HP Inc.

Vikipedi, özgür ansiklopedi
HP Inc.
TipHalka açık
Kuruluş1 Kasım 2015
KurucuBill Hewlett Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Genel merkezi,
ABD
Hizmet alanlarıDünya çapında
Önemli kişilerDion Weisler (Kurucu & CEO)
Meg Whitman (Chairman)
ÜrünKişisel bilgisayar,Tablet bilgisayar,Bilgisayar,Akıllı telefon,Sunucu,Yazıcı,Tarayıcı,Sistem entegratörü
GelirUS$ 57,3 milyar
Çalışan sayısı50,000 (2014)
Web sitesiResmi Sayfası

HP Inc. (kısaca HP), merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır.

HP merkez binası Kaliforniya

6 Ekim 2014 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi yeni stratejik planını duyurarak 2 bağımlı şirkete bölünmek planlarını açıkladı.İşlem 1 Kasım 2015 yılında tamamlandı.Bu işleme göre resmi olarak 1 Kasım 2015 yılında Hewlett-Packard şirketinin esasında 2 yeni şirket-HP Inc. ve Hewlett Packard Enterprise şirketleri yaratıldı.[1].Aslında "HP Inc." eski Hewlett-Packard şirketinin halefi kabul ediliyor,böyle ki, teknoloji cihazların yaratılması ve üretimi bu şirkete verildi.Hewlett-Packard ismini HP Inc. olarak değiştirdi ve yeni bir halka açık şirket olarak yapılandırıldı.3 Mart 1966 yılında yaratılmış olan HP Labs da yeniden oluşturularak yeni yaratılan şirkete verildi.

HP Inc. gelir açısından Hewlett-Packard en büyük kuruluşudur. Hewlett Packard Enterprisenin geliri ABD $ 53 milyar olduğu halde, 2014 yılında HP Inc.-in geliri ABD $ 57,3 milyar oldu.Şu an şirket 50.000 çalışana sahiptir.Dion Weisler Hewlett-Packard şirketinin bölünmesi sonucunda yaratılan yeni şirketin CEO'su olarak ilan edilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]