Tartışma:Newton'un hareket yasaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Newton'ın hareket yasaları sayfasından yönlendirildi)

şablon konmadan önceki son değişiklikte bazı rakamlar değiştirilmiş bu konuda bilgim olmadığı için ilgili kişilerin bakması iyi olacaktır.--Machiavelli' msj 23:38, 10 Mart 2007 (UTC)


Konu yeterince açık anlatılmamış, İngilizce sayfayı baz alarak düzenlemeye çalışacağım. Ayrıca bir sorum ve bir önerim var. Sorum: "Newton'un" şeklinde mi yoksa "Newton'ın" şeklinde mi yazmalıyız? Okurken İngilizce okunuşuna dikkat ettiğimizi düşünürsek "Newton'ın" yazmamız daha doğru olmaz mı? Önerim ise "kanun" ifadesi yerine daha yaygın olarak kullanıldığını düşündüğüm "yasa" ifadesini kullanmak. Düşüncelerinizi bekliyorum.--iskender(Jzznc) 20:57, 26 Aralık 2008 (UTC)


Arkadaşlar, yaptığım değişiklikler nçin geri alınıyor bir açıklama yapar mısınız lütfen? Yaptığım değişiklikleri tekrar geri yükledim. Sayfa önceki haliyle çok mu beğeniliyor? Anlayamadım doğrusu...--iskender(Jzznc) 08:47, 27 Aralık 2008 (UTC)


"Newton'ın birinci yasası" konusunu çoğunluğu(%95 ten fazlası diyebilirim) İngilizce sayfanın çevirisi, az bir kısmı ise ders kitaplarından derlediğim bilgileri kapsayacak şekilde yeniden yazdım. Önceki halinden çok daha anlaşılır, içerik açısından daha zengin olduğunu düşünüyorum. Yakında konuyu çeşitli şekiller ile zenginleştireceğim. Görüşlerinizi bekliyorum...--iskender(Jzznc) 12:36, 27 Aralık 2008 (UTC)


"Newton'ın ikinci yasası" konusunun tamamını İngilizce sayfadan çevirerek (İngilizce sayfadan farklı olark sadece bazı yerlere bir kaç açıklama ekledim) yeniden yazdım. Henüz bu konunun "açık sistemler" kısmını çeviremedim fakat en yakın zamanda o kısmı da çevireceğim. Hala umutla, sabırsızlıkla, bir kaç kişinin burayla ilgilenmesini görüşlerini bildirmesini bekliyorum da daha çok bekleyeceğim gibi....--iskender(Jzznc) 16:42, 27 Aralık 2008 (UTC)


Eveet, "Newton'ın ikinci yasası" konusunun içindeki açık sistemler kısmını da İngilizce sayfadan çevirerek "Newton'ın ikinci yasası" konusunu da tamamlamış oldum. Ancak yaptığım çeviri pek hoşuma gitmedi açıkçası, Türkçe'ye pek uygun değilmiş gibi geldi. İlerde tekrar okuyup düzenleyebilirim, ama keşke konuda bilgisi olan başka kişiler eleştirilerini sunsa da beraberce konuyu daha güzel bir şekle soksak...İşin kötüsü kendi kendime konuşuyormuş gibi hissetmeye başladım kendimi...Sabırsızlıkla beklemeye devam...--iskender(Jzznc) 21:56, 27 Aralık 2008 (UTC)


  • "Newton'ın üçüncü yasası" konusunu da İngilizce sayfadan çevirerek yeniden yazmış bulunmaktayım. Böylece konu genel hatları ile tamamlanmış oldu. İngilizce sayfada bu konulara ek olarak "Önemi ve geçerlilik erimi" ve "Korunum yasaları ile ilişkisi" başlığı altında iki konu daha bulunmaktadır. Bu konular da önemlidir tabi, bunları da çevireceğim.
  • Bunlar dışında Newton yasaları ile ilgili çok önemli olduğunu düşündüğüm, İngilizce sayfada bulunmayan "Newton yasaları hakkında çeşitli yorumlar" adlı bir konuyu da çeşitli kaynaklardan yararlanarak kendim yazacağım. Bu konu, bu yasalar hakkında çok büyük bir önem teşkil etmektedir, çünkü bunların gerçekte birer yasa olup olmadığını tartışacaktır. Gerçekten de Newton'ın 1. ve 2. "yasaları" olarak bilinen "şey"lerin aslında kuvvet ve kütlenin tanımı olarak ta ele alınabilmesi mümkündür, okuyucuların bu ayrıntıdan haberdar olmaması büyük bir eksiklik olacaktır.--iskender(Jzznc) 21:10, 28 Aralık 2008 (UTC)