Kullanıcı:LostMyMind/deneme tahtası/Bir Gün

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfayı oluştururken kullanılan gün ay vs bilgiler {{LostMyMind/test verisi}} şablonundan alınmaktadır. Burada görüntülenen şablonlar:

Şablonlar son halini göstermiyorsa: Önbelleği temizle

Anasayfa (1 Ocak 2024):

Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi

SM UB-14, Alman UB I tipi bir denizaltıdır. Almanların u-bot adını verdikleri bu denizaltılar, Alman İmparatorluğu Deniz Kuvvetleri olan Kaiserliche Marine'de I. Dünya Savaşı boyunca hizmet vermişlerdi. Bir dönem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Donanması'nda da görev yapan denizaltının bu dönemdeki adı SM U-26 idi. UB-14 1914 yılının Ekim ayında, Bremen'deki AG Weser tersanesinden satın alındı ve aynı yılın Kasım ayında denize indirildi. 28 metre uzunlukta olup su altı ve su üstündeki deplasmanları sırasıyla 127 ve 141 tondu. Silah olarak pruvasında ikişer adet 450 mm'lik torpido tüpü ve torpido vardı. Ayrıca güvertede bir adet 8 mm'lik makineli tüfek bulunmaktaydı. UB-14 parçalara ayrılarak trene yüklenmiş ve Avusturya'nın Pula Limanı'na getirilerek burada yeniden monte edilmişti. Burada denize indirildi ve 1915 yılı Mart ayında UB-14 olarak Alman İmparatorluğu Deniz Kuvvetleri'nde (Kaiserliche Marine), Üsteğmen Heino von Heimburg komutasında göreve başladı. Ancak Almanya ve İtalya henüz savaşa girmediğinden denizaltı kâğıt üstünde Avusturya-Macaristan Donanması emrinde tutuldu. Alman komutan ve mürettebat gemide kaldı ve Alman Donanması'nın Pola Filotillası'nda görev yaptı. (Devamı...)
2015 Türkiye Süper Kupası, 2014-15 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile 2014-15 Türkiye Kupası finalisti Bursaspor arasında 8 Ağustos 2015 tarihinde oynanan 42. Süper Kupa maçıdır. Galatasaray, rakibini 1-0 mağlup ederek kupayı on dördüncü kez müzesine götürdü. Galatasaray, bu karşılaşma ile birlikte üst üste dördüncü kez, toplamda ise yirmi ikinci kez Süper Kupa'da mücadele etti. Galatasaray elde ettiği bu şampiyonlukla birlikte 2006 yılından bu yana kupayı en çok kazanan takım unvanını sahip oldu. Bursaspor ise tarihinde toplamda üçüncü kez organizasyonda yer alırken yine şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Maç, Türkiye'de atv tarafından canlı yayımlandı. Bu kupa ile birlikte Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu sarı kırmızılı forma ile futbolcu olarak şampiyonluk yaşarken yirmi iki yıl sonra Galatasaray teknik direktörü olarak aynı organizasyonda şampiyonluğa ulaştı. (Devamı...)

1 OcakYılbaşı (miladi takvim); Kamu Malı Günü; Brunei (1984), Haiti (1804), Samoa (1962) ve Sudan'da (1956) bağımsızlık günü

Mandarin ördeği
Mandarin ördeği
Birer erkek ve dişi Mandarin ördeği (Aix galericulata). Fotoğrafta görülebileceği gibi erkekler renkli çizgilere, kırmızı bir gagaya, geniş yarımay biçimli beyaz göz çerçevelerine, kırmızımsı bir yüze ve yanaklara sahiptir. Göğsü iki dikey beyaz şeritle bölünmüş, mordur. Yan tarafları kırmızımsıdır ve sırta doğru turuncular içerir. Dişiler, dış görünüşleri itibarıyla, Carolina ördeği (Aix sponsa) dişileriyle benzerlik gösterir. Göz etrafında ve gözün arkasından sırta kadar uzanan beyaz şeritleri vardır. Alt kısımlar nispeten daha soluktur ve yan taraflar beyaz çizgilidir. Gagasının ucu soluk renklidir. (Martin Mere, Birleşik Krallık)

Üreten: Baresi franco

4 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
2 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
1 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
500 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri:
250 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri: