Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Neredeyse bitmiş.Bu günleri görebilecek miydik.Bu konudaki duyarlılığın ve büyük çabaların için teşekkürler.--Machiavelli' msj 22:20, 1 Haziran 2007 (UTC)

Aslında film konusu en'de de tam olarak yönerge değil hala teklif aşamasında olduğu için bekleyebilir.Belki topluluğu harekete geçirebilirsek, tartışmalarla konuşmalarla onlardan önce bile yönerge haline getirebiliriz.(Kendim bile inanmadım)--Machiavelli' msj 22:27, 1 Haziran 2007 (UTC)

Kayda değerlikte kayda değer çalışmalar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Kayda değerlik yönergelerindeki kayda değer çalışmalarınız ve çabalarınızdan dolayı sizi tebrik eder, Vikipedi'ye bu güzel, yararlı ve yapıcı katkılarınızın devamını dilerim. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:53, 3 Haziran 2007 (UTC)

Tarihli sil şablonu çok mantıklı ve işe yarayacağını umduğum bir çalışma. Tebrikler. --Levent Abi ileti 20:31, 4 Haziran 2007 (UTC)

Bu arada "Son uyarı" şablonundaki el resmi çıkmıyor.Madem şablonlarla ilgileniyorsunuz, bir de ona gözatar mısınız?Levent Abi ileti 20:48, 4 Haziran 2007 (UTC)
Teşekkürler, umarım hiç kullanmak zorunda kalmayız.. İyi çalışmalar.Levent Abi ileti 21:12, 4 Haziran 2007 (UTC)

İnfocan, yönetici atamanı yaptım. Geç kaldım biraz, seyahatteydim. Kusura bakma. Kolay gelsin. --Dbl2010 02:22, 5 Haziran 2007 (UTC)

  • Tebrik ederim. Hayırlı olsun--Hasan Sami 05:08, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler İnfocan! başarılı katkılarının artarak devamı dileğiyle :) --Metal Militia ileti 05:42, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler İnfocan.--Machiavelli' msj 07:38, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrik ederim --Karduelismsj 08:05, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Sevgili dostum tebrikler... --Elmacenderesi E=mc2 08:48, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • "bütün bu olan biteni haketmek için ne yaptım" diye düşünüyorsan boşver.. daha yeni başlıyor.. :) kolay gelsin. --kibelemesaj 10:21, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler, yeni görevinde başarılar dilerim. --Danbury iletihehehe 10:34, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Hayırlı uğurlu olsun İnfoCan, yeni görevinde başarılar dilerim --Pinar 10:46, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Yeni gördüm tebrikler katkılarının azalmaması dileğiyle--Gençosmanlı1299 12:24, 6 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler ve de başarılar, genç yaşta kafayı sıyırtmaya aday oldun yazık. :)) Ama ne yapalım kader deyip sazı eline alman ve bol bol sabır yüklü uzun havalar okuman dileğiyle (Gerçi uzun havaya hiç ihtiyacın olmasa burada hiç vadal hiç de troll olmasa ne güzel olur ama maalesef varlar)--Erkan 11:18, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler, hayırlı olsun, --Tanyel 11:20, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler. - Noumenon mesajkatkılar 15:52, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler İnfoCan. Burada olman Vikipedi adına zaten bir zenginlikti, yönetici olman bu zenginliği daha da katladı--Atacameñoileti 17:20, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Tebrikler.. başarılar..--Düşünenadam 22:49, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Yönetici seciminin calismalarina ivme katmasi ve Vikipedi topluluguna hayirli olmasi dilegiyle... Nihat Halici 08:31, 7 Haziran 2007 (UTC)


İnternet sitesi(cevap)[kaynağı değiştir]

Yapmaya çalıştığım kullanıcıya alternatif sunmaktan ibarettir.Parantezli kullanımın anlam ayrımı ile ilgili olduğunun farkındayım ancak parentezli kullanım bu şekilde de kullanılmaya başlanmalıdır.Aramalarda problem yaratmadığı denemelerde anlaşılmış ve madde adı Sanal yöre olarak değiştirilmek yerine kullanımı yaygın olmadığından İnternet sitesi(Sanal yöre) şeklinde değiştirilmiştir.Böylelikle kullanıcıya özgürlük sağlandığı düşünülmektedir.Bu sözcügü sanal yöre olarak kullanıyorsanız ve arama yaptığınızda sonuç alamıyorsanız bu bence bir kısıtlamadır.Benzer değişiklik "port","İnternet" maddelerinde de yapılmış ve bu iki madde TDK sözlüğündeki karşılıkları alternetif olarak verilmiştir. Bu açıklama mantıklı geldi ise lütfen destek olunuz ve maddedeki isim değişikliğini geri alınız.--Egitim Kedisi 05:27, 6 Haziran 2007 (UTC)

  • Kutalarım İnfoCan, kolay gelsin. --Mskyrider ileti 10:19, 6 Haziran 2007 (UTC)

Sedat Üründül‎[kaynağı değiştir]

Sizce söz konusu madde hala silinmeye adaymıdır? Kayda değerlik açısından değerli gözüküyor.----Ddenkelmesaj 14:44, 7 Haziran 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:HudutKartalının, kullanıcı sayfasında verdiği linkin, vikipedi politikalarına uygun olmadığını düşünüyorum. Bir göz atabilir misin?Levent Abi ileti 19:50, 7 Haziran 2007 (UTC)

Görüşümü [şikayet] sayfasında belirttim. İyi akşamlar.Levent Abi ileti 20:19, 7 Haziran 2007 (UTC)

Anlayışlı ve her şeye yetişen yöneticilerimiz olduğu için mutluyum. Bu arada hazır mesaj yazmışken Mach'ı kutlamıştım, aynı şey: yöneticilik görevinizde başarılar dilerim.. Özel olarak bunu yazmak için vandallar fırsat vermiyor ki zaman olsun.. bu SDD'ne başladığımdan beri "ne madde ekleyebilirim" bile diyemez oldum.. Ama birilerinin de SDD'lik yapması gerek :) Katkılarınızın devamını bekliyoruz. Bakmayın arada bir senli benli hitap şeklime; yaşımdandır, ara sıra büyükleniyorum galiba İyi geceler.--Levent Abi ileti 20:29, 7 Haziran 2007 (UTC)

Cevap olarak, "çok isterim!" diyeceğim ama, anca birkaç gündür vikiye tekrar dönme çalışmaları" yapmaya çalışyorum günde yarım saat ayırarak! :( yaklaşık 3 hafta sonra kesin dönüşüm, o zaman ilk başlayacağım konular zaten onlar, şüpheniz olmasın :) Bu arada yöneticiliğinizi candan tebrik ederim. :) Görüşmek üzere The cat 22:26, 7 Haziran 2007 (UTC)

şablon kodlama sorunu[kaynağı değiştir]

Selam White Cat. Vito'dan duydum, tarih fonksiyonlu şablonlar konusunda tecrüben varmış, belki bir sorunumu çözebilirsin. En-wiki'deki {{en:Template:prod}} şablonunu çevirip {{Şablon:bekletmeli sil}} olarak buraya aktardım. Bu şablon {{en:Template:dated prod}} karşılığı olan {{Şablon:tarihli sil}}'i çağırıyor. Ama doğru çalışmıyor. Herhangi bir maddeye gidip {{bekletmeli sil | gerekçe}} yazarsan göreceksin. Sanırım tarih kodları konusunda bir uyumsuzluk var, denediğim zaman hata mesajı çıkıyor. Acaba yardımcı olabilir misin? --İnfoCan 16:42, 8 Haziran 2007 (UTC)

Tarihle ilgili en.wikide olan bir fonksyon var. Bir "developer" bunu aktif hale getirmesi gerekiyor. Benim bu yonde bir yila yakin once bir girisimim vardi. Insanlar karsi cikinca bende daha ugrasmadim.
Sablon konusunda size fazla destek veremeye bilirim cuku trde sistem sablonlari bile ingilizceden turkceye cevrilmis durumda ve yeni bir programlama dili ortaya cikmis durumda. Ama genede denerim.
Produn trwikide kullanilmasi icin bir alt yapi yok, bot destekli bir uygulama prod. Prodla isaretli sayfalar toolservde listeleniyor. Hizli sil sablonundan farkli bu.
-- Cat chi? 17:16, 8 Haziran 2007 (UTC)
Bot? en:Wikipedia:Proposed deletion'da bottan bahsetmiyor. Zamanı dolan maddeler bir yönetici tarafından silinebilir diyor (ama tabii botla yapılması daha pratik olur). Benim şu andaki sorunumun nedeni bu olmasa gerek. --İnfoCan 17:27, 8 Haziran 2007 (UTC)
{{CURRENTYEAR}} gibi sihirli kelimeleri kullanmadigin icin sorun yasiyor olabilirsin. Manuel olarak ay yil gun aliyorsun sorun ondan olabilir.
Prod tr.wikide bence gereksiz. O kadar madde yok burda.
-- Cat chi? 18:11, 8 Haziran 2007 (UTC)
Manuel olarak ay yil gun almıyorum. {{CURRENTYEAR}} kodu {{Şablon:bekletmeli sil}} şablonunda kullanılıyor, oradan {{Şablon:tarihli sil}} (en:template:dated prod) çağırılıyor. Noumenon bu şablonun yararlı olacağı görüşünde. Hızlı sil için uygun olmayan ama SAM yapılması da gereksiz olan maddeler için bu şablonlar kullanılacak. Vikipedi:Kayda değerlik yönergelerinin en önemlileri çevrildi onun için artık silme işlemleri daha verimli olacak. Bu şablonları o yüzden buraya aktarmaktayım. --İnfoCan 18:28, 8 Haziran 2007 (UTC)
Kontrolerimi yaptim ve bir cozum buldum. [1] sorunun tamiri bu kadar basit. Medyawikideki bir bugdan ibaret.
-- Cat chi? 19:19, 8 Haziran 2007 (UTC)
Nisan yerine 04 koydum, ay "Haziran" yerine "06" oluyor ama hata devam ediyor? --İnfoCan 19:38, 8 Haziran 2007 (UTC)
Yil ismini ingilizce olarak girmen sart. Rakamla kabul etmiyor. Baska bir sablonla cozum uretebilirim. Deneyecegim. -- Cat chi? 19:42, 8 Haziran 2007 (UTC)
Sorun cozulmustur, kolay gelsin. -- Cat chi? 20:20, 8 Haziran 2007 (UTC)
Çok teşekkürler, eline sağlık. Sorunu anlayabildin mi? --İnfoCan 20:26, 8 Haziran 2007 (UTC)
Evet, dedigim gibi turkce ay isimlerinin programlada kullanilmasindan dolayi. Ufak bir sablonla Turkecen ingilizce ceviriyorum aylari. -- Cat chi? 20:29, 8 Haziran 2007 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

Kategori:Dergi taslakları değiştirilmiş, biraz baktım ama (uykusuzluktan galiba) içinden çıkamadım. Zamanınn olursa bir göz atabilir misin, doğrusu nedir? İyi çalışmalar.--Levent Abi ileti 20:30, 8 Haziran 2007 (UTC)

Merhabalar, el attım diye tamamlayım dedim ama işler karıştı sanırım biraz. DNA çoğalması sayfasını bayağı değiştirdim ama yazılacak çok fazla konu var, En.wikideki Replikasyon maddesinde de önce herşeyi doldurup daha sonra bölmeye karar vermişler sanırım. Yeterli olur mu bukadarı diye ve eksikleri tamamlamak için bakabilirseniz sevinirim. Tşkr. iyi çalışmalar. The cat 10:51, 9 Haziran 2007 (UTC)

Türk dilleri adlarında standart[kaynağı değiştir]

Selam İnfocan, ilk önce yöneticilik meselesinin nihayet açıklığa kavuştuğu için tebrik ederim. Sonra seninde ilgi ve bilgi alanına girdiğini düşündüğüm Türk dilleri meselesinde yardımını rica etmek istiyorum. Bi iki ay evvel seçkin madde haline getirmek niyeti ile (tekrar!) Türk dilleri maddesinin başına geçmiştim. Ancak Kayakçı ve bazı diğer lehçeci arkadaşlar (tekrar!) hevesimi kaçırmak üzereler. Anonimler maddeyi doğrudürüst okumadan sayıları yükseltip dil kelimelerini lehçeye çevirdikleri için yarı koruma altına alınması gerekti. Koruma altında olmayan dil maddelerini de sürekli geri almaktayım.

Neyse senden ricam şu olacak: Maddeyi bir gözden geçirebilirmisin? Sence içinde eksik olan ve mutlaka ele alınması gereken noktalar varmı? Pınar ile birlikte yaptığım halka diyagramları bence çok faydalı oldu. Fazla okumak istemeyenler bile bu resimler sayesinde bir bakışta açıklığa kavuşuyor. Buna benzer başka fikirlerin varmı? Birde Türk dillerinde standart bir adlandırma uygulamak için yönetici olarak yardımına ihtıyacım var. Türk dillerinde ...-dili veya ...-Türkçesi değil sırf ...-çe şekli uygulanması kararını çoktan eski tartışmada vermiştik. Bu şekilde olmayanlar şunlar: Özbek Türkçesi, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi.. ve bir kaç tane daha olması lazım. Bu adların sırf bağlantı olarak bırakılıp asıl isimleri Özbekçe, Kazakça, Kırgızca olması gerekiyor. Eğer ilgilenirsen sevinirim. Selamlar --Erdall 05:35, 10 Haziran 2007 (UTC)

Yardımın için sağol. Ancak Türk dilleri konusunu seçkin bir hale getirmenin mümkün olmadığını artık kabul etmek zorunda kaldım. Karduelis yarı korumayı kaldırır kaldırmaz yine bir anonim lehçeler yazıp sayıları yükseltmiş.. artık uğraşmaktan bıktım. Ben artık yokum burda. Kendine iyi bak. Selamlar --Erdall 20:10, 12 Haziran 2007 (UTC)
Merhaba. Adını değişdirdiyiniz Azerice maddesi yenice hesap eden üye tarafından tekrar ad deyişmeye maruz kaldı. Bence maddenin şimdiki adı - Azeri Türkçesi'nin Özellikleri - tamamen uygunsuz. 74.122.177.68 06:12, 20 Haziran 2007 (UTC)
  • Merhabalar,

Proteinler listesini İngilizce Vikipedi'deki aynı adlı maddeden çevirdim. Bununla birlikte konunun uzmanı olmadığım gibi Türkçe terminolojiden bihaberim. Bazılarını çevirmekte tereddüt ettim, bazı çevirilerse daha Türkçeleştirilebilir kanısındayım... bir göz atıp gerekli düzeltme ve düzenlemeleri yaparsanız iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:56, 20 Haziran 2007 (UTC)

Not: Bir de şuna göz atabilirseniz çok iyi olur: Şablon:Protein konuları. - Noumenon mesajkatkılar 22:10, 20 Haziran 2007 (UTC)

Portal Sosyalizm[kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli yöneticilerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:29, 28 Temmuz 2007 (UTC)