Kullanıcı mesaj:Ayyuru

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Ayyuru,

Gonderdigin nazik sahsi mesaj ve Poisson dagilimi hakkinda cevirim maddesine koymus oldugun kiymetli tartisma mesajin icin cok cok tesekkurler. Ben Ingiltere'de bir universite istatistik/ekonometri kariyerinden sonra emeklilikte bir bakima zaman degerlendirmek icin Vikipedia'da ceviri ve telif yapip, yazilar yazmaya calisiyorum.

Turkce matematik terimleri icin verdigin referans icin cok tesekkurler. Elimden geldigi kadar kullanilan ve uygun terimlerle yazmaya calisiyorum. Onun icin International Institute of Statistics ISI Multilingual Glossary of Statistical Terms referansini mumkun oldugu kadar cok kullanmaya calisiyorum. Bunun icin web sitesi [1].

Ancak bazi (hatta bircok) terimler Turkce'de daha pek oturmus degil ve verilen terimler bazan cok fena carpici. Ornegin ayrik; bu bana hep ayrik otunu (!!) hatirlatiyor ve kullandigim aralikli terimi bana daha az carpici ve aciklayici geliyor. Ama sonunda hedef bilimin bilincli yayilmasi oldugu icin genellikle kabul edilen terimleri kullanmak gerekli. Gosterdigin dikkat ve gonderdigin nazik mesajlar icin tekrar tesekkurler.

Sana da iyi calismalar ve iyi gunler dilerim. noyder 06:46, 12 Temmuz 2008 (UTC)


Hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Aslında siz geleli baya olmuş ama yine de hoş geldiniz! ^_^ Son günlerde son değişikliklerde matematik konulu katkılarınıza rastlıyorum; ne yazık ki bu tip bilimsel konularda çok zayıfız, bu açıdan katkılarınız altın değerinde... bu sebeple size hem hoş geldiniz demek hem de naçizane Sıradışı Yeni Kullanıcı ödülümüzden (yani mavi kelebeğimizden) bir adet size sunmak istedim ^_^ Eğer sorunuz veya sorununuz olursa bana veya diğer Vikipedistlere mesaj bırakabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:43, 13 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle özel olarak bahsettiğiniz resim sorunlarına değineyim. Mergelyan'ın İngilizce Vikipedi'deki maddesindeki resme göz attım; o resmin telif hakları sorunlu gözüküyor ve büyük ihtimalle (yakalanırsa) zaman içinde İngilizce Vikipedi'den de bu sebeple silinebilir zira resmin telif hakkı bilgisi eksik (eski bir telif hakkı/lisans şablonu kullanılmış, resim yeniye benziyor büyük ihtimalle kamu malı değil). Runge teoremine gelince; maddeye eklediğiniz resim Commons'ta olduğu için otomatik çıkmış - sizin ayrıca bizim Vikipedimize resim yüklemenize gerek kalmamış.
  • Genel olarak resim yükleme/kullanma olayına gelince... evet, başlarda biraz karışık gelecek ama zamanla alışacaksınız; çok kolay ^_^ Vikipedi'ye sol menüdeki Dosya yükle bağlantısına tıklayarak resim yükleyebilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken iki şey var:
    1. Vikipedi'de telif hakkı saklı materyal kullanılmaz; yani ekleyeceğiniz resim ya kamu malı ya GÖBL gibi özgür bir lisans olmalıdır... bu da herhangi bir siteden alacağınız bir resmi yükleyemeyeceğiniz anlamına geliyor; eğer sitede açık bir şekilde telif hakkının saklı olmadığı belirtiliyorsa veya örneğin kamu malı olduğu belirtiliyorsa ancak resmi alabilirsiniz ve buraya yükleyebilirsiniz.
    2. Resim yüklerken girmeniz gereken iki bilgi var: resmin kaynağı ve lisansı. Bir siteden alıyorsanız, sitede resmin bulunduğu sayfanın URL'si ve lisans durumuna uygun şablon (şablonların listesine VP:RTE sayfasından ulaşabilirsiniz). Eğer bir başka dildeki örneğin İngilizce Vikipedi'den resim yüklüyorsanız işlem daha da kolay: siz resmin o Vikipedi'deki sayfasının URL'sini kaynak olarak belirtin ve o sayfada hangi lisans şablonu kullanılmışsa ya ona uygun denk şablonu arayın ya da bulamazsanız o şablonu olduğu gibi aktarın... çoğu şablonun İngilizce Vikipedi'deki isimlerine yönlendirme koyduk ^_^
  • Resim ve telif konularında uzmanlaşmadan önce benim size naçizane tavsiyem en azından Wikipedia dışı sitelerden resim yüklememenizdir; zira telif konuları çok karışık olabiliyor (örneğin çoğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sitesi telifli! kamu malı değil!)... Daha fazla bilgiyi dosya yükleme sayfası ve resim yükleme yardım sayfasında bulabilirsiniz. Biraz uzun oldu ama umarım açıklayabilmişimdir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:03, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar hoşgeldiniz. Sayenizde ben de bir madde ekledim :) Levent Abi ileti 11:16, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Son değişiklikler kısmına baktım, futbolcular, illerin köyleri, şarkıcılar, bilgisayar oyunları. Arada bir tek bilimsel ve bana göre değerli konu buydu. Maddeye baktım ve büyük bir çalışma gerektirdiğini gördüm. Şahsım adına tebrik ediyorum. erolonz 31.07.08


  • merhaba, maddeleri isim değiştirerek taşırsanız daha iyi olur. gerçi sadece sizin yaptığınız katkılar var geçmişlerinde ama yine de yeni açılan maddeye taşımak geçmişi yok ediyor. teşekkürler. kolay gelsin. --ki bl 07:44, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • doğrusu öyleyse değiştirin elbette, ben terim değişikliğinden söz etmedim. sadece yeni madde açıp eskisini ona yönlendirmeyin, eski maddenin adını değiştirin. bazı durumlarda yönlendirme varsa bunu sadece hizmetliler yapabiliyor, yönlendirme sayfasına isim değişikliği için silinmesini istiyorum diye yazarsanız bir hizmetli bunu yapar. maddelerin geçmişlerinin kaybolmaması için gerekli bir uygulama bu. kolay gelsin. --ki bl 07:58, 24 Şubat 2010 (UTC)
  • aynen öyle.. yardımcı olmak isterdim ama çıkmak zorundayım. aktif gördüğünüz bir hizmetliden yardım isteyin ya da dediğim gibi {{sil}} yazabilirsiniz nedeninin belirterek.. --ki bl 08:17, 24 Şubat 2010 (UTC)

Selam Cenk! Imza konusunda mesaj bırakmışsın. Bayadır da vikipediyi kullanmıyordum, unutmuşum. Aceleme gelen bir durum olsa gerek, yoksa arar bulurdum. Nerede gördün ki imza bırakmadığımı?--Ayyuru 15:43, 28 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Ayyuru, öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. Açıkcası mesaj sayfanızı kontrol etmedim imza taslağını göndermeden önce; dolayısıyla yeni bir kullanıcı olduğunuzu düşündüm aksi halde elbette unutmanız normal ben de unutuyorum kimi zaman. İlgili değişiklik hemen şurada. Etiketi kaldırdım, teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 16:07, 28 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:14, 2 Mart 2010 (UTC)

Resim problemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg!

Uzun zaman once actigim bir maddenin bir resim problemi var (2 adet resim), ugrastimsa da halledemedim sorunu. Mumkunse sorunun ne oldugunu bana bildirebilir veya sorunu giderebilir misin? Kusura bakma son degisikliklerde senin ismini gordum o yuzden sana yazdim. Kolaygelsin. Ilgili madde: Morera teoremi

Saglicakla --Ayyürü 08:50, 18 Mart 2010 (UTC)

Anladığım kadarıyla Commonstan silinmiştir. İngilizce Vikide diyagramlar var. Onu yükleyebilirsiniz. Takabeg ileti 09:46, 18 Mart 2010 (UTC)

smooth manifold[kaynağı değiştir]

Merhaba ayyuru, Biz smooth function için "gıcır" sözcüğünü kullanıyoruz. Smooth manifold içinse gıcır ya da pürüzsüz diyoruz. Düzenli, düzgün gibi sözcüklerden kaçınmalı derim. İngilizce matematikte bile bu tür sözcüklere birçok anlam yüklendiği için karışıklık yoğun (regular, stable, separable vs). Sevgiler. goblar 20:18, 27 Mart 2010 (UTC)

Uygulamalı matematik isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Superyetkinileti 22:50, 5 Şubat 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Ayyuru,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:AcikGonderim1.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 05:49, 6 Eylül 2011 (UTC)

Türkçe terimler[kaynağı değiştir]

Selamlar Türkçe terimleri kullanma konusunda duyarlı mısınız? Bazı maddelerde Türkçe terimleri kullandığınızı gördüm. Eğer öyleyseniz sizinle bu konuda yazışmak isterim.Vkpd11 18:11, 6 Şubat 2012 (UTC)