsanız uyarı aldığı halde tutumunu sürdürdüğünü göreceksiniz. Bu durumda ihtiyatlı olmayı tercih ettim. İyi çalışmalar, Filanca 20:29, 21 Aralık 2008 (UTC)

  • O hâlde dinamik/statik konusunu öğrendikten sonra, değerlendirelim o zaman. Bu konuda Noumenon'un bilgisi olabilir; ona danışacağım. İlginize teşekkürler... --DsMuratileti 20:32, 21 Aralık 2008 (UTC)

Geçmiş birleştir[kaynağı değiştir]

Geçmişleri birleştirilmeyi bekleyen maddelerle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:36, 21 Aralık 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Yaptığım sadece birkaç dokunuş; asıl emek size ait... Katkılarınızı ve duyarlılıklarınızı zevkle izliyorum. Ellerinize sağlık, görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 20:37, 21 Aralık 2008 (UTC)

Dinamik / statik[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar... Bir IP'nin dinamik mi statik mi olduğunu nasıl anlayabiliriz? Şöyle bir mesele söz konusu da... --DsMuratileti 20:33, 21 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Belirli bir IP adresinin statik veya dinamik olduğunu doğrudan size gösterebilecek bir sistem veya teknik bulunmamaktadır. Veritabanları belki hazırlanabilir ama Vikipedi'de kullanabileceğimiz bir yol yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:49, 21 Aralık 2008 (UTC)
  • Peki bu durumda engel süresi durumu ne olmalıdır? --DsMuratileti 20:50, 21 Aralık 2008 (UTC)
Engelleme politikasındaki normal süreleri uygulamamız genel olarak yeterli... vandalizmde falan 24 saatin altındaki engeller genellikle ilk engel olarak daha tercih edilebilir. Fakat engel sonrası aynı işlem tekrarlanmışsa kullanıcıya daha uzun süreli engelleme verilebilir; dinamik olsa bile. Çünkü şöyle de ele alabilirsiniz konuyu: birkaç gün sonra bu IP'i başka bir kullanıcı kullanır da Vikipedi'ye erişemezse rahatlıkla, IP'i dinamik olacağından, değiştirebilir. Türkiye şartlarından konuşursak; modemine reset atması yeterli olacaktır. Yani önemli bir tehlikesi yok. Tek tehlikesi dinamik olmasına rağmen firewall vs. arkasında olan işletmelerdeki IP adresleri; bu tip yerlerde onlarca kişi tek IP adresini paylaşıyor gibi gözükebilir. Ama bu tip durumlar olduğunda genelde zaten e-posta veya benzeri yollarla bize ulaşılabiliyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:54, 21 Aralık 2008 (UTC)
  • Teşekkürler... --DsMuratileti 20:56, 21 Aralık 2008 (UTC)

Lütfen 2008 Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye sayfasını 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye sayfasına taşıyabilir misiniz? İkinci sayfa bir yönlendirmedir, o yüzden maalesef adını değiştiremedim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Runningfridgesrule 13:55, 24 Aralık 2008 (UTC)

  • Şimdi oldu sanırım. Kolaylıklar dilerim; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 14:00, 24 Aralık 2008 (UTC)

Kukla ile iletişim[kaynağı değiştir]

  • Engelleri süren kullanıcıların kuklalarıyla iletişim kurmanız doğru değildir. Çünkü en az iki taraflı olacak bu iletişim, karşı tarafı kuklacılığa teşvik anlamına gelir. Bu gibi noktalarda, kukla tarafından gönderilmiş iletilere yanıt vermemeniz ve söz konusu iletileri sayfanızdan çıkarmanız önerilir. İyi çalışmalar, saygılarımla... --DsMuratileti 18:39, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • Bir daha girmeyecek ise sorun yok. Ama bir şekilde ikna etmezsek yine Lazlar, Lazca gibi maddeler bilimden uzak bir madde olmaya devam edecek. Aslında Gökçe o maddelerle ilgilenmek istiyor. Maddeleri tarafsızlaştırmak için söz konusu kullanıcıyı ikna etmemiz lazım. Sizce nasıl halledebiliriz? Takabeg ileti 18:45, 24 Aralık 2008 (UTC)
  • Duyarlılığınızı ve düşüncenizi anlamakla birlikte, konu hakkındaki Vikipedi politikaları da açık seçik önümüzde duruyor. Kullanıcı şu anda süresiz engelli ve engel atlatmak için kullandığı her kukla engellenecektir. Çünkü engeller salt hesaba değil, kişiye verilir. Sizden de ricam, bu kuklaları teşvik edebilecek hareketlerden kaçınmanız olabilir. Şu anda çıkmak zorundayım; daha sonra görüşürüz. Hoşçakalın... --DsMuratileti 19:13, 24 Aralık 2008 (UTC)

Bana attığınız mesajı gördüm, ben yapamıyorum, yapabiliyorsanız siz yapar mısınız? --Maniaqq msj → 24 Aralık 2008

Benim bu konuda bilgim yoktu. Dediklerinizi uygulayacağım. Teşekürler Dsmurat. Sadece amacım Lazlar ile ilgili olan maddeleri tarafsızlaştımaktı. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 14:41, 25 Aralık 2008 (UTC)

Selamlar Dsmurat bu [[2]] maddesinde bulunan Template:Geobox River Türkçe'ye çevirmek sizin tarafınızdan mümkünmü acaba, bence varolan Şablon:Nehir çok basit olmuş, İlginize ve yardımınıza şimdiden teşekkürler.--Tevfik1958 15:37, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • Selamlar size de sevgili Tevfik1958. Şablona baktım ve pekçok coğrafi şekilde kullanılabilen çok ayrıntılı bir şablon olduğunu gördüm. Şu an o şablonu çevirmem ya da Türkçe Vikipedi'de uygulamam mümkün gözükmüyor; çünkü biraz uğraştırıcı ve ben de bu aralar çok yoğunum. Bu nedenle size bu konuda yardımcı olamayacağım; mazur görünüz. Saygı, sevgi ve selamlarımla... --DsMuratileti 17:34, 25 Aralık 2008 (UTC)
  • Tekrar Selamlar Dsmurat Şablon:Jeokutu_Nehir şablonuna ben başladım (İngilizce'den Türkçeye çevirisi tamam), Siz veya başka bir hizmetli göz atarsa sevinirim.--Tevfik1958 22:02, 25 Aralık 2008 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfamın isim değişikliğini geri aldığınız için çok ama çok teşekkürler. Değiştiren kullanıcı engellendi mi? Runningfridgesrule 19:49, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • Rica ederim. Evet tam ben Vikipedi'ye girdiğim anda başlamışı vandalizme; gördüğümde hemen engelledim. Şimdi silme ve düzeltme yapmam gerekli, görüşürüz. --DsMuratileti 19:50, 25 Aralık 2008 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim, vakit harcatmaktan başka işe yaramıyor bunlar:)...Kolay gelsin...Vikipedist 20:03, 25 Aralık 2008 (UTC)
Hesabımı siler misiniz yönetici iseniz? Bu hesabı sonsuza kadar kapatmak istiyorum. Teşekkürler--Cihan 10:57, 2 Ocak 2009 (UTC)

Kategorizasyon[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Kategorizasyon çalışmalarınız için teşekkürler. Kategori:Görev başındaki ulusal liderleri oluşturmuşsunuz ve bu kategorinin üst kategorileri olarak "Devlet başkanları" ve "Hükümet başkanları" kategorilerini göstermişsiniz. Ancak bu liderlerden devlet başkanı olup, hükûmet başkanı olmayan; hükûmet başkanı olup, devlet başkanı olmayan; her ikisi de olmayan kişiler var. Üst kategoriler kapsayıcı olmalıdır; bu nedenle yeni bir kategorizasyon yapmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca "hükûmet" yazımını kullanırsanız daha iyi olabilir. Görüşmek dileğiyle, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:46, 24 Aralık 2008 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim.Hükümet kelimesi yanlış yazılmış değiştirdim.Ancak kapsayıcı kategorizasyon için bir şey bulamadım.Bana en uygun olanlar bunlar gibi geliyor. Kullanıcı:Mirada 22:16 25 Aralık 2008 (UTC)

performans nasıl :) RoboKhutuckmsj 21:56, 27 Aralık 2008 (UTC)

  • Maşallah süper gidiyor; hayırlı olsun. Ancak "gökbilim" sözcüğüyle ilgili değişiklikler konusunda botla mutabık değiliz. Ben görüşümü şurada belirttim. Ne dersin? --DsMuratileti 22:05, 27 Aralık 2008 (UTC)
Net bir fikrim yok o adlandırma konusunda, ama adı değiştirirsek istenen adlandırmaları yaparım tekrar.RoboKhutuckmsj 22:17, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • OK. Bu aralar bot seni fazla yoruyor; ama fırsatın olursa şu tartışma ilgini çekebilir. --DsMuratileti 22:21, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • "Newton'un hareket Kanunları" tartışma sayfasını niçin sildiğinizi açıklayabilir misiniz? Oraya yazmış olduğum bilgiler sayfayı düzenlemek isteyenlere sayfa üzerinde yaptığım değişiklikleri anlatmakta, sayfayı daha iyi bir hale getirebilmek için kimi sorular içermekteydi. En kısa zamanda açıklamanızı bekliyorum.--iskender(Jzznc) 22:29, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Öncelikle Vikipedi'ye eklenen hiçbir şeyin yok olmayacağını belirtmek isterim. Söz konusu sayfayı kendisine bağlantı olmayan bir yönlendirmeli tartışma sayfası olduğu için sildim. Bahsettiğiniz yazılar şurada varlığını sürdürmektedir. Katkılarınızın devamı dileklerimle, hoşçakalın... --DsMuratileti 22:35, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Kusura bakmayın, uzun bir süredir sayfa üzerinde çalışıyorum, sayfaya giremeyince birden heyecanlandım, wikide yeni olduğum için işlerin nasıl işlediği hakkında da pek fazla bilgim yok, heyecanım ondan ötürüdür.--iskender(Jzznc) 22:40, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Önemli değil efendim. Katkılarınızı zevkle takip ediyorum; daha da başarılı işlere imza atacağınıza inanıyorum. Başarılar ve kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 22:42, 27 Aralık 2008 (UTC)




Çok teşekkür ederim dostum, sevgilerimle... e.c. 23:47, 27 Aralık 2008 (UTC)



  • Hocam bunu soracaktım. Neden italik yazdınız acaba? Yanlışlıkla mı oldu, yoksa yeni bir düzenleme vs. mi yapacağız? --DsMuratileti 11:48, 28 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba, biyografik maddelerde ilk bakışta okuyuşu kolaylaştırıyor. Kendi eklediğim maddeleri böyle düzenliyorum. Küçük değişiklikler yaparken biyografik maddelerde italik değilse, yaş ve diğer ad gibi parantez içindeki kısımları italik yapıyorum. Daha önceden italik olamasın diye bir tartışma veya karardan haberim yok, bir tercih meselesi sonuçta, böyle daha yararlı olacağını düşünmemden...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 11:52, 28 Aralık 2008 (UTC)
  • Anlıyorum; ancak bence bu Vikipedi'deki genel kullanıma ve biçem el kitabına pek uymuyor. Bir de bizim Vikimizde henüz yok; ama İngilizce Viki'de italik yazım hakkında şu yönerge var. Şu anda çıkmak zorundayım; daha sonra görüşürüz. Hoşçakalın... --DsMuratileti 12:04, 28 Aralık 2008 (UTC)
  • Evet, biliyorsunuz bu konuda bir eksiklik var, henüz bir Vikipedi:Biçem kılavuzu (eğik yazılar) ile ilgili bir kılavuz yok ve sonuçta Vikipedi:Biçem el kitabı İngilizce sürümün genel olarak bir çevirisi...Vikipedi topluluğu tr:vikipedi'yi esas alarak bir kılavuz hazırlayabilir. Vakit, emek ve herşeyden önce ilgi gerekiyor...Bahsettiğiniz değişikliklerimin okuyucuya faydası ya da zararından bahsederseniz sevinirim, orta yol bulmak amacıyla...Teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 12:07, 28 Aralık 2008 (UTC)
  • Ansiklopedilerin genel yazı stillerinde böyle bir kullanıma daha önce hiç rastlamadım ve italik yazı stilinin işlevi dışında kullanılmasının kafa karışıklığına neden olabileceğini düşünüyorum. Ek olarak sanat eserlerinin adlarının italik yazılması benimsendiğine göre, kişi adlarını da içine alan bir kullanım da kafa karışıklığına neden olabilir... --DsMuratileti 00:36, 30 Aralık 2008 (UTC)
  • Kafa karıştırmaktan çok okuyuşu kolaylaştıracağını düşünüyorum ama doğum tarihi/yeri vs. italik yapmıyorum artık, belli bir kural yok bu konuda....Teşekkürler ilginiz için...Hoşcakalın...Vikipedist 07:52, 30 Aralık 2008 (UTC)

Dünya savaşları[kaynağı değiştir]

  • Selam üstat. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yazılarını I. ve II. hâline çevirmen pek iyi ve doğru olmayacak gibi geliyor bana. Sonuçta ikisi de aynı anlama geliyor ve ikisi de kullanılabilir. Hatta ben genelde yazı hâlini kullanırım. Ayrıca senin bot şurada iç bağlantının içini de değiştirmiş ("Osmanlı Cephesi (Birinci Dünya Savaşı)"nı "Osmanlı Cephesi (I. Dünya Savaşı)" yapmış); bu yüzden iç bağlantı kaybolmuş. N'apacağız? --DsMuratileti 11:17, 28 Aralık 2008 (UTC)
  • Bir de senin gözü kara botun, şablon içini değiştirmeme olanağı var mı? [3] --DsMuratileti 11:18, 28 Aralık 2008 (UTC)
Kodu yazarken benim yaptığım hatadan oldu öyle sanırım. Başa [[ koymayınca normal metinleri de değiştirdi. Yoksa şablonlara hiç bulaşmamaya ayarlıydı bot, ama manuel olarak devre dışı bırakmışım o ayarı :( I. ve II. Dünya Savaşı en fazla çit yönlendirme olan yerdi, hep kafama takılırdı o redirectler, onları temizledim iyice, ama bundan sonra 3 düşünüp 1 çalıştırmak lazım :) RoboKhutuckmsj 12:55, 28 Aralık 2008 (UTC)

Laz kuklası[kaynağı değiştir]

Selam. Lazlar, Lazca ve Lazistan gibi maddelerde hâlâ kukla faaliyette. Dediğiniz gibi kuklayı teşvik etmemek için onunla tartışmaya giremiyoruz. O yüzden özet kısımına sadece kuklanın değişiklik yapmasının yasak olduğunu yazarak geri alıyorum. Başka çaremiz var mıdır acaba? Takabeg ileti 02:13, 29 Aralık 2008 (UTC)

Botun yapacakları[kaynağı değiştir]

  • Burada botun yapacaklarını belirtmişsin; ancak birkaç yerine katılmıyorum bu listenin. Örneğin; yasa dışı ve her gün ayrı yazılmalı, ayrıca rastgele de "t" ile yazılmalı. --DsMuratileti 00:07, 30 Aralık 2008 (UTC)
Onlar sadece fikir şu an, daha önce konsensüs bulcam. Kim kaybetmiş ben bulcam o ayrı mesele. Khutuckmsj 00:18, 30 Aralık 2008 (UTC)
  • Aman uygulanmamış bir fikir olarak kalsın o zaman; ama bu konudaki bir actiondan önce haber edersen sevinirim. --DsMuratileti 00:20, 30 Aralık 2008 (UTC)
Ayılınca msj atcam :) Khutuckmsj 00:21, 30 Aralık 2008 (UTC)
  • Ben de kendi sayfama cevap yazmaktan vazgeçmeliyim artık . --DsMuratileti 00:23, 30 Aralık 2008 (UTC)

Güncel maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Güncel madde geçmişlerinde sizin adınızı görmeye alışkınız. Demek siz de vakit bulup fazla uğrayamıyorsunuz ki şu isteğinizi dile getirmişsiniz. Umarım buraya da dilediğiniz vakti ayırabilirsiniz önümüzdeki günlerde. Görüşmek dileğiyle. --Yabancımsj 10:52, 30 Aralık 2008 (UTC)

Lütfen makalenin adını geri almayın. Filozofumuzun adı, bütün yeni çevirilerinde (bknz. Saffet Babür çevirileri) Aristoteles olarak kullanılıyor. Bu, ismin Eski Yunanca'daki biçiminin çeviriyazısıdır. Aristo ise, ismin Arapça biçiminin çeviriyazısıdır ve felsefe çevrelerinde artık kullanılmamaktadır. --Ekindedeoglu 14:08, 30 Aralık 2008 (UTC)

Şablonla ilgili bir soru[kaynağı değiştir]

Merhaba, selam Murat,

Şablonlar hakkında yeterli bilgiye sahip olduğuna inandığım için sana sorayım dedim. :) Geçenlerde {{NBA ödülleri}} şablonunu Türkçe'ye çevirmiştim. Ancak şablonu maddelere eklediğim zaman İngilizce'deki gibi çerçeveli ve şekilli durmadı. Baya uğraştım ama birşey değiştiremedim. Örn: NBA All-Star Maçı MVP Ödülü. Düz beyaz fonda ve çerçevesiz falan olunca maddeyle çok içiçe görünüyor. Acaba bu şablona İngilizce'deki gibi çerçeve ve farklı renkte üst başlık nasıl eklenir? Bu arada aynı şablonun İngilizce'deki kullanımına örnek olarak :1 Başını ağrıttığım için pardon :) İyi seneler. --Math34 ileti 20:56, 30 Aralık 2008 (UTC)

Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)
2009 yılı hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). --SelimMesaj Sayfam 15:04, 31 Aralık 2008 (UTC)