Hannibal bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Hannibal NBC kanalında yayınlanan Bryan Fuller'in geliştiriciliğini üstlendiği Amerikan gerilim dizisidir. Dizideki karakterler Thomas Harris'in Red Dragon adlı kitabından uyarlanmıştır. İlk bölümü 4 Nisan 2013'te NBC kanalında yayına başladı. Türkiye'de CNBC-e kanalında 8 Eylül 2013'te yayınlanmaya başlamıştır.[1] Dizi 3.sezonla final yapmıştır.

İlk bölümün çekimleri 27 Ağustos 2012 tarihinde,[2] Kanada'danın Toronto şehrinde çekilmeye başlamıştır.[3] 2.sezonun çekimleri ise yine Toronto'da 2013 Ağustos'unda başlamıştır.[4]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Yayınlanma Tarihi DVD ve Blu-ray olarak yayınlanma
Sezon gösterimi Sezon finali 1.inci bölge [5] 2.nci bölge [5] 4.üncü bölge [6]
1 13 4 Nisan 2013 (2013-04-04) 20 Haziran 2013 (2013-06-20) 24 Eylül 2013 (2013-09-24)[7] 2 Eylül 2013 (2013-09-02)[8] 25 Eylül 2013 (2013-09-25)[9]
2 13 2014 (2014) TBA TBA TBA TBA

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Hannibal dizisinin ilk sezonu 2013 yılında yayınlanmıştır. Bu sezonun prömiyeri "Aperitif" bölümüyle yapılmıştır.

Sezon
no.
Bölüm
no.
Başlık Yönetmen Senarist Orijinal Yayın Tarihi Amerikalı izleyici sayısı
(milyon)
11"Apéritif [1]"David SladeBryan Fuller4 Nisan 2013 (2013-04-04)4.36[10]
FBI Özel Ajanı Will Graham (Hugh Dancy), seri katillerle kurduğu empati ve suçun nasıl işlendiğini kafasında kurabilmesi yeteneği sebebiyle kolej kızlarının kaçırılması olayında Özel Ajan Jack Crawford (Laurence Fishburne), sayesinde soruşturmaya dahil edilir. Crawford ve Graham son kaçırılan kızın ailesiyle görüşmek için eve giderler. Kaçırılan kız ise ölü bir şekilde odasına geri getirilmiştir. Graham, bunun bir özür dileme jesti olduğunu söyler. Crawford, Dr. Alana Bloom'un (Caroline Dhavernas), önerisi üzerine Dr. Hannibal Lecter'ın Will'e yardımcı olmasını ister. Cassie Boyle ise bir geyiğin boynuzları üzerine geçirilmiş bir şekilde bulunur, ayrıca akciğer dahil çoğu organlar çıkarılmıştır. Graham bu cinayetin başkası tarafından yapıldığını savunur. Dizide Dr. Lecter kendisine içinde akciğer de olan yemeği hazırlarken gösterilir. FBI olay yeri araştırmacısı Beverly Katz (Hettienne Park) eve getirilen kızın giysisi üzerinde boru bağlantısından düşen ufak bir metal parçası bulurlar, Graham ve Dr. Lecter inşaat alanlarını ararlar ve Graham'ın profile uygun adamı bulur: Garrett Jacob Hobbs. Dr. Lecter gizli bir şekilde Hobbs'u arar ve Biliyorlar diyerek onu uyarır. Lecter ve Graham Hobbs'un eve vardıklarında karısını ölü olarak bulurlar. Hobbs kızının boğazını da kesmeden önce Graham Hobbs'u vurur.
12"Amuse-Bouche [2]"Michael RymerJim Danger Gray11 Nisan 2013 (2013-04-11)4.38[11]
Will Graham, bu sefer kurbanlarını mantarlar için gübre olarak kullanan bir katili yakalamaya çalışacaktır. Blog yazarı Freddie Lounds (Lara Jean Chorostecki) ise olaya burnunu sokar ve Dr. Lecter'ın ofisine gider ayrıca Graham'ın suçları çözmeye çalışırken kullandığı yöntem ile ilgili bir yazı yazar. Daha sonra, Graham ve Dr. Lecter Abigail'e (Kacey Rohl), karşı kendilerinde sorumluluk hissederler. Katil ise eczanede diyabet ilaçlarını değiştirerek hastaları şeker komasına sokuyordu. Katil, mantar ve insan aklı arasında bir bağ olduğunu ileri sürer: Graham bilinçsiz bir şekilde yatan Abigail Hobbs'u kaçırmak isteyen Eldon'u kolundan vurur. Graham ise Lecter'a Garret Jacob Hobbs'u öldürmekten zevk aldığını kabul ettiğini söyler.
13"Potage (Çorba)"David SladeHikaye: David Fury
Televizyon oyunu: David Fury & Chris Brancato ve Bryan Fuller
18 Nisan 2013 (2013-04-18)3.51[12]
Abigail Hobbs komadan uyanır. Graham, Garret Jacob Hobbs'un 8 kızı öldürdüğünü anlar, Hobbs'u uyaran kişinin kopyacı katil olduğunu düşünür. Dr. Bloom, Lecter ve Graham’dan gelep tepkilere rağmen, Crawford Hobbs'un öldürme çılgınlığının Hobbs'un kızında da olduğunu iddia eder. Freddie Lounds, geyiğin boynuzuna geçirilmiş olan Cassie'nin abisiyle görüşür ve Abigail’in hastaneden çıktığı bilgisini verir. Lecter ve Graham, Abigail’i evine götürürler, Abigail ve arkadaşı Marissa, Nicholas Boyle ile yüzleşir. Bir sonraki gün, geyiğin başına geçirilmiş olan Marissa’yı Will, Hannibal ve Abigail evdeyken fark eder. Abigail evdeki yastıkların içinde ölmüş olan kızların saçlarını bulur o anda yanlışlıkla Boyle'u bıçaklar. Lecter'a göre bu kendini savunma değildir. Lecter cinayeti saklanak için Abigail'e yardım eder. Bundan sonra, Abigail babasını arayanın Lecter olduğunu fark eder. Lecter ve Abigail birbirlerinin sırlarını kimseye söylemeyeceklerine dair söz verirler.
14"Œuf (Yumurta)"Peter MedakJennifer Schuur26 Nisan 2013 (2013-04-26) (Hindistan)
ABD'de yayınlanmadı [3]
N/A
Annelerin en son olarak öldürüldüğü iki aile öldürülmüş olarak bulunur. İki aile arasındaki tek benzerlik iki ailenin de 1 yıldan beri kayıp olan iki oğlunun olmasıdır. Graham, kayıp çocukların yeni ailelerine daha yakın olmak için eski ailelerini öldürdüğü sonucuna varır. Graham ise Abigail'in babası olarak hissettiğini kabul eder. Lecter, Dr. Bloom'a karşı gelir ve Abigail'i hastaneden çıkarıp kendi yanına alır. Lecter Abigail’in travmatik rüyalarından kurtulması için Halüsinojen mantarlar’dan yapılmış çayı içirir. Graham, Bloom'un yardımıyla kayıp çocukların güçlü bir anne figürünün (Molly Shannon) altında olduğunu anlar. Bir marketin güvenlik kamerasında kayıp çocuklardan biri gözükür, çocuğun gerçek ailesi ise Norh Carolina'da yaşamaktadır. Genç çocuğu kendi ailesini öldürmekten ise son anda durdururlar.
15"Coquilles (İstiridye Kabuğu)"Guillermo NavarroHikaye: Scott Nimerfro
Televizyon oyunu: Scott Nimerfro ve Bryan Fuller
25 Nisan 2013 (2013-04-25)2.40[13]
Motel odasında öldürülmüş iki çift bulunur. Katil, kanat görünümü vermek için kurbanlarının sırtlarını kesip tavandan sarkıtmıştır, kurbanlar ise dua eden bir melek gibi gösterilmiştir. Katilin kanında beyin tümörü için kullanılan ilaçlardan olduğunu keşfederler. Graham, bu olayı katilin uykusunda ölmemesi için kurbanlarını dua eden koruyucu meleğe dönüştürmesi olarak yorumlar. Crawford'un karısı Bella (Gina Torres) ise Dr. Lecter'ın yeni hastası olur. Bella 4.derecen akciğer kanseri olduğunu Jack'e söylemek istemez zaten endişeleneceği çok şeyi vardır. Graham uyurgezerliğe başlamıştır, Hobb davasından bu yana sürekli geyiği görmeye başlar. Katilin bir çiftlikte olduğu anlaşılır ancak çiftliğe gittiklerinde katil kendini melek olarak tavana sarkıtmıştır. Soruşturma sırasında, Crawford karısının uzak davranışlarının nedenini anlar ve hastalığı için elinden gelen her şeyi yapacağına dair söz verir.
16"Entrée (Ordövr)"Michael RymerHikaye: Kai Yu Wu
Teleplay by: Kai Yu Wu ve Bryan Fuller
2 Mayıs 2013 (2013-05-02)2.61[14]
Hapiste olan, Dr. Abel Gideon (Eddie Izzard) "Chesapeake Deşicisi"nin tarzına benzer bir şekilde Baltimore Devlet Hastanesi’nde vahşi bir şekilde hemşireyi öldürür. Deşici iki yıldan beri suç işlememiştir, Gideon ise hapse girdiğinden beri iki yıl geçmiştir. Graham, Gideon'un gerçek deşici olup olmadığını araştırmaya başlar. Crawford ise gerçek deşiciden gelen bir çağrı alır, çağrıda Crawford’un stajyeri Chesapeake deşicisini araştıran ve bir anda ortadan kaybolan Miriam Lass (Anna Chlumsky)’in ses kaydı vardır. Bloom ve Crawford, Freddie Lounds'un Gideon hakkında yazı yazma konusunda anlaşırlar. Böylelikle gerçek deşicinin ortaya çıkmasını planlarlar. Bloom, Lecter ve Dr. Frederick Chilton (Raúl Esparza) akşam yemeğindeyken Chilton; Gideon'un deşici olmasından şüphe duymaya başladığını belirtir, Lecter Chilton'ın istemeden Gideon'un kafasına deşici olduğu fikrini sokmuş olacağını tahmin eder. Daha sonra tekrar bir çağrı alan Crawford çağrının izini sürer. Çağrı eski bir gözlemevinden gelmektedir. Miriam’ın telefonu kendi kesik kolunda durmaktadır. Flashback’te Miriam’ın ölümü gösterilmektedir: Miriam Dr. Lecter’ın ofisini eski bir hastası (Jeremy Olmstead) hakkında bilgi almak için ziyaret eder. Acil'de doktor olarak çalışırken onu tanıyıp tanımadığını sorar. Lecter bir süreliğine Miriam'dan izin ister ve kütüphaneye çıkar. Miriam Yaralı Adam'ın taslağını bulur, resim tam olarak Olmstead'in nasıl öldürüldüğünü göstermektedir. Daha sonra Lecter sinsice arkadan yaklaşır ve Miriam'ı boğarak öldürür.
17"Sorbet (Şerbet)"James FoleyJesse Alexander & Bryan Fuller9 Mayıs 2013 (2013-05-09)2.62[15]
Küvette, böbreği çıkarılmış bir adam bulunur. Graham katilin aslında ölen kişiyi kurtarmaya çalıştığını görür. Bir yandan Crawford Miriam'ı araştırmaya devam eder. Dr. Bloom, Crawford'un deşiciyi yakalama konusunu takıntı haline getirdiğini düşünür ve bunun Graham'i tehlikeye sokmasından endişelenir. Lecter daha önce ona kaba davranan tıp doktorunu öldürür. Kurbanın vücudu ise otobüste bulunur, Graham son kurbanın gerçek deşicinin işi olduğunu anlar. İlk cinayetin ise organ kaçakçısı tarafından işlendiğini düşünür. Lecter 4 cinayet daha işler ve kurbanlarının organlarını akşam yemeği partisi için kullanır. Hotelin güvenlik kameraları sayesinde, Davranış Bilimleri Bölümü katilin acil serviste çalışan ve tıp dokturu olmak isteyen Devon Silvestri olduğunu keşfederler. Ambulansı izlerler ve Devon son kurbanının böbreğini çıkarmaya çalışırken yakalanır.
18"Fromage (Peynir)"Tim HunterJennifer Schuur ve Bryan Fuller16 Mayıs 2013 (2013-05-16)2.46[16]
Lecter'ın hastası olan Franklin Froideveaux (Dan Fogler) arkadaşı Tobias’ın bir psikopat olduğundan endişe duymaya başlar. Franklin'in Lecter'a olan takıntısından da Lecter rahatsız olmaya başlar. Graham boğazına çello sokulmuş olan Baltimore'lu müzisyeni araştırmaya başlar. Graham'in fiziksel durumu iyice kötüleşmeye başlar ve inleyen hayvanların seslerini duymaya başlar. Graham Alana Bloom'u öper ancak daha sonra Alana bunun kötü bir fikir olduğunu belirtir. Franklin Lecter'a arkadaşı Tobias'ın birisinin boğazına çelloyu sokup çalmak istediğini itiraf eder. Lecter bu bilgiyi Graham'e iletir. Lecter Tobias'a karşı sadece bir katil olarak değil, onun gibi hisseden birisiyle ilk defa bir arkadaşlık kurabileceğini düşünmüştür. Tobias 2 polis memurunu öldürür Graham'i de öldürmeye çalışır ama başarısız olur. Lecter'ın Franklin'le görüşmesi varken, Tobias Hannibal'ın ofisine gider. Lecter hem Franklin’i hem de Tobias’ı öldürür ve Crawford’a yaşananlarla ilgili yalan söyler. Lecter psikoterapisti olan Dr. Bedelia Du Maurier'e (Gillian Anderson), Graham'in gerçek bir arkadaş olacağı konusunda ona inanır.
19"Trou Normand"Guillermo NavarroSteve Lightfoot23 Mayıs 2013 (2013-05-23)2.69[17]
Sahilde ölü insan vücutlarıyla oluşturulan bir totem bulunur. Graham olay yerini incelerken birden kendisini Lecter’ın ofisinde bulur. Aradan üç buçuk saat geçmiştir, ama oraya nasıl geldiğini hatırlayamamaktadir. Freddie Lounds, Abigail Hobbs'un babası ve kendisi hakkında bir kitap yazması için ikna eder ancak Will ve Graham bu konuda endişe duymaktadır. Nicholas Boyle'un ölü vücudu ortaya çıkar, Crawford ise katilin Abigail olduğundan şüphelenir. Totemdeki en yeni öldürülen cesedin ise Fletcher Marshall'ın oğlu Joel Summers olduğu tespit edilir, en eski ceset he oldest body on the pole, before he was adopted. The killings are traced to Lawrence Wells (Lance Henriksen), who was having an affair with Marshall's wife and killed him in a crime of passion. Diğer ölü cesetler ise kendi durumlarından dolayı ölmüştür. so he could 'retire'; prison would be better than any retirement home he could afford. Graham Summers'ın Marshall'ın biyolojik oğlu olmadığını anlar yani Wells kendi oğlunu yanlışlıkla öldürmüştür. Graham, Boyle'un vücudunu incelediğinde kurbanın Abigail tarafından öldürüldüğünü anlar. Graham, Lecter'ın Abigail'e vücudu saklaması için yardım ettiğini anlar ve Lecter'la karşı karşıya gelirler. Graham bu sırrı isteksizce kabul eder. Abigail ise Lecter'a büyük sırrını açıklar: Cinayetlerin işlenmesinde babasına yardımcı olduğunu.
110"Buffet Froid"John DahlAndy Black & Chris Brancato ve Bryan Fuller30 Mayıs 2013 (2013-05-30)2.40[18]
Beth LeBeau'nun yüzü Glasgow gülüşü şeklinde kesilmiş ve kendi kanıyla boğularak öldürülmüştür. Graham gördüğü halüsinasyonlardan dolayı olay yerini kirletir. Lecter, Graham'ı arkadaşı olduğu nörolog Dr. Sutcliffe (John Benjamin Hickey) götürür. MR cihazında Graham'in ileri derecede Ensefalit'e sahip olduğu görülür. Lecter, Sutcliffe'e Graham'in nörolojik bir problemi olmadığını söylemesini ister böylelikle Graham'i incelemeye devam edecektir. Graham LeBeau'nun evine tekradan gider, orada katil tarafından saldırıya uğrar ancak katil kaçar. Beth LeBeau'nun katili, Georgia Madchen (Ellen Muth) olarak tespit edilir. Madchen Cotard Sendromu'na sahiptir yani kendisini ölü zanneder. Ayrıca insanların yüzlerini tam olarak görememektedir. Georgia Graham ile ilgilenmeye başlar ve Graham'i Dr. Sutcliffe'in ofisine kadar takip eder. Graham Georgia ile konuşma fırsatı bulur ve Georgia'yı yalnız olmadığını ve hala yaşadığına ikna eder böylelikle Georgia tedavi için hastaneye götürülür. Lecter Dr. Sutcliffe'i öldürür ancak cinayeti Georgia işlemiş olarak gösterir.
111"Rôti (Rosto)"Guillermo NavarroSteve Lightfoot ve Bryan Fuller & Scott Nimerfro6 Haziran 2013 (2013-06-06)2.36[19]
Dr. Abel Gideon gözaltından kaçar ve kendini tedavi etmeye çalışan psikiyatristleri öldürmeye başlar. İlk kurbanını Kolombiya kravatı tarzı şeklinde öldürür. Alana Bloom ise korumaya alınır. Gideon, Dr. Frederick Chilton'ı kaçırır ve Freddie Lounds'u tuzağa düşürür. Gideon Freddie'den kendisi hakkında yazı yazmasını ister. Graham'in ensefaliti hastalığı ateşini yükseltir ve bazı halüsinasyonlar görmeye başlar. Başka bir psikiyatrist ise kolu kesilmiş olarak bulunur, Graham'e göre bu, gerçek deşicinin Gideon'un nerede olduğuna dair bir ipucu vermesidir. Gideon Chilton'un organlarını çıkarıp deşici için bir hediye paketi hazırlar. SWAT timi ve Crawford gözlemevine girdikleri zaman Graham geyiği görür ve onu takip etmeye başlar. Şans eseri Gideon'la karşılaşır, Graham bu karşılaşmanın bir halüsinasyon olduğunu düşünür ve Gideon'a onu Lecter'ın yanına götürmesini ister. Lecter'ın yanına geldiğinde Graham nöbet geçirmeye başlar. Bunu fırsat bilerek Lecter, Gideon'a Alana Bloom'un yerini söyler. Dr. Lecter, Graham'i takip etmesi için manipüle eder ve Alana'nın evinin bahçesinde Graham Gideon'u vurur. Graham ise hastaneye kaldırılır.
112"Relevés"Michael RymerChris Brancato ve Bryan Fuller13 Haziran 2013 (2013-06-13)2.10[20]
Hannibal, Georgia Madchen'in hiperbarik oksijen odasına tarak bırakır, böylelikle içeride kıvılcım çıkar ve Georgia yanarak ölür. Georgia'nın Dr. Sutcliffe'i öldüren katili hatırlayabilmesi durumuna karşı, katil Georgia'yı öldürür. Graham sonradan öldürülen kurbanların kopyacı katilin işi olduğunu anlar. Lecter'ın Graham'ın halüsinasyonlarıyla ilgili bir şeyleri gizlemesinden ve Graham'ın davranışlarından Crawford rahatsız olmaya başlar. Crawford Lecter'ın terapisti olan Dr. Du Maurier'i ziyaret eder, sonradan Lecter'a hastası tarafından uğradığı saldırının ayrıntılarını anlatmadığını söyleyecektir. Graham hastaneden çıktıktan sonra Abigail tekrar Minnesota'daki av kulübesine götürür. Halüsinasyonda Graham Abigail'in babasının cinayetlerin işlenmesine yardımcı oldupunu anlar. Graham'den kaçan Abigail, Lecter'la karşılaşır ve Lecter Abigail'e babasından daha fazla kişiyi öldürdüğünü itiraf eder. Abigail Lecter'a beni öldürecek misin diye sorar, Hannibal'ın cevabi ise üzgünüm seni koruyamadım olur.
113"Savoureux (Lezzetli)"David SladeSteve Lightfoot ve Bryan Fuller & Scott Nimerfro20 Haziran 2013 (2013-06-20)1.98[21]
Minnesota'daki tuhaf seyahattan sonra Graham, Crawford tarafından Abigail Hobbs'un katili olmaktan gözaltına alınır. Graham'in mutfak evyesinde Abigail'in kulağı ve tırnaklarında da kanı bulunur. Graham Dr. Lecter'ın ona yaptığı saat testinden bahseder, Bloom'da ona aynı testi yapar. Sonuçlar Graham'in ciddi anlamda fiziksel bir dengesizliği olduğunu ortaya çıkarır. Katz, Price ve Zelle Graham'in yaptığı balık yeminde ise insan kalıntıları bulur. Kopyacı katil tarafından öldürülen 4 kurbanın DNA'ları ile balık yemindeki kalıntılar eşleşir: Cassie Boyle, Marissa Schur, Dr. Sutcliffe ve Georgia Madchen. Graham transfer edilirken gözaltından kaçar ve 4 kurbanın da katili olup olmadığı konusunda yardım etmesi için Lecter'ın yanına gider. Graham Lecter'a onu Hobbs'un evine götürmesini ister. Eve gittiklerinde Garret Jacob Hobbs'u arayan kişinin Lecter olduğunu anlar. Crawford Graham'i omzundan vurur böylelikle Graham'in Lecter'ı vurmasını engeller. Graham hastaneye kaldırılır böylelikle ensefalitisi olduğu keşfedilir ve tedavi altına alınır. Lecter, Du Maurier'i akşam yemeğine çağırır, Du Maurier Lecter' ın şüphelendiğinden daha çok şey bildiğini açığa vurur. Son olarak, Lecter Graham'in yeni evini ziyaret eder: Baltimore Devlet Hastanesi'nin Akıl Hastanesi bölümünde.

2. sezon (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Hannibal 2. sezonu 2014 yılında yayınlanmıştır. 2. sezonda toplam 13 bölüm vardır.[22] İkinci sezon prömiyeri "Kaiseki" ismini taşımaktadır.[23]

Sezon
no.
Bölüm
no.
Başlık Yönetmen Senarist Orijinal Yayın Tarihi Amerikalı izleyici sayısı
(milyon)
21"Kaiseki"Tim HunterBryan Fuller28 Ağustos 2014 (2014-08-28)TBD
Will, Baltimore Akıl Hastanesinde Frederick tarafından psikolojik tedavi görmektedir. Jack ise cesetleri teşhis etmesi için Hannibal'dan yardım almaktadır. Yeni bir katil, kurbanlarının cesetlerini reçineyle kaplayıp kanalizasyona atmaktadır. Alana ise Will'e yardım etmek istemektedir ancak Will, Hannibal'ı istemektedir. Bir yandan da Hannibal'ın Chesapeake Matadoru olduğunu söylemektedir ve kimse inanmamaktadır. Bedelia ise Hannibal ile terapisini bitirmek istemektedir. Abigail Hobbs cinayeti ise Will'e yıkılmıştır bu yüzden kimse Will'e inanmamaktadır.

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonluk Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

A.B.D Hannibal reytingleri
Sezon Zaman Dilimi (ET) Bölüm sayısı İlk gösterim Final TV season Genel sıralama 18–49 yaş sıralaması Genel izleyici
Tarih İzleyici
(milyon)
Tarih İzleyici
(milyon)
1
Perşembe 22:00
13
4 Nisan 2013
4.36[10]
20 Haziran 2013
1.98[24] 2012–13 #101 #70[25] 4.74[26]

Haftalık Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

A.B.D Hannibal reytingleri
No. Başlık Orijinal yayın tarihi 18-49 yaş aralığındaki izleyici sayısı Amerikalı izleyici sayısı
(milyon)
DVR 18–49 yaş izleyici DVR izleyici
(milyon)
Toplam izleyici
(milyon)
Toplam 18–49
1 "Apéritif" 4 Nisan 2013 (2013-04-04) 1.6 4.36[10] 1.1 2.41 6.77[27] 2.7
2 "Amuse-Bouche" 11 Nisan 2013 (2013-04-11) 1.7 4.38[11] 1.1 2.37 6.75[28] 2.8
3 "Potage" 18 Nisan 2013 (2013-04-18) 1.4 3.51[12] 1.0 2.08 5.59[29] 2.4
4 "Œuf" 26 Nisan 2013 (2013-04-26) N/A
5 "Coquilles" 25 Nisan 2013 (2013-04-25) 1.0 2.40[13] 0.9 1.81 4.21[30] 1.9
6 "Entrée" 2 Mayıs 2013 (2013-05-02) 1.1 2.61[14] 0.9 TBA TBA[31] 2.0
7 "Sorbet" 9 Mayıs 2013 (2013-05-09) 1.1 2.62[15] 0.8 TBA TBA[32] 1.9
8 "Fromage" 16 Mayıs 2013 (2013-05-16) 1.1 2.46[16] 1.0 1.94 4.39[33] 2.1
9 "Trou Normand" 23 Mayıs 2013 (2013-05-23) 1.0 2.69[17] 0.9 1.63 4.24[34] 1.9
10 "Buffet Froid" 30 Mayıs 2013 (2013-05-30) 1.0 2.40[35] TBA TBA TBA TBA
11 "Rôti" 6 Haziran 2013 (2013-06-06) 0.9 2.36[19] TBA TBA TBA TBA
12 "Relevés" 13 Haziran 2013 (2013-06-13) 0.7 2.10[20] TBA TBA TBA TBA
13 "Savoureux" 20 Haziran 2013 (2013-06-20) 0.8 1.98[24] TBA TBA TBA TBA

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1.  Apéritif, yemekten önce sunulan alkollü bir içecektir.
  2.  Amuse-Bouche, Fransa'daki lokantalarda yemekten önce verilen ücretsiz bir ikramdır.
  3.  Boston Maratonu bombalı saldırısı'ndan dolayı dizi yayınlanmadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hannibal". cnbce. 14 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2013. 
  2. ^ Team TVLine (16 Temmuz 2012). "Is Pushing Daisies Bound for Broadway?". TVLine. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2012. 
  3. ^ Schou, Solvej (20 Kasım 2012). "Mads Mikkelsen on playing 'Hannibal' in upcoming NBC series; Anna Chlumsky to guest star in one episode". Entertainment Weekly. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2012. 
  4. ^ Dos Santos, Kristin (27 Haziran 2013). "David Bowie Offered Hannibal Role". E! Online. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2013. 
  5. ^ a b "DVD bölge kodları". 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2013. 
  6. ^ "DVD bölge kodları". 1 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2013. 
  7. ^ Hibberd, James (18 Temmuz 2013). "NBC's 'Hannibal': The gag reel! -- EXCLUSIVE". Entertainment Weekly. 12 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2013. 
  8. ^ "Hannibal - Season 1 (Blu-ray) (2013)". Amazon UK. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013. 
  9. ^ "Hannibal: Season 1". Ezy DVD. 3 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2013. 
  10. ^ a b c Bibel, Sara (5 Nisan 2013). "Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory', 'American Idol', 'Grey's Anatomy', 'Two and a Half Men', 'The Office', & 'Wife Swap' Adjusted Up; 'Scandal' & 'The Mindy Project' Adjusted Down". TV by the Numbers. 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2013. 
  11. ^ a b Kondolojy, Amanda (12 Nisan 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hannibal' & 'American Idol' Adjusted Up". TV by the Numbers. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2013. 
  12. ^ a b Bibel, Sara (19 Nisan 2013). "Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries' & 'American Idol' Adjusted Up; 'Glee' Adjusted Down". TV by the Numbers. 26 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2013. 
  13. ^ a b Kondolojy, Amanda (26 Nisan 2013). "Thursday Final Ratings: 'The Vampire Diaries', 'The Big Bang Theory' & 'American Idol' Adjusted Up". TV by the Numbers. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2013. 
  14. ^ a b Bibel, Sara (3 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'The Big Bang Theory', 'American Idol', 'The Vampire Diaries', 'Two and a Half Men', 'Grey's Anatomy', 'Glee','Parks and Recreation' & 'Hannibal' Adjusted Up". TV by the Numbers. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2013. 
  15. ^ a b Kondolojy, Amanda (10 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'Big Bang Theory', 'Grey's Anatomy', 'American Idol', 'Vampire Diaries', 'Two and a Half Men', 'Wipeout', & 'Elementary' Adjusted Up; 'Glee' Adjusted Down". TV by the Numbers. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2013. 
  16. ^ a b Kondolojy, Amanda (17 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hannibal', 'The Big Bang Theory', 'The Vampire Diaries', 'Grey's Anatomy' & 'Office' Retrospective Adjusted Up". TV by the Numbers. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2013. 
  17. ^ a b Bibel, Sara (24 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hell's Kitchen' & 'Motive' Adjusted Up". TV by the Numbers. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2013. 
  18. ^ Bibel, Sara (31 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'Mike & Molly', 'Hell's Kitchen' & 'Wipeout' Adjusted Up; 'Save Me' Adjusted Down". TV by the Numbers. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2013. 
  19. ^ a b Kondolojy, Amanda (7 Haziran 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hell's Kitchen' Adjusted Up; 'Does Someone Have to Go?' Adjusted Down + Final NBA Numbers". TV by the Numbers. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2013. 
  20. ^ a b Bibel, Sara (14 Haziran 2013). "Thursday Final Ratings: Final NBA Numbers; No Adjustments to 'Hannibal' or 'Hell's Kitchen'". TV by the Numbers. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2013. 
  21. ^ Kondolojy, Amanda (21 Haziran 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hannibal' & 'Hell's Kitchen' Adjusted Up + Final NBA Numbers". TV by the Numbers. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2013. 
  22. ^ Andreeva, Nellie (30 Mayıs 2013). "'Hannibal' Renewed By NBC For Season 2". Deadline. 10 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013. 
  23. ^ Fuller, Bryan (20 Haziran 2013). "EPISODE 1 OF HANNIBAL SEASON 2 IS TITLED "KAISEKI"". Twitter. 7 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2013. 
  24. ^ a b Kondolojy, Amanda (21 Haziran 2013). "Thursday Final Ratings: 'Hannibal' & 'Hell's Kitchen' Adjusted Up + Final NBA Numbers". TV by the Numbers. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2013. 
  25. ^ Bibel, Sara (29 Mayıs 2013). "Complete List Of 2012-13 Season TV Show Ratings: 'Sunday Night Football' Tops, Followed By 'The Big Bang Theory,' 'The Voice' & 'Modern Family'". TV by the Numbers. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2013. 
  26. ^ Bibel, Sara (29 Mayıs 2013). "Complete List Of 2012-13 Season TV Show Viewership: 'Sunday Night Football' Tops, Followed By 'NCIS,' 'The Big Bang Theory' & 'NCIS: Los Angeles'". TV by the Numbers. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2013. 
  27. ^ Kondolojy, Amanda (22 Nisan 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'Modern Family' Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Total Viewership Gains, 'Grimm' Earns Biggest Percentage Increase in Week 28". TV by the Numbers. 18 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2013. 
  28. ^ Bibel, Sara (29 Nisan 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'Modern Family' Leads Adults 18-49 Ratings Increase, 'Smash' Earns Biggest Percentage Increase & 'The Following' Tops Total Viewership Gains in Week 29". TV by the Numbers. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2013. 
  29. ^ Kondolojy, Amanda (6 Mayıs 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'The Following' Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; 'Smash' Earns Biggest Percentage Increase in Week 30". TV by the Numbers. 22 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2013. 
  30. ^ Kondolojy, Amanda (13 Mayıs 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'The Big Bang Theory' Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; 'Smash' Earns Biggest Percentage Increase in Week 31". TV by the Numbers. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2013. 
  31. ^ Bibel, Sara (20 Mayıs 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'The Big Bang Theory' Again Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; 'Smash' Earns Biggest Percentage Increase in Week 32". TV by the Numbers. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2013. 
  32. ^ Bibel, Sara (28 Mayıs 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'The Big Bang Theory' Again Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; 'Smash' Earns Biggest Percentage Increase in Week 33". TV by the Numbers. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2013. 
  33. ^ Kondolojy, Amanda (3 Haziran 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'The Big Bang Theory' Again Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; '90210' Earns Biggest Percentage Increase in Week 34". TV by the Numbers. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2013. 
  34. ^ Bibel, Sara (10 Haziran 2013). "Live+7 DVR Ratings: 'Modern Family' Leads Adults 18-49 Ratings Increase & Tops Total Viewership Gains; 'Hannibal' Earns Biggest Percentage Increase in Week 35". TV by the Numbers. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  35. ^ Bibel, Sara (31 Mayıs 2013). "Thursday Final Ratings: 'Mike & Molly', 'Hell's Kitchen' & 'Wipeout' Adjusted Up; 'Save Me' Adjusted Down". TV by the Numbers. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2013.