Kullanıcı mesaj:Absar/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sevgili Absar, ilk önce o IP`nin ben olmadığıma emin ol çünkü hiçbir zaman imzasız bir yazı yazmam. Konuya gelince, Destekliyorum diyen Hatice, Naci, Hilal, Umman isimli insanlar var ve bunlar sadece ve sadece oy kullanmışlar. Madem kural belirlenmedi diyorsun, IP`nin de bu isimlerden farkı yoktur. Keza Ormanbotanigi ve Hasan Sami bile öyle, Vikipedi`den tanınan birileri olmaları orada katkı yapmadan direk oy verme hakkını vermez değil mi, sonuçta ikisi birbirinden ayrı projeler. Her neyse amacım yoluna taş çıkarmak değil, gördüğümü söyledim. Umarım başarılı olursun. Hoşçakal. - 16 11:55, 10 Haziran 2006 (UTC)

Vikikaynak ve Bir Öneri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Son günlerdeki Vikikaynak mesajlaşmalarını gördükten ve Vikikaynak'taki durumu da gördükten sonra, bir öneride bulunmak istedim. Normalde henüz statik, oturmuş bir topluluğu bulunmayan projelerde oylama ile yönetici seçmek yerine metaya başvurup durumu açıklayıp geçici yöneticilik alabiliyorsunuz. Topluluk ve kurallar oluşunca oylama yapılabiliyor. İsterseniz bunu bir düşünün; [1]. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:18, 10 Haziran 2006 (UTC)

yanlış imza[kaynağı değiştir]

Absar imzanda sorun var:) asıl hali aşağıdaki gibi

[[Kullanıcı:Absar|Absar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:AbSar|<font style = color="#00F">'''''ileti'''''</font>]]</sup>

Kullanıcı mesaj:AbSar kısmını Kullanıcı mesaj:Absar olarak düzeltmezsen, ileti kısmına tıklandığında yanlış yere gitmeye devam edecek iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:05, 10 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkürler, iyi çalışmalar. Metal Militia 17:59, 11 Haziran 2006 (UTC)


Vikikaynak'ta sysop almışsın, tebrikler, yola devam :)... --Alperen 14:29, 12 Haziran 2006 (UTC)


Adım Neandertal[kaynağı değiştir]

Yöneticilik başvurusu sonucu[kaynağı değiştir]

Bu sayfada yöneticilik adaylığın ile ilgili oylama sonuçları mevcuttur. Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Ama elbetteki ileride tekrar başvurabilirsin. Sonucunda bu bir seçimdir ve umarım sonuçları olumsuz etkilemez. --Özgür 22:42, 22 Haziran 2006 (UTC)

marhaba friend :)[kaynağı değiştir]

can u add some text to the article Cidde u can translate from english page at least if u cant :) , its a big Osmanlı city near Mekke in Suudi Arabistan :)

teshekkur afandim :)

Botlar ve Vikipediler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Her şeyden önce şunun altını çizmek isterim: bir Vikipedi'nin bir konuda belli bir şekilde davranması o davranışı haklı çıkarmaz. Bildiğim kadarıyla örneğin İspanyolca Vikipedi'de kopyala yapıştır ve bot ile madde eklemek mümkün değil. İngilizce Vikipedi ve örneğin Polce'de ise bu fazlasıyla var.

Polce Vikipedi'ye gidip baktığınızda maddelerin çoğunun taslak olduğunu görürsünüz. Yani madde sayısının kaç olduğu fark etmez, o Vikipedi'de içerik bulunmadığını düşünüyorum. Zaten toplam madde sayısı ile toplam maddelerde yapılmış değişiklik sayısını kontrol ettiğinizde bunu daha iyi anlarsın; madde başına düşen emek (yani değişiklik ki bu aynı zamanda gelişim de demektir) o Vikipedilerde çok az. İnsanlar arama motorunda sonuçlarda bizi gördüklerinde ve tıkladıklarında 1-2 satır görürlerse tatmin olmayacaklardır. Ama kendileri girerler demeyin - gireceklerini hiç sanmıyorum, giriyor olsalardı bizi bırakın diğer büyük bol-bot-yapımı-maddeli Vikipediler'de girerlerdi. Bizde bile eklenmiş olan en büyük tahminle maksimum 100 maddeye giriş yapılmadı. En iyi tahminle telifli içerik girildi. Ayrıca bu maddeler en çok vandalizm gören maddeler oldu. Eğer bir kişi, benim tahminimce, 10 kez aynı tek cümlelik ansiklopedi maddesiyle karşılaşırsa 11. aramasında sonuçlarda bizi gördüğünde kesinlikle tıklamaz. Ben olsam tıklamazdım.

Ama bunlar bir nevi şablon, köyünü bucağını girmek isteyenler için... tamam bu görüşün yine de haklı olabileceği bir noktası olduğunu kabul etmekle birlikte bunların her halükarda sonuçta madde olduğunu ve bizim içeriğimizi sahte bir şekilde çoklaştıracaklarını, gerçekte ise boşaltacaklarını düşünüyorum. Bakın bugün 25 bin küsür maddemiz var. Bunun içinde tahminen 5 bin kadar taslak, 5 bin kadar düzenle/taraflı gibi sorunları olan 5 bin kadar da telif sorunlu vardır (bunlar çok kaba tahminler) ama geriye kalan 10 bin gerçekten nitelikli maddelerdir. Hâl buyken toplam madde sayımızdan bile fazla onlar boş madde eklememiz durumu neye döndürür? Birisi rastgele sayfa bağlantısına tıkladığında her 10 tıklayışından kaçında bir maddeye rastlayabilir?

Kimse köyler ilçeler girilmesin demiyor, sadece böyle netteki tabirle neredeyse flood şeklinde girilmesin deniyor. Daha önce bu proje sunulduğunda eklenecek yerleşim birimi maddesi için 50.000 deniyordu ve bizim o zamanki toplam maddemiz 10.000 idi. O 10.000'in belki sadece 1.000'i düzgündü, zira çok fazla teliflimiz, taslağımız, düzenlemiz, taraflımız vardı. Karşı çıktım, hâlâ da karşı çıkıyorum. Hazmetme kapasitemiz o kadar çok boş maddeyi hazmedemez - bu benim fikrim. Fakat ne olur, bir proje açılır, ayda maksimum 50 maddeye kadar eklenir ve projeye dahil olan 3-5 kişi bu 50 maddeyi geliştirir, en azından nitelikli taslak konumuna getirir. Bunu desteklerim. Fakat botla ayda 1000 madde girilsin, bunlar öylece kalsın, Vikipedimiz botla girilmiş suni maddeler cenneti olsun işte benim korkum bu işte bunu doğru bulmuyorum.

Yukarıdakiler benim görüşlerim. Kural değil, fikrimi sordunuz ben de fikrimi belirttim o kadar. Bu konularda tartışmak istemiyorum, aynı lafızları daha önce de söylemiştim (bknz: Köy Çeşmesi arşivleri), fikriniz benimkinden farklı olabilir ama rica ederim bu bir tartışmaya dönüşmesin, zaman kaybı yaşatmasınız hem zatınıza hem bana. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:08, 28 Haziran 2006 (UTC)

Gökçeada-Bozcaada[kaynağı değiştir]

Absar, şu iki (Türk) kullanıcının tartışma sayfalarında [2] [3] tartışma devam ediyor. Oylamayı kapattılar ama yeniden oylamaya konulması sözkonusu, çünkü oylamadan sonra gönderilmiş mesajlarda da göreceğin gibi, pek çok çağdaş İngilizce ansiklopedide de Gökçeada ve Bozcaada başlıkları kullanılmış. Bu yeni delil muamelemesi görebilecek. DeliDumrul veya Kertenkelebek'e "yeni bir oylama olursa ben de katılmaya hazırım" mealinde bir mesaj göndermen yeni oylama yönündeki ivmeyi canlandıracaktır. İlgin için teşekkürler ve selamlar. Cretanforever

Yemek tarifleri[kaynağı değiştir]

Yemek tariflerinin yeri VikiKaynak mi? Bunu icin ozel bir sayfa olacak mi "yemek kitabi" gibi? Humus sayfasina tarif girmistim; onu alsak ve kaynaka baglanti versek nasil olur? Istersen yemek tarifleri icin Koy Cesmesinde bir duyuru da yapilabilir. Tseskkurler; Citrat 16:48, 1 Temmuz 2006 (UTC)

VikiKitapta yeri varmis. Citrat 16:42, 2 Temmuz 2006 (UTC)

sayın kullanıcı T.C. Dışişleri Bakanları şablonuna ilave ettiğiniz ..... Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüştür. şeklindeki 1 cümlelik maddeler hiç bir ek bilgi içermemekte ve bu hali ile ansiklopedik olmaktan uzak görünmektedir. şablonda zaten o şahısların dışişleri bakanlığı yaptığı bellidir. sadece bu cümleyi yazarak ansiklopedi maddesi yazılamaz bu maddelere bakarak bilgi almak isteyen kişiler acaba yukarıdaki cümleyi görünce ne düşünecekler. bu şekildeki maddeler ansiklopediye bir şey kazandırmadığı gibi ansiklopedinin kalitesini de düşürür. Maltaca maddesini açarken yazdığınız cümlede aynı durumdadır. Bir daha madde açarken lütfen biraz araştırma yapın ve bu araştırma sonucuna göre madde yazın eski bir kullanıcı olarak siz zaten bunları biliyorsunuz fakat ben yine hatırlatayım dedim. bu yazdıklarımla sizi üzmüşsem özür dilerim. fakat gerçek böyle bundan sonra yapacağınız gerçek anlamdaki katkılarınızda başarılar dilerim--85.107.165.157 14:29, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Ben de tam şablonu hazırlıyordum ki, baktım hazır. Eline sağlık. Tşk.--renegademsj 12:19, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Taslak(?) girişleri[kaynağı değiştir]

Absar, içeriğinde şablondan başka bir bilgi olmayan, ya da başlığı tekrarlayıp cümleye çevirdiğin onlarca madde açmışsın. Taslak bile olmayan bu maddeleri silmek zorunda kaldım. Lütfen bu tür içi boş maddeler açma. Hem senin emeğine yazık hem de benim. --Özgür 03:25, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Absar, ben wikide yeniyim de ondan bir hata yaptım. Katkılarımla ilgili ansiklopedi maddesi olmayan bir sayfa açayım dedim, kendi sayfamdan açtım.(köprüyle). ama bu nasıl olduysa ansiklopedi maddesi oldu.ben de onu başkır Türkleri ile ilgili sayfaya yönlendirdim. ama yine de oradan o madde gitmedi. ona basınca başkırlar açılıyor. Bunu nasıl düzeltip onu oradan alabilirim?F.Mehmet


VikiKaynakta intervikiler hakkında çok zayıfız. Botunuzu orada kullanabilirmiyiz. Benimde bu konuda pek bilgim yok. Nasıl oluşturulduğu konusunda bilgi verir misiniz? --Absarileti 18:20, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Olabilir botu orada da çalıştırabilirim. Ama topluluğun onayını almam gerekebilir. m:Using_the_python_wikipediabot gerekli bilgiyi burada bulabilirsiniz. Memty 07:23, 12 Temmuz 2006 (UTC)

Sormak istediğim şey ana sayfada hani abcçd... diye giden dizin var ya işte ondan nasıl yanlışlıkla koyduğum bir maddeyi çıkarabilirim, onu soruyorum. F.Mehmet

Sağol. F.Mehmet

Harput Elazığ'ın bir ilçesi mi Absar? Ben, Elazığ belediyesine bağlı bir semt olarak biliyorum. Selam. Cretanforever

Türkiye yerleşim birimler[kaynağı değiştir]

Türkiye portalı için sağol. Bir ricam olacak bir "vikiproje türkiye yerleşim birimleri" yaratsak ve bugüne kadar yapılanları ve görüşleri içinde taplasak ne dersin?--GraphicDesigner 13:31, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Son bir kaç günde diğer kullanıcılar değişik sayfalarda bu alanda yaptıkları fikir alışverişlerini ilettiler. İçlerinde bazı haklı yönler olduğu gibi bazı yönleri geliştirilebilir. Bütün bu fikirlerin toplandığı bir sayfa olursa yeni katkıda bulunmak isteyenlere yön gösterilmiş olur. Eğer istersen bir proje sayfasının taslağı üzerinde çalışalım. --GraphicDesigner 13:41, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Proje sayfası Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri. İstersen Bu projeye Türkiye portalında bir kutuçuk oluşturup bu sayfaya link at.--GraphicDesigner 13:59, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Proje Türkiye kapsamı çok büyük. Birden fazla proje çıkar içinden.--GraphicDesigner 14:00, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Projenin il-ilçe-.. Tanımlamarının sabitlenmesi gerekiyor. Mesela bunların isimlerinin nasıl oluşturulacağı. Bu konularda bir başlık olmalı.--GraphicDesigner 14:04, 14 Temmuz 2006 (UTC)

VikiProje:Spor[kaynağı değiştir]

Çok güzel olur ve ben de Sinema projesini görünce hemen planlarım arasına aldım. :) Ama vakit bulamadım. Başlayalım hep beraber o zaman. Hem bu spor maddelerini şimdiden standarda sokmak için iyi olur, hem de katılıma teşvik eder. Ama nasıl başlamak lazım. Başka bir dilden çevirerek kendimize i uyarlasak [[4]], yoksa sıfırdan kendimiz mi birşeyler yapalım. --Math34 16:09, 14 Temmuz 2006 (UTC)

şapka işareti[kaynağı değiştir]

  • merhaba, başlattığınız bu sayfa biraz öksüz kalmış. :( yardım ister misiniz? --kibele 07:03, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Absar, kullanıcı sayfamın alt kısmına fazla bakmadığım için, ödülümü anca gördüm. Çok tesekkür ederim. Kullanıcı sayfama bir vitrin yapıp onun içine koydum:-) Sende cok güzel şeyler yapıyorsun. Senin gibi 100 kişi daha olsa, iki üc ay icinde ilk yirminin arasina katilip ortalığı dağıtırdık valla. Selamlar --Erdall 04:01, 17 Temmuz 2006 (UTC)


Kurtlar Vadisi Şablonu[kaynağı değiştir]

Yahu absar abi Kurtlar vadisi şablonunu South Park şablonundan örnek alarak mı yaptın?--Simon Bolivar 15:19, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Jackson kardeşler[kaynağı değiştir]

merhaba absar, ben jackson kardeşlerin hepsini yazmıştım. Ama bazıları çok kısa olmuştu. silinme etiketleri yapıştırıldı. Ben de silinmesin diye bu maddeleri bayağı genişlettim. iyi de oldu. Silinme etiketini sildim. Hala biri bu maddeleri beğenmeyip siler mi? İstersen bir şu makalelere bak:köprülerini vereyim: Jackie Jackson, Randy Jackson, Latoya Jackson], Jermaine Jackson, Janet Jackson, Tito Jackson, Rebbie Jackson, Marlon Jackson

F.Mehmet 12:15, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:24, 20 Temmuz 2006 (UTC)


Kurtlar Vadisi Şablonu[kaynağı değiştir]

Ama hakikaten güzel olmuş be abim.Ben de anket açtım.Lütfen yanıtla.Oldu mu?İyi çalışmalar--Simon Bolivar 12:14, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Vikiproje Spor[kaynağı değiştir]

Bence çeviriye gerek yok. Çünkü onların (yani çeviri yapılacak yerin) katergori düzeni ve sporla ilgili maddeleri bize göre çok gelişmiş.Vikipedi:Vikiproje Spor ismi ile başlatabiliriz. Elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.--Absarileti 07:55, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Ben sinema projesinden de faydalanarak açılışı yaptım. Geliştirebiliriz artık kendimize göre :) --Math34 08:34, 24 Temmuz 2006 (UTC)
:) Senin bana yazdığın mesajda linki kırmızı görünce dikkat etmeden açılmamış dedim. Neyse zaten ben daha bir içerik eklememiştim. Şimdi senin açtığın sayfaya yönlendiriyorum. --Math34 08:39, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Bozkurtların ölümü[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Absar, Bozkurtların ölümü maddesi'ni kısaltıp romandan alınmış önemli bölümünü VikiKaynak'a taşımanın uygun olduğunu düşünüyoruz. (Ben ve renegade) ayni görüşte isen müsait bir zamanında ilgilenebilir misin? Teşekkürler.--Hasan Sami 06:40, 25 Temmuz 2006 (UTC)

TARİH PORTALI[kaynağı değiştir]

Selam dotum.Kısa kesicem artık cok yorgunum kusura bakma.Lütfen Tarih portalı ile ilgilenin yoksa üyeliğinizin anlamı kalmıyor.--Che 19:42, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Absar,buraya bir göz atip fikirini yazarsan sevinirim. Selamlar --Erdall 05:30, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Askeriye Portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Absar. Askeriye Portalının katılımcılarından birisin. Şu sayfaya bir göz atıp görüşünü bildirirsen, Portala yararı olacaktır. Askeri konulardaki kategorileşmede, görüşlerine ihtiyaç var. Şimdiden teşekkür ederim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:VikiProje_Askeri_Tarih --Makedon 21:45, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Absar, Azerice konusunda anlasildigindan hic süphem yok. Burda Berlinde Azerbeycanli tanidiklarim var, hic sorunsuz sohbet ediyoruz birlikte. Tek tük anlamadigim bir kelime söylerselerde, bu kelime daima farsca bir kelime oluyor. Zaten Azerice ayni Türkiye türkcesi gibi Oguz grubuna ait. Türk dil ailesi maddesindede yazdigi gibi, ayni gruba ait diller birbirleri ile konusabilirler, yani bunlarin arasindaki fark gercekten sirf Lehce farkidir. Ama Oguz grubunun yaninda baska grublar vardir, ve bunlarin dilinin belki %50sini anlariz ama anlasmamiz mümkün degildir, yani arada "dil" farki vardir. Bu yüzden Bütün Türk dillerinin hepsi aslinda sirf Lehcedir demek düpedüz yanlis. Ben burda gercekten Pantürkizm-düsmani rölüne düsmek istemezdim. Aslinda alman Wikipediasinda türk düsmanlarina karsi Türk halklarinin ortakliklarini savunurum, ama Türk Vikipedisindeki bu fanatik görüsler okadar yanliski mecburen bu hale düstüm:-) --Erdall 04:23, 5 Ağustos 2006 (UTC)

Futbol, Kıbrıs[kaynağı değiştir]

[5] sanırım Almancan yok ama bilen birarkadaşa bu maddeyi çevirtebilirsek güzel olur.--Absarileti 11:35, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Aynı zamanda bunu [6].--Absarileti 11:36, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Çok güzel olur. Ben de geçen gün bir dergide bu turnuvayı okurken bunun hakkında birşeylar yazmak istemiştim. Şu anda vaktim yok. Ve evet :) Almancam lisede ikinci dil olarak aldığım kadarıyla kaldı yani yok diyebilir. Ama İngilizce'den de çevirebilirim. Ben başlamadan başlarsan, ben sonra o dergiden de faydalanarak geliştirebilirim. --Math34 13:45, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Absar. Daha önce mesajlaşmıştık. Elazığlısın yanılmıyorsam. İngilizce wiki'de Elazığ sayfasını biraz düzene soktum, kavga dövüş Ermeni masallarını da çıkarttım sayfadan. Her şehrimize parazitler musallat oluyor maalesef. Bence sayfayı daha da geliştirmekte fayda var, fotoğraflar ilave açıklamalar koymak vs. Desteğe hazırım. Selam. Cretanforever

Mesajını aldım Absar. Teşekkür ederim. Bizzat çektiğin resimler varsa ve bunların bütün haklarını wikipedia'ya hibe etmeye hazırsan, bence en iyisi bu olur. Buraya veya İngilizce wiki'ye yükler ve "self-made" ifadesini koyarsan, ben sayfaya koyabilirim -belki sen çekişmelerden usanmışsındır diye söylüyorum-. Resimlerden en az biri Elazığ'ın modern yüzünü gösteren bir resim olsun bence, onu box'a yerleştiririm. Buradaki Türk bayraklı Harput fotoğrafını sevdim, ama ticari kullanım için izin gerekiyor anladığım kadarıyla. Onu İngilizcede silerler. Her halukarda bir modern, bir kaç da tarihi eser fotoğrafın varsa çok iyi olur. Selam. Cretanforever

KKTC-projesi[kaynağı değiştir]

Selam Absar, projen cok güzel. Ufak bir katki olarak o gösterdigin sayfayi cevirdim: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin yerleşim yerlerinin listesi. Ama dogruyu söylemek gerekirse KKTC beni okadar fazla ilgilendiren bir konu degil, oyüzden adimi Projeciler listene yazmadim. Ama belki yinede bir iki sayfa daha ceviririm, ama söz vermek istemiyorum. Ayrica alman Wikipedia'sinda o KKTC-konulu maddeleri yazan arkadas türk: de:Benutzer:Danyalov. KKTC almanyada resmen tanilmadigi icin cok büyük mücadeleler etti bu maddelerin isimlerini kabul ettirene kadar. Bu maddelerin her birisini en az bir kere SAM konulmustur, ve Danyalov bunlari tekrar kurtarmistir. Istersen kendisine Projeye katilmasini rica et, belki bu yoldan onuda Türk Vikipedisi icin tavlariz:-) Selamlar --Erdall 03:11, 10 Ağustos 2006 (UTC)


Kıbrıs kategorileri[kaynağı değiştir]

Bahsettiğin iki katogiriyi robotla aktaracaktım ama birincisin de zaten hiç bir madde yoktu. İkincisi kategorideki maddeler ise şabalon yoluyla gelmiş. Şablonda ki değişiklik yeni kategoriye aktarılacaktır. Sistem biraz sonra günceller. --Özgür 14:15, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Öncelikle sizi burada görmek çok güzel. Almaca Vikipedi de ki katkılarınız gerçekten çok hoş sizi kutluyorum. Bu katkılarınızı Türkçe Vikipedide de görmek bizi çok mutlu eder. Bilhassa KKTC ile ilgili yazdığınız maddeleri Türkçe ye çevirebilirseniz çok güzel olur. KKTC VikiProjesi dahilinde çalışmalar yapmaya çalışıyorum fakat bilgi yetersizliği nedeniyle pek muvaffak olduğum söyelenemez. Bu nedenle başta KKTC maddesi olmak üzere, Kıbrısın yerleşim birimleri, Kıbrısta spor veya kültürel faaliyetler gibi bir çok madde eklenebilir. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 13:19, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba dostum. Bende KKTC'li değilim ve coğu bilgileri İnternet ve dostlar üzeri edindim. Eklediğimiz bütun bu bilgileri en iyisi iki dilli veya Almanya ve KKTC siteleri ile işbirliğinde ekleye biliris. Yakında www.northcyprus.de diye bir Kuzey Kıbrıs Ansiklopedisi çikacak.

Şu an alman Vikipedinde KKTC' hakkında şu maddeler var:

Şu an Konyada tatildeyim. 30 Ağustos'da ne yazıkki alman topraklarına geri döneceğim ve ozaman Viki Projesine aktiv olarak katılabilirim. Bu Proje bitirdikten sonra alman Vikipedinde bir KKTC Portalı açmak istiyorum Rumlara ve Yunanlara inat ;-)--Danyalov 20:35, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Proje kapsamında bende düşünüyorum portalı. Ama portalda sergileyecek güzel maddelerimiz olması gerekli bu nedenle yardımını bekliyorum.--Absarileti 15:36, 16 Ağustos 2006 (UTC)

İlçe şablonu[kaynağı değiştir]

Ben daha önceden KKTC'nin illeri şablonunu hazırlamıştım. Fakat siz onu ilçe olarak değiştirmişsiniz. Bende doğrusu bunların il mi ilçe mi olduğu konusunda pek bilgiye sahip değilim. Lakin sonradan hazırladığınız Yerleşim yerleri şablonu ile bu şablonun pekte gereği kalmadığını düşünüyorum. Bu şablonu silebiliriz galiba. Bir sorum daha olacak KTTC de sadece şablonda olan kadar mı yerleşim yeri var yoksa bunlar en büyükleri mi ? Portalda güzel oldu.İyi çalışmalar.--Absarileti 15:24, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Absar, KKTC'de sadece İlçeler vardır. Ben onun için bu değistirmeyi yaptım. Şablon kalabilir, ama kalırsa 4 İlçe içinde İlçe-makaleleri hazırlanmalıdır.

Yerleşim yerleri şablonu en büyükleridir. Yani benim kullandığım nufüs tahmin sitesi www.world-gazetteer.com'a göre. Daha bir kaç ay önce KKTC'de nüfus sayımları yapıldı, onun sonuçlarını bulursak dahada yerleşim yeri ekleye biliris. Tüm yerleşim yerlerini alman Vikipedinde görebilirsin. İşte burda: de:Liste der Orte in der Türkischen Republik Nordzypern. Bilmek istediğin birşey varsa hiç çekinmeden sor ve bana sen ile hitab edebilirsin. Saygılar--Danyalov 18:22, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Dünya Basketbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Dünya Basketbol Şampiyonası Japonya'da başlıyor. Tıpkı Dünya Kupasında ki gibi yapabilir ve güzel maddeler hazırlayabiliriz. Şu an da bu madde var FIBA Basketbol Dünya Kupası ama genel tüm şampiyonaları kapsıyor. VikiProje spor kapsamında güzel bir çalışma yürütülebilir.--Absarileti 10:23, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Güzel olur. Aynı şekilde Dünya Kupası zamanında yaptığımız gibi, milli takımlara ve önemli oyunculara yoğunluk gösterebiliriz. Bu arada FIFI Wild Cup'ı daha geliştiremedim. Ona da sıra gelecek inşallah :)--Math34 10:30, 18 Ağustos 2006 (UTC)

  • Bence de çok iyi olur. Dünya kupası maddesi iyi olmuştu. Bence bu tip şeyler Vikipedi'nin daha çok insana ulaşmasına da vesile olur.--renegademsj 10:34, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Dünya Basketbol Şampiyonası 2006[kaynağı değiştir]

Absar Bey, İçeriğe katkınızı takdirle karşılıyorum. Ancak kopyala yapıştırdan sonra gerekli Türkçeleştirmeleri de yapsanız çok memnun olacağız. Grup A'nın son haliyle içine bakıp anlamak pek mümkün değil. İngilizce sayfasından bakanlar, bayrakları tanıdığı için daha fazla bilgi sahibi olacaklardır. Ben bunları yazarken siz hali hazırda düzeltmiş iseniz, ukelalığım için özür dilerim. Osman Çalışkan 19:15, 21 Ağustos 2006 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim. Normalde tüm maddeyi güncelleyecektim yanlız acil ayrılmam gerektiği için tam olarak bu işlemi yapamadım.Sonradan baktığımda ise madde düzenlenmişdi. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 12:00, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Milli - Ulusal[kaynağı değiştir]

Dünya Basketbol Şampiyonası 2006 münasebetiyle basketbol milli takımları maddeleri açılmaya başlandı. Maddenin ilk düzenlenmesine ben ulusal yerine milli ifadesini kullanıyordum zira Futbol Dünya Kupası sonrası açılan futbol milli takımları maddeleride milli futbol takımı kullanılmıştı. Fakat sonradan bazı arkadaşlar bunu ulusalla değiştirdi bende ses çıkarmadım. Sonra siz madde isimlerini değiştirince bir karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Miili takım mı yoksa Ulusal mı buna kara verilip eskilerin düzenlenmesi ve yeni açılacak maddelerin buna göre açılması gerekir. TDK sözlüğüne göre millî şeklinde yazılır. Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Absarileti 13:15, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Absar, bilindiği üzere milli ve ulusal aynı kavramı ifade ediyor aslında. Ancak gazetelerde ve resmi yazışmalarda (uluslararası spor karşılaşmaları Dışişleri ile spordan sorumlu devlet bakanlığının onayından geçer) Türk ve yabancı takımlar için "milli" kelimesi tercih ediliyor. Arnavutluk Milli Futbol Takımı ya da Kanada Bayan Milli Okçuluk Takımı gibi gibi. Spor bağlamında türkçeye milli kelimesi yerleşmiş durumda. Buna istinaden ulusalları milli yaptım. Ayrıca, milli takımlar devleti temsil etiklerinden özel isim kapsamındadırlar. Bu nedenle de baş harfleri büyüttüm. Benim görüşüm yerleşik olanı kullanma yönünde. Sen ne dersin?--Zeynepmsj 13:22, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Benimde görüşüm aynı yönde eğer başka arkadaşlardan farklı bir düşünce gelmez ise maddeleri düzenleyelim. Yanlız önceden de söylediğim gibi TDK sözlüğüne göre millî şeklinde yazılır. Buna da dikkat etmek gerekli.--Absarileti 15:38, 23 Ağustos 2006 (UTC)
Evet doğru yazımı millinin ikinci i'sinin üzerinde şapka olması. Plan da aslında plân şeklinde yazılmalı mesela. Ancak yine TDK'nın kendi aldığı kararla şapkalar kalktı biliyorsun. (Ki bu yüzden kâr kelimesini kar şeklinde telaffuz eden bir sürü insan var) Şapka kullanımını sonuna kadar destekliyorum. Ancak bir de yeni dil kuralları var. Ne yapacağız?--Zeynepmsj 06:55, 24 Ağustos 2006 (UTC)
Araya girmiş gibi oluyorum kusura bakmayın ama şapka işaretini (inceltme, düzeltme, ya da adı her ne ise) destekliyorum. Çünkü doğrusu o. Saygılar. Metal Militia 07:09, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Zeynep'e yazdığım mesaj:

Düzeltme işareti

Merhaba, düzeltme işareti ile ilgili olarak "...TDK'nın kendi aldığı kararla şapkalar kalktı..." diye bir yorumda bulunmuşsunuz. Benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. Daha önce Köy Çeşmesi'ne yazmıştım. İsterseniz bir göz atın. Çünkü, Absar'ın dediği gibi, ve hâlâ TDK'ya göre de doğru yazış biçimi : "Millî". Ancak bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte doğru kullanılmasına pek dikkat edilmiyor nedense. İyi çalışmalar. (Küçük bir not TDK hâlâ kâr ve kar sözcüklerini ayırıyor. ) --Mskyrider 07:04, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Kategori:Milli Futbol Takımları kategorisini Kategori:Millî futbol takımları'na aktarırmısınız.--Absarileti 16:11, 26 Ağustos 2006 (UTC)

TDK ye göre "milli" yanlış ve "millî" doğru. Bunu ben de destekliyorum. Fakat, eğer bir başka kuruluş özel isim olarak Milli kullandıysa (onların hataları) Vikipedi o konulmuş özel ismi kullanmak zorunda. Mesela Türkiye Futbol Federasyonu millî takımın adını "Türk Milli Futbol Takımı" koyduysa o zaman biz de bu özel ismi aynen korumak zorundayız. Vikipedi var olanı yansıtır sadece. Yok hayır o özel isim değilse eğer, o zaman isim de serbestiz fakat bu sefer de özel isim olmadığından maddenin baş harfleri küçük olmak zorunda. Yani "Türk millî futbol takımı". Hazır el atmışken bu şekilde düzeltmeni rica edeceğim. İsteğin üzerine kategorileri aktardım. --Özgür 16:36, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Bazı arkadaşlar isimlerin büyük harfle yazılmasını söylemişlerdi ondan ötürü öyle yaptım. Küçük isim tüm millî takımlar için geçerli mi?(basketbol...) Birde bu özel ismin Türk milli takımından başka örneği var mı?--Absarileti 10:34, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Özel isimse büyük, değilse küçük genel kural. Evet, küçük isim hepsi için gerekli. Türk milli takımı özel isim mi bakmak lazım. Yonetmelikklerde nasıl geçiyor falan diye. Belki Futbol Federasyonı sayfasından bir şeyler bulabilirsin. --Özgür 18:37, 27 Ağustos 2006 (UTC)

UEFA Şampiyonlar Ligi 2006-07[kaynağı değiştir]

UEFA Şampiyonlar Ligi 2006-07 maddesi pek kullanışlı değil ve düzensiz İng viki'deki maddeyi çevirisek hem güzel bir maddeye sahip olur hem de yaklaşan Şampiyonlar Ligi öncesi maddeyi şimdiden hazırlamış oluruz. Birde Süper Lig 2006-07 maddeyi haftalık düzenlersek iyi olur. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:17, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba. Şampiyonlar Ligi'ni İngilizce'den çevirerek biraz geliştireceğim... :) Süper Lig'i de tabi her hafta güncellemek lazım. Ancak geçen hafta unutulmuş. Yarın değiştirilmezse vakit bulunca güncelleştiririz. Kolay gelsin. --Math34 20:08, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Haftanın işbirliği'nde bu hafta da aynı projenin devamını önermişsin. Kesinlikle yardım maddelerinin oluşturulması çok önemli yanlız başka proje önerileri de var bunu belki ileride bir tarihte yeniden ele alabiliriz. (tıpkı düzenleme ve madde istekleri gibi).--Absarileti 11:52, 28 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhaba,

Benimki sadece bir öneriydi, eğer uygun görülmezse hemen değiştirebiliriz. Benim bu öneriyi yapma sebebim, projenin hazırlıksız başlaması ve ilk iki üç gün projenin anlaşılmaması ve o yüzden katılım olmamasıydı, son iki üç gün birşeyler yapıldığını görünce bir fırsat daha verelim dedim. Ama dediğim gibi sadece bir öneri, kabul görmeyebilir. Syg.--renegademsj 05:49, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Aslında benimkide bir öneri idi. Daha yapılacak çok şey olduğunda başka bir proje ile devam edelim dedim yanlız dediğin doğru geçen hafta fazla birşey yapamadık. Bu haftada kalsın sonra yeni projelere bakarız.Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 10:55, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Çevre Portalı[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Tüm öneri ve yardımlarınızı seve seve kabul ederim. Çevre ile ilgili bir de Vikiproje sayfası hazırlansa sizin, benim gibi ilgilileri de orada toplamış oluruz. Bu arada daha önce Köy çeşmesinde sözünü ettiğim ve Vikipedi'de portalı, şablonu, taslağı, Vikiprojesi bulunmayan diğer alanları da (Mistisizm, Siyasi Tarih, Medya vs.)hatırlatmak isterim. Eğer ilgileniyorsanız bu alanlarda da portal, taslak, kullanıcı şablonu türünden birşeyler yapabilirseniz çok makbule geçer.... İçerik konusunda endişeniz olmasın. Zaten bu dediğim konularda bazı maddeler açmıştım. Kaldı ki süreç içinde yeni maddelerle bu portalların içeriğinin genişleyeceğine eminim. --PeregrinusPeregrinus 12:44, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkür ederim. Tüm öneri ve yardımlarınızı seve seve kabul ederim. Bu arada daha önce Köy çeşmesinde sözünü ettiğim ve Vikipedi'de portalı, şablonu, taslağı bulunmayan diğer alanları da (Mistisizm, Siyasi Tarih, Medya vs.)hatırlatmak isterim. Eğer ilgileniyorsanız bu alanlarda da portal, taslak, kullanıcı şablonu türünden birşeyler yapabilirseniz çok makbule geçer. --PeregrinusPeregrinus 12:44, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Şimdi birazdan oturumdan çıkıcam fakat (belki) akşama doğru olmasada en geç yarında kadar portalı hazırlarız yanlız gerek bu konuda gerekse bahdsettiğiniz diğer koularda fazla bilgi sahibi değilim. Bu nedenle içeriği hazırlamak size düşecek.--Absarileti 12:54, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Portalla birlikte VikiProje'de hazır olur. --Absarileti 12:55, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Yerleşim yeri şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba öncelikle şablonlar için elinize sağlık. Hazırladığınız şablonlar gerçekten çok güzel yanlız bu şablonlar yerleşim yeri yerine sadece ülke şablonu olsa yani Polonya'deki bir yerleşim yeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz yerine Polonya ile ilgili bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz gibi olsa saha güzel olur bence. Zira Türkiye dışında çoğu ülke ile alakalı madde sayımız çok az bu nedenle öncelikle ülke taslak şablonları ardında konulara göre ülke taslak şablonları hazırlanılabilir.--Absarileti 12:45, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Bu şablonları Kategori:Yerleşim yerleri taslakları bakarak yarattım, yani konusu Yerleşim yerleri... --katpatuka 12:51, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Siz bilirsiniz ben bu kadar yerleşim yeri taslağı olduğunu bilmiyordum. Kolay gelsin. İyi çaılışmalar. --Absarileti 12:59, 30 Ağustos 2006 (UTC)


IRC kullanıyor musun ? Eğer Opera kullanıyorsan hemen tıklayabilirsin... --katpatuka

YNT: Olimpiyat Oyunları Şablonu[kaynağı değiştir]

Şablon düzenlemeniz için teşekkürler. Şablonu hazırlamıştım (yani çevirmiştim desem saha iyi olur) yanlız zaman kısıtlığından tam çeviri yapamadım. Siz düzenlemişsiniz. Biraz geç oldu ama yeniden teşekkürler. Kolay gelsin. İyi çalışmaşlar.--Absarileti 12:18, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Rica ederim ve aslında ben teşekkür ederim: o şablon, yaz ve kış olimpiyatlarıyla ilgili bilgi kutularını hazırladığım sırada hazırlamak istediğim ama sonradan fırsat bulamadığım bir şablondu.

Sizin öncülüğünüze bir nebze katkıda bulunmuş oldum ve temelde onu esas alarak, en:'de de bulunan ve bir olimpiyata ilişkin tüm madalya sıralamasının bir madde haline getirildiği maddelerde kullanılan Template:Olympic games medal count şablonunu da Şablon:Olimpiyatlar-MadalyaSıralaması olarak çevirdim.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 13:04, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Absar, ellerinize sağlık çevre portalı çok güzel olmuş. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Yalnız Portala Biyografi portalında olduğu gibi Yapabilecekleriniz gibi bir başlık da ekleyebilmeniz mümkün olabilir miydi? PeregrinusPeregrinus 18:59, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Ekelemeyi yaptım fakat ilgili maddeler uygun kısımlara yerleştirimeli.--Absarileti 10:19, 1 Eylül 2006 (UTC)

Osmanlıca Viki[kaynağı değiştir]

Merhaba Tarih. Osmanlıca viki konusu gerçekten önemli. Zira eğer sadece arap alfabesinde olursa buna bizim Vikipediden kaç kişi katılabilir yada Türkçe bilenlerden. Kaç kişide arap klavyesi var. Böyle bir durumda burasa Arap ve Farsların mekânı olur. Bence iki alfabeli olmalı. Azerice Viki gibi. Zaten Türkiyede de yaklaşık 1960lara kadar hemen hemen Osmanlıca konuşulmuş yanlız latin alfabesi ile yazılarak. Bunu burada da yazdım görüşlerin nelerdir.--Absarileti 12:15, 1 Eylül 2006 (UTC)

Osmanlıca hakkında ki bilgin nekadardır bimiyorum fakat şöyle bir durum var Osmanlıca denilen dil temelde Arap harfleri ile yazılan türkçe'dir. Arapça ve Farsça bilenler bu dili de bilir demek pek mümkün değildir çünkü dilin gramer kuralları türkçedir. yani Türkçe bilmeyen Arap ve farsların burada yazı yazması mümkün değildir. bugün iran azericesi ve uygurca buna yakın bir dille arap alfabesiyle yazılıyor. Osmanlıca vikiyi Arapların veya İranlıların hakimiyetine geçececeğine pek ihtimal vermiyorum . fakat şu belki bir mesele teşkil eder Osmanlıcayı bilen türklerin sayısının azlığından dolayı yyeteri kadar katılım olmayabilir fakat zaman içinde bu meselede halledilir. Osmanlıcayı latin harfleri ile yazmak nasıl olur o konu biraz belirsiz çünkü latin harleri ile yazılınca zaten bugünkü türkçe oluyor aşağı yukarı mesla bir örnek vereyim istiklal marşı yazıldığında Arap alfabesi kullanılıyordu. İstiklal marşını Arap alfabesi ile yazarsan Osmanlıca olur Latin Alfabesi ile yazarsan bugünkü türkçe ile yazmış olursun. Ömer Seyfeddin'in bütün eserlerinin aslı Osmanlıcadır. o eserleri Arap harfleri ile yazarsan osmanlıca olur latin harfleri ile yazarsan günümüzdeki türkçe olur. zaten iki dil arasında kesi bir çizgi yoktur en temel farklılık alfabededir. burada farklılık zaman içinde değişen kelimelerde kendini biraz hissettirir. mesela osmanlıca metinlerde uçak öğretmen öğrenci sözlük önsöz özne gibi kelimeleri bulamazsın onların yerine tayyare muallim talebe lugat mukaddime fail gibi kelimeler kullanılır. bu kelime değişimini bildikten ve Arap alfabesini bildikten sonra pek fazla zorluğu yoktur.--Tarih 12:50, 1 Eylül 2006 (UTC) Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Mâdem Araplar ve Farslar Osmanlıcaya vâkıf değiller iş bu vikiye kimler iştirak edecek. Aynı mevzu Lisan-î Eski Türkî'de de hasıl olmuştu. Normal de Orhun elifbası ile yazılması gerekirker sırf viki için vücuda gelen yeni bir elifba ile açılacak. Zîrâ katılım müşkülü dâimâ gözetilmeli. Bence iki afabeli vücuda gelecek bir vikiye iştirak daha yüksek olur. Hem 1960lara kadar Türkiye'de de istifâde edilen lisan olan latin harfleri ile yazılan lisan-î Osmanî bir vikide kullanılmış olur. Evvelen Lisan-ı Azerî de latindi. Ahiren iki elifbali sistem kurdular aynen onu gibi olur. (Biraz Latin harfleri ile osmanlıca denemesi yaptım)Kolay gelsin. İyi çalışmalar. --Absarileti 09:51, 2 Eylül 2006 (UTC)

Yeni vikiler[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdall bu oylamada Destek oyu kullanmışsın. Benim gerek Eski Türkçe gerekse Osmanlıca vikiler hakkında pek iyi güşüncelerim yok. Birincisi Osmanlıca viki arap alfabesi ile olur galiba bizden kaç kişi orada bulunabilir bilemiyorum Bu nedenle arap ve farsla oradan ayrılmaz. İkincisi eski Türkçe'nin tam anlamı nedir? Yani bizim öz Türkçe dediğimiz mi yoksa Orhun dilimi eğer Orhun dili ise bu alfabe nereden çıktı. Bu konuda senin bilgin çok Köy çeşmesinde de yazdım. Senin görüşün nedir?--Absarileti 10:57, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Osmanlica Wikipedia acma fikrini bende dogru bulmuyorum. Burda birisi bana Osmanlica-Wikipedia oylamasini desteklememi rica etti, ona "Osmanlica %70 arapca ve farscadir, bu yüzden Osmanlica-Wikipedia istemiyorum" dedim.
Eski Türkce dili ile Orhun-kitabelerinin dili kast ediliyor, ya da daha dogrusu bugünkü Türk dilleri arasinda bu dile en yakin olani kast ediliyor, ve bunu yazmak icin uygun bir latin alfabesi ortaya konulmus. Bu fikiri destekledim. Cünkü simdiye kadar gördügüm eski-türkce yazilarin %70ini kadar anliyabildigime ve bu Wikipediyede ara sira katkida bulunabilecegime inaniyorum. --Erdall 02:05, 1 Eylül 2006 (UTC)
Tekrar Merhaba

Eski Türkçe oylamasını başlatan'a isturk'ün anlamını sordum. Yani yeni vikinin başı bizim tr gibi. Oda emin değil ne olması gerektiğine senin bir fikrin var mı?--Absarileti 10:02, 2 Eylül 2006 (UTC)

Lisan-ı Osmani[kaynağı değiştir]

mesajınıza teşekkürler. Oyu tr wikiden ilk kullanan bendim. zaten elemanda benden yardım istedi. malum trwiki wandallar yüaünden iyice tıkandı. engin hoşgörülü alabildiğine liberal sabık dilde lisani türki hitabeti osmani olabilir.meta içinde sana sevindirici haber,eğer vaktin varsa camiayada duyurabilirsin:ben bilgisayar uzmanı arkadaşlara osmanlıca OCR yaması için ricada bulundum Bu talebim onlarında hoşuna gitti. Abi biz üniversitede master konusu çekiyoruz bu teklifin bizim için çok orjinal katkı oldu ,dediler.Umarım ozaman OCR yamasıda biterse zaten osmani kitaplarda telif hakkıda kalktı bol bol taratıp wiki otm kaynağa atabilirsiniz. Bu da wikipediya ya acayip online zenginlik katacaktır. Okutulmamış daha doğrusu transkript edilmemiş o kadar çok temel klasik eser var ki insan heyecandan uçacak oluyor. sanırım 30 40 yıılık kitep ve metinleri anlamayanlarla 1000 yıllık metinleri okuyup anlayanların katkıları evrenselliştikce ve liberalleştikçe daha sağlam ve daha kaliteli üretim olacaktır. Sayfa ikiye bölünürse yanına da vakit buldukça latince traskrip yapılır. Buda klasik kaynakların günümüze kazandırılması olur.3210

ايکنجى مشروطيت, صلطان ايکنجى عبلخمید زمانکده رومی بک اوچیوز یکرمی آلتی تاریخنده اعلان ادیلدی

برنجى مشروطيت, صلطان ايکنجى عبلخمید زمانکده رومی بک ایکیوز دوقصان اوچ تاریخنده اعلان ادیلدی

Eğer bunları okuyabiliyorsan Osmanlıca biliyorsun demektir. ben Azeri vikipediada yazdım bunları eğer oradaki gibi bir Osmanlıca alfabe eklenirse osmanlıca bilen herkes yazabilir. böylece de klavye meselesi ortadan kalkar. Azericedekinin arap harflerinin kullanımı çok kolay harlerin başta ortada ve sondaki halini ayrıca birleşip birleşmeyeceğini sistem otomatik olarak kendi ayarlıyor siz sadece harflere basıyorsunuz. bu harfler Osmanlıca vikiye konulursa iş çok kolaylaşır.--Tarih 09:23, 3 Eylül 2006 (UTC)

Çok iyi olur. Benimde sorunum buydu zaten. Klavyeden dolayı katkının ço az olacağını düşünüyordum. Peki Arap harfleri ile Azerice ve Uygurca Osmanlıca Alfabesinin aynısını mı kullanıyor? Bildiğim kadarıyla Osm Alfabede Arab alfabesinden başka 4-5 faklı ses ve harf var.--Absarileti 11:12, 7 Eylül 2006 (UTC)